Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - schecter gitarlar hakkında
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

schecter gitarlar hakkında
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 17, 18, 19  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Modley

MesajTarih: Çrş 15.02.2006 1:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yani jackson gitarlarla, ibanez gitarların tonları birebir birbirinin aynımı olduklarınımı demek istiyorsun rastansaga? Bence buna sende inanmak istemezsin.

Megadeath ESP ye geçtiyse elbette tonunda da farklılıklar olacaktır. Ama şunu unutmamak lazımki bir gitarı ne kadar drive a sokarsanız o kadar çok gitarın kendine has karakterini algılamak zorlaşır. Elbette metallica, megadeth farklı gitarlarla benzer yüksek ritm tonlarını alabilirler ses hep aynı gibi çıkar o kadar yğksek drive da tonu anlamak ne mümkün.

Bir santana tonunu birebir esp gitardan ne kadar alabiliriz? Benzetenler ben vallahi alıyorum diyebilir. Ama iyi bir kulak farkı ayırt eder. Etmeyin arkadaşlar. Neredeyse gitarın ne önemi var al bir ağaç tak gitsin telleri üstüne hepsinin sesi aynı diyeceksiniz. O kadar yazılıyor çiziliyor forumlarda tonu en ufak bir şey bile etkiliyorken bırakında farklı markalarında farklı tonları olsun.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
thunderhead

MesajTarih: Çrş 15.02.2006 3:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deliturko demiş ki:
anti-social demiş ki:
deliturko demiş ki:
şu jacksor u öldürdük ama yandaşları bizi içten çökertmeye çalşıyor cortman başbuğ yine çıkarttıracaklar bana m600 ü özel yapım case inden sarı saçlı pislik luthiere olanlardan ders almamış bunlar Razz Razz Razz

thunderhead demiş ki:
Alper tunga ol timini yenidenmi topluyoruz deliturko

deliturko demiş ki:
walla bana uyar cortman destur versin yeter kore halkı için savaşırız yine

muhahahahahhahahahahahaha Laughing

al sana malzeme cortman part 2 revenge of the jacksor (san dimastaki jacksor un jamaikadan yasadışı yollarla ülkeye soktuğu kaçak işçilerin(işçi dediysek hademe luthier muthier değil ha) voodoo büyüsü kullanarak jacksor u hayata döndürmeleri de konusu olsun Razz Razz Razz )sonrası sana kalmış

Hayir yeni bolumun adi 'Guitar wars: Episode 2 Attack of the Schecter' Jacksor oldukten sonra reenkarne olur ve schecter sifatina burunur. off sen bunu yaz hasilat rekoru kirariz forumda Very Happy

Hadi antim sosyalim kaleme saril sen birak soloisti falan Very Happy
Başa dön
deliturko

MesajTarih: Çrş 15.02.2006 3:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sabırsızlıkla bekliyoruz valla Cool
Sigmastern

MesajTarih: Çrş 15.02.2006 13:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tesekkürler!

En son Sigmastern tarafından Cum 17.02.2006 0:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
vileshome
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 15.02.2006 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kardeşim biraz Allah korkusu olur bunalar nedir böyle yaw.. Smile
http://www.schecterguitars.com/spec.asp?id=140#
http://www.schecterguitars.com/spec.asp?id=4
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Katatonik

MesajTarih: Çrş 15.02.2006 14:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hellraiser C-1 FR yeni eklenmiş 2006 model bir gitar daha dün yoktu sitede.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
omersahin

MesajTarih: Prş 16.02.2006 12:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hayatımda gördüğüm en güzel 2 gitar Schecter Hollwood Classic ve CS-1 26#.Hele 3 humbucker ve inlay leriyle CS-1 26#. dehşet bişey. Cort-Schecter olayına gelince Üst modellerini Amerika pazarına başka isimlele sunuyor olabilirler.Honda-Acura ve Toyota-Lexus arasındaki bağa benzer bi durum olabilir. Sitelerine bakarsanız fark apaçık ortada. Ayrıca Hollywood classic modeline 4500$ isteyen bir site var.
Başa dön
rastansaga

MesajTarih: Prş 16.02.2006 15:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yok, sahipleri farklı Cort ile Schecter'in ancak custom harici tüm Schecter leri Cort üretiyor.

Ama eğer Cort'un sahip olduğu Amerika'daki ayağı hangi firma diye merak ediyorsan:

http://www.conklinguitars.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
anti-social

MesajTarih: Prş 16.02.2006 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yeni cortman serisi gelecek merak etmeyin Very Happy tekrar gaza geleyim canım sıkılsın yazarım bişeyler Very Happy spawn okuyorum şu aralar,azcık alıntı yapabilirim mühehehe
Başa dön
Katatonik

MesajTarih: Cum 17.02.2006 0:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gitar elime ulaştı çok yakında ayrıntılı resimler ile schecter incelemesi yapıcam göndericem... Very Happy
Başa dön
rastansaga

MesajTarih: Cum 17.02.2006 19:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hayırlı olsun, sabırsızlıkla bekliyor olacağız Smile
Başa dön
fuckinick

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 18:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla şu ana kadar schecter hellraiser c-1 fr modeli ile yarışacak aynı doğrultuda üretilmiş cort görmedim ben
Başa dön
rastansaga

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 18:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kastettiğin EMG ler ise bildiğin gibi bir sürü model var X-TH, EVL-K6, EVL-Z6, vs. vs. gibi.

Hem EMG hem dizayn olarak bahsediyorsan Cort KMP-1:

Eğer orjinal floyd-rose ise kastın Cort XMP:

(resim kaynak: www.stagemusic.org)
Başa dön
Katatonik

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 20:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şimdi kendimi aha böle şöyle diyecek kadar teknik bilgisi olan biri olarak görmediğimden övmeyecem gitarı ne kadar çok beğensemde. Smile

Nacizane kendime göre bir kaç kelime edecek olursam, sapı rahat. Ne kalın nede ibanezler kadar ince bir sapa sahip.

24. perdeye kadar ulaşım çocuk oyuncağı, resimde de görülebileceği gibi sapın gövde ile birleştiği boyun kısmının şekli itibari ile.

Orjinal Floyd Rose var biliyorsunuz üzerinde. İlk FR tecrübem oluyor. Gitar geldiğinde akortu bozuktu 5-6 dakika içersinde tuner ile akort ettim ve aralıksız 4-5 saat elimden düşmedi, bu sırada tremelo koluda takılıydı arada da oynuyordum Smile akort çok az kaymış durumdaydı kontrol ettiğimde.

Görüntü itibari ile çok hoş duruyor. Boyası parlak görüldüğü üzere. Ben siyah istemiştim gitarı ancak alıp gönderirken Black Cherry gelmiş olsun bu modelide çok güzel.

Başa dön
TheJester
Nettlethrone - Bas Gitar

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hayırlı olsun çok güzelmiş... Explorer hastalığım geçerse alacağım gitarın markası belli oldu şimdi Smile
Başa dön
fuckinick

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tabiiki emglerden bahsetmiyorum sadece hani nerede orijinal floyd rose ve emg bir arada?

yoksa ohooh al birinin kasasını al birinin manyetiğini al birinin klavyesini nereye kadar bırakalım kasmayalım bu kadar...

ek: evet bir adet paralel model buldum EVL K-6 oluyor kendileri ama abi resmen C-1 Hellraiser FR ın taklidi kafası bile aynı iyi güzel fasonunu yap da bu da ayıp yani gıcık oldum hafiften...

ek2: floyd rose orijinal değil galiba hala c-1 hellraiser fr diyorum...
Başa dön
Modley

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 20:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Katatonik, gitarın hayırlı olsun güle güle kullan valla gitarı görünce bir shecter da benmi alsam diye düşünmeye başladım çok beğendim güle güle kullan hayran kaldım aklıma kötü girdi bu gitar ya. Laughing
Başa dön
rastansaga

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 21:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fuckinick, rahatla biraz Smile

Katatonik, hayırlı olsun gitar süper gözüküyor. Bu arada bence bu rengi çok daha özel, hem quilted maple var. Güle güle kullan.

Bu arada toplam ne kadara mal oldu sana?
Başa dön
Katatonik

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 21:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rastansaga demiş ki:
fuckinick, rahatla biraz Smile

Katatonik, hayırlı olsun gitar süper gözüküyor. Bu arada bence bu rengi çok daha özel, hem quilted maple var. Güle güle kullan.

Bu arada toplam ne kadara mal oldu sana?

evet gövde Maple kaplı yazmayı unutmuşum. Sağolasının arkdaşlar teşekkürler...

Alım konusunda biraz bilgi vereyim.

www.geartree.com'dan aldım. 800 dolar takriben fiyatı. Kuzenim orda yaşıyor teyzemlerde yanına gitmişlerdi parayı gönderdim internet üzerinden sipariş verildi 3-4 gün içersinde ellerine ulaştı. Uçakta yanlarına aldılar gelirkende kimse nedir bu diye sormamış. Smile

Ya bana tamamen 820/830 civarında geldi. Malum gümrük veyahut kargoda ödemedim. Çok karlı oldu. Very Happy

En son Katatonik tarafından Pzr 19.02.2006 21:55 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
fuckinick

MesajTarih: Pzr 19.02.2006 21:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abi rahatıs biz çok rahatısssss
da sen rahat mısın ((((((((((((((((;
takılıyorum alınma
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 17, 18, 19  Sonraki
3. sayfa (Toplam 19 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız