Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - okullarda siyaset yapılmalı mı?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

okullarda siyaset yapılmalı mı?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Borknagar

MesajTarih: Cmt 24.12.2005 19:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ka demiş ki:
islam,turancılık...daha...

ülke hangi rejimle yönetiliyorsa, okullarda verilen eğitim o yönde olur. bundan doğal birşey de olamaz: sistemin sürekliliğini sağlamak.örneğin iran gibi islam ülkelerinde; okullarda şeriat, rusya gibi sosyalist ülkelerde de sosyalist eğitim verilmesi gibi. ülke yönetiminde asıl mesele sistemi kurmak değil sistemin devamlılığını sağlamaktır. eğitim de tamamen bunun doğrultusunda belirlenir.

fakat türkiye'yi tam olarak ne iran'a, ne rusya'ya ne de hitler almanyası'na benzetemeyiz. himayesinde taraftarlarını ihtiva edebilir belki ama türkiye cumhuriyeti, herşeye rağmen demokrasi anlayışıyla yönetilen laik bir cumhuriyettir.

bilhassa üniversite eğitiminde; ılıştırılmış turancılık ve modernize (!) edilmiş islamcılık anlayışlarını yeni nesile en hızlı şekilde zerk edebilmek adına bizzat YÖK tarafından "Türk-İslam Sentezi" adı altında görünürde ılımlı fakat gerçekte koyu muhafazakar "türkçü ve islamcı" bir politika izlendi; 1980 darbesi sonrasında. yani geriye dönüp baktığımızda; islamcılığın bu kadar prim yapmasını sağlayacak zemini; günümüzde laikliğin tek kalesi olarak gördüğümüz 12 Eylül anlayışının hazırlamış olduğunu görüyoruz. askerler, işin bugünkü boyutlara ulaşacağını tahmin etmişler miydi, yoksa etmemişler miydi bu ayrı bir tartışma konusu ama sonuç olarak bu hareket 12 Eylül sonrası izlenen eğitim politikalarının bir sonucudur.

fakat herşeye rağmen okullarımızda gerek ilk-orta olsun gerek üniversitelerimiz olsun okutulan müfredat asla doğrudan türkçü ya da islamcı olmadı, olmayacak da Exclamation
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi MSN Messenger
KaRaBaSH

MesajTarih: Pzr 25.12.2005 0:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

önce adam gibi okuyalım, sonra siyaset.. 7 yılda okulu -üniversite- bitiremeyen müthiş bir politikacı çok mu işlevsel olacaktır sizce?
hele hele biz okumamış bir sürü siyasetçiden bir sürü şey çekerken? ha çözüm okumak mı bilinmez, ama muhtemelen okumak..
ve okullarda daha karakteri doğru dürüst oturmamış bir sürü insana siyaset yaptırmak nelere yol açar düşündünüz mü?
düşünmeyin daha iyi..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Eusine

Nerden: Televizyon ekranı gibi gökyüzünden monitör başına...

MesajTarih: Sal 03.01.2006 17:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siyaset mi? Güldürmeyin beni. Önce eğitim şart. İnsanlar tartışmasını öğrenecek kadar bir eşik değerini geçmiş olsak OK ama işte olmuyor. İki dost bile siyaset olunca birbirini öldürme aşamasına geliyor. Önce ülkeyi kurtarmadan önce kendimizi bir kurtaralım da o zaman sıra gelir siyasete.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ehveniser

MesajTarih: Çrş 04.01.2006 11:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hayat?
baaggeett

MesajTarih: Cum 06.01.2006 2:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

baslık gzl olmus walla neese..kesınlıkle okularda sıyaset olmalı o tuvaletlere yazılan yazılar bıle cok onemlıdır bence bu ıste..cunku bosbos gezecegıne bı ıse yara..kı bılmıorm o tuvaletlere o yazıları yazan zekı arkadaslarım sadece yazmaklamı kalıo yaksa bunun faaliyete de gecırıomu.. ısallah gecırıodur..

left..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Eusine

Nerden: Televizyon ekranı gibi gökyüzünden monitör başına...

MesajTarih: Cum 06.01.2006 17:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

baaggeett demiş ki:
baslık gzl olmus walla neese..kesınlıkle okularda sıyaset olmalı o tuvaletlere yazılan yazılar bıle cok onemlıdır bence bu ıste..cunku bosbos gezecegıne bı ıse yara..kı bılmıorm o tuvaletlere o yazıları yazan zekı arkadaslarım sadece yazmaklamı kalıo yaksa bunun faaliyete de gecırıomu.. ısallah gecırıodur..

Bence o yazı siyasetten önce ilim, bilim ve insan olmak yolunda değerlendirilirse daha mantıklı sonuç elde edilir.

Bir insan siyaset yapar. OK. Ancak sadece diğerleri gibi bir bireydir. Ama sesini duyurmak ister insan. O halde boş boş oturacağımıza bir proje yapalım, çalışalım, sorumluluklarımızı yerine getirelim. Bu ülkeyi siyaset değil, insan olmak kurtarır. Ben eskiden o parti bu parti derdim ama artık düğüm noktası siyaset değil! Teknoloji! Kimseye güvenemezsin! Kimse seni ifade edemez senden başka. Bırakın siyaseti felan da önce ben buyum, memleket için şunu şunu yaptım deyin.

"Hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir." Hatırlatmak isterim

Bir de bazı arkadaşlar hemen karşı saldırı için Türkiye'de bilime, projeye saygı duyulmadığından, gençlerin harcandığından sözedebilir. Siz yine üstünüze düşeni yapın. Ancak kösteklenirseniz o zaman gidersiniz yurtdışına, kendinizi geliştirirsiniz. Sonra ülkenize gelirsiniz ve insanlara yol gösteren ve teşvik eden kurumları siz kurup şu anda gençliğin elini kolunu açması gerekirken yetersiz kalan tübitak'ın artık vasatlığını görüp gençlerin daha çok teşebbüs yapması için güzel ortam hazırlarsınız.

En son Eusine tarafından Pzr 08.01.2006 18:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
didemharun

MesajTarih: Cum 06.01.2006 19:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kendi adıma konuşmam gerekirse:
lise öğrencisiyim arkadaşlarımla bir çok konuda konuşuruz-ki bunlardan biri de siyaset olmak üzere...aslında öğretilecek bilgi ne kadar objektif olur bilemiyorum ama günümüz gençliği (bir üyesi de bensem...) çok duyarsız.bilinçlendirmek şart die düşünüyorum...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
yalnizsarki

MesajTarih: Pzr 22.01.2006 16:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şebnem ferahın son albümündeki bir şarkısında ''bilgi sahibi olmadan fikirlerle dolmuşuz'' diyor.işte bu söz sorunun kaynağna iniyor bence. siyaset tüm yaşamımızda bizi etkileyecek. çünkü insanlar bir arada yaşayıp maximum düzeyde huzuru sağlayacak ideolojiler doğurmuşlar kendilerince. bunlar hakkında bilgi sahibi olmamak cahilliğin en büyük göstergesidir. fakat bunun bize ne kadar objektif anlatıldığı bilinmez. herkes fiziksel çevresinden öğrendikleriyle hayat görüşü ediniyor kendine. daha ne anlama geldiğini bilmediği bi sürü kavramı meydanlarda bağıra çağıra savunuyor. siyaset yapmaktan önce okullarda ideolojik kavramlar öğretilmeli - tarafsızca-. daha sonra insan zaten özünde ne varsa onu takip edecektir. okuldan bir çok kişi tanıyorum önceleri milliyetçilerce sembol haline gelmiş kafa tokuşturarak selamlaşmalardan iki ay sonra che t-shirtleriyle okula gelen. bu mudur siyasi bi fikri benimsemek ya da siyasetten bahsetmek okullarda? bu düpedüz taklitçiliktir,kendini anın popüler furyasına katma arzusudur. 68li dönemden miras bir akıl hastası arkadaşı var annemin. sebebi ise bir solcuların bir de sağcıların yanında olması. her iki taraftan da tehdit altına girmesi. işte bilmeden bir gruba dahil olmanın getirdikleri... herşeyin en başında yapılması gereken şey gibi siyaset yapmadan önce tarafsız yerden bilgi sahibi olunmalı.
Başa dön
yalnizsarki

MesajTarih: Pzr 22.01.2006 16:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şebnem ferahın son albümündeki bir şarkısında ''bilgi sahibi olmadan fikirlerle dolmuşuz'' diyor.işte bu söz sorunun kaynağna iniyor bence. siyaset tüm yaşamımızda bizi etkileyecek. çünkü insanlar bir arada yaşayıp maximum düzeyde huzuru sağlayacak ideolojiler doğurmuşlar kendilerince. bunlar hakkında bilgi sahibi olmamak cahilliğin en büyük göstergesidir. fakat bunun bize ne kadar objektif anlatıldığı bilinmez. herkes fiziksel çevresinden öğrendikleriyle hayat görüşü ediniyor kendine. daha ne anlama geldiğini bilmediği bi sürü kavramı meydanlarda bağıra çağıra savunuyor. siyaset yapmaktan önce okullarda ideolojik kavramlar öğretilmeli - tarafsızca-. daha sonra insan zaten özünde ne varsa onu takip edecektir. okuldan bir çok kişi tanıyorum önceleri milliyetçilerce sembol haline gelmiş kafa tokuşturarak selamlaşmalardan iki ay sonra che t-shirtleriyle okula gelen. bu mudur siyasi bi fikri benimsemek ya da siyasetten bahsetmek okullarda? bu düpedüz taklitçiliktir,kendini anın popüler furyasına katma arzusudur. 68li dönemden miras bir akıl hastası arkadaşı var annemin. sebebi ise bir solcuların bir de sağcıların yanında olması. her iki taraftan da tehdit altına girmesi. işte bilmeden bir gruba dahil olmanın getirdikleri... herşeyin en başında yapılması gereken şey gibi siyaset yapmadan önce tarafsız yerden bilgi sahibi olunmalı.
Başa dön
dark_devil

MesajTarih: Cmt 04.02.2006 15:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben şu anda lisedeyim ve şu anda zaten liselerde siyaset yapılıyor ama mühüm olan sağcısının da solcusunun da siyasetini bilgisiyle yapması yoksa öle tekme tokatla bişeyleri insanlara zorla kabul ettirerek siyaset olmuyo
ben bundan 4 yıl önce savaşa karşı propaganda yapmaktan ve öğrencileri örgütlemekten dolayı okuldan aatıldım ama şimidi ki okulumda karşıt görüşteki kişiler bunu alenen ve zorla yapıyorlar ve ne yazıkki kimse onlara bişi diyemiyo çünkü hocalar dahi onlardan korkuyorlar durum bu yani...
Başa dön
yener

MesajTarih: Cmt 04.02.2006 23:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herşeyden önce medeni bir biçimde birbirimizi dinlemeyi,fikirlerimizi paylaşmayı öğrenmeliyiz.bu tarz insanı olgularda bu kadar zayıf bir toplumun okullarına siyaset vs tartışması sokmak anlamsız bir saçmalık olur...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ka

MesajTarih: Pzr 05.02.2006 0:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Borknagar demiş ki:
ka demiş ki:
islam,turancılık...daha...

ülke hangi rejimle yönetiliyorsa, okullarda verilen eğitim o yönde olur. bundan doğal birşey de olamaz: sistemin sürekliliğini sağlamak.örneğin iran gibi islam ülkelerinde; okullarda şeriat, rusya gibi sosyalist ülkelerde de sosyalist eğitim verilmesi gibi. ülke yönetiminde asıl mesele sistemi kurmak değil sistemin devamlılığını sağlamaktır. eğitim de tamamen bunun doğrultusunda belirlenir.

fakat türkiye'yi tam olarak ne iran'a, ne rusya'ya ne de hitler almanyası'na benzetemeyiz. himayesinde taraftarlarını ihtiva edebilir belki ama türkiye cumhuriyeti, herşeye rağmen demokrasi anlayışıyla yönetilen laik bir cumhuriyettir.

bilhassa üniversite eğitiminde; ılıştırılmış turancılık ve modernize (!) edilmiş islamcılık anlayışlarını yeni nesile en hızlı şekilde zerk edebilmek adına bizzat YÖK tarafından "Türk-İslam Sentezi" adı altında görünürde ılımlı fakat gerçekte koyu muhafazakar "türkçü ve islamcı" bir politika izlendi; 1980 darbesi sonrasında. yani geriye dönüp baktığımızda; islamcılığın bu kadar prim yapmasını sağlayacak zemini; günümüzde laikliğin tek kalesi olarak gördüğümüz 12 Eylül anlayışının hazırlamış olduğunu görüyoruz. askerler, işin bugünkü boyutlara ulaşacağını tahmin etmişler miydi, yoksa etmemişler miydi bu ayrı bir tartışma konusu ama sonuç olarak bu hareket 12 Eylül sonrası izlenen eğitim politikalarının bir sonucudur.

fakat herşeye rağmen okullarımızda gerek ilk-orta olsun gerek üniversitelerimiz olsun okutulan müfredat asla doğrudan türkçü ya da islamcı olmadı, olmayacak da Exclamation

şimdi hayal kurmak güzel birşey.ancak pratik önemli...eğitim politikası denen birşey var.günümüz gençliğine bakıp bu ülkenin nasıl bir gençlik isteiğini bir sorgulayalım...sonuç?.. içi boş beyinler...
Başa dön
gokcen

MesajTarih: Pzr 05.02.2006 3:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

lisede zorunlu sers olmalı
noutota

MesajTarih: Pts 06.02.2006 3:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gokcen demiş ki:

siyaset ve din lisede zorunlu ders olmamalı. ama ilgisi olanlar için secmeli dersler olarak konulabilir laik bir ülkede din kültürü dersinin bugunku içeriğiyle zorunlu olması anlamsızdır. Aynı sekilde siyaset içinde oyle. ülkemizde her basa gelen hukumet kanımca farklı bir içerik isteyecek ve hersene kitaplarla ilgili farklı kargasalar meydana gelecektir. bu kitaplarda siyasi propaganda yapmaları cok muhtemel
Başa dön
silent_guitar

MesajTarih: Pts 06.02.2006 3:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gokcen demiş ki:

Ne dersi? Siyaset bilimi mi? Bir konu sadece anlatılarak öğretilemez, dinlenerek öğrenilemez. Dersde gördüğün, işlediğin konuyu konuşman ve tartışman gerekir. Biri birinin dediğine karşı çıkar, biri ötekine sataşır derken daha ilk dakikada olay patlak verir, inan bana! Maalesef bu şekilde de çok zor.

Sevgiler...
HalukOzgur
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 06.02.2006 11:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Ders" dememiş zaten "sers" demiş Very Happy
gokcen

MesajTarih: Çrş 08.02.2006 6:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

silent_guitar demiş ki:
gokcen demiş ki:

Ne dersi? Siyaset bilimi mi? Bir konu sadece anlatılarak öğretilemez, dinlenerek öğrenilemez. Dersde gördüğün, işlediğin konuyu konuşman ve tartışman gerekir. Biri birinin dediğine karşı çıkar, biri ötekine sataşır derken daha ilk dakikada olay patlak verir, inan bana! Maalesef bu şekilde de çok zor.

Sevgiler...

peki ozaman tartışmayan,düşünmeyen,inanmayan,sorgulamayan,saygı görmeyen ve göstermeyen,bilmeyen,takım tutar gibi parti tutan,üniversite forumlarında bile ülke problemlerini tartışanlarla dalga geçen(bkn:www.iibf.deu.edu.tr)bomboş zihniyetler yetiştirmeye devam edelim...

siyaset yaşamın ta kendisi,tıpkı ekonomi gibi...
iktisatın ne demek olduğunu iktisat fakültesine kaydolduktan sonra öğrenmek acı birşey(özeleştiri)

saygılar
ka

MesajTarih: Çrş 08.02.2006 19:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eusine demiş ki:
Siyaset mi? Güldürmeyin beni. Önce eğitim şart.

eğitim, kendi içinde siyaset barındırırken nasıl "Siyaset mi? Güldürmeyin beni." diyebiliyorsun anlayamıyorum..1982 basım ilkılap tarihi kitabında, kenan evren modeli rejim övülürken her türlü aykırı akım aşağılanıyor.şimdi, siyasetten haberi olmayan bir insan bu kitabı okudu mu kenan evrensel bir insan olur, faşist olur, ırkçı olur..al sana eğitim!buyur burdan yak!
Başa dön
pure_evil

MesajTarih: Çrş 08.02.2006 20:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geçen gün neredeyse tüm derslerin ana konusuysu "siyaset" tarih hocası ülkeye sahip çıkılması gerektiğinden,milliyetçilikten falan bahsetti.din hocası peygamberin karikatürlerinden girdi diğer ülkelerin bizi bölmeye çalıştıklarından çıktı...
son ders,dersimiz boştu...birkaç arkadaş toplanıp darbe dönemlerinden konuştuk ettik..
ama dediğiniz gibi öncelikle hoşgörü ortamı lazım..her yerde böyle özgürce düşüncelerini ifade edemezsin...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
pure_evil

MesajTarih: Çrş 08.02.2006 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geçen gün neredeyse tüm derslerin ana konusuysu "siyaset" tarih hocası ülkeye sahip çıkılması gerektiğinden,milliyetçilikten falan bahsetti.din hocası peygamberin karikatürlerinden girdi diğer ülkelerin bizi bölmeye çalıştıklarından çıktı...
son ders,dersimiz boştu...birkaç arkadaş toplanıp darbe dönemlerinden konuştuk ettik..
ama dediğiniz gibi öncelikle hoşgörü ortamı lazım..her yerde böyle özgürce düşüncelerini ifade edemezsin...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
8. sayfa (Toplam 10 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız