Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Avrupa'da başarı için yabancı sayısı artırılmalımı?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Avrupa'da başarı için yabancı sayısı artırılmalımı?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Spor
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Avrupa'da başarı için sizce yabancı sayısı artırılmalımı ?
Evet kesinlikle
54%
 54%  [ 12 ]
Bence artırılmamalı
31%
 31%  [ 7 ]
Artırılsa da başarı hayal
13%
 13%  [ 3 ]
Toplam Oylar : 22

Yazar Mesaj
rainbow

MesajTarih: Cum 16.12.2005 19:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkiye ligi şu anki sıkıcı, kalitesiz halinden o parlak Avrupa liglerinin seviyesine çıkabilsin diye yabancı sınırlamasının kalkması gerektiğini söylüyoruz ya işte. Yani hiç mi tahmin yürütmüyorsunuz? En basit düz mantıkla kendisiyle aynı ayarda olup daha az paraya oynayabilecek olan yabancı futbolcuları gören yerli futbolcular daha sıkı çalışmak zorunda kalmaz mı? Kelebek etkisi deyin, ne derseniz deyin ama birazcık sebep-sonuç ilişkisi kurmaya çalışın. Kısa vadede belki bir kaç kişi aç kalacak, elindeki fırsatı kaçıracak ama uzun dönemde Türk futbolu (en azından kulüpler bazında) çıkışa geçecek.

Yabancı sınırlaması kalksın derken Fatih'in kastettiği gibi bütün dünyayı kapsayan bir durumdan bahsetmiyoruz. Sadece AB üyesi ülkelerden gelen oyuncular bu sınırlamanın dışında bırakılsın bakalım, neler olacak. Yok kalkmasın derseniz GS gibi 100 yılda bir sağlam jenerasyon yakalayalım da başarılı olalım diye bekler dururuz. Ya da gene GS gibi altyapıyı Türk vatandaşı olmuş genç Afrikalılarla dolduralım da sağlam çıkarlarsa yabancı sınırlamasını delmenin fırsatını kollayalım Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_Unforgiven__

MesajTarih: Cum 16.12.2005 20:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fatih_TheConqueror_ demiş ki:
Kompleks yapmak için başarısız olmak gerek. Sen kompleksin kelime anlamını biliyosun di mi Smile Halıfleks le falan karıştırmış olmayasın.
Asıl Fenerbahçe yıllardır avrupada Galatasarayın başarıları altında ezile ezile komplekse gire gire elinden gelmeyeceği şeyleri bile yapmaya çalışıyor.

Kompleks (bkz:fenerbahçe)

Yahu galatasarayın tek başarısı o zaten (diğer başarılarıda yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor merak etmeyin) hem bugün futbolcuların alacak günü değil mi Very Happy bide utanmadan kalkmış gerets efendi "insua ve pires'i istiyorum" diyor bak sen. Neyse boşver fatih'cim sen burda direne dur haftaya biz bunları biralar eşliğinde tartışırız zaten bi gs'li sen olucan Very Happy

Ha bu arada kompleks başarıyla değil,"büyüklükle" alakalıdır : )
Başa dön
t_mac_
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 17.12.2005 2:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sınırlama kalkmalı kimse ümit özat, servet, çağdaş gibi oyuncuları çekmek zorunda değil.
Gs'dekileri saymıyorum ztn kalksada kalkmasada onlar için aynı nasıl olsa:)
Başa dön
faust

MesajTarih: Cmt 17.12.2005 5:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yaw çok şaşırarak söylüyorum ki sanırım seninle aynı fikirdeyiz T-Mac.
theheavytimes

MesajTarih: Cmt 17.12.2005 10:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu konu neden hep fenerbahçenin başarısızlığında dile getiriliyor 2000 de faruk süren de aynı şeyi istediğinde nedense diğer takımlar aynı fikirde değillerdi

BALYOZ YAPIM
0 (212) 292 17 55
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
EL_Turco_

MesajTarih: Cmt 17.12.2005 12:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

t_mac_ demiş ki:
sınırlama kalkmalı kimse ümit özat, servet, çağdaş gibi oyuncuları çekmek zorunda değil.
Gs'dekileri saymıyorum ztn kalksada kalkmasada onlar için aynı nasıl olsa:)

Bak tmac sonunda düzgün birşey söyledin ya Smile Gözlerim yaşardı valla.Yabancı kalkarsa o Çağdaş, Servet de kendini geliştirmek zorunda kalacak.Yoksa takımda kalamayacaklarını bilecekler.Şimdi rahatlar tabii.BJK da transfere para harcayabilecek bir bütçeye sahip.Yani eğer takımdaki bazı kazmaların yerine yabancı ve kaliteli futbolcular olsa şimdi gruptan çıkmıştınız.
Başa dön
t_mac_

MesajTarih: Cmt 17.12.2005 14:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kesinlikle öyle, defansın ortasında 2 tane kaliteli yabancı olsaydı bolton'u da zenit'i de içerde rahat yenerdik. 2 maçta da öne geçtiğimiz halde saçma 2 gol yedik. mesela bi ronaldo-zago ikilisi gibi olsaydı.
Başa dön
_Unforgiven__

MesajTarih: Cmt 17.12.2005 15:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Rüya görüyorum : )
Başa dön
jimmykidd

MesajTarih: Cmt 17.12.2005 18:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sınırlama kesinlikle kalkmalı.ispanya,portekiz,italya ve saymadığım diğer liglerde hem kalite var hem de avrupa da başarı.kaliteli yabancı oyuncuların gelmesi, türk oyuncuları da gaza getirir.

t-mac'in dediği gibi ü.özat,servet ve bunlara ilave olarak i.üzülmez,i.toraman,m.dağan tipinde sadece kondisyon yüklenmiş adamlara katlanamıyorum.
Başa dön
phicoz

MesajTarih: Pzr 18.12.2005 19:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir takım da o tarzlarda görev adamlarına da ihtiyaç var...ayrıca o saydıgın ligler içerisinde bir tek italya da yabancı sınırlaması yok iyice araştır öğren sonra konuşş
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Purgatory

MesajTarih: Pts 19.12.2005 0:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İspanya'da da Portekiz'de de yabancı sınırlaması filan yok. AB statüsü dışından olanlara karşın bir sınırlama var hepsi bu. Öyle ''Öğren de sonra konuş..'' gibi ilkokul sınıfı laflar ile olmuyor bu işler. Karşınızdakilere saygı göstermeyi öğrenin ya biraz! Aman neyse, kimle uğraşıyorum ben..

http://www.deliriyum.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
jimmykidd

MesajTarih: Pts 19.12.2005 13:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

phicoz demiş ki:
bir takım da o tarzlarda görev adamlarına da ihtiyaç var...ayrıca o saydıgın ligler içerisinde bir tek italya da yabancı sınırlaması yok iyice araştır öğren sonra konuşş

piçoz sana gerekli cevabı Purgatory vermiş.ama öğrenmen için söylüyorum barcelona'da 11,arsenal'de 12,schalke 04'te 11 yabancı futbolcu var.portekiz liglerinde ise sadece bu sezon brezilya'dan transfer edilen 60.000 oyuncu var.

gerçi seni bunlar pek ilgilendirmez,sen laf olsun diye mesaj atmışsın sanırım....öğrende gel,konuşma gibi seviyeni gösteren kelimelerle bu foruma pek yakışmıyorsun. Exclamation ya da illa konuşmak istiyorsan serbest bölge var forumda.orda kendi çapında konuşursun.kolay gelsin...
Başa dön
MCMANAMAN

MesajTarih: Pts 19.12.2005 14:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu konuda bence en güzel cevabı dün akşam telegol'de Gökmen Özdenak verdi.

Türkiye'de bell bir sistem ve ekol yok. Gelen yabancılar ne kadar kaliteli olursa olsun sistem bozukluğu yüzünden hiçbiri verimli olamıyorlar. Buna en iyi örnek Carew. Adam Lyon'da fırtınalar estiriyor. F.Bahçe'nin yabancıları bir parlayıp bir sönüyorlar. Beşiktaş'ın yabancıları da öyle. G.Saray'da zaten adam gibi yabancı oyuncu yok.

Gökmen'in en güzel lafı şuydu: Türkiye'de doğru dürüst sistem olsa ve bir ekolümüz olsa 5-6 yabancıyla da işler yoluna girer.

Ben de katılıyorum. Bence bizim takımlar 10 yabancıyla da oynasalar şu andan daha ileri bir seviyeye gidemezler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
MYWIFEMYLIFE

MesajTarih: Pts 19.12.2005 16:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hele bir oynansın da o zaman karar veririz Smile

zaten bizde servet,özat,deniz gibi yabancılarda var, futbola yabancılar bunlar Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
minstrel

MesajTarih: Pts 19.12.2005 16:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fenerbahçe neden Avrupa'da başarı istiyor.Çünkü ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi için.Yanlış mı?Bir Türk takımı Avrupa kupalarındaki maçlarında gol attığında neden seviniyoruz göğsümüz kabarıyor işte Türk'ün gücü dediğimiz için.Peki arkadaşlar soruyorum size Fenerbahçe'nin olası bir Şampiyonlar ligi finalini düşünelim.İlk 11de 10 tane yabancı 1 adet Türk var.Bir bakıyorsun dakika 35 gol Anelka.Fener 1-0 önde.Dakika 43 Alex ortaladı Henry kafa ve gol Fener 2-0 önde.Dakika 45 Ronaldinho 8 kişiyi çalımladı gol attı Fenerbahçe 3-0 yaptı.İlk yarıyı Fenerbahçe 3-0 önde kapadı.Mutlu olmamız gerek değil mi?İkinci yarı başladı kaleci Buffon bir degajla topu Zidane'a indiriyor ve Zidane mükemmel bir gol atıyor 4-0.Ha bizim Türk nerde onu soruyorsunuz.O da saha da bir yerlerde takılıyor 10 tane gavurun arasında.Neticede ne oluyor Fenerbahçe şampiyonlar ligi şampiyonu mega şampiyon oluyor.Kupayı kaldırıyor.Peki ben sorarım size ne anladınız bu şampiyonluktan?Ben şahsen hiçbir şey anlamadım.Ya kardeşim hadi bir Türk oyuncusu bir asist yapsın bari veya asist yapmaya yeltensin e o da yok.Olmaz olamaz zaten.Fenerbahçe Türkiye'yi çok iyi temsil etmiş oluyo bu şekilde öyle mi.Ya bırakın Allahaşkına.Bu Arsenal,Real Madrid,Manchester United,Chelsea,Milan falan filan bu takımların ülkelerini iyi temsil etme gibi bir dertleri var mı sizce gerçekten?Zaten temsil etmişler edecekleri kadar ki ekol olabilmişler.Hani sen önce bir şeyler ispatla herkes Türk Futbolu önünde saygıyla eğilsin ondan sonra Bu takımlar gibi en uç noktalar hedeflensin.10 tane yabancı oynatma gibi.
minstrel

MesajTarih: Pts 19.12.2005 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu arada Fenerbahçe örneğini Aziz Yıldırım'ın yabancı sayısındaki kısıtlamanın kalkmasını istediği için verdim.Aynı şekilde Trabzonspor da kazansa aynı kupayı ben gaza gelip de çok sevinemezdim.Çünkü gerçek Trabzonsporluluk bu değil.Diğer takımlarımız için de geçerli tabi söylediklerim.Saygılar...
jimmykidd

MesajTarih: Pts 19.12.2005 17:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

minstrel; kazanılan uefa kupası ya da şampiyonlar ligi kupası 10 yabancıyla da kazanılsa sonuçta kazanan takımın ismiyle anılacaktır.bjk, f.b, ya da g.s. eufa kupasını aldı diye hatırlanır.

bence takımı bir bütün olarak düşün.
Başa dön
MYWIFEMYLIFE

MesajTarih: Sal 20.12.2005 12:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

minstrel demiş ki:
Bu arada Fenerbahçe örneğini Aziz Yıldırım'ın yabancı sayısındaki kısıtlamanın kalkmasını istediği için verdim.Aynı şekilde Trabzonspor da kazansa aynı kupayı ben gaza gelip de çok sevinemezdim.Çünkü gerçek Trabzonsporluluk bu değil.Diğer
takımlarımız için de geçerli tabi söylediklerim.Saygılar...

Yazdıklarına saygı duyarım ama Fenerbahçeliliği asla ama asla kıyaslama başka bir şeyle.

11 yerli ile başarıyı en çok biz isteriz ama önemli olan Türk futbolunun gelişmesi, yan gelip yatmayla, iki topa dürtüp adam yok zaten deyip milyon dolarlar almakla bi cacık olunmuyor. serbest kalsın, siz de almayın içinize sinmiyorsa, o zaman görürüz herkesin samimiyetini.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
minstrel

MesajTarih: Sal 20.12.2005 16:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben Fenerbahçe'yi kıyaslamıyorum hiçbirşeyle.Bir örnekti benimkisi.Yani bu fikri Galatasaray başkanı da ortaya atsaydı ya da Beşiktaş ya da herhangi bir takım başkanı atsaydı o takımı örnek vererek yazardım.Yazdıklarımdan art niyet aranmasın çünkü savunduğum durum farklı.MYWIFEMYLIFE bu arada sen zaten demişsin işte yan gelip yatmakla bu işler yürümüyor diye.Mali açıdan zengin kulüpler yan gelip yatmayan yabancı futbolcularla aradıklarını bulacaklar.O yan gelip yatan Türk futbolcu ise yatmaya devam edecek.Neden daha farklı bir şekilde bizim tembel futbolcuları daha profesyonel hale getirmenin yollarını aramayalım?Bizim tek sorunumuz futbolcularımızın profesyonel olamaması.Hala armut piş ağzıma düş mantığı var.Tamam bazen istisnalar olabiliyor fakat büyük bir çoğunluğu tembel olduğu için çok olumsuz etkiliyor futbolumuzu.Altyapıya önem vermiyoruz.Altyapıya önem vermek kulüplerin paf takımlarına kaliteli hocalar verip iyi eğitmeye çalışmakla olmaz.Biz ne zaman altyapıdan oyuncularını kritik maçlarda oynatabilme cesaretini gösteririz o zaman bir şeyler yoluna girmeye başlar.Trabzonspor'dan bir örnek vereyim.Belki takip etmişsinizdir son haftalarda hocamız defansta 1986 doğumlu Ufukhan'a şans veriyor.Hatta Fenerbahçe maçı gibi kritik bir maçta da şans verdi.Tabi gördüğünüz gibi çıkıp aslanlar gibi mücadele verdi.En son Beşiktaş maçındaki kritik müdahaleleriyle belki de maçı kazanmamızı sağlayanların başında geliyor.
Biraz uzun oldu ama eğer kendi futbolcularımıza özgüvenlerini sağlayamazsak tembelliklerini eleştirir dururuz.
hasanayvenli

MesajTarih: Sal 20.12.2005 16:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ispanya liginin kalitesi ve ispanyol takımların avrupadaki başarısını görüyoruz bunlar yabancı futbolcularla sağlanıyor
ama ispanya milli takımının başarısızlığını da görüyoruz ii bi takım olmasına rağmen başarı sağlanamıyo bunu da düşünmek lazım
altyapıya güvenmek lazım
eğer yabancı sayısı daha fazla olsaydı daum efendi bi yabancı forvet daha alacaktı semihin oynaması imkansız olacaktı
oynadı attı çocuk 4 tane şans verilse daha neler var alt yapılarda ama
dünya şampiyonu oluyo lisemiz
bu gençler neden yıldız olamıyo
altyapıya önem verilmediğinden
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Spor Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
3. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız