Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Cort Neil Zaza Signature NZS1
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Cort Neil Zaza Signature NZS1

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
solitude71

MesajTarih: Prş 22.12.2005 0:18    Mesaj konusu: Cort Neil Zaza Signature NZS1 Alıntıyla Cevap Ver

Cort, hakkında en çok demagoji ve spekülasyon yapılan marka. Amacım yeni bir tartışma yaratmak değil, elbette Cort'un da her markanın olduğu gibi ucuz ve kalitesiz modelleri var ama NZS1 gibi kaliteli gitarları da var. Cort hakkında atıp tutmadan önce bir de bunu yakından görün istedim. İnsan eline alınca bile farkı hissediyor. Bir LesPaul olduğunu iddia etmiyorum ama özellikle Cort diye isim mi olur ehe ehe düzeyinde eleştiri getirenler bir daha düşünsün.

Eski bir Cort aleyhtarı olarak ben ikna oldum açıkçası, adı ne olursa olsun iş malzeme ve işçilikte bitiyor. Bundan önce X-TH kullandım son derece memnundum ama sadece heavy metale kısıtlı kalmamak için NZS ile değiştirdim. X-TH'ın EMG'leri canavar gibiydi ama bundaki Seymour Duncan 59 ve custom custom'ın da dadından yinmiyor valla.

Boy pos endama bak

Jelatinleri çıkarmamışım ehe ehe

Sperzel tuners (bilen bilir ama şöyle diyeyim teli delikten geçirip aynı floyd rose gibi sıkıştırıyorsunuz bu görünen yuvarlak düğmelerle, dolayısıyla tuner'a teli kaç tur sarayım, akort kaçar mı gibi dertler kalmıyor. Bu arada dikkat "hand crafted" yazıyor.

24. perdeye kolayca ulaşalım

Alttaki switch humbucker'ı single yapıyor

TonePros bridge

12. perde NZ logosu

BR-864, V-vah, MXR flanger, EHX compressor - http://www.turkrock.com/ftopic96575.html

En son solitude71 tarafından Prş 22.12.2005 1:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
rastansaga

MesajTarih: Prş 22.12.2005 0:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok güzel.

En son rastansaga tarafından Prş 28.09.2006 20:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
rastansaga

MesajTarih: Prş 22.12.2005 0:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Süper ya şu quilted maple ın kalınlığa bak, helal olsun valla tone düğmesi koydurmayacak kadar akıllı bir eleman çıktı sonunda, SÜPEEEEEER (bu arada gitarın isminde "Katana" yok Smile )

En son rastansaga tarafından Prş 22.12.2005 0:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
TheJester
Nettlethrone - Bas Gitar

MesajTarih: Prş 22.12.2005 0:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Solitude o Sperzel'lerle hiç sarmıyor musun telleri? Direk geçir sık şeklinde mi? Öyleyse teorik olarak kaçırır diyorum ama son sözü sana bırakıyorum Smile. Hem sarsak hem de sıkıştırsak tadından yenmez ama. (Hayırlı olsun bu arada Smile
Başa dön
rastansaga

MesajTarih: Prş 22.12.2005 0:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya zaten kilitli, bir kere geçiriyorsun, hiç sarmadan mandalı sıkıştırıyorsun, zerre kadar kıpırdamıyor asla akord kaçırmıyor. Müthişler. (Cort S2900 ümde de aynından vardı oradan biliyorum)
Başa dön
solitude71

MesajTarih: Prş 22.12.2005 1:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Geçiriyorsun teli normal tel takarken yaptığın gibi gergin hale getirip 1-2 cm kadar ne olur ne olmaz pay bırakıp kesiyorsun, sperzel'i sıktıktan sonra da gerektiği kadar sarıyorsun. Çok kabaca speedloader'a benzetebilirsin sanki.

Katana yok doğru nereden uydurduysam, şekli benziyor diye herhalde bilinçaltıma öyle yer etmiş. Ne zamandır gözüm vardı alette.

BR-864, V-vah, MXR flanger, EHX compressor - http://www.turkrock.com/ftopic96575.html
Başa dön
gogostar

MesajTarih: Prş 22.12.2005 3:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Güle güle kullan kazasız belasız, maşallah, gitar çok güzel gözüküyor.
İki şey soracağım: (Biraz eleştiri gibi olacak ama yanlış anlamayın)
1. Truss roda erişmek için neck manyetiğini sökmek mi gerekiyor?
2. QM Top kalınlığından bahsetmişsiniz, o onun kalınlığı mı yoksa bindingin kalınlığı mı? QMT'ın derinliğini göremiyoruz, bana daha ince gibi geliyor,sanki bindingin derinliği içerisinde biraz daha alttaki ağaçtan var gibi geliyor.
Tekrar güle güle kullanın, saygılar...
Başa dön
Megadeth79

MesajTarih: Prş 22.12.2005 12:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hayırlı olsun. Sakıncası yoksa fiyattini, ortalama da olabilir, ogrenebilirmiyim?
Başa dön
serkann

MesajTarih: Prş 22.12.2005 13:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hayırlı olsun güle güle kullan,güzel alet.
rastansaga

MesajTarih: Prş 22.12.2005 15:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gogostar demiş ki:
Güle güle kullan kazasız belasız, maşallah, gitar çok güzel gözüküyor.
İki şey soracağım: (Biraz eleştiri gibi olacak ama yanlış anlamayın)
1. Truss roda erişmek için neck manyetiğini sökmek mi gerekiyor?
2. QM Top kalınlığından bahsetmişsiniz, o onun kalınlığı mı yoksa bindingin kalınlığı mı? QMT'ın derinliğini göremiyoruz, bana daha ince gibi geliyor,sanki bindingin derinliği içerisinde biraz daha alttaki ağaçtan var gibi geliyor.
Tekrar güle güle kullanın, saygılar...

1- Yok aksine truss roda hiç birşeye gerek kalmadan direk girişebiliyorsun. Resimden delikler gözküyor zaten.
2- Orada gördüğün gövdede binding yok kesinlikle. 20mm kalınlığında tümü Quilted maple ağacı, binding payı yok. Tümü ağaç. (Dikkatlice bakarsan ağacın damarları farkediliyor zaten.)

solitude71 demiş ki:

Başa dön
Stormcrow
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 22.12.2005 16:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Neck manyetiğin pickup ringi angled olduğu için manyetik simetrik durmuyor uyuz oldum

cort ne de olsa Smile
Başa dön
kaanengin

MesajTarih: Prş 22.12.2005 18:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

JEM festivalinde cekilmis bir reportaj var neil zaza ile, uzun uzun anlatiyor gitari. izledikten sonra gercekten dikkatimi cekti. acikcasi neil zaza nin kim oldugunu bilmiyordum daha once, dinleyince de oyle cok fazla etkilenmedim ama gitar cok cekici gorunuyor. manyetikler, agac, kasa sekli falan super.

fiyat 1000 dolar civarinda birsey olmasi lazim. mydukkan sitesinde var. bir de gittigidiyor da bir dukkanda gordum

solitude arkadasim, fiyat ve tedarik konusunda bizi aydinlatirsan sevinirim
Başa dön
rastansaga

MesajTarih: Prş 22.12.2005 18:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=975&gid=111&rnd=0,9504939

http://www.cort.com/endorse/zaza/index.html
Başa dön
gogostar

MesajTarih: Prş 22.12.2005 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cevap içi teşekkürler rastansaga...
Başa dön
rastansaga

MesajTarih: Prş 22.12.2005 20:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne demek, görevimiz Smile
Başa dön
solitude71

MesajTarih: Prş 22.12.2005 23:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla rastansaga gitarı benden iyi tanıyor. Dediği gibi binding yok ağacın kendisi o. Truss rod da ikinci resimden görüldüğü üzere çok kolay bir yerde. Fiyat mağazalarda $900-1100 arası oynuyor, mydukkan 950 idi en son yanılmıyorsam. Üstteki cort.com linkinde göreceğiniz gibi sapın arka tarafı asimetrik ve tutuşu rahatlaştırıyor.

Cort kim ne derse desin fayda/maliyet oranını her geçen gün yükseltiyor.

İyi dileklere teşekkürler bu arada, darısı herkesin başına (kendi istediği model için). özellikle NZS1 almak isteyen varsa -benden değil piyasadan Smile - ama deneme şansı bulamıyorsa başka resim de çeker gönderirim. Amacım cortman olmak değil haşa Smile ama yiğidi öldür hakkını ver demişler, Cort iyi gitar da yapıyor pekala.

Başa dön
Amrakh

MesajTarih: Cum 23.12.2005 2:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

birşey soracam, şimdi cort un sitesinde asymmetric neck shape diyor, çalarken bunun ne gibi bir avantajı oluyor gözlemlediğin kadarıyla, sadece tutuş mu yoksa ciddi ciddi artısı var mı?? bu arada güle güle kullan gitarını Smile bu arada cort un en iyi özelliklerinden biri de 1000-1200$ civarı aldığınız gitarları el yapımı olması, hatta masterpiece lerin arkasında gitarın seri no'su falan bile el yazısıyla. o kadar el yapımı...
solitude71

MesajTarih: Cum 23.12.2005 9:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dediğin gibi hand crafted gitar. Asimetri ise tutuşa fayda ediyor, başka artısı varsa bilmiyorum ya da ben anlamadım.

Başa dön
rastansaga

MesajTarih: Cum 23.12.2005 20:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

solitude71 demiş ki:
Valla rastansaga gitarı benden iyi tanıyor. Dediği gibi binding yok ağacın kendisi o. Truss rod da ikinci resimden görüldüğü üzere çok kolay bir yerde. Fiyat mağazalarda $900-1100 arası oynuyor, mydukkan 950 idi en son yanılmıyorsam. Üstteki cort.com linkinde göreceğiniz gibi sapın arka tarafı asimetrik ve tutuşu rahatlaştırıyor.

Cort kim ne derse desin fayda/maliyet oranını her geçen gün yükseltiyor.

İyi dileklere teşekkürler bu arada, darısı herkesin başına (kendi istediği model için). özellikle NZS1 almak isteyen varsa -benden değil piyasadan Smile - ama deneme şansı bulamıyorsa başka resim de çeker gönderirim. Amacım cortman olmak değil haşa Smile ama yiğidi öldür hakkını ver demişler, Cort iyi gitar da yapıyor pekala.

Teşekkür ederim. Tekrar güle güle kullan Very Happy
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız