| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
tigerlily

|
Tarih: Cum 12.09.2003 21:28 Mesaj konusu: |
|
|
| Kendi çapında anarşistse onu bilemem... Daha çok pasivist bence... Ayrıca Lou Salome takıntısını fazla abarttığını düşünüyorum. Bunu da babasızlığına anne ve ablasının baskılarına bağlayabiliriz galiba... Yine de ciddi anlamda düşündüğü ve bu bağlamda ürettiği için saygı duyuyorum şahsen ama hepsi bu |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
darthseth Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 12.09.2003 21:55 Mesaj konusu: |
|
|
Tanrı öldü
Nietzsche
Nietsche öldü
Tanrı _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt |
|
| Başa dön |
|
 |
YehuDa

|
Tarih: Cum 12.09.2003 23:52 Mesaj konusu: |
|
|
belki bu daha bi ukalaca olacak ama hepyek anarşist olduğuna nerden çıkardın?
sayılarla... _________________ KEndi alevinizde yanmaya hazır olun.Önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz? f.nietzsche |
|
| Başa dön |
|
 |
NovemberRain Kurucu

|
Tarih: Cmt 13.09.2003 5:04 Mesaj konusu: |
|
|
Herşey hiçtir.. Öyleye hiç te hiçtir.. Bak inanacak bir hiçin bile kalmadı işte..
Emre Yılmaz _________________ no |
|
| Başa dön |
|
 |
ZeRDuSHT

|
Tarih: Cmt 13.09.2003 10:22 Mesaj konusu: |
|
|
Aydınlanmanın silahı olan aklı en keskin bir biçimde kullanmış olan Nietzsche, Tanrının öldüğünü iddia etmiştir. Tanrının ölümü karşısında, hümanizmin de anlamı olmadığını, Tanrının yokluğunda, insanın metafiziksel bakımdan ilk ve temel olma iddiasının da aynı biçimde anlamsızlığını vurgulamıştır. Hümanizme karşı çıkışında, insanı tanrılaştıran, ona hayvani varoluşu aşma imkanı veren başarıların temelinde, hakikatin değil de, yanlış ve yanılsamanın bulunduğunu göstermeye çalışmıştır. Nietzsche, düzenli bir görünüşler dünyası fikrinin, uyumlu ve birlikli bir gerçeklik inancının koca bir yalan olduğunu, Batı metafiziğinin, en azından Sokrates’ten beri gerçekliği çarpıttığını, metafiziğin insanların temel yanlışlarını, sanki onlar en temel hakikatlermiş gibi ifade eden sözde bir bilim olduğunu öne sürmüştür. Nietzsche, Batı tarihinin akışını metafizik bakımdan, hiçliğin serimlenmesi olarak anladı. Ona göre, her metafizik düşünce genelde ontolojidir, böyle değilse hiçbirşeydir. Nietzsche, Batı metafiziğini Platonculuk olarak algılıyordu ve kendi felsefesini de metafiziğe karşı bir akım olarak görüyordu. Tanrı öldü sözü, duyuüstü dünyanın olmadığı anlamına geliyordu. Tanrı öldü sözü, hiçin yayıldığını onaylamaktadır çünkü, hiç, duyuüstü, bağlayıcı, yükümlülük getirici bir dünyanın yok oluşunu gösterir. Ona göre hiççilik, Batı tarihinin temel sürecidir ve bu tarihin içi yasasıdır. Nietzsche, hiçliği Batı Tarihinin iç mantığı olarak görür. Bu tabloda görülen odur ki, en yüce değerleri yıkılmış olsa da dünya yerli yerinde durmaktadır ve yeni değerlerin konulması gerekmektedir. Yani değer koymanın olanağı, hiçliğe dayanır. Tanrının ölmesiyle beraber, akıl ve akılcılıkta ölmüştür. Hiçliğin serimlenmesi ve bilim ortaya çıkmıştır. Artık gücü isteyen insan değer yaratabilecektir.... _________________ Arkanı dönermisin,
öleceğim de... |
|
| Başa dön |
|
 |
hepyek

|
Tarih: Cum 19.09.2003 18:56 Mesaj konusu: |
|
|
| YehuDa demiş ki: | belki bu daha bi ukalaca olacak ama hepyek anarşist olduğuna nerden çıkardın?
sayılarla... |
haydaa...bu lafı kullanıncada aklıma spartaküs vedat geliyor sulhi marks bir toplantısında hayda deseydi halimz nice olurdu neyse konuya dönelim ne demek nerden çıkardın dostum tanrı öldü ne demek varlığı kabullenmek ama otoriteyi yerle bir etmek demek baştan beri yok saymayı anlatsaydı nihilist derdin ama otoriteyi siliyor öldü diyor bu anarşizm tanımlamasına girmezde nereye girer  _________________ sen ciğercinin kedisi ben sokak kedisi,senin yiyeceğin kalaylı kapta benim aslan ağzında...orhan veli |
|
| Başa dön |
|
 |
YehuDa

|
Tarih: Pzr 21.09.2003 16:04 Mesaj konusu: |
|
|
ben onun baştan beri hiççi olduğu kanatindeyim.Açıklamalarında haklısın ama dediğim gibi başından beri yok sayıyor...
Ama bu tartışma biraz anlamsız sanki bu değerli düşünürün fikirlerini sözlerini tartışmalıyız bence... _________________ KEndi alevinizde yanmaya hazır olun.Önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz? f.nietzsche |
|
| Başa dön |
|
 |
vukuat Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 22.09.2003 0:20 Mesaj konusu: |
|
|
nietzsche'yi çok başarısız anlatmışsın daha doğrusu anlatmamışssın o bir gazete yazarı değil biraz daha önemseyebilirsin
ben varken ölüm yok ölüm varken ben yokum o zaman niye ölümden korkayayımki F.NIETZSCHE |
|
| Başa dön |
|
 |
coriolanus

|
Tarih: Sal 23.09.2003 16:26 Mesaj konusu: f.n |
|
|
çok sıradışı,nihilist,genel ahlak kurallarını hiçe sayan,güç ve aklın en büyük şey oldugunu savunan ve üstün insan profilini çıkaran bir filozof. Beni öldürmeyen şey, beni güçlü kılar hemizinizin bildigi gibi aykırı bir filozof saygıyla önünde eğiliyorum heheehee  |
|
| Başa dön |
|
 |
JeanPaulSartre

|
Tarih: Pts 29.09.2003 11:11 Mesaj konusu: |
|
|
| Kendisi yaşam felsefesinin kurucularından ve varoluşçuluğun fikir babalarındandır.Ancak genel anlamda dandik bi filozoftur.. Siz Jean Paul Sartre 'den şaşmayın.... |
|
| Başa dön |
|
 |
ishak

|
Tarih: Cmt 08.11.2003 21:27 Mesaj konusu: |
|
|
| vukuat demiş ki: | nietzsche'yi çok başarısız anlatmışsın daha doğrusu anlatmamışssın o bir gazete yazarı değil biraz daha önemseyebilirsin
ben varken ölüm yok ölüm varken ben yokum o zaman niye ölümden korkayayımki F.NIETZSCHE |
|
|
| Başa dön |
|
 |
ishak

|
Tarih: Cmt 08.11.2003 21:35 Mesaj konusu: |
|
|
| vukuat ukalalık olarak algılama ama o söz epikür'ündür.ayrıca niçe anarşist olamaz bence (en azından ideoloji olarak) çünkü kendisi aristokrat bi fikre sahiptir.hiçci demek daha uygun düşer gibi geliyo bana.fikirleri kız kardeşi tarafından faşistleştirilmeye çalışılsada özünde tutarlı ve cesur bi filozoftur.aslında onu anlamak için biraz byron ve şopenaur okumak lazım vede vagner dinlemek.ulan bende çok biliyomuş gibi konuştum. |
|
| Başa dön |
|
 |
noSurprises

|
Tarih: Prş 25.12.2003 17:30 Mesaj konusu: |
|
|
yavaş yavaş ölümünü hissediyorum şimdi,insanları nasıl kandırdığını,dahinin nasıl deli taklidi yapabileceğini çok daha iyi anlıyorum...ölümü,beynini yiyişi,"ben tanrıyım"çığlıkları...en iyi bu kitapta hissediyorum kendisini."nietzsche'nin son rüyası"nı okuyun derim..Joachim köller yazarın adı...ağır ama onu çok iyi anlatabilen bi kitap.. _________________ Finish nothing you start, and start nothing you think you can continue..
|
|
| Başa dön |
|
 |
Under_The_Runes

|
Tarih: Cum 26.12.2003 6:47 Mesaj konusu: |
|
|
That Which Does Not Kill Us,
Makes Us Stronger
 _________________ I'm where space nor time couldn't be! Disembodied. Lost in the vortex of insanity. Yet deadened by the pain, unable to breath...... |
|
| Başa dön |
|
 |
psycho_Jr

|
Tarih: Prş 15.04.2004 22:27 Mesaj konusu: |
|
|
Çok erken yaşta profesör olmuş bir dehadır kendisi.Kafanın ancak onun sık sık değişen "iyi-kötü" anlayışına ayak uyduracak kadar rahat olduğu zamanlarda okunabilen birisidir.Onun "Umut ancak işkenceyi uzatır" sözünü her insan kendi kafasına kazımalıdır
En son psycho_Jr tarafından Çrş 28.04.2004 22:39 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
deathcontess

|
Tarih: Cum 16.04.2004 13:50 Mesaj konusu: |
|
|
| Under_The_Runes demiş ki: | That Which Does Not Kill Us,
Makes Us Stronger
 |
tam da bunu yazıcaktım
hayatımın sözüdür.... |
|
| Başa dön |
|
 |
SarhosDenizci Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 16.04.2004 13:57 Mesaj konusu: |
|
|
| PSikolojik olarak ne zaman bunlasam ve nefretle dolsam (özellikle kadınlara) iyice Nietzsche'ye benzemeye başladığımı düşünüyorum. Ve sadece böyle zamanlarda kendimden nefret ediyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
deathcontess

|
Tarih: Cmt 17.04.2004 8:36 Mesaj konusu: |
|
|
| ülkemizde ve dünyada kadınlardan nefret eden ve ruhsalaçıdan sıkıntı içine giren milyonlarca insan varken kendini nietzsche gibi bir adama benzetmen bence çok garip.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Finarfin

|
Tarih: Çrş 28.04.2004 17:03 Mesaj konusu: |
|
|
| psycho_Jr demiş ki: | | Onun "Umut ancak işkenceyi uzatır" sözünü her insan kendi kafasına kazımalıdır. |
Bu lafı manyakça bulurum. Kendini kaptırmış insanı depresyona sokar . |
|
| Başa dön |
|
 |
copadam

|
Tarih: Çrş 28.04.2004 19:24 Mesaj konusu: |
|
|
''müziksiz bir hayat düşünülemez'' daha ne denilebilirki!? _________________ Demolu Gruplara Destek: www.rockinrock.net |
|
| Başa dön |
|
 |
|