Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Diyet Nedir? Hiç Diyet Yaptınız mı?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Diyet Nedir? Hiç Diyet Yaptınız mı?
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Şimdiye kadar hiç diyet yaptınız mı? Yaptıysanız faydasını gördünüz mü?
Yapmadım
47%
 47%  [ 35 ]
Yaptım ama pek faydasını görmedim
19%
 19%  [ 14 ]
Yaptım ve faydasını gördüm
32%
 32%  [ 24 ]
Toplam Oylar : 73

Yazar Mesaj
jokermg

MesajTarih: Pts 02.01.2006 18:01    Mesaj konusu: Diyet Nedir? Hiç Diyet Yaptınız mı? Alıntıyla Cevap Ver

Diyet her zaman karşımıza sıkça çıkan bir konu olmasına rağmen acaba sağlıklı bilgiye sahip miyiz?

Her bahar gelişinde, üzerimizdeki fazlalıklardan arındığımızda nasıl görüneceğimiz korkusu içimizi kemirmeye başladığında ilk aklımıza gelen şeydir diyetler.

Güzellik kavramı bir yana, sağlıklı bir yaşam için kilolarımıza ve beslenmemize dikkat etmemiz gerektiği bir gerçek.

Binbir türlüsü olan ve beslenme düzeni olarak da düşünebileceğimiz diyetlerin yanlış uygulandığında yarar yerine vücudumuza zarar vereceğinin farkında mıyız?

Hemen söyliyeyim benim kilom 73 (boyum 1.75) Smile

Yani pek şişman sayılmam ama sağlıklı kafa sağlıklı vücutta bulunur sözünden yola çıkarak sağlığımıza dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum ve her daim gündemde olan bu konunun doğru şekilde öğrenilmesinin faydalı olacağına inanıyorum.

Umarım konunun uzmanı arkadaşlar da katkıda bulunarak bizleri bilgilendirirler.

Sağlıklı günler Smile

En son jokermg tarafından Prş 05.01.2006 2:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
estella

MesajTarih: Pts 02.01.2006 18:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben 14 yaşındayken kilo alma diyeti yapmıştım diyetisyen eşliğinde. 45 kiloydum boyuma rağmen. Hiçbir işe yaramamıştı, 1-2 kilo almış, bırakır bırakmaz tekrar vermiştim. Çok yediğim halde kilo almayı başaramıyorum, zaten 53 kilo olmaktan mutluyum.. Smile

Evde bir adet örnek var, ablam sağolsun isveç diyetinden lahana diyetine hepsini uygulamakta. Ancak çok sağlıksız, şöyle sağlıksız bir ay kilo veriyor öteki ay yiyerek geri alıyor.
jokermg

MesajTarih: Pts 02.01.2006 18:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sanırım diyet konusunda sıkça yapılan yanlış yemek yemeden uzun saatler durulmaya çalışılması ve bu yolla kilo verileceğine inanılması.
Daha da kötüsü bu gibi zamanlarda "diyetteyim, hiçbirşey yiyemem" denilmesi.

Diyet benim bildiğim kadarıyla alınan kalorilerin ve besin türlerinin ihtiyaca göre düzenlenmesidir.

Yani hem vucudun ihtiyaç duyduğu her tür besin alınacak hem de giren ve çıkan kaloriler hesaplanarak hangi yönde değişim sağlanmak isteniyorsa o yönde düzenlemeler yapılacaktır.

Örneğin gayet basit bir matematiksel hesapla;
bizim günlük kalori harcamamız 100 birim ise, buna rağmen biz günde 150 birimlik gıda tüketiyorsak aradaki 50 birimlik fazlalığın depolanması kaçınılmazdır.

Ayrıca bildiğim kadarıyla vücut gıda alımıyla enerji tüketimini paralel olarak düzenlemektedir.

Yani biz normalden uzun bir süre yemek yemediğimizde vücut kendiliğinden enerji tüketimini kısıtlayarak harcamayı azaltmaktadır.

Yemek yendiği zaman da, alınan besinleri benzer durumlara karşı depolamaktadır.

Yani yemeyerek kilo vermeye çalışanların temel yanlışı budur bildiğim kadarıyla.

Umarım konunun uzmanı arkadaşlar bu konuda yanlışlarım varsa düzelterek yardımcı olurlar.
benayevsen

MesajTarih: Pts 02.01.2006 19:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şunu söylemek isterim...

ayyy ben kilo almam diyerek mide büyütmeyin..

Bir yıl öncesine kadar gram kilo almazdım ama belli bir yaşa kadar meğersem mide büyüyormuşSmile)) 3 kilo aldım bundan yukarısını düşünemiyorum kalsın istemiyorum.

Sabah kahvaltısını sağlam yapın, öğlen yemeğini atıştırın, akşam yemeğini 6 dan sonra kesinlikle yemeyin. ki akşam 6 dan sonra daha da iştah artıyor ve yemeğe saldırır vaziyete geliyorsunuz.
TEAR_OF_SOUL

MesajTarih: Pts 02.01.2006 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Diyet konusu gerçekten önemli bir konu,2-3 kilo fazlalığı yok edicem diye tamamen sağlığınızı kaybedebilirsiniz ve özellikle sağlıkta kaybedilenlerin geri dönüşümü çok zor bazen de imkansız.
Diyetisyenlere ve doktorlara başvurulmadan kesinlikle denenmemeli..
Konu ilerledikçe okuduğum bölümle az buçuk ilgili olduğundan bikaç bilgi vermeye çalışıcam,umarım yararı dokunur..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ilteris

MesajTarih: Sal 03.01.2006 0:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

103 kiloyum boyum 1.96 . 5 kilo kadar versem çok iyi olur ama okulda geçen öğünlerde kuşa yem koyar gibi tabağa eli titreyerek yemek koyan aşçılar saoslun doymak için ekmeğe abanıyorum o yüzden aldım bu kiloları. Yazın veriyorum okul başlayınca yavaş yavaş tekrar alıyorum. Ev öğünlerinde ekmek yemem doyana kadar yemek yerim. Benim tavsiyem Ekmeğe dikkat!
Başa dön
fleez

MesajTarih: Sal 03.01.2006 1:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla ekmekle aram hiç iyi değildir hatta kahvaltı dışında yemem bile ama kilo almaya çok elverişli bir yapım var gerçi bunun nedeni en sevdiğim şeylerin patates, pirinç, makarna gibi bol karbonhidratlı seyler olduğuyla da alakalı sanırım..Kendi diyet tecrübelerimden biliyorum bunları azalttığım anda inanılmaz kilo veriyorum..Allahtan sebzeyi çok seviyorum, ve bol salçalı yağlı yemekleri güneyli olduğumdan belki zaten sevmiyorum, o yüzden diyet yaparken çok zorlanmam..Ama ne yazıkki gözüm çok aç, herşeyi canım çekiyor, işte bunun bir çaresini bulsalar hayat daha bi güzel olcak sanki, hele tamda kilo almışken..Smile)
SiPASTiK

MesajTarih: Sal 03.01.2006 15:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Body building yaparken diyet vermişlerdi 1 ayda 8kilo vermiştim..Ama sadece yemekten kısarak kilo verilmiyor,aynı zamanda hareket de etmek gerekiyor.

Bende bildiğim bir kaç şeyi paylaşayım.

*Tok kalmak için mideyi suyla doldurmayın.Bu sadece midenizi büyütür ve sonraları doymak için daha fazla yemek yemek zorunda kalırsınız.

*Karbonhidrat ve proteini birlikte tüketmememiz söyleniyor.Ekmek ve et...

*Hareket edin abi,oturarak zayıflanılmaz.

*Günlük ihtiyaçlarınız haricinde aburcubur yemeyin.Çikolata yerine elma mesela.Abartmayacak şekilde...

*Yukarıda Evşen'in dediği gibi,Kahvaltıya yumulun,öğlen fazla yemeyin,akşam sofradan aç kalkın.
Bunun sebebide şudur;Metabolizma sabahları canavar gibi çalışır canavar yediklerinizi hemen yakarsınız ,akşama doğru iyice yavaşlar ve yediklerinizi yakamazsınız.Bu da size kilo olarak geri döner...

..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Friedneredebizoradayiz

MesajTarih: Sal 03.01.2006 15:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bol bol etli yağlı proteinli beslenmeme rağmen kesinlikle kilo almayan bir yapım var.1.82 boyuma çok az gelen 60 kiloyu 3 senede zar zor 70 kiloya çıkarmayı başardım daha da ötesi olmuyor,olmasın da.
diyet yapma konusunda özellikle kızlarda son derece bilinçsizlik söz konusu.günlerce kendini aç bırakıp zayıflayacağının sanılması ilerde onarılması çok güç tahribatlar bırakabiliyor vücutta.halbuki üşengeçlikten spor yapılmıyor anladık da bari yürüyen merdiven yerine merdivenden çıksalar,2-3 duraklık yere yürüyerek gitseler,otobüste ayakta kalmamak için uğraşacağına aman ya herkes otursun ben ayakta da giderim deseler bu bile inanılmaz fayda sağlayacak bi bilseler.ah bi bilseler de erkekleri ben balık etli hatun severim avuntusundan kurtarsalar,avuntu diyorum çünkü balık etli olmak ayrı vücudun belli kesimlerine orantısız şekilde yağ depolamak ayrı Smile

diyette mantık az yeyip yediğinde de bol yağlı yemektense eskisi kadar yeyip karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenip hayatta oturmaktan öte şeylerin olduğunu keşfedip eskisinden en az 10 kat fazla hareketli olmaktır en basit tabirle Smile
Başa dön
Friedneredebizoradayiz

MesajTarih: Sal 03.01.2006 15:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tam ben yazarken sipastik hislerime tercüman olmuş benden önce Very Happy
Başa dön
erturk

MesajTarih: Sal 03.01.2006 17:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şu sıralar neredeyse tanıdığım bütün bayanlar diyet yapıyor ve bana çoğunun kilo problemi yokmuş gibi geliyor. bayanlarla erkeklerin kilo olayına bakışı farklı herhalde..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
jokermg

MesajTarih: Sal 03.01.2006 21:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Belki de diyet yaptıkları için kilo problemleri yoktur Smile

Aslında diyet belli süre içerisinde yapılmak zorunda olan bir şey mi yoksa hayat tarzımıza uyarlamamız gereken bir beslenme alışkanlığı mı bunu uzmanlara sormak lazım.

Çünkü kontrol altında tutulmadığında beslenme şeklimiz bizi hep kilo almaya yada vermeye yönlendirebilir.

Ayrıca söylendiği gib insanların yaş ve kalori harcamaları ters orantılı değişmektedir.

Ve mideyi büyütmek veya küçültmek gerçekten doymak ve kilomuzu kontrol altına almak açısından çok önemli.
alp_khan

MesajTarih: Cum 06.01.2006 11:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ah ah hastaneden geliyorum. Karaciğerimde yağlanma var. Aşırı kilodan kaynaklanan. 1.85 boyum var. 100 kiloyum. Duyan inanmıyor. Kilomu fazla göstermeyen bir yapım var. Üniv.den eve döndükten sonra tam 25 kilo aldım. 75 kiloluk bir vucut 1 senede 100 kiloya tırmandı. Egzersizi bırakmamda bunda çok etkili oldu. Kiloya dikkat etmek lazım. Önceleri güzel görünmek maksadıyla çok bakardım kendime. Yaş büyüdükçe dış görünüşü takmamaya başladım. Bazı şeyleri kafamda yenerken bazı şeyleri kaybettim. Şimdi zayıflamak zorundayım. Gitti güzelim sucuklu yumurta. Sad
ashph

MesajTarih: Cum 06.01.2006 12:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şişman değilim ama zayıfda değilim =)
13 yaşındayken kiloluyum die hiçbişey yememeye başlamiştim sonunda hastanelik oldum sonra ise aldığım ilaçlar dolayısıyla 8 kilo almıştım..
Başa dön
estella

MesajTarih: Cum 06.01.2006 12:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hakikaten çok önemli bir konu. Özellikle bilinçli olmayan insanlar ölüme kadar gidebiliyorlar. Orta sonda tanıştığım bir kız vardı, LGS senesi bol bol yiyip 75 kiloya çıkmıştı. Yazın diyet yapıp (diyetisyenle) eski kilosuna 60a dönmüştü. Sonra hırs yapıp hiçbir şey yememeye başladı. Anoreksiya girdi işin içine, öyle ki bütün gün su içerdi. Daha sonra blumiaya dönüştü. Geçen sene 35 kiloya düşmüştü, hastaneye kaldırıldı. Bu sene yavaş yavaş kilo almaya başladı, sanırım tedavi oldu. Ancak hala poposunun büyük olduğunu iddia ediyor, ki kendisi 165 boylarında ve 45 kilo.
SiPASTiK

MesajTarih: Cmt 07.01.2006 21:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

estella demiş ki:
Hakikaten çok önemli bir konu. Özellikle bilinçli olmayan insanlar ölüme kadar gidebiliyorlar. Orta sonda tanıştığım bir kız vardı, LGS senesi bol bol yiyip 75 kiloya çıkmıştı. Yazın diyet yapıp (diyetisyenle) eski kilosuna 60a dönmüştü. Sonra hırs yapıp hiçbir şey yememeye başladı. Anoreksiya girdi işin içine, öyle ki bütün gün su içerdi. Daha sonra blumiaya dönüştü. Geçen sene 35 kiloya düşmüştü, hastaneye kaldırıldı. Bu sene yavaş yavaş kilo almaya başladı, sanırım tedavi oldu. Ancak hala poposunun büyük olduğunu iddia ediyor, ki kendisi 165 boylarında ve 45 kilo.

Kim senin bu arkadaşın tanıştırsana Razz

Şaka bir yana birde manken hastalığı var yedikten sonra gidip yediklerini kusma mevzusu..Bir süre sonra ciddi rahatsızlğa dönüşüyor.Ne yersen ye anında çıkartıyorsun.Aman dikkat!!!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
estella

MesajTarih: Cmt 07.01.2006 23:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ona bulimia deniyo işte Smile Bulimia nervosa tam adı herhalde, bilmiyorum tam olarak..
piyanist

MesajTarih: Pzr 08.01.2006 1:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1) Kişinin boyu 1.70'tir. Kilosu 80.
Eğer, kişi sporcu ve beden yapısı kas kökenli ise, bu kişi şişman değildir.

Kişinin boyu 1,70'tir. Kilosu 65.
Eğer, beden yapısı yağ kökenli ise bu kişi şişmandır.
Çünkü, yağ kastan hafiftir.

2) Yapılan egzersizlerde, nabız sayısı 120'yi geçerse, beden yağ yakmaz. Protein, dolayısıyla kas yakar! Bu da spor yapmayan amatör bedenler için tehlikeli bir durumdur. Çünkü kas erimesi olur.

3) Bir tavsiyem olacak. Paraya kıyacak 60-70 YTL'ye kalori ve mesafe ölçerli bir pedometre (adım sayar) alacaksınız.
Günde en az 10.000 adım yapacaksınız. Bu rejenerasyon koşusu da olabilir.
Bu yaklaşık 600 kalori yapar, ve; yaklaşık 8 kilometreye tekabül eder.

Fast veya Yoyo diye tanımlanan o Amerikan eseri aptal diyetler insan doğasına aykırıdır.
Beden, diyete karşı hemen savunmaya geçer.
Kıtlık var zannedip, kendisini korumaya alır. Ve, yağları tüketmez. Zor günler için onları gıdım gıdım kullanır.

Kiloyu sabit tutmanın bir tek yolu vardır:
Yaşam boyu spor yapmayı alışkanlık haline getirmek (en azından haftada 5 gün 30'ar dakika yürüyüş)!
Ve, masadan doymadan kalkmak!

Gerisi palavradır.
Atalay

MesajTarih: Pzr 08.01.2006 3:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aşık olun, hemen kilo verirsiniz. İnanmayan denesin.
ilteris

MesajTarih: Pzr 08.01.2006 4:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Atalay demiş ki:
Aşık olun, hemen kilo verirsiniz. İnanmayan denesin.

Kesinlikle! Ha bi de sık sık kavga edin hatta terkedilin dert çekin ne iştah kalıyo ne heves... 3 günde 2 kilo. (Test edildi)
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız