Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - donNie darko
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

donNie darko
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Pzr 19.03.2006 21:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya işte çelişki burada; yok olan bir şeyin başına nasıl dönebilirsin ki, öyle bir şey yok! Ortada bir döngü yok... Donnie'nin göğsünden çıkan şey, "The Pilosophy of Time Travel"a göre, yakın geleceğini gösteren şey; orada silahı bulması intihar ettiğini falan göstermiyor, buna işaret eden hiçbir kanıt yok. Olay zincirinin son halkası olacak o silah, Frank'i, Gretchen'ı öldürdüğü için vurup Kavis Boyutu'nu sona erdirmek için gereeken itici güce kavuşacak. Yani senin söylediğin sonsuz döngü, filmin merkezindeki kitaba ters; Frank Bunny neden ortaya çıkıyor ben söyleyeyim, çünkü Kontrol Edilen Ölüler (Gretchen Ross ve Frank Anderson) Dördüncü Boyut Yapısını kullanarak Yaşayan Alıcı ile (Donnie Darko) haberleşebiliyorlar; ve bunun mümkün olmasının tek yolu Kavis Boyutu'nda ölmeleri. Gretchen'ı Frank öldürdü, Donnie de Frank'i vurdu. Fark ettiysen sinema sahnesinde Frank'e "Gözüne ne oldu?" dediğinde Donnie, Frank "Çok üzgünüm." diye cevap verdi - Gretchen'ı öldürdüğü için üzgün. Frank Bunny aslında normalde arabasıyla o yoldan geçecekti o gece, bir şekilde, ama Donnie ve Gretchen oraya gittiler; neden? Edebiyat Hocası kovuldu, neden? Donnie okula su bastırdı, neden? Frank öyle yapmasını söyledi, neden? Gretchen'la tanışabilsin diye, neden? Olaylar zinciri kurulabilsin diye, neden? Evren yok olmasın diye. Bütün bunlar bir döngü değil, bir dizi olayın bir araya gelmesinden oluşuyor.

Ya, alınma da, sen "The Philosophy of Time Travel"a baktın mi hiç? Ya da filmin sitesine girip gezindin mi? Çünkü bu (sözde) kitap her şeyin özü. Ve bu kitaba tamamen ters senin söylediğin.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sava

MesajTarih: Pzr 19.03.2006 22:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hepsine baktım, dediklerinin de hepsine dikkat ettim. O olayların da hepsini Frank yaptırıyor, onu da biliyorum. Hatta Donnie'yi gece uyandırıyor ki Donnie ölmesin, Frank'i öldürsün o da Donnie'ye ensurance trap kursun. Benim söylediğimin kitapla çeliştiğini düşünmüyorum, aksine kitaptaki şeyler benim düşündüğüm şeyleri destekliyor gibi geliyor bana.
Ortada bir döngü yok demen çok iddialı bence, ben döngü olduğunu iddia etmiyorum ama öyle olduğunu düşünüyorum. Frank ölmeden Frank Bunny nasıl ortaya çıkabilir? Donnie'nin olan şeyleri hep hatırlarmış gibi olmasını nasıl açıklayabilirsin?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Norwegiansoul

MesajTarih: Pts 20.03.2006 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

harbiden tam konuluk avatarın var sava süper ya baktıkça gülüyorum bu arada çok severim ahmet çakar'ı
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Norwegiansoul

MesajTarih: Pts 20.03.2006 13:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

donnie darko olayına gelince sizin düşündüğünüz biçimde düşünecek olursak her cd'nin içinde yapay bi organizma olmalı çok abartı şeyler düşünüyorsunuz sonuç olarak bu film iyi film kaldırın arşive dursun orda biraz zaman geçsin tekrar izleyin ve vay be bu da yeni bişey diyin kaldı ki garanti diyeceksiniz Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
turke01
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 20.03.2006 16:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zamane gençliğinin zaman yolcuğulu yapması için tavşan kostümü yeterli olabilir belki ama, ben 80'leri ucundan yakalamış biri olarak zamanda yolculuk yapmak için bi "Delorean" şart diyorum. Filmin sonunu görmek için kendimi baya bi zorladım, ama ne keyif aldım ne de merak ettim. Boş bi filmdi bence.
Başa dön
HornyDevil

MesajTarih: Çrş 26.04.2006 6:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sitesini çözebilen arkadaş oldumu bütün yorumlar bence sitesini çözmeden filmi anladığınızı sanmayın görüşünde.. izlendikten sonra birkaç gün daha filmle ilgili birşeyler yapılabilyor..sitesi çözülmeye çalışılır arkadaşlarla bir araya gelinip çözümler üretilmeye çalışılır ama hep bir nokta ya da birkaç nokta açıkta kalır..işte bence sitesinin çözülmesi gereklidir..hadi bakalım hayırlısı..
johnnyturhan

MesajTarih: Çrş 26.04.2006 15:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

izlediğim en iyi film jake gyllenhaal müthişti... yonetmenin ilk filmi senaryoda yien ona ait(richard kelly) ve senaryoyu henüz lise yıllarında yazmıs bi arkadasım için de bu filmin eleştirisini, yaptım inanılmaz bir film gercekten.....kuantum teoremi ile ilgili bir söz vardır eğer kuantum teorisini okuduysanız ve kafanız karısmadıysa hiç birşey anlamamıssınız demektir bend ebunu bu film için söylüyorum ğer izlediyseniz ve kafanız karısmadıysa hiç bir şey anlamamıssınız demektir....ben cok sık seyrederim kaç defa izledim hatırlamıyorum son bir notta sonundaki sarkıya mad world mutlaka dinleyin inanılmazzz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
HornyDevil

MesajTarih: Çrş 26.04.2006 22:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

johnnyturhan demiş ki:
son bir notta sonundaki sarkıya mad world mutlaka dinleyin inanılmazzz

aaa bak ben bunu nasıl unuttum inanılmaz güzel bir soundtrack'i vardır gerçekten dinlenilmesi gerekir.. killing moon da güzeldir Wink
chrismartin

MesajTarih: Cmt 16.09.2006 16:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

film çoook güseldi gerçekten başarılı bir yapım..vizyona girdigi sıralar sinemada izlemiştim ve hayatımda izledigim en iyi filmlerden biridir..müzigi ve şarkısı mükemmel!!!sarkı sözlerini yazan arkadasa tesekkürler bu arada tüm yorumları okuyamadım ama sarkıyı dinlemek için bir link varsa çok makbule geçer:)bu arada müzik bi yana filmde dev tavsan kılıgındaki adam çok iyiydi çok orijinal bişe bence..wake up die bagırışı,basroldeki esas oglan jack ...soyadı nasıldıSmile çok basarılıydı adamı bu filmden tanıdım zaten sonra yarından sonrada izlemiştim ordada süperdi...drew barrymore gibi taa e.t.den tanıdıgımız oyunculukta önemli yollar katetmiş bir aktristte bu filmdeydi...izleyeli bikaç sene oldu hatırlayabildiklerim..hee eve uçak gibi bişe düşüodu o sahne de çok iyiydi..ya çook söze gerek yok galiba film orijinal bir yapım ve her anlamda başarılı özellikle konu ilgimi çok çekmişti ve o DEV TAVŞAN:)Smile
_Darko_

MesajTarih: Pts 23.10.2006 2:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

filmin sonunda donnie ölünce kız gratchen bisikletle yaklaşıyo ve ordaki bi ufaklığa neler olduğu hakkında sorular soruyor.işte tam o hasnede kız gidecekken donnienin annesyle gözgöze geliyorlar ve kadın sanki ona gülümsüyor.sanki bişi anlatmak ister gbi kocasından ve kızlarından ayrı bi köşede sigarasını içiyor ve kıza gülümsüyor halinden memnun gbi acaip takıldı burası kafama bi anlam veremedim..bu sahenin biri açıklamasını yapabilr mi _?
fordcan

MesajTarih: Pts 23.10.2006 9:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yav o kadar çok kişi okadar çok ayrı yorum bilmiyorum yav bu filmin yapım ekibi sizcede bu kadar çok karmaşayı bilerek bilerek mi yarattı yada biz mi abartıyoruz filmi:)
HornyDevil

MesajTarih: Pts 23.10.2006 17:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya eğer kuantum fiziğini azcık biliyorsanız filme biraz anlam verebilirsiniz Wink
_Darko_

MesajTarih: Çrş 25.10.2006 0:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aranan şarkı gary jules mad world elmde Very Happy isteyen p.m atsn Very Happy
poisongirll

MesajTarih: Cmt 28.10.2006 17:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mükemmel bi film....

It's when heven turns to black and hell to white,right so wrong and wrong so right now!
Başa dön
disturbed_one

MesajTarih: Pts 16.06.2008 13:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Director's Cut versiyonunu ve Philosophy of Time Travel'i okumadan önce herkesin kendince yorumlayabileceği bir filmdi.Hala kendimce yorumda bulunduğum sahneleri var,ama eskisi kadar yok maalesef.İşin eğlencesi bazen filmi kendince şekil vermek olabiliyor.Yine de çok sevdiğim bir filmdir,müzikler harikadır.Unutulmaz sahneleri ve diyalogları vardır.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
jamais-vu

MesajTarih: Pzr 24.08.2008 20:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Uhm..
Çok hoş bir filmdir fakat ben oynayan çocuğun rol yapmasını beğenmedim.

Le Fabuleux Destin d\'Amélie Poulain
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
9. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız