| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Cmt 11.03.2006 3:34 Mesaj konusu: Status Quo |
|
|
British Boogie Rock olarak da anılan Status Quo, Rock'n Roll tarihinin en önemli gruplarından biridir.
1962 yılında basist Alan Lancaster ve gitarist Francis Rossi tarafından temelleri atılan grup, ilk olarak The Spectres adını aldı.
Roy Lynes(klavye) ve John Coughlan(davul) gruba dahil olduktan sonra, bir süre Traffic Jam ismini kullandılar ve 1967 yılından bu yana Status Quo adı ile günümüze kadar geldiler.
Grupta arasıra değişiklikler yaşandı (örnek: 80'lerde klavyelere Andy Bown geldi) Ancak grubun temel kadrosu değişmedi.
Son yıllarda ilk kadrodan farklı olarak, gitarlarda Rick Parfitt yer alıyor.
Albümleri şöyle:
1968 Picturesque Matchstickable Messages
1968 Spare Parts
1970 Ma Kelly's Greasy Spoon
1971 Dog Of Two Heads
1973 Hello
1973 Piledriver
1974 Quo
1975 Down The Dustpipe
1975 On The Level
1976 Blue For You
1977 Quo Live (live)
1977 Rockin' All Over The World
1978 If You Can't Stand The Heat
1979 Whatever You Want
1980 Just Supposin'
1981 Never Too Late
1982 1+9+8+2
1982 Status Quo Live At The N.E.C.
1984 Back To Back
1986 In The Army Now
1988 Ain't Complainin'
1989 Perfect Remedy
1990 Rocking All Over The Years (comp.)
1991 Rock Til You Drop
1992 Live Alive Quo (live)
1994 Thirsty Work
1996 Don't Stop - The 30th Anniversary Album
1999 Under The Influence
2000 Famous In The Last Century
2002 Heavy Traffic
2003 Riffs
2005 The Party Ain't Over Yet
Son albüm, The Party Ain't Over Yet, keyifle dinlenebilecek albümlerden biri.
All That Counts Is Love, Goodbye Baby ve The Party Aint Over Yet, stresli bir günü keyife dönüştürebilecek güzellikte parçalar.
Diğer albümlerde en güzel parçalardan bazıları şöyle;
Accident Prone (özellikle klavyeler harika)
Let Me Fly
Going Down Town Tonight
Win Or Lose
Ayrıca melodik rock'a yakın parçalardan..
In The Army Now (AOR tarzı bir parça)
Jam Side Down
Ol' Rag Blues
Your Kind of Love
Stones
Albüm olarak ise, dinlediklerim arasında 1978 - If You Can't Stand The Heat ve 1984 - Back To Back'i tavsiye ederim.
Status Quo'nun müziğinde rock'n roll'un keyifli ritim ve melodileri en mükemmel şekilde bulunabilir. Temiz ve melodik vokal stili, benzer rock'n roll gruplarından farklı kılan özelliklerinden biri.
Status Quo'yu yıllar önce In The Army Now isimli parçasıyla tanımıştım, ilk olarak..
Ancak henüz dinlemediğim pek çok albümü var. yorumlarınızı bekliyorum.
Web Sitesi: http://www.statusquo.co.uk/
Francis Rossi (vokal ve gitar)
Daha fazla bilgi için, bu linklere bakabilirsiniz:
http://www.rockdetector.com/officialbio,8480.sm
http://www.tartareandesire.com/bands/statusquo.html
http://www.geocities.com/backtobackuk/quo_discography.html
http://www.rockintown.com/bios/statusquo.html
http://www.fender.co.uk/players/STATUSQUO.asp
http://www.statusquo.co.uk/history/history1.htm _________________ Always On Rock!
En son Rockman1 tarafından Cmt 11.03.2006 3:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
freezone

|
Tarih: Cmt 11.03.2006 3:46 Mesaj konusu: |
|
|
hocam eyvallah ya müzikten anlayan insanlarda varmış,mutlu oldum valla yazdıklarını görünce forum ana sayfasında başlığı görünce direkt açtım ilk dinlediğim rock formatındaki parçadır in the army now..tekrar eyvallah geçmişe döndüm sayende  _________________ ben kimdim!kalktım aynaya baktım bu benmiydim,şaşırıp kaldım!farkettim hayallerin vardı senin dedim,yetmedi mi ertelediğin!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
saxon

Kayıt: Nov 21, 2005 Mesajlar: 341 Nerden: hem kusursuz cinayetler çağından hem de rüzgarlı deniz kıyısından...
|
Tarih: Cum 17.03.2006 10:56 Mesaj konusu: |
|
|
get down deeper and down
down down deeper and down
get down deeper and down
i want all the world to see
to see you're laughing
and you're laughing at me
i can take it all from you
again again again again again again again
deeper and down
get down deeper and down
i have all the ways you see
to keep you guessing
stop your messing with me
you'll be back to find your way
deeper and down
get down
get down deeper and down
get down deeper and down
i have found out you see
i know what you're doing
what you`re doing to me
i'll keep on and say to you
deeper and down
get down
baba gruptur status quo...ingilterede mavi sakal bu babaların önünde sahne almıştır sanırım 97de olacak in the army now marş gibidir!!!
pek leziz gruptur her şarkısı edinilmeli tekrar tekrar dinlenmelidir  |
|
| Başa dön |
|
 |
actarus

Kayıt: Dec 14, 2004 Mesajlar: 497 Nerden: Euphor gezegeninden
|
Tarih: Cum 17.03.2006 22:17 Mesaj konusu: |
|
|
selam,
On the level albümünü kesinlikle dinleyin derim.
john coughlan iyi bir davulcu bence.
rick parfitt, francis rossi ikilisinin güzel soloları ritmleri gitar tonları var.
Doğrusu 30 a yakın albüm çıkarmışlar.
sanıyorum eski şarkıları daha iyi.
rock roll all of the world, caroline, gibi...basit parçalar yaptılar.
Türkiye 'ye geldiler, müthişti.
Bulutsuzluk özlemi, erkin koray la birlikte konser verdiler.
Most of the time, ı saw the light, little lady
tavisye ederim.
"soldier shout
stand up and fight-
you re in the army now."
Aslında eski parçalarını bununla değişmem.
down down deeper down. iyidir..
nightride...over and done...
Hoşçakalın _________________ http://www.vtunnel.com/
http://www.geocities.com/azil_muzik/muzik_paylasim.html?1122412293750
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=409577310 |
|
| Başa dön |
|
 |
Hypocrete

|
Tarih: Pzr 19.03.2006 1:44 Mesaj konusu: |
|
|
Her ne kadar 68-73 arası grup kendisini "çiçek çocukları" modasına kaptırmış olsa dahi, Hello albümleri ile rock müziğin dibine vurmuşlardır. Quo'nun sadece "Hello" ve "Quo" albümlerine sahip olduğumdan çok genel bir yorum yapamayacağım ama merak edenler için bu iki albümü ziyadesi ile tavsiye ederim.
Son dönemde çıkardıkları Heavy Traffic ve Riffs albümleri ile "In The Army Now" döneminin geçici olduğunu göstermişlerdir bizlere, ne de iyi yapmışlardır hey hey. _________________ Judas Priest - Gitar |
|
| Başa dön |
|
 |
malagant

|
Tarih: Cum 24.03.2006 1:27 Mesaj konusu: |
|
|
bence çok kötü bir grup....( bence ) _________________ Oyun bittiğinde kral ve vezir piyonlarla aynı kutuya konurlar.... |
|
| Başa dön |
|
 |
bado66

|
Tarih: Prş 24.07.2008 1:13 Mesaj konusu: |
|
|
Status Quo'nun tohumları 1962 yılında Francis Rossi ve Alan Lancester tarafından atılır.Aynı okulun orkestrasında görev yapan ikili, the scorpions adlı bir grup kurarlar.İsimlerini The Spectres olarak değiştirip 1963 yılında davulcu John Coghlan'ı gruba katarlar.Bir sene sonra da The Highlights adlı grupta çalan Rick Parfitt'i yanlarına alırlar.1965 yılının sonlarında Rossi ve Parfitt çok yakın arkadaş olurlar. 18 Temmuz 1966 da ilk single The Spectres imzasıyla çıkar. 1967 de isimlerini Traffic olarak değiştirmek isterlerse de Steve Winwood'un Traffic isimli grubu olduğundan, grubun ismini bu sefer Traffic Jam koyarlar.Bu sırada kadroya klavye'ci Roy Lynes dahil olur ve son isimleri olan Status Quo'yu 1967 nin sonlarında benimserler .İngiltere listelerinin ilk 10'un da yer alan "pictures of matchstick" 1967 nin kasımında yayınlanır.Bu 45 lik aynı zamanda abd'de de listelerde görülür.Ertesi yıl albüm olarak çıkar. Her ne kadar Status Quo albümleri Abd'de de yayınlansa da hiçbir zaman kendi ülkeleri olan İngilteredeki gibi bir başarıyı yakalayamaz. İkinci albümleri "Spare Parts" da soundları o zamanların tabiriyle heavy boogie rock'a kayar (1970). Lynes grubun sound'unun sertleşmesinden rahatsız olmuştur ve 1971 de grubu bırakır.Jimmy Horowitz , john Parker gibi konuk keybordcularla çalışan grup sonra The Herde ve Judas jump gruplarında çalmış olan Andy Bown'u gruba dahil eder.Bown EMI ile sözleşmeli müzisyen olduğunudan 1982 yılına kadar grubun tam üyesi değildir.1970-71 yıllarında çok az satan iki albümleri (Ma Kelly's Greasy Spoon-Dog Of Two Head) çıkar.Ve sonra grup Hard&Heavy-prograssive dünyasının çok saygı duyulan plak şirketi Vertigo ile imza atar. Vertigo ile yapılan ilk albüm "Piledriver" 1972 de çıkar. Grup kendi sound'unu bulma çabasındadır ve sound daha serttir.Bu albümün soundu sonra çıkacak olan albümlerinin soundlarında esas teşkil eder (Yani her şey piledriver'ın başının altında çıkmıştır). Sonra Hello(1973),Quo(1974),On the Level(1975), Blue for You(1976), Rockin all over the world (1978) albümleri çıkar.Paper Plane, Caroline, Down Down, Rockin all over the world, what ever you want bu süre zarfında yayımlanan unutulmaz hitler olarak tarihte yer alır. 1980'lere gelindiğinde grubun kurucu üyelerinden Coghlan ve Lancester grubu bırakır.Yerlerine Pete Kitcher ve Milton Keynes ı alan SQ, 1985 Wembley Live Aid konserine bu kadroyla çıkar. Bu sırada Rossi ve Parfitt solo çalışmalara başlarlar.Aynı yıl Rossi'nin 2 single'ı yayınlanır. Parfitt bazı çalışmalarını sonradan SQ ile "b-sides" albümünde toplar. Parfitt davulda Jeff Rich ve bassist John (Rhino) Edward ile çalışmıştır. Bu iki müzisyeni de yanlarına alan grup yeniden çalışmalara başlar.Avustralyada yaşayan emektar basist Alan Lancestar grubu kesin olarak bırakır. Zira Lancestar'ın 1983 deki "Back to Back" deki besteleri grubun soundundan uzaktır.Lancestar 1986'da Party Boys grubuna katılsada başarılı olamaz ve 87'de bu grubu da bırakır.Ticari başarının yakalandığı albüm olan "In The Army Now" 1986 da yayımlanır.Albümle aynı isimle yayınlanan single ingiltere en çok satan singellar listesinde 2 numaraya çıkar (bu parçayı bilmeyen yoktur sanırım). Sonraki albüm "Ain't Complaining" 1988 de çıkar. Bu albümden çıkan "Burning Bridges" 3 numaraya çıkar. Bu parça yeni sözleriyle, Mancester United futbol takımı için yapılır( come on you reds-1994).1990 ların başında albüm satışları düşmüştür.Parfitt 1997'de kalp amelyatı geçirmesine rağmen 3 ay sonra bile Norwich'deki konserlerine çıkmıştır. Davulcu Jeff Rich 2000 de yerini Mattheww Letley'e bırakır.Klavye'ci Andrew Bown'da ailevi sebeplerden dolayı yerini Paul Hirsh 'e (Voyager) bırakır.
Bütün bu olumsuzluklara rağmen Status Quo yeni şarkılar üretmeye ve albümler yapmaya devam ediyor.
Çok sevdiğim bu grup için bende bir şeyler yazayım dedim de.. |
|
| Başa dön |
|
 |
long_john_silver "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Sal 29.07.2008 12:39 Mesaj konusu: |
|
|
bu adamların thirsty work diye son yıllarda yaptığı bir albümü almıştım ucuzluktan. hala severek dinliyorum. _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |
|