| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
gitaris

|
Tarih: Prş 02.02.2006 19:32 Mesaj konusu: Yngwie malmsteen ekipmanı |
|
|
Arkadaşlar bu adamın solosunda kuladığı pedala hastayım çalarken ses o tonda gelemdiği için hiç bi şarksıını çaalma gibi bi uğraşa girmeiyorum bilen varsa lütfen yazsın
FENDER VE MARSHALL KARDEŞLİĞİ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
on_air

Kayıt: Nov 22, 2005 Mesajlar: 194 Nerden: geldim ben buraya yav
|
Tarih: Prş 02.02.2006 21:53 Mesaj konusu: |
|
|
pedalın adı dod yjm 308.milletten duyduğuma göre baya iyi tonları varmış.ama ben bulamadım bizim memlekette yani izmirde.cem köksalda kullanıyor belki bu sana bir fikir verir.bu arada daha ayrıntılı bilgiyi malmsteenin web sitesinde gear bölümünde bulursun.bütün kullandğı aletler var orda. _________________ ibanez rg2550,weeping demon,sensonic cami mixeri made in izmir,bide digitech rp100 |
|
| Başa dön |
|
 |
LuciferioN Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 03.02.2006 0:22 Mesaj konusu: |
|
|
ya bu dod un pedalı gerçekten işe yarar mı sizce?? malmsteen tonu tam olmasa bile şu cem köksalın winding road daki solo tonunu yakalayabilirmiyiz? _________________ Epiphone Les Paul Custom w/EMG 81-85 (Coming Soon... ) / Marshall JCM2000 TSL100 Head / Home Made 2x12'' Cab / Digitech RP100 |
|
| Başa dön |
|
 |
muazzam

|
Tarih: Cum 03.02.2006 1:14 Mesaj konusu: |
|
|
Malmsteen in sadece o pedalı kullandığını,o yüzden işe yarayacağını sanmıyorum.
Malmsteenin sahne ekipmanına http://guitargeek.com/rigview/259/ burdan bakabilirsiniz.Yani sahnede bu kadar ekipman kullanan bir adamın solo atarken sadece o pedalı kullandığını sanmıyorum.Artı olarak Malmsteen in kendine özel manyetikleri var.En önemlisi de kendine özel bir tuşesi var
Tahminimce yapabileceğin en iyi şey bir adet pod xt edinim internetten yakın tonlar araman.
Kolay gelsin.. _________________ Muziktekte ===> Glacier |
|
| Başa dön |
|
 |
on_air

|
Tarih: Cum 03.02.2006 19:40 Mesaj konusu: |
|
|
cem koksal derki bir roportajında ben sadece dod yjm 308 kullanıyorum ve albumdeki bazı parçalarda sadece bu pedalı ve marshall100 watt amifimi kullandım.ama muazzamın dediği gibi ki bende mesajımda belirtmiştim malmsteen sadece bu pedalı kullanmıyor.malmsteenin sitesinde gear bolumunde bulursunuz daha ayrıntılı bilgiliyi kolay gelsin _________________ ibanez rg2550,weeping demon,sensonic cami mixeri made in izmir,bide digitech rp100 |
|
| Başa dön |
|
 |
Mastitis

|
Tarih: Cum 03.02.2006 20:29 Mesaj konusu: |
|
|
Bu pedalla ilglili gecen gün bende araştırma yapıyordum internetten dod 250 distortion pedalıyla yjm pedalı aynı gibi gözüküyor sadece rengi yazıları değişik geldi bana fiyatları bile noktası virgülüne aynı. Belki bu pedalı bulamıyanlar dod 250 yi deneyebilir. Belki de gerçekten aynıdır. _________________ Amerikadan alet edevat getirtme yapılır. |
|
| Başa dön |
|
 |
hipertansiyon

|
Tarih: Cmt 04.02.2006 1:48 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar, Yngwie Dod Yjm 308'i booster olarak kullanıyor. Ana gain amfiden geliyor. Sese dolgunluk katmak için dod'u devreye alıyor. Ayrıca gitarın köprü manyetiği Di Marzio HS-3, orta ve sap pozisyonundaki manyetikler ise Di Marzio YJM modeldir. Ayrıca oyuk perdeli fender stratlar kullanıyor.
Pek efekt dostu değildir kendisi. Yani nadiren flanger kullanır. Ağırlıklı olarak delay efektlerini sever kendileri.
Neticede Dod YJM 308'i başlı başına bir dist pedalı olarak kullanmaya kalkarsanız hayal kırıklığı yaşarsınız. O sadece ditorsiyonlu sese ekstra güç katmak için kullanılan bir ünite...
Cem Köksal da onu taklit ettiği için aynı mantıkla hareket ediyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
juice

|
Tarih: Cmt 04.02.2006 3:35 Mesaj konusu: |
|
|
| on_air demiş ki: | | pedalın adı dod yjm 308.cem köksalda kullanıyor . | Zaten taklit etmediği hiçbirşeyi kalmamış Bunada şaşırmadım... |
|
| Başa dön |
|
 |
kaanengin

|
Tarih: Cmt 04.02.2006 11:40 Mesaj konusu: |
|
|
yani kimse yanlis anlamasin da insanlardaki bu ton meraki nedir bir turlu anlamiyorum. bu soru simdiye kadar kim bilir kac kere soruldu, acaba su mu dusunuluyor ki: ben xxx in tonunu yakalarsam onun gibi calabilirim.
arkadasim yapacagin sey cok basit bir tane strat kasa gitar, uzerine single boyutunda humbucker, tercihen yjm bi de dod falan iyi olur heralde bi dist pedal. son olarak ta marshall amfi.ama bu hicbirsey degil. malmsteen in kullandigi gamlar, gecisler, pena vuruslari falan filan. |
|
| Başa dön |
|
 |
fretboardmaster Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 04.02.2006 16:03 Mesaj konusu: |
|
|
bak kaan ne güzel sölemiş,malmsteen sana ekipmanını verse öle mi çalacan,o seviyede çalıyosundur da istiyosundur malmsteen tonu orasını bilmem ama benim bi çok arkadaşım var birebir malmsteen çalan hiçbirinde öle süper aletler falan yok..
bende severim baya malmsteeni bende de pod2.0 var geçen gün aldım aşağıdaki gibi bi sonuç veriyo,bi dene istersen ama kaan ın dediği gibi teknik bi mesele bu....
http://rapidshare.de/files/12351399/pod.mp3.html
En son fretboardmaster tarafından Cmt 04.02.2006 21:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
on_air

|
Tarih: Cmt 04.02.2006 20:47 Mesaj konusu: |
|
|
yav zaten super alete gerek yok abi bn bir digitech rp 100 um var istersem yakalıyorum o tonu (benzerini ama aynı gibi) bu arada ben hala merak ediyorum varmı bu adı geçen dod pedallarının selerini duyabileceiğm bir site felan?? teşekkürler    _________________ ibanez rg2550,weeping demon,sensonic cami mixeri made in izmir,bide digitech rp100 |
|
| Başa dön |
|
 |
gitaris

|
Tarih: Sal 07.02.2006 22:09 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar hepinize teker teker teşşekür ediyorum bilgilendirip fikir verdiğiniz için
fender ve marshall kardeşliği |
|
| Başa dön |
|
 |
gitaris

|
Tarih: Sal 07.02.2006 22:19 Mesaj konusu: |
|
|
yarın bi tünelde araştırma yapıcam
bu arada birisinden duydum digitech jimi hendrix pedalı ile pedaldaki 4 cü tonla beraber boss ds-1 saana o sesi tam olmasaada veriir diyo bunlarda aklınızda bulunsun benden önce davranıp deneye bilirseniz bu ikisini cevap atarsanız çok muaayyar olur |
|
| Başa dön |
|
 |
on_air

|
Tarih: Prş 09.02.2006 2:02 Mesaj konusu: |
|
|
| juice demiş ki: | | on_air demiş ki: | | pedalın adı dod yjm 308.cem köksalda kullanıyor . | Zaten taklit etmediği hiçbirşeyi kalmamış Bunada şaşırmadım... |
haklısın.keşke herkes kendi gibi çalsa.o zaman kimbilir ne cevherler çıkar ortaya.    |
|
| Başa dön |
|
 |
|