| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
silent_guitar

|
Tarih: Çrş 11.01.2006 22:58 Mesaj konusu: Jay-Jay Johanson |
|
|
Overdub diye adlandırılan teknolojinin nimetlerinden faydalanarak üst üste kanal kayıt yapıp, bu kayıtlara sequencer aracılığıyla yaptığı editleri ve farklı kaynaklardan alıdığı sample'ları son derece güzel bir şekilde müziğinde harmanlamayı başaran Johanson, müziğini gelenekselle modernin bir karışımı olarak gördüğünü söylüyor. Yumuşak melankolik bir groove ile disco müziğinin ritmik yapısını kaynaştırıyor. Zaman zaman acid jazz ile trip-hop ritimlerini orkestral yapılarla birleştiriyor. Johanson'ın müziğinin etkileşimde bulunduğu akımlara ise Synth Pop, Electro ve Electro Pop, Electroclash, French House tarzları örnek verilebilir.
Geçen senelerde "La Confusion de Genres" adlı filmin soundtracklerini yapmıştı Johanson.
Bu zamana kadarki albümleri:
-Whiskey, 1996
-Tattoo, 1998
-Poison, 2000
-Antenna, 2002
-Rush, 2005 ve bir de Prologue adında, 1996-2002 yılları arasında yaptığı, en beğenilen parçalarının bulunduğu toplama bir albümü var.
Çok etkileyici bir sese sahip olduğunu düşündüğüm Jay-Jay Johanson'ın en beğendiğim ve dinlenmesini kesinlikle tavsiye ettiğim parçaları: "So Tell The Girls..., Automatic Lover, Keep It A Secret, Believe In Us, Alone Again, Far Away" Türkiye'deki ününü ise "On The Radio" isimli parçasıyla kazanmıştır.
Saygılar... _________________ Sen, duydugum en guzel cumlenin en guzel oznesisin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
portishead

|
Tarih: Prş 12.01.2006 2:05 Mesaj konusu: |
|
|
ilk albmüleri çok güzeldir - trip hop'a baya yakindir hatta otoritelet trip hop nitelendiriyo ilk albümlerini...sesi çok güzel sarkilari çok güzel kisaca nev-i sahsina münasir bi abimizdir tavsiye edilir... _________________ Capo |
|
| Başa dön |
|
 |
sheboistugce

Kayıt: Feb 01, 2005 Mesajlar: 297 Nerden: karlı dağların ardından;PpPp
|
Tarih: Prş 12.01.2006 20:29 Mesaj konusu: |
|
|
sesinin çok değişik ve güzel bi tınısı var bence...tavsiye ederim... _________________ kalpte kurşun,ilmek boynunda;iki çocuk ölüm karşısında... |
|
| Başa dön |
|
 |
Poete

|
Tarih: Prş 12.01.2006 22:49 Mesaj konusu: |
|
|
| Türkiyedeki konser performansı hakkında yorum yapabilecek arkadaş varmı? Askerde oldugum için geçen seneki konserine gidememiştim. |
|
| Başa dön |
|
 |
morvedelisi "Türk Rock" mod

|
|
| Başa dön |
|
 |
Poete

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 14:27 Mesaj konusu: |
|
|
| morvedelisi demiş ki: | ilk 3 albüm mükemmeldi..
hala dinliyorum..
İzmir konseri için Şubat'ı beklemkten başka çare yok. |
Eskişehire de gelecekmiş. Bilet fiyatları da gayet makul 15 ytl. Canlı izlemek farklı olacaktır eminim. |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 21:08 Mesaj konusu: |
|
|
Geçen sene İstanbul, Ankara ve Eskişehir olmak üzere üç şehirde canlı performans sergileyerek Türkiye turnesini tamamlayan Jay-Jay Johanson, eylül ayında yayınlanan yeni albümü Rush'ın tanıtımı için 2005'in sonlarına doğru yeniden bir Türkiye turnesine hazırlanıyordu, ancak sanatçı zature olup yataklara düşünce bu konserler serisi de bir süreliğine ertelendi maalesef. Bildiğim kadarıyla Türkiye turnesine bu sefer İzmir de dahil edilmiş. Bir süre daha bu epik elektro baladların üstadını beklememiz gerekiyor.
Saygılar... _________________ Sen, duydugum en guzel cumlenin en guzel oznesisin.. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Pzr 19.02.2006 23:16 Mesaj konusu: |
|
|
"Dünyaca ünlü müzisyen Jay Jay Johanson, yeni albümü
Rush’ın tanıtım turnesi kapsamında ülkemizi tekrar ziyaret ediyor."
Evet, bu çarşamba, yani 22 şubat akşamı Jay-Jay Johanson, 2005'in sonlarında rahatsızlığı sebebiyle ertelemek durumunda kaldığı Türkiye turnesinin telafisi için Ankara'ya geliyor. Haftaiçi olması biraz negatif ama birçok kişinin bu sebeple gitmek istemeyeceğini düşünürsek, mekânın haftasonuna göre daha boş olması beni çeken yanı oldu.
Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: http://www.saklikent.com
Şu an için bilet fiyatları ve kapı açılışı bilgileri yok, sanırım konsere kadar eklerler.
Sevgiler... _________________ Sen, duydugum en guzel cumlenin en guzel oznesisin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
ItDiesToday

|
Tarih: Çrş 01.03.2006 14:36 Mesaj konusu: |
|
|
Paris'te yaşiyor .. _________________ auto-de-fe. |
|
| Başa dön |
|
 |
portishead

|
Tarih: Çrş 01.03.2006 18:32 Mesaj konusu: |
|
|
son single'ını dinledim ve abimiz gene yapmış yapacağını kendi tarzında bu işi kotarıyo tabiki - iyi şarkı yapmış albümünü dinlemek gerek ama... _________________ Capo |
|
| Başa dön |
|
 |
rocker_cool

|
Tarih: Çrş 01.03.2006 19:33 Mesaj konusu: |
|
|
adam cumartesi geldi bizde bi heycanla gittik konserine ama vardıgımızda otoparktaki görevli konserin hiç başlamadını söledi.katılım olmamış adamda zerzevatı toplayı gitmmiş yani izmir jay jay konseri elimizde patladı _________________ .....dün doğmuş bir bebege bile girebilen mikrop misali içimizde hem kötü var hem iyi...... |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Çrş 01.03.2006 21:32 Mesaj konusu: |
|
|
Son single'ının çok iyi olduğunu ben de duydum portished. Parçaya gelen eleştriler çok olumlu ama halen bulamadım "Rush" albümünü. Albüm kasın-aralık gibi yayınlandı yanlış hatırlamıyorsam ama albüm halen bulamadım, beklemedeyim.
Sevgiler... _________________ Sen, duydugum en guzel cumlenin en guzel oznesisin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
dishy_jimi

|
Tarih: Cum 03.03.2006 21:16 Mesaj konusu: |
|
|
çok sefiom ben bu adamı yaww:D _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz |
|
| Başa dön |
|
 |
crns

|
|
| Başa dön |
|
 |
Tansiyon-DavuL Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 02.04.2006 4:08 Mesaj konusu: |
|
|
valla bende dinledim bi kackere gercekden güzel  |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
|
| Başa dön |
|
 |

|
|
| Başa dön |
|
 |
seymas

|
Tarih: Çrş 05.04.2006 4:02 Mesaj konusu: |
|
|
Ben de severim Jay-Jay i..Keep It A Secret dön dolaş dinle bıkılmayası şarkımdır..canlısına da tanık olmak isterim de bilmiyorum yaz döneminde gelir mi yeniden.. _________________ \'\'Susadım\'\' dedim..\'\'Biraz daha şarap rica etsem lütfen..\'\' \'\'Şimdi iyiyim; ne diyorduk, hoşlanır mısın müzikten?\'\'.... |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
|
| Başa dön |
|
 |
|