Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Glam Metal
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Glam Metal
Sayfa 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
sezer_bakar

MesajTarih: Pzr 01.01.2006 2:52    Mesaj konusu: Glam Metal Alıntıyla Cevap Ver

Günümüzdeki birçok grubunda fazlasıyla etkilendiği bu akımın bu derece başarılı olmasının nedenleri sizce nelerdir?

Yönetici Uyarısı: Tümü BÜYÜK harfle başlık açmak Forum Kurallarına aykırıdır. Başlık düzeltilmiştir.
Atalay

MesajTarih: Pzr 01.01.2006 3:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dave Mustaine buna Gay Los Angeles Music demiş. Haklı da. Şimdilerde gayler ne yapsa moda oluyor.
Şaka bir yana, komik görünüşlerine rağmen kliplerde eğlence ve keyif unsurlarının bol olduğu ve müziğine de aynen yansıdığı bu tarzın şimdi de moda olması (ki hiç bana öyle gelmiyor) hiç şaşırtıcı olmazdı. Poison çok severek dinlerim ama şu günlerde piyasada böyle müzik yapan var mı bilmiyorum.
sezer_bakar

MesajTarih: Pzr 01.01.2006 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

velvet revolver ı dinlemişsindir mutlaka...bence o adamlar halen daha en kaliteli şekilde bu işi yapanlardan...keşke daha çok grup olsa da dinlesek...bence de haklısın atalay...pek bu işi yapan kalmadı! Sad ama halen daha birçok dinleyiciye sahip bir müzik türü!
KorayE
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pzr 01.01.2006 13:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Forum Kurallarını okuyan tahmin eder bu başlığın yakında malum nedenlerle kilitleceğini Sad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
sezer_bakar

MesajTarih: Pts 02.01.2006 15:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kuralları okudum ama nedenini anlayamadım!belki gözümden kaçan bişey vardır(ki galiba öyle).Açıklama yaparmısın KorayE?
sezer_bakar

MesajTarih: Pts 02.01.2006 15:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ok.yukarıda yönetici belirtmiş!
Pretty_Boy_Floyd

MesajTarih: Prş 19.01.2006 3:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dave Mustaine öyle demiş başka birisi böyle demiş... Anlamıyorum neden herkes kendi işine bakmaz ki, bu sadece o dönemin bi modasıydı (ayrıca bkz. glam : çekici, alımlı). Poison ın yaptığı zaten ap ayrı bişeydi ki L.A. artık tamamiyle Poison modası olmuştu... Son bir şey daha var. Poison yada türevlerinin öyle giyinip sahneye çıkması onların kadın arzularında hiç bi değişikliğe yol açmamıştır ki kliplerinde zaten gay olsalardı o kadar kadın oynatıp onlarla eylenmezlerdi... Etrafımdaki insanlardan bende aptal tepkiler alıyorum, ne zaman dar pantolon ve çizme giyip gözüme sürme çekip dışarı çıktığımda... Tek nefret ettiğim şey insanlar bazı şeyleri bilmeden konuşuyo ve bu beni deli ediyor...
derin_siyah

MesajTarih: Cmt 21.01.2006 13:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pretty_Boy_Floyd demiş ki:
Dave Mustaine öyle demiş başka birisi böyle demiş... Anlamıyorum neden herkes kendi işine bakmaz ki, bu sadece o dönemin bi modasıydı (ayrıca bkz. glam : çekici, alımlı). Poison ın yaptığı zaten ap ayrı bişeydi ki L.A. artık tamamiyle Poison modası olmuştu... Son bir şey daha var. Poison yada türevlerinin öyle giyinip sahneye çıkması onların kadın arzularında hiç bi değişikliğe yol açmamıştır ki kliplerinde zaten gay olsalardı o kadar kadın oynatıp onlarla eylenmezlerdi... Etrafımdaki insanlardan bende aptal tepkiler alıyorum, ne zaman dar pantolon ve çizme giyip gözüme sürme çekip dışarı çıktığımda... Tek nefret ettiğim şey insanlar bazı şeyleri bilmeden konuşuyo ve bu beni deli ediyor...

o tip insanlar-kafalarında ne var(beyin olmadığı kesin!)bilmiyorum ama-nasıl yaşayabiliyorlar çok merak ediyorum zaten!sadece dilleriyle olabilir belki))dediğin gibi sadece konuşuyorlar;bilmeden,düşünmeden...
ben de çok tepkiler alıyorum ki en kalender olduğum günlerde bile..çevremde bu tip insanlardan sürüyle olması bana kafayı yedirtiyor ama belli bir zamandan sonra bu rutin bir hale geliyor ve aldırmamayı öğreniyorsun!şuan onlara kulak asmadan yaşamdan ihtiyacım olan malzemeleri alıyorum ve gerisini boşveriyorum..sen hiç kendini bozma, devam et düşüncelerin gibi yaşamaya;aldırmadığın sürece bu öyle bir alışkanlık yapıcak ki sende sinirlenmiyeceksin bile,çünkü onları duymuyorsun! yeryüzünde senin gibi insanlar görmek güzel,kendine iyi bak..))
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
revolte

MesajTarih: Pzr 22.01.2006 1:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dave Mustaine'in tavrı burada sorunlu olan zaten. Bir insan gay olsa ne olur? Bence glam, metalin sert halinden uzaklaşmışta olsa, hal ve tavırları ile dünyadaki tüm tabu olmuş kurallara meydan okumuş bir akım, yani rock'ın özüne yakışır bir durumu var. Klasik heavy dinleyicisi olsamda, ara sıra glam hiç fena gitmiyor.
sezer_bakar

MesajTarih: Prş 26.01.2006 0:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

revolte demiş ki:
Dave Mustaine'in tavrı burada sorunlu olan zaten. Bir insan gay olsa ne olur? Bence glam, metalin sert halinden uzaklaşmışta olsa, hal ve tavırları ile dünyadaki tüm tabu olmuş kurallara meydan okumuş bir akım, yani rock'ın özüne yakışır bir durumu var. Klasik heavy dinleyicisi olsamda, ara sıra glam hiç fena gitmiyor.

kesinlikle katılıyorum!tamamen rock'ın özüne yakışıyor...asiliğin bir zamanlar tek temsilcisi oldu glam grupları!!!...başkaldırının müziğidir neticede rock;zaten blues'dan geldiğine göre de öyle olmalıdır!glam de bunu çok iyi kanıtlamıştır!
sezer_bakar

MesajTarih: Prş 26.01.2006 0:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

revolte demiş ki:

kesinlikle katılıyorum!tamamen rock'ın özüne yakışıyor...asiliğin bir zamanlar tek temsilcisi oldu glam grupları!!!...başkaldırının müziğidir neticede rock;zaten blues'dan geldiğine göre de öyle olmalıdır!glam de bunu çok iyi kanıtlamıştır!
Atalay

MesajTarih: Prş 26.01.2006 0:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok şaşırdım! Niye bu kadar gocunan var? Biri glam için gay music dediyse ne çıkar .Seven dinler, ben çok severim, müzik eğlenceli ve benim en keyifli yaşadığım anların en güzel hatıralarına vesile olmuştur.

Bilmeden konuşuyor denilen kişi sanırım Dave Mustaine; eh o hepimizden çok biliyor merak etmeyin, o dünyanın içinden gelmiş ama fikirleri kendine has, bize ne. Ha, o laf banaysa... ben de Dave Mustaine kadar biliyorum bu müziğin tarihini. Bilenler bilmeyenlere anlatsın, yaş olarak dinazor çağındayım, glami de çok severim, rock dünyasını da iyi bilirim.
Pretty_Boy_Floyd

MesajTarih: Prş 26.01.2006 1:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gocunmaktan çok ben bu gay lafını Glam e hiç yakıştıramıyorum... o yüzden tepkimi dile getiriyorum.
PoorBoyBlues

MesajTarih: Prş 26.01.2006 1:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Glam gruplarından bir tane bile gay çıkmamıştır, tam tersine sert erkek imajlı heavy metal gruplarından çıkmıştır Laughing Ayrıca en sağlam vokalistler ve gitaristler glam orjinlidir. Yani hem müzikal açıdan, hem sahne şovu açısından glam grupları bence 1 numaradır.
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Sal 07.11.2006 0:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani glam gruplarından gay çıkmamıştır demek biraz iddialı.yani okadar çok çeşit tipler varli.ama gerçek olan bir şey varsa glam grupları kadınsılığı ne kadar uçlarda yaşamışsa erkeksiliğide bir okadar uçta yaşamıştır.imaja yönelik bir tarzları olsada yaptıkları müzik rock müziğinin en kaliteli örneklerini vermiştir.glamin ülkemizde yaygınlaşmamasının ve glam çalan grup sayısının az olmasının nedeni tarz olarak zor bir müzik olmasıdır.düşünsenize kara kuru çelimsiz ucube gibi bi tiple glam yapılmaz yani oturmaz yakışmaz bu işin cila kısmıda var.her ne kadar saçma gelsede bu bir gerçek .ayrıyetten çok iyi gitar çalmanız lazım (glam gitaristlerine bakabilirsiniz)ses olayıda çok farklı kadınsı sert LA barlarından çıkmış yeri geldiğinde en tiz oktavlara inecek bir sesiniz olması lazım.işte bu yüzden herkes hardcore tarzı vea black metal grupları kuruyor.çünkü basit.glam bence rock müzik içinde en kaliteli örnekleri ortaya koymuştur.bir çok gitar tekniği glam müzikle doğmuştur.
Başa dön
metal_up_your_ass_

MesajTarih: Sal 07.11.2006 3:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Rock müziğin en uç noktalarından biri ve kesinlikle diğer türlere benzemeyen farklı bir havası var.Hiç bir şeyi ciddiye almama ve takmama müziği diyorum...
Başa dön
dennischambers
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 07.11.2006 3:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Glam gay muziğiyse bende gayım oldumu ne bu yaa gay müziği diye vasıflandırıp duruyorlar halbuki yapan gruplardakı elemanların gay olmadıgı malum ortadadır giyim kuşamlarına bakıp gay yakıştırması yapmak ve dinleyenede vasfetmek cok sacma...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
electricturk

MesajTarih: Sal 07.11.2006 3:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

PoorBoyBlues demiş ki:
Glam gruplarından bir tane bile gay çıkmamıştır, tam tersine sert erkek imajlı heavy metal gruplarından çıkmıştır Laughing Ayrıca en sağlam vokalistler ve gitaristler glam orjinlidir. Yani hem müzikal açıdan, hem sahne şovu açısından glam grupları bence 1 numaradır.

glamcılardan gay çıkmaz erkek adamdır diyosun yani,artık farklı cinsel tercihlere saygı duyma zamanı gelmedimi? gay olsa ne olur?Elton John da gay,Zeki Müren'de.Buradaki aykırı arkadaşlar söz toplumsal kurallara ,dini
inançlara karşı çıkmaya geldimi modern in önde gideni ama daha dinlediği müziğin gay ler tarafından yapılmış olmasından gocunuyorlar,şimdi bunu yazdım diye 3 kuruşluk beyni olmayan birisi sen gay misin alınıyorsun diye sorarsa hiç şaşmam.
Başa dön
Bang_Bang

MesajTarih: Sal 07.11.2006 12:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bahsettiğin glam metal mi yoksa glam rock mı anlayamadım.

Ayrıca gay çıkıp çıkmaması da önemli değil erkekliklerini bize ispat etmek zorunda değiller.Glam metal hakkında:

Bu türü başlatan gruplar(ki bu tarz gruplara örnek olarak KISS, Twisted Sister, Saxon, Def Leppard, Poison örnek verilebilir.), müzik dünyasında çok büyük etkileşimler yaratmış, kendi türleriyle çok ilgisiz gruplara bile gerek müzikal olarak, gerekse sahne duruşu ve makyaj konusunda ilham vermişlerdir. Bu gruplardan etkilenen gruplar arasında en başta, progresif death metalin kurucusu olan DEATH grubunun vokal/gitaristi Chuck Schuldiner getirilebilir. Bunun dışında, günümüz piyasasının bilumum makyaj yapan death ve black metal grupları, makyaj stilinde (özellikle KISS olmak üzere) hair metal gruplarından etkilenmişlerdir(ki inanmayanlar gidip bu grupların röportajlarını okuyabilir, çok büyük bir kısmı özellikle KISS fan ı olduklarını ve müziğe başlamalarında bu grubun öneminin büyük olduğunu söyler).

Ancak önemli olan şudur ki, bu tür ismen çok benzer göründüğü "Glam Rock" la karıştırılmamalıdır. Glam rock denilen tür, çok daha farklı bir tarzdır. 1970'lerin fenomeni olan glam rock, temelde cinsiyetler arasındaki farkın belirsizleştirilmesine çalışmış, bu sebeple de glam metal dönemi öncesinde makyaj ve feminen kıyafet akımının başlamasına yol açmıştır. Ancak Glam Metal döneminde, bu görsellik uç noktalara ulaşmıştır. Bu u açıdan, glam rock u Glam Metal in öncüsü olarak tanımlayabiliriz. Ancak görsellikte de en önemli fark, Glam Metal yapan gruplarda feminen görüntüye rağmen, yine de maço ve kaba bir davranış görülmesidir.

Glam rock un temel taşlarına gelince, en başta David Bowie, T Rex, Slade, Roxy Music ve en önemli ilham kaynağı olarak Velvet Underground sayılabilir. Velvet Underground dan ilham alan grupları saymak gerekirse, Rem, U2, Sonic Youth, David Bowie, Joy Division , Sisters of Mercy, Bauhaus,Sex Pistols, Roxy Music, Stooges, Pixies, Placebo, Smashing Pumpkins, Iggy Pop, Echo & The Bunnymen, Spiritualized, Spaceman 3, Brian Eno, Smiths, Morrissey, Siouxsie & The Banshees, Violent Femmes, My Bloody Valentine, Strokes, Birthday Party, New York Dolls, Nick Cave, Jesus & The Mary Chain, Television, Ramones, Yo La Tengo, Cabaret Voltaire, Patti Smith, New Order, Feelies, Luna, Galaxy 500, Psyhedelic Furs, Suicide örnek verilebilir. Bu da rock ve metal müziğin alt türlerinin birbiriyle ne kadar etkileşim içinde bulunduğunu bize gösterir. Glam rock, punk tan new wave a kadar uzanan bir yelpazeyi etkilemiş bir müzik türüdür.
Başa dön
dennischambers

MesajTarih: Sal 07.11.2006 22:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok güzel bir yazı olmuşta biraz ekşi sözlük kokuyor başka sitelerden alıntı yapmak sanırım yasaktı Forum Kurallarına göre..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Sonraki
1. sayfa (Toplam 16 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız