Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - okullarda siyaset yapılmalı mı?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

okullarda siyaset yapılmalı mı?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
pure_evil

MesajTarih: Çrş 08.02.2006 20:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geçen gün neredeyse tüm derslerin ana konusuysu "siyaset" tarih hocası ülkeye sahip çıkılması gerektiğinden,milliyetçilikten falan bahsetti.din hocası peygamberin karikatürlerinden girdi diğer ülkelerin bizi bölmeye çalıştıklarından çıktı...
son ders,dersimiz boştu...birkaç arkadaş toplanıp darbe dönemlerinden konuştuk ettik..
ama dediğiniz gibi öncelikle hoşgörü ortamı lazım..her yerde böyle özgürce düşüncelerini ifade edemezsin...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
silent_guitar

MesajTarih: Prş 09.02.2006 2:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gokcen demiş ki:
silent_guitar demiş ki:
gokcen demiş ki:
lisede zorunlu sers olmalı

Ne dersi? Siyaset bilimi mi? Bir konu sadece anlatılarak öğretilemez, dinlenerek öğrenilemez. Dersde gördüğün, işlediğin konuyu konuşman ve tartışman gerekir. Biri birinin dediğine karşı çıkar, biri ötekine sataşır derken daha ilk dakikada olay patlak verir, inan bana! Maalesef bu şekilde de çok zor.

Sevgiler...

peki ozaman tartışmayan,düşünmeyen,inanmayan,sorgulamayan,saygı görmeyen ve göstermeyen,bilmeyen,takım tutar gibi parti tutan,üniversite forumlarında bile ülke problemlerini tartışanlarla dalga geçen(bkn:www.iibf.deu.edu.tr)bomboş zihniyetler yetiştirmeye devam edelim...

siyaset yaşamın ta kendisi,tıpkı ekonomi gibi...
iktisatın ne demek olduğunu iktisat fakültesine kaydolduktan sonra öğrenmek acı birşey(özeleştiri)

saygılar

Benim söylemek istediğim bu değildi ama. "Siyaset yapılmasın!" demiyorum ancak ka'nın da söylediği gibi bu derslerde okutulacak kitapların objektif yönde hazırlanması imkansız neredeyse ki, biz bunu daha önce de konuştuk. Bakınız "ka" ne güzel söylemiş.
ka demiş ki:
1982 basım ilkılap tarihi kitabında, kenan evren modeli rejim övülürken her türlü aykırı akım aşağılanıyor.şimdi, siyasetten haberi olmayan bir insan bu kitabı okudu mu kenan evrensel bir insan olur, faşist olur, ırkçı olur..al sana eğitim!buyur burdan yak!

Diyelim ki, kitaplar her görüş için oldukça ılımlı ve tarafsız bir şekilde hazırlandı. Peki bu derse girecek olan öğretmenin dersi işleyişi nasıl olacak? Buna nasıl güvenilebilir acaba? Kimi kendine yakın bulduğu yerin üstünde durur, bastıra bastıra savunur; kimisi beğenmediği için müfredatın öngördüğü kitabı hiçe sayarak kendi bildiğini okur. Sonuç ne olur? Yine iki arada, bir derede kalmış öğrenciler.

Benim mesajımda anlatmak istediğim bir diğer nokta ise, bahsedilen bu siyaset dersleri doğrultusnda zıtlaşıp, gruplaşabilecek öğrenciler ve dolayısıyla da çıkacak tartışmalardır. Üniversitede okuyan, belli bir düzeye gelmiş olarak görülen öğrenciler bile bu uğurda birbirini yiyip, kafalarını patlatırken; daha lise öğrencisi, ergenlik sorunlarından, bunalımlarından kurtulamayan, ailesine baş kaldıran insanlara nasıl hakim olacaksın?

Sevgiler...
dennisthemanace

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 12:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim eski okulum normal bir okuldu öyle abartılacak bir yanı yoktu ama yine de biz taban tabana zıt fikirlerde ya da YANLIŞ bilgi sahibi olsak bile düşüncelerimizi rahatça söylerdik..(Ve düşünün daha 8.sınıftaydık)Örneğin komünistim diyen biri hamburger yiyip namaz kılardı ve daha bunun gibi bir takım Amerikan özentilikleri vardı ama yine saygı duyardık...(Komünizmle ilgili bir kitabın başını okuduğumda onların dine karşı olduğunu biliyordum oysa.Zaten kitabı başlamadan bıraktım o ayrı mesele)
Tabii istisnalar kaideyi bozmaz Türkiye'de kavgasız sonuçlanmaz ki böyle şeyler hem beyni yıkanır birilerinin,sonra olan ülkenin geleceğine olur.
Gönül isterdi ki liselerde amacına uygun yapılsın bu ders hem okul daha eğlenceli ve daha bilinçli insanların barındığı bir yer olurdu..
dennisthemanace

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 12:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

didemharun demiş ki:
kendi adıma konuşmam gerekirse:
lise öğrencisiyim arkadaşlarımla bir çok konuda konuşuruz-ki bunlardan biri de siyaset olmak üzere...aslında öğretilecek bilgi ne kadar objektif olur bilemiyorum ama günümüz gençliği (bir üyesi de bensem...) çok duyarsız.bilinçlendirmek şart die düşünüyorum...

Bir imzanı alabilir miyiiim?Hayran kaldım da...Sağolasın lafı ağzımdan aldın. Very Happy
pure_evil

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dennisthemanace demiş ki:
didemharun demiş ki:
kendi adıma konuşmam gerekirse:
lise öğrencisiyim arkadaşlarımla bir çok konuda konuşuruz-ki bunlardan biri de siyaset olmak üzere...aslında öğretilecek bilgi ne kadar objektif olur bilemiyorum ama günümüz gençliği (bir üyesi de bensem...) çok duyarsız.bilinçlendirmek şart die düşünüyorum...

Bir imzanı alabilir miyiiim?Hayran kaldım da...Sağolasın lafı ağzımdan aldın. Very Happy

katılıyorum...bir deyeni nesilde şu çok yaygın "bana dokunmayan yılan bin yaşasın.."
ben görüyorum,biliyorum arkadaşlarımdan..ülkenin ne haller gördüğü veya göreceği umurlarında bile değil...biz arkadaşlarla konuşuyoruz hiç birşey anlamadan suratımıza bakıyorlar...boş beyinler,kafalar...yazık cidden yazık...
silent_guitar

MesajTarih: Pts 20.02.2006 0:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu boş kafalar okullarda siyaset eğitimi olmadığı için mi boş? Peki siz nasıl bu kadar dolusunuz? Okumaktan mı?

Sizler bir şekilde kendinizi geliştirebildiyseniz, onlar da bunu yapabilir. Ama bunu istemiyorlarsa zorla da yaptıramazsınız. Siyasetle ilgilenmeyen adama getirip de "Bunu oku!" diyemezsin. Hâl böyle olunca da aynı adama sen okulda siyaset dersi veremezsin, nasıl ki din dersine zorlamak yanlışsa, bu da aynı şekilde geri tepebilir.

Sevgiler...
pure_evil

MesajTarih: Pts 20.02.2006 17:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim "boş kafalı" diye nitelendirdiğim kesim ülkemizin çoğunluğunu oluşturan,günlük olaylardan habersiz,hayatlarını televizyona bağlamış,her olayın magazinsel boyutuyla ilgilenen insanlar...
ben de çok bilgili değilim..ama çok okurum o ayrı...bu insanın içinden gelmeli...ben sadece şaşırıyorum böyle tiplere...
silent_guitar

MesajTarih: Pts 20.02.2006 21:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim söylemek istediğim de işte o "boş kafalı"ları ne kadar zorlarsan zorla ne okutabilirsin, ne de o "boş kafalar"ı doldurabilirsin. Dolayısıyla da istediğin kadar siyaset eğitimi dersi de koysan yine olmaz, yine olmaz.

Sevgiler...
Daishuman

MesajTarih: Pts 20.02.2006 23:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bugün sınıflarda din derside veriliyor..peki lisedeki din dersinden gerçek anlamda birşeyler kapan kaç kişi var aranızda..Hepimiz kopyayla bu dersleri geçmek derdindeyiz..Siyasette de pek farklı olmayacaktır...Formalite icabı görülücektir dersler..Tabi öğretmenin farklı kesimlerden gördüğü baskı yada onun öğrencilere baskısı(şahsen tarafsız olacağına inanmıyorum o dersi seçen öğretmen kendi bağlı olduğu partiye öğrencileri çekmeye çalışacaktır.) da unutulmamalıdır...

Yukarıdaki arkadaşımız gençler bilinçlendirilmeli demiş..Doğrudur fakat bence bu işi tarafsız olarak üstlenecek kimse çıkmaz..Bugün üniversitelerin durumu ortada..Bu insanlar okudukları halde bilinçli olmaları gerekirken her zaman ateşe körükle gitmeyi tercih ediyorlar..Kısacası bu ülkede çok zor istedikleriniz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
dennisthemanace

MesajTarih: Sal 28.02.2006 19:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet size katılıyorum o kadar avutuluyor ki bu günümüz gençliği yok şarkı yarışması yok dans...Özellikle özel okulda okuyanları..(Yani hepsi değil ÇOK büyük çoğunluğu)Ben onlara adaletsizler derim,onlar bana bar,disko,eğlence der..O kadar sinir oluyorum ki ortam müsait olsa neler söylerim...Ne yani biraz ilgilenseler bir yerleri mi eksilir?
-SaNeM-

MesajTarih: Çrş 26.12.2007 14:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

:)zaten yapılıyor yapılmıyor mu sanki.sağ sol kavgalarını sınıfa taşıyan uç hocalar mevcut.öğrenci de ona göre hareket etmek zorunda kalıyor.dolayısıyla başkaldırmayan,nabzına göre şerbetini veren pısırık kendi siyasi görüşü bile olmayan nesiller yetişiyor.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
gunsnroses

MesajTarih: Cum 18.01.2008 15:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

siyaset yapılsın da kavga dövüş yapılmasın...
gunsnroses

MesajTarih: Cum 18.01.2008 15:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bizimkiler siyaset deyince, artık nerelerinden anlıyorlarsa taş,sopa,zincir birbirlerine giriyorlar...
marzaleka

MesajTarih: Cum 18.01.2008 19:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

elbette herkesin bi görüşü olmalı ama bu görüşlerin çakıştığı yer okul değildir.birgün yüksek makamlardaki koltuklara yerleşirsek o zaman siyaset yaparız ama okulda olmamalı bence.
mer_ve

MesajTarih: Cmt 09.02.2008 2:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türk genci daha ne kadar apolitik olabilir,apolitikliğin sınırı nedir,daha ne kadar küçülebiliriz onu merak ediyorum bende...
Başa dön
ka

MesajTarih: Cmt 09.02.2008 4:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben zaten en temel soruyu soruyorum: "eğitim nedir?" ve "öğretmen kimdir?"
Başa dön
mat-rock_musty

MesajTarih: Pzr 10.02.2008 0:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siyaset yapıılması farklı konuşulup tartışılması farklıdır belki siyasetçilerden bukadar yakınmamızın sebebide bu olsa gerek çünkü liseyi bir öğrenci ortalama 18 19 yaşında bitirdiğini düşünülürse bir öğrenci 20 yaşına kadar zaten katiyen siyasetin dışına itiliyor ve büyüklerinden gördüğünü doğru yanlış ayrımında bulunmadan kabulleniyor bence lisede öğrencilere siyaset bilgisi verilmeli ve öğrencilerin bu konuda muhakeme yönleri geliştirilmelidir.
Tabi benimki sadece bir hayal en azından ülke şartlarında hayal olmaktan başka çaresi yok gibi.
marzaleka

MesajTarih: Sal 22.04.2008 17:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

elbette konuşulabilir,tartışılabilir ama hepsi bu kadar.bundan ötesi öğrenciye düşmez.
aksuvar

MesajTarih: Sal 22.04.2008 19:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hele bir eğitim sistemini düzeltelim de sonra politika da tartışırız sanat da tartışırız vs....ama önce eğitim sistemini sağlam bir şekilde elden geçirmek lazım...
crnky

MesajTarih: Prş 01.05.2008 21:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siyaset yapılmalı mı, sorusu sanki, siyasi partilerden görevliler gelsin orada miting yapılsın gibi bir görüntü getiriyor insanın aklına.

Okullarda, özellikle lise - üniversitede siyasetin konuşulması gerekir, demokratik bir ülkedeyiz çünkü. Bu insanlar oy kullanacaklar veya kullanıyorlar. Bu konuda, herkesin çok derin olamasa da genel bir bilgileri olmalı en azından. Tartışabilmeliler, farkl ıgörüşleri görebilmeliler.

En son crnky tarafından Pts 12.05.2008 2:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
9. sayfa (Toplam 10 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız