| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
wishboneash

|
Tarih: Prş 12.01.2006 20:30 Mesaj konusu: Joe Lynn Turner |
|
|
Rainbow ve deep purple da vocal yapan daha sonra kkendi solo albumlerini cıkaran eşsiz ses.
New jerseyden kadife sesli buğulu vocal cıkma durumunu düşünürsek çok şaşırmamak lasım örneğin bon jovi.
under cover albümünde free nin sıkıcı parçasına (fire and water )
Mükemmel bir yorum yapan baba glen huges ile beraber türkiyeyede gelmiştir. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
actarus

Kayıt: Dec 14, 2004 Mesajlar: 497 Nerden: Euphor gezegeninden
|
|
| Başa dön |
|
 |
long_john_silver "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Cum 13.01.2006 1:50 Mesaj konusu: |
|
|
ben başarılı bulmuyorum. müzik yaptığı isimler çok büyük olabilir. ama tüm o grupların en vasat vokalisti oldu bence. rainbow'da graham bonet ve dougie white cok daha iyi bence. dio'dan söz etmiyorum bile. deep purple tarihinin en vasat vokalisti ise yine bu adam. malmsteen daha vasat vokalistlerle çalıştı ama en azından jeff scott soto bu adamdan daha iyi. hughes turner project'de ise bestelerin cogu glenn'e ait. turner kıyıda köşede kalıyor. _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Cum 13.01.2006 8:41 Mesaj konusu: |
|
|
Hard Rock tarihinin en iyi solistlerinden biridir. Ayrıca, Jeff Scott Soto ile beraber, YJ Malmsteen'de yer almış, en iyi 2 solistten biridir, bana göre..
Zaten ilk olarak Y.Malmsteen - Odyssey'de dinlemiştim kendisini.
O zamanlar, neo-classic metal beni pek açmazdı. Ancak Joe Lynn Turner'ın vokali, Malmsteen'in gitarlarıyla birlikte bu albümü dinlemem için önemli sebeplerden biri oldu.
Bu albümün mükemmel parçalarından biri olan, Heaven Tonight'ın klibi arasıra TV'de yayınlanıyor hala. Hard'n heavy çoşkusu taşıyan, aynı zamanda AOR tarzı bir parçadır. burda Joe Lynn Turner'ın sahne performansının da çok iyi olduğu görülebilir.
Deep Purple ve Rainbow gibi büyük hard rock gruplarında yer almış olması, onun ne kadar seçkin bir solist olduğunun ayrı bir göstergesi.
Doggie White ve Glenn Hughes da çok iyi solistler ama bu Turner'ın başarısını gölgelemez, tersine Turner için bir referans teşkil ediyor bence.
Joe Lynn Turner'ın vokal yaptığı gruplardan biri de, Brazen Abbot. Rainbow etkisinde müzik yapan bir hard rock grubu. Son albumde epey önemli solistleri toplamışlar yine.
Joe Lynn Turner'ın kendi albümlerinden, sadece çok iyi bir solist değil, mükemmel bir kompozitor olduğu da anlaşılıyor.
Sadece tek albumunu dinleyebildim. Resque You, tümüyle çok iyi bir hard rock albümü. AOR/hard rock ve aynı zamanda biraz 80's heavy metal etkisinde parçalardan oluşuyor.
'95 sonrası gitarlarda Savatage, Asia ve TS Orchestra gitaristi, Al Pitrelli yer almış.
Bu albümlerini dinleyen arkadaşların, yorumlarını bekliyorum?
Diskografisi şöyle:
1985 - Resque You
1995 - Nothing's Changed
1997 - Undercover
1998 - Undercover 2
1999 - Hurry Up and Wait 1999
2000 - Holy Man
2001 - Slam
2003 - JLT
2005 - The Usual Suspects
Web Sitesi: http://www.joelynnturner.com/ _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
bayc Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 13.01.2006 13:11 Mesaj konusu: |
|
|
Solo çalışmalarını takip etmedim,Rainbow dönemindeki stüdyo kayıtlarındaki ses rengini beğenmiştim ama iş Finly vinly adlı Rainbow kayıtlarına gelince takke düştü kel göründü son derece yetersiz bir ses özellikle I surrender parçasında kulakları tırmalayan detone olma durumları vs. Sonuçta Joe lynn turner;ın vokali bu efsanevi konser kaydının yumuşak karnı olmuş. Yine de sever saygı duyarız,Rainbow,Deep purple gibi gruplarda vokal yaptıysa diğer elemanların(Ritchie blackmore,Ian paice,Cozy powell v.s) bizden daha fazla şey bildiğinin hakkını teslim etmek gerek,ne de olsa dinleyiciler(bende bu kategoriye giriyorum) ne kadar acımasızca eleştirseler de müzisyenlerden kilometrelerce geriden gelmektedirler. Bu makus talihe profosyenel müzik eleştirmenleri de dahil. Onlar iyi yada kötü yaratıyor yapıyor bizler bakıp sadece ahkam kesiyoruz sonuçta  |
|
| Başa dön |
|
 |
rainbow

|
Tarih: Cum 13.01.2006 13:58 Mesaj konusu: |
|
|
Rainbow, Deep Purple gibi gruplarda hep yaşayan efsanelerin yerini aldığı için başarısız gibi görülebilir ama bence gayet de başarılı bir vokalisttir. Malmsteen ile birlikte çalıştığı dönem de çoğu kişi tarafından Yngwie Malmsteen'in en başarılı dönemi olarak gösterilir aslında.
Bu adamın şanssızlığı bence hep birilerinin yerini almış olması ve o birilerinin de yukarıda yazdığım gibi artık efsane haline gelmiş kişiler olması. Örneğin Ripper çok iyi vokaldir ama Halford'un yerini aldığı için acımasızca eleştirilmiştir hep.
Graham Bonett ve Dougie White ile karşılaştırılabilmesi için en azından seslerinde bir benzerlik olması gerektiğini düşünüyorum ben. Oysa birbirinden epey farklı özellikler taşıyan sesleri var. Şahsi kanaatimce hiç biri bir Dio kadar olmasa da ayrı ayrı başarılıdır  |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Cum 13.01.2006 20:31 Mesaj konusu: |
|
|
Gruplarda söylediği çalışmaları pek fena değildir ama solo çalışmalarının bazıları daha iyidir bu ismin.Şöyle aklıma getirebilirsem Rainbow'un Turner'lı sadece "Bent Out of Shape" albümünü çok severim.Çok iyi vokaller vardır o albümde.Bunun dışında Deep Purple'ın "Slaves And Masters" albümü yine iyi söylediği çalışmalardan birisidir.Her ne kadar Rainbow albümü gibi dursa da o albüm bence hem besteler yönünden hem de vokaller yönünden iyi çalışmalarından birisidir Deep Purple'ın.Brazen Abbot'ta da fena değildir Joe ama bazen; hızlı şarkılarda büyüsünü kaybeden bir vokalisttir.Ona "Street of Dreams" gibi "Time And Time Again" gibi şarkılar verin sizi diyarlara götürebilecek kadar duygulu bir sese sahiptir.Solo albümlerinin birçoğunu da başarısız buluyorum."JLT","Slam" ve "Hurry Up And Wait" gibi...En iyi solo albümleri ilk albümü ve "Nothing's Changed"dir bana göre."Nothing's Changed" yumuşak yapıdaki parçaların olduğu,gitarlarda Al Pitrelli,klavyelerde Derek Sherinian'ın olduğu bir albümdür.Komple süper bir albümdür.Bir daha da böyle birşey çıkartamadı.Joe aslında çok iyi blues söyler ama bunu pek göstermiyor maalesef.Neden bilmem Turner'ın kıyıda köşede kaldığı da doğrudur.HTP konserinde görmüştük bunu.Bestelerde bile bu belli.Ama adamın şöyle bir özelliği var:Çok iyi şarkı olursa ona göre falan ondan daha iyi söyleyen bulamazsınız.Böyle bir vokalisttir.Kadife sesli adam  _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 1:16 Mesaj konusu: |
|
|
dedigim gibi turner'ı vokalist olrak vasat buluyorum. ama slaves and masters.... orada durmak gerekiyor. bence deep purple'ın kendini yoğun bir şekilde tekrara başladığı dönemlerdeki en iyi albümdür. turner'ın bestelerdeki etkisi de olabilir. vokal yine vasat bence ama breakfast in bed, love conquers all, cut runs deep gibi acaip parcalar var o albümde. bence house of the blue light ve the battle rages on'dan cok daha ustun bir albüm.
nothing's changed var bende bir de turner'ın solo albümlerinden. al pitrelli'nin yer alıyor olması albümün degerini arttırıyor. ama bir kac kere dinledikten sonra albüm bana pek haz vermedi. bence ikinci sınıf bir rock albümü.
olayı toplamak gerekirse.. joe lynn turner bence coverdale, dio veya gillan ile aynı kulvarda degil. şanssızlığı orada. daha cok don dokken, jeff scott soto, kevin dubrow gibi hard rock vokalistleriyle beraber degerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. kaldı ki bence sahnesi zayıf. bu da malmsteen ve blackmore gibi egosu acaip yuksek adamların yanında ezik kalması sonucu olabilir belki. ama yine de sokakta görsem sarılırım boynuna I surrender'ı söyleyen adam ne de olsa... _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |
samsara_gitar

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 16:25 Mesaj konusu: |
|
|
| Rockman1 demiş ki: | | Bu albümün mükemmel parçalarından biri olan, Heaven Tonight'ın klibi arasıra TV'de yayınlanıyor hala. |
hangi tv oluyor bu? biz de izleyelim...  |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 17:45 Mesaj konusu: |
|
|
TRT oluyor. Rock Market'de 3-4 defa yayınlanmıştır herhalde.
Onun uydurma versiyonu olan Çıngırock'da denkgelirsen izlersin.
Odyssey'deki Hold On isimli parça da, Turner'ın melodik ve duygulu vokallerde ne kadar başarılı olduğunun ayrı bir göstergesi.
Ayrıca, Trilogy'nin en iyi parçası, You Don't Remember'ın klibi de çok yayınlandı. ama orda solist farklı (Mark Boals). birde kiplerde Malmsteen, solistden daha ön planda oluyor genelde. _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
K_r_m "Müzik" mod.

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 19:14 Mesaj konusu: |
|
|
Kesinlikle Rock muzigin en iyi ve taklit edilemeyecek vokallerinden biri. Ki bu Deep Purple ve Rainbow gibi iki baba grupta soylemesinin nedeni de olabilir. Bence Rainbow'da soyledigi "ask" sarkilari tamamen Turner'a ozgudur. belki baska parcalar baska vokallerle ayni ruhu yakalayabilir ama I Surrender,Can't Let You Go,Stone Cold,Steet Of Dreams,Desperate Hearts,Fool For The Night.. ve bi cogu Turner'in sesiyle sekillenmis ve bir ruha burunmustur. Baska vokallerle kesinlikle yerden yere vuramaz bu parcalar.
Glenn Hughes ile calismasi ise cok sevindigim bi haber olmustu.Ayni aileden iki vokalin(birine gitar da dahil) HTP adi altinda bizlere konser vermeleri mutlulugumu daha da arttirmisti. izleyenler kendilerini oldukca sansli saymali bence. oyle bir playlisti ve bu iki insani ayni anda izlemek artik mumkun olmayabilir. _________________ Roundabout |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 21:31 Mesaj konusu: |
|
|
| long_john_silver demiş ki: | dedigim gibi turner'ı vokalist olrak vasat buluyorum. ama slaves and masters.... orada durmak gerekiyor. bence deep purple'ın kendini yoğun bir şekilde tekrara başladığı dönemlerdeki en iyi albümdür. turner'ın bestelerdeki etkisi de olabilir. vokal yine vasat bence ama breakfast in bed, love conquers all, cut runs deep gibi acaip parcalar var o albümde. bence house of the blue light ve the battle rages on'dan cok daha ustun bir albüm.
nothing's changed var bende bir de turner'ın solo albümlerinden. al pitrelli'nin yer alıyor olması albümün degerini arttırıyor. ama bir kac kere dinledikten sonra albüm bana pek haz vermedi. bence ikinci sınıf bir rock albümü. |
"Slaves And Masters"en sevdiğim Deep Purple albümlerinde neredeyse başı çeker."The Cut Runs Deep"teki vokalleri süperdir Joe'nun.Birde "Fortunateller","Truth Hurts" gibi sıra dışı Deep Purple şarkıları vardır o albümde."Too Much Is Not Enough" ise Joe Lynn Turner'ın solo albümlerinin birinde yer almıştı.Joe aslında o albümde iyi bir kimya yakalamış ve bulmuştu.Biraz karanlık albümdür."Love Conquers All"un başlangıcı falan çok iyidir.Ritchie'de az döktürmemiştir o albümde özellikle "Fire In The Basement"deki soloları ve "Fortunateller"deki o duygu dolu sololar bunu kanıtıdır bence.Bu albümden sonra bir "Purpendicular" albümünü çok sevdim Steve Morse'lu onda sonra da pek karışmadım zaten.Keşke Joe Lynn devam etseydi keşke...
"Nothing's Changed" Joe Lynn'in en yumuşak sounddaki albümü bence.Bu adamın seside o sounda çok iyi uyuyor."Save A Place","Nothing's Changed","Imagination","I Believe" ve benim çok sevdiğim "The Last Thing"i deniz kenarında az hatmetmemişimdir. Besteler evet çok sıradan görülebilir, çok daha iyisi olabilirdi ama diğer albümlerini dinleyince elim hep bu albüme gider. _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 07.04.2006 21:45 Mesaj konusu: |
|
|
joe lynn turner cem köksal ile birlikte konserlere merhaba diyecek.ama sanırım joe lynn turner ankara'da olamayacak.sadece cem köksal olabilir.joe lynn'in eskişehir'e gelme olasılığı yüksek.bu arada cem köksal hakkında ne öğrenmek istiyorsanız özel mesaj ile bana ulaşabilirsiniz.röportaj hazırlığı içerisindeyim. _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 07.04.2006 22:37 Mesaj konusu: |
|
|
turner ankara'da olamayacak mı? o zaman ne bicim turkiye turnesi bu yaa.. canim sıkıldı simdi. cok sevdigimden degil ama eglenceli olurdu ne güzel.. _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ |
|
| Başa dön |
|
 |
seventh

|
Tarih: Cum 07.04.2006 22:40 Mesaj konusu: |
|
|
abi harbi çok kötü ya.adam turneye çıkıyo ankara yok çok sinir bozucu... _________________ Hold your hands up high, lift them toward the sky
When all I have - Is torn
Down down down, meet my pain tonight |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 07.04.2006 22:47 Mesaj konusu: |
|
|
| long_john_silver demiş ki: | | turner ankara'da olamayacak mı? o zaman ne bicim turkiye turnesi bu yaa.. canim sıkıldı simdi. cok sevdigimden degil ama eglenceli olurdu ne güzel.. |
şimdilik öyle görünüyor.sadece cem köksal olabilir ankara'da.tam kesin birşey yok tabii.birkaç gün sonra belli olur herhalde. _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
K_r_m "Müzik" mod.

|
Tarih: Cmt 08.04.2006 12:13 Mesaj konusu: |
|
|
Joe Lynn Turner ile cem'in ne alakasi var ben onu anlamadim?
Turner gelmiyorsa cem'den kime ne? gibi bi dusunce olusuyor kafamda
yeter ki Turner gelsin Eskisehir'de de olsa gidilir. o kadar uzak mesafe degil  _________________ Roundabout |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeamays

|
Tarih: Cmt 08.04.2006 16:25 Mesaj konusu: |
|
|
| JLT bence rock tarihinin sayılı vokalleri arasında gelir.Fakat bir türlü sevilip istedigi populariteyi yakalayamamıstır.Kendi solo calısmalarından under cover,JLT ve Hurry Up and Wait benim favorilerimdir. Ayrıca Enchantın dedigi gibi cok guzel Blues söylerki tadından yenmez.Under cover dan Vehicle süper bir parcadım özellikle tavsiye ederim.Ayrıca Cem Köksal ile anlaşmış.Merak ediyorum cem Joe yu taşıyabilecekmi.Ben acıkcası Serdar Öztop la anlaşmasını isterdim.Çünkü Serdar'ın müzigi daha orjinal,orjinalitesinin sebebide türk ezgilerine yer vermesi.Amerikan veya avrupa rock hard rock ını herkes yapıyor önemli olan farklı bir deger katabilmek ve diğerlerinden sıyrılmak.İnşallah birilerinin kopyası degilde kendi kalitesini yansıtan bişeylerle izleriz onları.Bu arada şarkılar hazırmıs Cem köksalın.Hadi hayırlı olsun... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt 08.04.2006 21:47 Mesaj konusu: |
|
|
joe lynn sanki blues söylemek için yaratılmış.böyle bir albüm çıkarsa ya sert rock albümleri yapacağına.nothing's changed'i kafadan tavsiye edebilirim.oradan satisfy me'yi dinleyin ne dediğimi anlayacaksınız.bu arada joe lynn bizim ülkeye yerleşmek istiyormuş galiba.ayrıntıları öğrenirim.  _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

|
Tarih: Pts 17.04.2006 4:53 Mesaj konusu: |
|
|
Blues yaparsa dinlerken bol bol uyuruz artık:)
özellikle Malmsteen - Odyssey'deki performansıyla kendi tarzında ne kadar iyi olduğunu göstermiştir bence (hard rock, melodic rock/metal)
Cem Köksal ile anlaşmışlarsa, çok güzel bir haber. çünkü evrensel anlamdaki hard rock'a daha yatkın bir gitarist.
Bu arada Eskişehir'de konserler artmaya başladı. acaba ne var bu Eskişehir'de? fazla büyük bir şehir değil ama belki de rock dinleyicisi fazladır, bilmiyorum. _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
|