Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - mesajlarin eski versiyonlari
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

mesajlarin eski versiyonlari

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
celephais
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 10.12.2005 1:04    Mesaj konusu: mesajlarin eski versiyonlari Alıntıyla Cevap Ver

kontrol, denetim, onceden yazilanlarin degistirilip sonradan da ayni kisi tarafindan hic yazilmamis gibi davranilmasi vs vs gibi seyleri engellemek icin editlenmis mesajlarin eski versiyonlarini yoneticilerin gorebilecegi bir seviyede saklamak mumkun mudur?

asagidaki mesajdan benim bu basliga attigim mesaja kadar olan 3-4 mesaji okuyabilirsiniz hizlica.bence yerinde bir ornek.

http://www.turkrock.com/post714889.html#714889

yersiz midir sizce? ya da koda entegre etmek cok mu zordur? bildigim kadariyla bossgtcentral forumlarinda uygulanmakta.
eXpert

MesajTarih: Cmt 10.12.2005 1:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçekten de bu iyi olur Celephais, birçok konudaki karmaşayı önleyeceği kanaatindeyim. Bunun yerine mesaj düzeltme fonksiyonu da kaldırılabilir...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
celephais

MesajTarih: Cmt 10.12.2005 2:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eXpert demiş ki:
Gerçekten de bu iyi olur Celephais, birçok konudaki karmaşayı önleyeceği kanaatindeyim. Bunun yerine mesaj düzeltme fonksiyonu da kaldırılabilir...

bence kaldirilmamali, ya da benim acimdan cok rahatsiz edici olur kaldirilmasi. misal yani sonucta ama ben cok detayci bi adamim.bi yazdigimda typo gorup duzelttigim, bi kere daha okudugumda yazdigim insan alinir bi diye bi daha editleyip kelime degistirdigim, cumle cikardigim, konu tam net olmamis diye ornek ekledigim on kere editledigim mesaj bile vardir.
deadly
O Şimdi Asker :)

MesajTarih: Sal 13.12.2005 15:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında benim istediğim aynı silmek gibi altına mesaj yazıldıktan sonra "edit" butonunun gözükmemesi ama sanırım forumun altyapısı bunu desteklemiyor. Eski mesajların görülebilmesi olayına en iyi cevabı Novemberrain verebilir,çünkü forum bunu destekliyor mu bilmiyorum. Ama kişisel düşüncem siteyi yavaşlatacağı ve gereksiz yere çok yer tutacağıdır. Bunun yerine kullanıcıları bilinçlendirmek biraz daha faydalı geliyor bana.
İlginiz teşekkürler.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
celephais

MesajTarih: Sal 13.12.2005 23:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deadly demiş ki:
Aslında benim istediğim aynı silmek gibi altına mesaj yazıldıktan sonra "edit" butonunun gözükmemesi ama sanırım forumun altyapısı bunu desteklemiyor. Eski mesajların görülebilmesi olayına en iyi cevabı Novemberrain verebilir,çünkü forum bunu destekliyor mu bilmiyorum. Ama kişisel düşüncem siteyi yavaşlatacağı ve gereksiz yere çok yer tutacağıdır. Bunun yerine kullanıcıları bilinçlendirmek biraz daha faydalı geliyor bana.
İlginiz teşekkürler.
bu eski versiyonlara kullanici seviyesinde ulasim hakki olmazsa yavasliyacagini sanmiyorum...moderatorler icin yavaslayabilir tabi, oralarini kodu bilen bilir ancak.

cok yer tutmasi konusunda da akumulasyon olmamasi icin eski versiyonlar sadece bir ay tutulur falan gibi birsey olsa haydi haydi yeter.hatta bi' hafta bile yeter, o bile cok...oyle yapilirsa genelde toplam saklananlara cok bi' eklenti olacagini da sanmiyorum.

elbette ki kullancilari bilinclendirmek daha faydali Smile katilmamak elde mi? nihai dusunce o olmali zaten her zaman ama biraz fazla utopik degil mi Smile
deadly

MesajTarih: Çrş 14.12.2005 10:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

celephais demiş ki:

elbette ki kullancilari bilinclendirmek daha faydali Smile katilmamak elde mi? nihai dusunce o olmali zaten her zaman ama biraz fazla utopik degil mi Smile

Bir umuttur insanı yaşatan Laughing

Dediğim gibi işin teknik altyapısının destekleyip desteklemediği konusunda Novemberrain aydınlatabilir bizi. Benim aklıma gelebilen aksaklıklar bu oldu. Moderatörlere özel yerde olsa da bu siteye de etki edebilir ayrıca çünkü aynı server üzerinden işlem görüyor Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
celephais

MesajTarih: Prş 15.12.2005 3:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deadly demiş ki:
celephais demiş ki:

Bir umuttur insanı yaşatan Laughing

Dediğim gibi işin teknik altyapısının destekleyip desteklemediği konusunda Novemberrain aydınlatabilir bizi. Benim aklıma gelebilen aksaklıklar bu oldu. Moderatörlere özel yerde olsa da bu siteye de etki edebilir ayrıca çünkü aynı server üzerinden işlem görüyor Wink

bir umutdur tabi de, bence denetim soyledigin nihai amaca hizmet edecektir.zamaninda bunu ek$isozluk'de onerdigimizde hizlica kabul gormustu. sonucta mesaj degisiklik tarihcesinin butun eski versiyonlariyla birlikte moderator katina eklenmesi insanlarin "ehee kufrettim moderator gormeden sildim atistigim adam da kesin gormustur" tarzi yaklasimlarinin onunu kesecektir.(ya da alim satimda alinti yaptigim yerdeki ornek gibi)

NR bizi aydinlatabilir tabi de yine de moderator sayisinin toplam kullanici sayisina orani cok az oldugundan ve bu tarz hesaplamalarda da harmonik ortalama kullanmamiz gerektiginden moderatorler icin ne kadar yavaslasa bile kullanicilara gozardi edilecek kadar kucuk bi etkisi olmasi lazim. farazi konusuyoruz aslinda biraz ama Smile genel anlamda dusunursek bu tarz bi sikintisi olmayan (yada moderatorlere daha broadband olarak manual ayarlanmamis) cok kullanicili bi kod icin ole olmali yani...sonucta harmonik orta, ayni ilkokuldaki havuz problemleri gibi...
celephais

MesajTarih: Çrş 25.01.2006 9:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

up...

alimsatimda up yapmak yasak ama burda da yasak mi acaba? Laughing

yok mu bi' cevap? ben hala israrla yararli olacagini dusunuyorum, ama kendi kendime dusundugum seyin forumda durmasi bi ise yaramaz cevap yoksa silin isterseniz kalabalik yapmasin...
Aldeberan

MesajTarih: Prş 26.01.2006 10:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu sitenin tasarım ve kodlanması sözlükteki gibi direk coderlar tarafından yapılmıyor. PHPNuke+PHPBB nin birleştirilmesiyle oluşturulmuş beleş bir portal yazılımı aracılığıyla site yayın yapmakta. Bu nedenle direk kodlamayla alakalı isteklerinize hemen bir cevap almanız hele bunların hali hazırda bir eklentisi yoksa uygulamaya geçmesi zor. Aslında PHPnuke kendisi de temel bir kod etrafına eklenen ve çeşitli kişilerce yazılmış eklentilerin bir pakette sunulmasıyla oluşuyor. Eskiden bu eklentiler daha dikkatli incelenip öyle ekleniyordu pakete ama son sürümlerde çorba gibi olmuş temelde çok fazla yenilik içermeyen bir yazılım var karşımızda. Forum ve sitede gördüğünüz pek çok ekstra özellikte olduğu gibi (mesela resim albümü) bu konuda da bir add-on yazılmışsa ve uygun görülürse ana yazılıma dahil edilir. Böylece o özellik kullanılmaya başlanır. Ancak PHPNuke'ün eklenti ve modifiye sürümlerinde ciddi güvenlik sorunları olduğu için (gerçi eklentiler olmadan da gayet güvensiz ama) add-on olayı şimdiye dek çok fazla tercih edilmedi. Bundan sonra da tercih edileceğini sanmıyorum zira PHPnuke ün kendi açıklarıyla uğraşmak zaten yeterince can sıkıcıyken bir de eklentileri başa bela almayı kimse istemez. Çünkü yüklediğiniz, kendi halinde görünen bir add-on başka bir eklentiyi ya da yine siteyle alakalı başka bir kodu bozup çalıştıramaz veya yanlış çalışır duruma getirebiliyor. Sitenin tümden şaftı kayabiliyor. Buna neyin neden olduğunu arayıp bulmak ve çözüm üretmek bazen saatler hatta günler sürüyor. Sitenin eski kullanıcıları da zaman zaman geçmek bilmeyen sorunlu dönemleri hatırlar herhalde. Zaten yamalı bohçaya dönmüş ama iyi kötü çalışan bir sürümde bu riski kim göze alabilir ki? Nette biraz dolaşırsanız en çok hacklenen hazır portalların PHPnuke tabanlı olduğunu görebilirsiniz. Turkrock.com gibi bir sitenin de günde kaç kez bu hayallerle script kiddie tayfası tarafından ziyaret edildiğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Üstelik tüm bu işler çok kısıtlı zamanı olan tek bir kişinin eline bakarken çok fazla yenilik beklememek gerekiyor. Ve tüm bunların yanında sitenin yayında kullandığı server da donanım olarak performansının limitlerine dayanmışken üzerine daha da yük bindirecek uygulamalar için biraz daha beklemek (en azından daha iyi bir servera geçişi) mantıklıca olur. Ama bunlar şahsi görüşlerim tabi ki en iyi açıklamayı da yetkililer yapabilir.

En son Aldeberan tarafından Prş 26.01.2006 10:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
celephais

MesajTarih: Prş 26.01.2006 10:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tabi canim add-on kod koymanin kolay is olmadigi ortada...soruna yol acabilecek bi durum olucaksa hic ellemesin zaten kimse, siteye allah zeval vermesin Smile

script kiddie tayfasinin da elleri kirilsin... Smile coluk cocuk bi kenara dursun, bi aralar bi cumhur vardi ben odtudeyken...kirmadigi etmedigi site kalmadiydi adamin zamaninda...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız