Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - MİKSAJ - Tarzlar, Metodlar, Püf Noktalar, Tecrübeler
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

MİKSAJ - Tarzlar, Metodlar, Püf Noktalar, Tecrübeler
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
park

MesajTarih: Pts 15.08.2005 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar size elimdeki ekipmanı yazarsam bana en iyi kayıt performansını nasıl alabileceğim konusunda yardım edermisiniz elime yeni bir kaç alet geçtiği için şu an afallamış durumdayım

fender squier stratocaster mexico
fender champion 110, 35 w
boss-me 30 prosessor
2 tane beyer dynamic mikrofon
8 kanal studio master mixer
live drive2 ses kartı
cubase sx
davul yazmak için reason ve fruity loops

not: mixer ve dynamic mikrofonlar elime geçtikten sonra biraz afalladım doğrusu çünkü daha önce amfiden head phonesdan direk ses kartına giriş yapıp kendi çapımda başarılı bir ton elde ederken şimdi amfi mikrofonlayıp onuda mixer aracılığıyla ses kartına girmeye çalışıyorum ama başaramadım. Normalde prosessor aracılığı ile amfiden elde ettiğim tonu bilgisayar kayıdında az çok yakalarken şimdi tamamen nerdeyse alakasız tonlar geliyor.bunun için eminim mixer ve mikrofon kullanımıyla ilgili ince ayrıntılar vardır " bunları merak ediyorum gerçekten" ... neyse eğer cevap verirseniz daha ayrıntılıda konuşuruz. teşekkürler herkeze
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
darkweather

MesajTarih: Pts 16.01.2006 12:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar merhaba. ben foruma yeni katıldım. umarım yanlış yere yazmıyorumdur ama benim bir sorum var. şöyle ki; cool edit kullanarak demo kaydı yapıyorum. davul gitar ve bas kaydından sonra vokali de ekleyip mix yaptığım zaman vokalin diğer enstrümanlarla içiçe girmediğini farkediyorum. yani bir yerde bir orkestra çalarken adamın biri başka bir yerde şarkı söylüyormuş gibi oluyor. bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Katatonik

MesajTarih: Prş 26.01.2006 13:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

biddiricik güccük müzik bilgimle sizlere birşey sormak istiyorum. Şimdi kayıt yaparken vokali müziğin önüne koymamız doğrumu. Düz ve melankolik bir vokal tarzı var grupta. en fazla kaç db yukarı konmalıdır.

yada şöyle bir soru sorayım vokal müziğin önüne geçmelimi...

teşekkürler. Embarassed
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
presence

MesajTarih: Cmt 04.02.2006 4:06    Mesaj konusu: slm Alıntıyla Cevap Ver

benim danışmak istediğim bi sorunum var aslında daha önce başlık açtım fakat bu konu bi türlü çözemedim.mixsaj kayıt vs.... gibi şeyler çok mükenmmel yapılsa bile bi çok arkadaşımında karşılaştığı bi sorun Pro stüdyoda kayıt yaptık herşey süper dedik çıktıyı aldık bir cd ye mutlu mutlu evimize varıp cd takıp dinledimizde" bune bu çok önde olmuş nasıl olurya" gibi yakındıktan sonra anlarızki adam orda 1500$ monitörlerleri baz alarak herşeyi yapmış ama evde yada başka bi yerde dinlediğimizde sonuç hüsran derecesinde sormak istediğim şey ortalama olarak nerde dinlenirse dinlensin iyi sonuç verecek bi kayıt yapmak nasıl mümkün olur.
yada bunun tekniği nedir nasıl yapılır bilgilerinizi bekliyorum??
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cmt 04.02.2006 6:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu dediğiniz mix ile ilgili değil aslında... Mastering işlemi bunun için vardır.. Yine de her dinlediğiniz yerde aynı şekilde çıkamaz bir kayıt, mastering'den geçen kayıt özellikle multiband compression sayesinde biraz daha derlenir toplanır... Açıkçası mastering benim çok da bildiğim bir konu değil, fakat forumda bir Arama yaparsanız mastering ile ilgili bilgilendirici tartışmaların olduğunu görebilirsiniz..
deligomlegi

MesajTarih: Çrş 22.02.2006 15:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selamlar bi sorum olcak. konserde gitar anfisinin sesini kısıp,mikserden açtırsam nasıl olur? yani gitar anfisinin sesini açıp mikserde ses normal olsamı daha sağlam bi ton olur yoksa anfinin sesini kısıp mikserden açtırsammı daha sağlam bi ton olur.yani bu iki durumun birbirinden gitar sesi açısından farkı nedir? bide anfide kısık seste kaliteli olan bi dist. tonu anfinin sesini açtımda bozuluyo. bu sorunu dediğim şekilde halledebilirmiyim??
Başa dön
zallanzort

MesajTarih: Çrş 01.03.2006 12:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deligomlegi demiş ki:
selamlar bi sorum olcak. konserde gitar anfisinin sesini kısıp,mikserden açtırsam nasıl olur? yani gitar anfisinin sesini açıp mikserde ses normal olsamı daha sağlam bi ton olur yoksa anfinin sesini kısıp mikserden açtırsammı daha sağlam bi ton olur.yani bu iki durumun birbirinden gitar sesi açısından farkı nedir? bide anfide kısık seste kaliteli olan bi dist. tonu anfinin sesini açtımda bozuluyo. bu sorunu dediğim şekilde halledebilirmiyim??

pek anlamam ama sanırım anfinin sesini kısarsan bence verim alamazsın. bence anfiyi en iyi verim alacağın şekilde ayarla sonrada mixerden hallet olayını. tabi yinede sen işin ustalarından gelecek cevabı bekle Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
WitchTrap

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 0:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Distortion da nasıl bi bozulma oluyor?
Başa dön
ilteris

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 8:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amfiden sesi kısıp mixerdan açtırırsan özellikle kendi monitöründen baya rahatsız edici bir feedback duyman olasıdır. Başıma geldi bir defa. Seyirciye arkamı dönüp çalmak zorunda kaldım hiç hoş olmuyor Smile
Başa dön
Backhome

MesajTarih: Pzr 16.04.2006 17:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selamlar miksaj için şöyle bi önerim var cool edit 2.0 da kaydetim cubasesx steinbergte mixleyin derim çünkü daha net ayar verilebiliyor reverb mutlaka ekleyin delay kullanmayın fadeout kullanmayın sesin genelini etkiliyor cool editte mixerle oto kayıt yapmayın en iyi kayıt programı cubasedir buda tavsiyem saygılar..
Başa dön
acatalepsyst

MesajTarih: Pts 03.07.2006 19:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deligomlegi demiş ki:

amfinin volümünü saat 10-11 yönünde açmalısın..gerisini mixerden ayarlaman gerekmekte..Saat 10-11 yönü bir amfi için en iyi soundu verdiği inancındayım,ne düşük ne de yüksek,standart..

Drum Machiner was here.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Atalay

MesajTarih: Pzr 01.10.2006 2:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tüplü amfilerde genelde %50-%75 arası volüm iyidir. Transistörlü amfilerde biraz daha fazla açabilirsiniz. Bu biraz da amfinin markası kullandığınız prosesör, multifootpedal vb. aletlerin master volümüyle de ilgili. Dİrekt gain amfiden geliyorsa bahsettiğim volümler geçerli olur. Bunlar kesin gerçekler değil ama benim tecrübelerim bu yönde.

Bir de gitarlarınızın potları aktif ise, humbucker ve single coil de olsalar, clean çalarken gain yapmayacak kadar volümlerini açmanızı tavsiye ederim. Aktif gitarlarda clean çalarken tam volüm açılınca hafif bir gain yapabilir. O olmazsa, ve gainli gitar çalıyorsanız, daha temiz gain alma şansınız artar ve ayrıca soloda hafif kompresör moduymuş gibi potu souna kadar açıp solonuzu daha rahat çalabilirsiniz. .... mesela... Smile
ecelayir

MesajTarih: Pzr 15.10.2006 0:38    Mesaj konusu: Cvp Alıntıyla Cevap Ver

Merhabalar.Ben yaklaşık 2 buçuk senedir rap le ilgileniyorum.Bu müzik dalının mix ve masteringi hakkında bilgi almak istiyorum mümkünse eğer.Sadece vokal efektleri vs.
Benim evimde bir geniş diyafram condenser mikrofon.Behringer ub802 mixer var.Neler önerirsiniz vokal efektinde.Adobe Audition kullanıyorum.
Vokale bu efektleri vuruyorum ;
Effects => Amplitude - Dynamic Proc. - VocaL Comp, -24, + 12 dB, Fast
Effects => Delay Effects - Reverb - Vocal Natural Reverb Nadiren bunu
ve Delaydan tunnel kullanıyorum.Tunnel kullanma diyorlar ama.

Ben istediğim mastering ve mix olayını geliştirmek.Yardımcı olursanız sevinirim.Forumu okudum baştan sona ama bulamadım.Sadece bater, ve gitar kaydı vardı.Vokal kaydı pek ayrıntılı bulamadım.
Şimdiden teşekkürler. Saygılar...
Başa dön
vanir

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 21:47    Mesaj konusu: Hz atma problemleri Alıntıyla Cevap Ver

slm, 75Hz aşşasını fln atıom fln dio millet, nası yapıosunuz o atma işlemini?
ben cubase2.0 sx kullanıorum, yardımcı olursanız sevinirim...

CrazyLead demiş ki:
Öncelikle Drum kayıdının 75Hz Aşşagısını atıyorum.. sol yöne %5 kaydırıyorum ardından bas gitarı ve ritim gitarları aynı anda aynı yöne kaydırıyorum genellikle sol taraf (ben solagım) %25 civarı ardından solo gitarları ise tam zıt istikamete(sag) %15 kaydırıyorum böylece boyut hissini arttırmış oluyorum. volume seviyelerim ise %100 bateri olmakla beraber %90 bas gitar %85 solo % 80 ritim gitarlar.....
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Pzr 28.01.2007 20:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

EQ kullanman gerekiyor. Grafik veya parametrik olabilir. LowPassFilter modunda rahat olur. (LPF)
silent_guitar

MesajTarih: Sal 10.04.2007 15:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

acatalepsyst demiş ki:
deligomlegi demiş ki:

amfinin volümünü saat 10-11 yönünde açmalısın..gerisini mixerden ayarlaman gerekmekte..Saat 10-11 yönü bir amfi için en iyi soundu verdiği inancındayım,ne düşük ne de yüksek,standart..

Saat 10-11 yönündeki volume nedir ki? Çoğu amfiden gördüğüm kadarıyla o ayardan ton bile çıkmaz. Smile Muhakkak en az %50 açılmalı amfinin volume'ü. Sevgili deligomlegi, ton her zaman amfiden çıkar, mixer'den değil. O sebeple hiçbir zaman amfi kısılıp mixer'den ses açılmaz. Mixer yalnızca amfinden çıkan soundu sahne dışına taşır, yani fx efektleri haricinde tonuna hiçbir şey kazandırmaz!

Bir de şu var, "Mixer'den sesini açtırsam mı?" demişsin. Benim tavsiyem sen amfini istediğin gibi, güzelce bir ayarla, sahne içindeki volume'ünü de hallettikten sonra gerisine karışma. Mixerin başındaki kişi, işini bilen biriyse, dışarıyı halleder. Tonmayster'in işine karışılmaz, maazallah bir anda darmaduman eder sahnedeki grubu. Very Happy

Saygılar...
gorkyeah

MesajTarih: Sal 29.05.2007 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

konuşuldu mu bilmioyorum ama vokal miksajında nelere dikkat etmek gerek,hangi efectleri ne derecede kullanmak gerek,filtre konusu vs. yardım ederseniz sevinirim..
deLarocx
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 16.07.2007 16:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba..

Arkadaşlar mix yaparken, kanalları ayrı ayrı mastering mi yapmak daha sağlıklı, yoksa hepsini bir wma dosyası yapıp ona mı yapılmalı ayarlamalar?

Bir de ne gibi effectler eklenmeli? Yani mastering denen konu da en çok reverb ve eq ekleyip bitiriyorum işi. Başka ne eklemem lazım. Çünkü bakıyorum da o kadar da sağlam olmamış kayıt, Çalgılar bir yerden geliyor, böyle ayrı ayrı geldiği falan yok. Hepsi karışıp master sekmesinde dB'i arttırıp sesleri karıştırıyor ve cızırtılı, kötü çıkmaya başlıyor ses.. Pan olayını keşfettim biraz ama o da çare olmadı. Kompressör ne işe yarar bir de, onu merak ediyorum.

Ama en çok, mixsajı bitmiş bir parçanın, masteringi en genel parametrelerle ne olmalıdır bunu merak ediyorum (işte reverbdir şudur budur). Haa bir de ne kadar olmalıdır tabii bunlar (yüzde elli sağa, şu kadar gain vs..)

Teşekkürler. Kolay gelsin..
Başa dön
polski90

MesajTarih: Sal 17.07.2007 17:16    Mesaj konusu: send Alıntıyla Cevap Ver

deLarocx demiş ki:
mix yaparken, kanalları ayrı ayrı mastering mi yapmak daha sağlıklı..
Shocked İlk defa duyuyorum kanal kanal mastering' i. Sanırım mix demek istedin.
deLarocx demiş ki:
Bir de ne gibi effectler eklenmeli? Yani mastering denen konu da en çok reverb ve eq ekleyip bitiriyorum işi. Başka ne eklemem lazım..
Gerekmiyorsa hiç bir efekt eklenmemeli.
deLarocx demiş ki:
.. bakıyorum da o kadar da sağlam olmamış kayıt, çalgılar bir yerden geliyor, böyle ayrı ayrı geldiği falan yok. Hepsi karışıp master sekmesinde dB'i arttırıp sesleri karıştırıyor ve cızırtılı, kötü çıkmaya başlıyor ses..

Bak ben şöyle yapıyorum; master efekt kısmına ilk önce bir kompresör koyuyorum. Böylece clip' e girmeden en yüksek dB' yi alıyorum. Master out' ların açık olsun, parça çalarken kırmızı yanıyor sende büyük ihtimal. O zaman kompresördeki ayarları karıştır, yada hazır presetleri kullanarak o kırmızı ışıkların yok omasını sağla. Yani clip' e girmesin.

İkinci olarak; Send efekte bir reverb koy, hafif bir reverb ayarla. Reverb vermek istediğin kanalda E' ye bas. Orada send efekt kısmından miktarı ayarlayabilirsin. Hepsini toplu halde görmek istersen Track Mikseri aç, sol tarafdaki büyük düğmelerden birine bas send efektleri göreceksin.
Alıntı:
Ama en çok, mixsajı bitmiş bir parçanın, masteringi en genel parametrelerle ne olmalıdır bunu merak ediyorum (işte reverbdir şudur budur). Haa bir de ne kadar olmalıdır tabii bunlar (yüzde elli sağa, şu kadar gain vs..)

Düğmeye basıcan ayarlanacak diyorsun. Laughing Kesin bir ayarı yok ki. Şarkıya, enstrumana, vokale zarta zurta göre değişebilir bu parametreler. Senin yapacağın bol bol karıştırmak ve her seferinde preset olarak kaydetmek. Sonra tekrar parça çalarken presetleri sırasıyla denemek, hangisi kulağına güzel geliyorsa... ( Load-Save Bank/Effect kısmından )

EQ ayarlarınında kesin şeyler yok ama mesela bas sesleri düşürmek için 1 ile oyna. (100 Hz civarında düşür) Gitar için 2 ile oyna, tam ortadan biraz düşür ve 1 ile basları biraz traşla(düşür). Bu mantıkda işte...

Kompresör demişken beleş Endorfin' i indir:
http://www.digitalfishphones.com/main.php?item=2&subItem=3

Presetlerine bak. Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
deLarocx

MesajTarih: Sal 17.07.2007 17:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cevabın için teşekkürler. Ama sanırım Cubase' e göre anlattın olayı. Ben Sony ACID pro kullanıyorum..

Ayrıca kanalları tek tek mastering etme konusuna gelince:

Resmi indirip büyütürseni, tam o esnada 4. kanala effect eklemek üzere olduğumu göreceksiniz.. Bunu her kanal için ayrı ayrı yapmak mı daha mantıklı olur, yoksa geneline mi yapmalıyım (mastering bilirsiniz ki daha net sesler, daha parlak bir kayıt için yapılan bir işlemdir ve ben bunu en iyi şekilde nasıl yaparım diye öğrenmeye çalışıyorum..)

Ayrıca tabii ki bir düğmeye basayım hepsi olsun demiyorum. Mesela sağdan soldan bulduğum davul örneklerini mixleyip, üzerine bir kaç kanal gitar kaydı ve belki bazen vokal kaydı yaptım diyelim.. (vokale, gitara vs. göre değişir dediğin için genelde yaptığım kayıt şeklini örnek aldım)

Bunlara en uygun masterin nasıl yapılır. Ayrıca kompresör hala ne işe yarar bilmem. En genel haliyle, adam gibi mastering nasıl olur .?
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
7. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız