Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Yngwie malmsteen ekipmanı
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Yngwie malmsteen ekipmanı

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
gitaris

MesajTarih: Prş 02.02.2006 19:32    Mesaj konusu: Yngwie malmsteen ekipmanı Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar bu adamın solosunda kuladığı pedala hastayım çalarken ses o tonda gelemdiği için hiç bi şarksıını çaalma gibi bi uğraşa girmeiyorum bilen varsa lütfen yazsın

FENDER VE MARSHALL KARDEŞLİĞİ
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
on_air

MesajTarih: Prş 02.02.2006 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pedalın adı dod yjm 308.milletten duyduğuma göre baya iyi tonları varmış.ama ben bulamadım bizim memlekette yani izmirde.cem köksalda kullanıyor belki bu sana bir fikir verir.bu arada daha ayrıntılı bilgiyi malmsteenin web sitesinde gear bölümünde bulursun.bütün kullandğı aletler var orda.
LuciferioN
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 03.02.2006 0:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya bu dod un pedalı gerçekten işe yarar mı sizce?? malmsteen tonu tam olmasa bile şu cem köksalın winding road daki solo tonunu yakalayabilirmiyiz?
muazzam

MesajTarih: Cum 03.02.2006 1:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Malmsteen in sadece o pedalı kullandığını,o yüzden işe yarayacağını sanmıyorum.
Malmsteenin sahne ekipmanına http://guitargeek.com/rigview/259/ burdan bakabilirsiniz.Yani sahnede bu kadar ekipman kullanan bir adamın solo atarken sadece o pedalı kullandığını sanmıyorum.Artı olarak Malmsteen in kendine özel manyetikleri var.En önemlisi de kendine özel bir tuşesi var Smile
Tahminimce yapabileceğin en iyi şey bir adet pod xt edinim internetten yakın tonlar araman.
Kolay gelsin..
on_air

MesajTarih: Cum 03.02.2006 19:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cem koksal derki bir roportajında ben sadece dod yjm 308 kullanıyorum ve albumdeki bazı parçalarda sadece bu pedalı ve marshall100 watt amifimi kullandım.ama muazzamın dediği gibi ki bende mesajımda belirtmiştim malmsteen sadece bu pedalı kullanmıyor.malmsteenin sitesinde gear bolumunde bulursunuz daha ayrıntılı bilgiliyi Smile kolay gelsin
Mastitis

MesajTarih: Cum 03.02.2006 20:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu pedalla ilglili gecen gün bende araştırma yapıyordum internetten dod 250 distortion pedalıyla yjm pedalı aynı gibi gözüküyor sadece rengi yazıları değişik geldi bana fiyatları bile noktası virgülüne aynı. Belki bu pedalı bulamıyanlar dod 250 yi deneyebilir. Belki de gerçekten aynıdır.
hipertansiyon

MesajTarih: Cmt 04.02.2006 1:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar, Yngwie Dod Yjm 308'i booster olarak kullanıyor. Ana gain amfiden geliyor. Sese dolgunluk katmak için dod'u devreye alıyor. Ayrıca gitarın köprü manyetiği Di Marzio HS-3, orta ve sap pozisyonundaki manyetikler ise Di Marzio YJM modeldir. Ayrıca oyuk perdeli fender stratlar kullanıyor.

Pek efekt dostu değildir kendisi. Yani nadiren flanger kullanır. Ağırlıklı olarak delay efektlerini sever kendileri.

Neticede Dod YJM 308'i başlı başına bir dist pedalı olarak kullanmaya kalkarsanız hayal kırıklığı yaşarsınız. O sadece ditorsiyonlu sese ekstra güç katmak için kullanılan bir ünite...

Cem Köksal da onu taklit ettiği için aynı mantıkla hareket ediyor.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
juice

MesajTarih: Cmt 04.02.2006 3:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

on_air demiş ki:
pedalın adı dod yjm 308.cem köksalda kullanıyor .
Very Happy Zaten taklit etmediği hiçbirşeyi kalmamış Very Happy Bunada şaşırmadım...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kaanengin

MesajTarih: Cmt 04.02.2006 11:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani kimse yanlis anlamasin da insanlardaki bu ton meraki nedir bir turlu anlamiyorum. bu soru simdiye kadar kim bilir kac kere soruldu, acaba su mu dusunuluyor ki: ben xxx in tonunu yakalarsam onun gibi calabilirim.

arkadasim yapacagin sey cok basit bir tane strat kasa gitar, uzerine single boyutunda humbucker, tercihen yjm bi de dod falan iyi olur heralde bi dist pedal. son olarak ta marshall amfi.ama bu hicbirsey degil. malmsteen in kullandigi gamlar, gecisler, pena vuruslari falan filan.
Başa dön
fretboardmaster
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 04.02.2006 16:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bak kaan ne güzel sölemiş,malmsteen sana ekipmanını verse öle mi çalacan,o seviyede çalıyosundur da istiyosundur malmsteen tonu orasını bilmem ama benim bi çok arkadaşım var birebir malmsteen çalan hiçbirinde öle süper aletler falan yok..

bende severim baya malmsteeni bende de pod2.0 var geçen gün aldım aşağıdaki gibi bi sonuç veriyo,bi dene istersen ama kaan ın dediği gibi teknik bi mesele bu....

http://rapidshare.de/files/12351399/pod.mp3.html

En son fretboardmaster tarafından Cmt 04.02.2006 21:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
Başa dön
on_air

MesajTarih: Cmt 04.02.2006 20:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yav zaten super alete gerek yok abi bn bir digitech rp 100 um var istersem yakalıyorum o tonu (benzerini ama aynı gibi) bu arada ben hala merak ediyorum varmı bu adı geçen dod pedallarının selerini duyabileceiğm bir site felan?? teşekkürler SmileSmileSmile
gitaris

MesajTarih: Sal 07.02.2006 22:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar hepinize teker teker teşşekür ediyorum bilgilendirip fikir verdiğiniz için

fender ve marshall kardeşliği
Başa dön
gitaris

MesajTarih: Sal 07.02.2006 22:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yarın bi tünelde araştırma yapıcam

bu arada birisinden duydum digitech jimi hendrix pedalı ile pedaldaki 4 cü tonla beraber boss ds-1 saana o sesi tam olmasaada veriir diyo bunlarda aklınızda bulunsun benden önce davranıp deneye bilirseniz bu ikisini cevap atarsanız çok muaayyar olur
Başa dön
on_air

MesajTarih: Prş 09.02.2006 2:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

juice demiş ki:
on_air demiş ki:
pedalın adı dod yjm 308.cem köksalda kullanıyor .
Very Happy Zaten taklit etmediği hiçbirşeyi kalmamış Very Happy Bunada şaşırmadım...

haklısın.keşke herkes kendi gibi çalsa.o zaman kimbilir ne cevherler çıkar ortaya. Very HappyVery HappyVery Happy
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız