Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Avrupa'da başarı için yabancı sayısı artırılmalımı?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Avrupa'da başarı için yabancı sayısı artırılmalımı?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Spor
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Avrupa'da başarı için sizce yabancı sayısı artırılmalımı ?
Evet kesinlikle
54%
 54%  [ 12 ]
Bence artırılmamalı
31%
 31%  [ 7 ]
Artırılsa da başarı hayal
13%
 13%  [ 3 ]
Toplam Oylar : 22

Yazar Mesaj
rainbow

MesajTarih: Cum 16.12.2005 10:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fatih, Türk futbolunun genelini tartıştığımız halde senin her mesajında bol bol Fenerbahçe geçiyor, sonra ben nasıl holigan oluyorum lan Smile Holiganlıkla ne alakası var hem? Arif yılların yedeği, müzmin yedek değil mi? Diğerleri de hiç mi yedek beklemedi? O çok övündüğünüz Real Madrid maçını çeviren Fatih bile ikinci yarı girdi oyuna. Perez miydi, Capone miydi, yabancının biri oynuyordu çünkü sağda (yanlış hatırlamıyorsam).

Sen bırak Fenerbahçelilerin ne zannettiğini, önce o at gözlüklerinden kurtul Smile

Bir de genç futbolcu örnekleri vermişsin, hepsi altyapıdan yetişmiş. Hepsi bugünün ve geleceğin yıldızı olmuş ama ne tesadüftür ki hiç birinin de ülkesinde yabancı sınırlaması yok Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
benayevsen

MesajTarih: Cum 16.12.2005 11:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O kadar parayı vereceklerine alt yapılarını geliştirsinler, okul açsınlar. Bir kaç takım arasında geçen bir lig istemez kimse (?) Şu anda kimler arasında geçiyo hiç bilemiyorum... Nedir bu yabancı hayranlığımız anlamıyorum 5 tane yabancı adam alacağına iki tane düzgün adam al yeter... Sanırım ben ve fatih oylamada hayır demişiz:)
phicoz
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 16.12.2005 14:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

alınacak yabancılara belli standarlar konulmalı öncelikle...şuan bile bu kadar kalitesiz işe yaramaz sırf yabancı oldugu için oynayan adam var ki...öncelikle bu 5taneyi adam gibi damlardan oluşturalım sonra arttırma düşüncelerine girelim...fenerbahçe fenerbahçe denmiş sürekli evet parası var en kaliteli isimleri getirmeye en yakın olan klüp ancak onlar bilel kadrosunda li,uciano gibi bir kazmayı 11'de oynatıyorlarsa onlarada denecek herhangi bir laf yok...önce luciano'nun yerine adam gibi bi savunmacı getirsinler snra arttırsınlar...ayrıca birde nobre olayı var...nobreye gelene kadar ne isimler var ne isimler madem o kadar meraklısın sat nobreyi al bomba gibi bir forvet...diger yabancıları ise kaliteli onlara lafım yok zaten...işte tüm oyuncularanı en az onların kalitesinde olmalı ki o zaman çıksınlar ortaya bagırmaya devam etsinler arttırın bu yabancı sayısını diye...

yerli piyasanında gereksiz oldugu bir gerçek...en basit örnek olarak gs'li cihan'a italya liginin ortalama takımlarından birisi talip oldu şuan tam olarak shatırlamıyorum klübün ismini...cihan gider mi? gitmez...çünkü burda aldıgı paranın yarısı anca verirler eline...cihan gibi birçok oyuncu yurt dışında orta halli takımlarda oynayabilirler zaten ancak burda aldıkları para, şan, şöhret o kadar tatlı ki bırakıp giderler mi hiç??
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
misanthrope-viper

MesajTarih: Cum 16.12.2005 14:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ayrıca ben Fenerbahçe'nin dandik yerli oyunculara vediği paraya acıyorum
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
saxon

Nerden: hem kusursuz cinayetler çağından hem de rüzgarlı deniz kıyısından...

MesajTarih: Cum 16.12.2005 14:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

avrupada başarı için yabancı sayısını arrttırmaktan önce,rakip futbolcuların isimlerinden korkmamak- mücadele ruhu ve hırsın dozunu arttırmak gerek Rolling Eyes galatasarayın bir dönem içeride dışarıda aldığı müthiş zaferlerde yabancı sayısı 10muydu da ben bilmiyorum :oen az rakip kadar mücadele etmek lazım...takım savunmasına önem vermek lazım...yan top kronik rahatsızlığına çözüm bulmak lazım...adam paylaşımına dikkat lazım...lazım da lazım...
daum,avrupadaki bir mağlubiyetin ardından da böyle konuşmuştu...yabancı sayısını arttırmalıyız diye... bu bence sağlam bir bahane...medyamızın dahisi ne de olsa Very Happy düşünelim ki yabancı sayısının 8 olduğunu-bence ligimizdeki takımlar arasındaki kalite farkı daha da açılır!!!o kadar yabancıya para veremeyecek klüpleri düşünelim...adam,alamıyor parası yok kardeşim...futbol oynamayacak mı şimdi bu takım???rizesporun maddi olanağı nerde fenerbahçenin ki nerde???
şuna bir şey demem eğer alınan yabancılar sadece avrupada düşünülüyorsa bilemem...ama öyle olmaz...bu işin ligi avrupası olmaz!!!
ayrılmaz ki...
olacağı şu:fenerbahçe alır 8 kaliteli yabancı ligin tozunu atar-avrupada da ikinci turda elenir...önce ruh ve mücadele derim bu konuya ben Evil or Very Mad
benayevsen demiş altyapıya önem verilsin demiş doğru söylemiş real madrit örneği var canlı canlı duruyor önümüzde Rolling Eyes adamlar onca yıldızı bir araya getirdiler de noldu???koca bir hiç Wink takım olmak lazım-takımm...

En son saxon tarafından Cum 16.12.2005 15:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
MYWIFEMYLIFE

MesajTarih: Cum 16.12.2005 15:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

biz sınırsız olmasını istiyoruz,sınırsız olmalı, istemeyen de kullanmasın bu hakkı, saygı duyarız. Fenerbahçe düşmanlığından sıyrılınıp konuşulsa bu konu kamuoyunda daha sağlıklı olacak.

takımlarımızın,futbolcualrımızın başarılı olması için bu şart.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
saxon

Nerden: hem kusursuz cinayetler çağından hem de rüzgarlı deniz kıyısından...

MesajTarih: Cum 16.12.2005 15:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence de ruh-mücadele-azim-hırs şart!!!!takımlarımızın tümüne ruh lazım...ayırmıyorum takım falan...ölü toprağı serpilmiş bunların üzerine Rolling Eyes
Başa dön
benayevsen

MesajTarih: Cum 16.12.2005 15:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir örnekle anlatmak isterim.

Alışverişe çıkıyorsunuz yabancı markaların ürünleri tarzlarıyla renkleriyle insanın başını döndürür ve dersin ki yaa 4 tane alacağıma bir tane alayım iyi olsun üstümde dursun yılllarca kullanayım. Ama o sadece tarzı ve renkleriyle sizi çarpar seneye onu giymek istediğnizde verdiğiniz paraya acırsınız. Yada tarz olarak yalın sade ama iyi bir mal alırsın verdiğin paraya değicek 2-3 sene hatta 4 sene bile kullanıcaksın vay bee aldığma değdi diyeceksin.

Bir yandan da yerli ama tarzıyla dışarıdan sade gösterişsiz yalın duran fakat son derece kullanışlı bir malı almak da cazip gelir yaa gidip birsürü para vereceğime 4 tane alayım farklı farklı kullanayım dersiniz ki bu mallar en kuytu köşelerde sizin onu bulmanızı bekler:)

Süslenmiş püslenmiş ve yurtdışı etiketli firmalarla yarışan mallar vardır birde ülkemizde, gidersin alırsın yerli malı türkün malı herkes bunu kullanmalı mantığı ile herşey iyi gider olmadık yerde ya dikişi sökülür, ya makinada çeker yada bir yere takılır, yada nazara gelir mahvolur...

Böyle alışveriş mantığı ile düşünürsek:D
Fatih_TheConqueror_

MesajTarih: Cum 16.12.2005 15:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

EL_Turco_ demiş ki:
Fatih çok şişirme sayılar vermişsin.Mesela Rooney Everton'dan geldiğinde zaten yıldızdı.A takımdan geldi.Bunun dışında eğer yabancıların bulunduğu çekişmeli bir lig olmasa bunlar yıldız olamazdı.Neden Türkiye ligi uefa'da 14.sırada sence?

Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş dışında neden kimse şampiyon olamıyor sence ? Türkiye Liginin 14. sırada olmasının nedeni takımlar arasındaki uçurumun kalkmamasıdır. Bu sene başında federasyon güzel bir iş yaptı. Galibiyet başına 400 milyar prim verdi takımlara.

Sen 3 büyüklere naklen yayın haklarını peşin peşin ödersen. 5.Beşiktaşa milyondolarları sayar, Kayseri ye Sivas a Kol saati verirsen senin ligin nasıl kaliteli olacak ?

Birde bunun üzerine Yabancı sınırlamasını kaldırırsan iyice uçurum olacak.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Fatih_TheConqueror_

MesajTarih: Cum 16.12.2005 15:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rainbow demiş ki:
Fatih, Türk futbolunun genelini tartıştığımız halde senin her mesajında bol bol Fenerbahçe geçiyor, sonra ben nasıl holigan oluyorum lan Smile Holiganlıkla ne alakası var hem? Arif yılların yedeği, müzmin yedek değil mi? Diğerleri de hiç mi yedek beklemedi? O çok övündüğünüz Real Madrid maçını çeviren Fatih bile ikinci yarı girdi oyuna. Perez miydi, Capone miydi, yabancının biri oynuyordu çünkü sağda (yanlış hatırlamıyorsam).

Sen bırak Fenerbahçelilerin ne zannettiğini, önce o at gözlüklerinden kurtul Smile

Bir de genç futbolcu örnekleri vermişsin, hepsi altyapıdan yetişmiş. Hepsi bugünün ve geleceğin yıldızı olmuş ama ne tesadüftür ki hiç birinin de ülkesinde yabancı sınırlaması yok Smile

Hadi lan ordan Smile Arif her maç bankoydu. Hasan Şaş, Ergün müzmin yedekti. Fatih le Capone değişiyodu ara ara.
Bir de genç futbolcu örnekleri vermişsin, hepsi altyapıdan yetişmiş. Hepsi bugünün ve geleceğin yıldızı olmuş ama ne tesadüftür ki hiç birinin de ülkesinde yabancı sınırlaması yok
demişin. Avrupa Liglerinden Sadece İtalya da yabancı sınırlaması yok. Zaten Avrupa Birliği ne üye ülkelerin futbolcuuları yabancı sayılmıyorlar Avrupa Liglerinde bildiğin gibi. İngiltere de İspanya da mesela en fazla 3 Yabancı (Avrupa Birliğine dahil olmayan ülkelerin futbolcuları) bulundurulabiliyor kadroda.

Normanbates
Bu arada Rooney in yanına yazmamışım di mi altyapıdan yetişti diye. Rooney Evertonun altyapısından yetişti çünkü. Van Persie de Arsenalin altyapısına transfer oldu. O da altyapıdan yetişmiş sayılır. Hem Büyük takımlarda aynı anda oynayan 4 genç adam say diyosun.1 saatlik yazı yazıyorum ispatlıyorum sana. Hala kabul etmiyosun yanlışını Smile Ne diyim ki daha.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
normanbates

MesajTarih: Cum 16.12.2005 16:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fatih_TheConqueror_ demiş ki:

Normanbates
Bu arada Rooney in yanına yazmamışım di mi altyapıdan yetişti diye. Rooney Evertonun altyapısından yetişti çünkü. Van Persie de Arsenalin altyapısına transfer oldu. O da altyapıdan yetişmiş sayılır. Hem Büyük takımlarda aynı anda oynayan 4 genç adam say diyosun.1 saatlik yazı yazıyorum ispatlıyorum sana. Hala kabul etmiyosun yanlışını Smile Ne diyim ki daha.

Biz sabah kadar tartışsak bir uzlaşma sağlanamayacak demek ki Very Happy bunu bir halı saha maçından sonra baklava yerken konuşalım..

www.deliriyum.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Purgatory

MesajTarih: Cum 16.12.2005 16:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O Rooney denen alçağın ismini yazmayın buraya! Everton'ı satanı biz de satarız ulan! Very Happy

http://www.deliriyum.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
EL_Turco_

MesajTarih: Cum 16.12.2005 16:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

normanbates demiş ki:
Fatih_TheConqueror_ demiş ki:

Normanbates

Biz sabah kadar tartışsak bir uzlaşma sağlanamayacak demek ki Very Happy bunu bir halı saha maçından sonra baklava yerken konuşalım..

Hoca halı saha maçı yattı, kimseden ses yok Smile
Başa dön
MYWIFEMYLIFE

MesajTarih: Cum 16.12.2005 17:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tartışacak bir şey yok, Aziz Başkan istedi, bu konuda Fenerbahçe'Nin istediği şekilde bir gelişme olması lazım. İstemeyen almasın kardeşim.

Fatih, uçurum artar demişsin ama dandik yerli futbolculara vereceklerine parayı adam gibi yabancı alırlar, yerliler de doğru düzgün oynar azalır bence uçurum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
benayevsen

MesajTarih: Cum 16.12.2005 17:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yaa birşey sorucam madem o kadar bütcesi sağlam ki istiyor Aziz Yıldırım, adam gibi adam alsın 2 tane Avrupa'da rüzgarları estirsin. Türkiye'de bunu yapabilecek en iyi klup aslında fenerbahçe; stadı, altyapısı, maddi ve manevi olanakları neden illa yabancı sayısını arttırmak istiyor dediğim gibi adam gibi adamları alsın o başarılar zaten gelir ki bunu Fenerbahçe gibi bir oluşum çok rahat yapar!
MYWIFEMYLIFE

MesajTarih: Cum 16.12.2005 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

adam almakla başarı gelmiyor. Scouting sistemi,altyapı,tesis,kurumsallaşma,maddi güç,lobi,taraftar desteği,istikrarlı ve güçlü yönetim olması lazım. Bizim bir şansımız da yaklaşık bir 15 senelik süre zarfında bir kulübün yapabileceği tüm hataları yapmış olmak, o yüzden en azından neyin yapılmayacağını en iyi bilen kulübüz Smile

Göz boyama ve abartıları geçersek, Avrupa'da başarılı olmak için kısa vadede Fenerbahçe'nin devamlı cl'ye katılması,scouting,altyapı ve lobi konusunda ciddi sıkıntıları var. Ama en azından bunları çözmek için uğraşıyor. Sağa sola çamur atıp kendi camiasını uyutmaya çalışmakla Fenerbahçe'Nin yapmaya çalıştıklarının farkını kısa vadede çok net göreceğiz.

gs'nin başarısının tesadüf olarak görmemizin nedeni altyapısız, sağlıksız bir başarı olmasıydı,Fenerbahçe bu konuda gs'den çok ders aldı. Tabii tesadüf derken kastımız bunun uzun vadeli,devamlılık içeren bir başarı olmaması.

Yaklaşık on yıl boyunca gs çekirdek bir kadro ve oyun yapısı, güçlü yönetim,sağlam lobi (federasyon,kamuoyu,mehmet ağar...),devamlı avrupa kupalarına katılımı sağlaması neticesinde uefa ve süper kupa'yı aldı,bence onlardan da önemli arka arkaya cl'den gruptan çıktılar, ki burada artan puanla zayıf rakipleri alta alma söz konusu ama yine o başarı da gs'Ye ait.
Ancak alttan yeni oyuncualr gelmemesi,camianın başarıları kaldıramaması ve herkesin bir pay çıkarmaya çalışması,taraftarın yetersizliği,yönetim istikrarının bozulması ve maddi hatalar sonucunda çok başarısız bir 4 sezon geçiriyor. Umarım yaptıkları olumlu işlere geri dönüp,hatalarından ders alır ve yeniden ülkemize büyük gururlar yaşatmaya devam ederler.
rainbow

MesajTarih: Cum 16.12.2005 18:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fatih hala savaşıyorsun lan yuh be kardeşim Smile Ayrıntılara takılma, Bosman davasından sonra gelen uygulamayı kastediyorum ben. Adamlar AB dışından 3 yabancı alabiliyor belki ama sen söyle ulan, Chelsea 11'inde kaç tane İngiliz oynuyor sürekli? Böyle kıvırıp durma canım kardeşim, Arif yedektir, yedek kalacak.

Kendi takımında yedek bekleyen Arif'i milli takıma aldığı için eleştirilen Mustafa Denizli'yi hatırlatırım. Arif de çıktı takır takır oynadı, hattrick yaptı o ayrı Smile Hiç mi hatırlayan yok abicim, bu adam sonradan girdiği her maçta iyi şeyler yapıyor, gol atıyor, asist yapıyor da niye 11'de daha fazla oynatmaz bu Terim diye az mı tartışıldı tvlerde Smile

Ben hala düşüncemde ısrarlıyım, bir gün AB'ye girersek, o günleri görebilirsek bugünün muhalifleri o günün fırsatçıları olacaklar. AB'nin her haltına özeniyoruz da futbolda niye geri kalalım ki? Aziz Yıldırım yerden göğe haklı, ama FB başkanı olduğu için değil, doğruları konuştuğu için haklı. Eşit şartlar altında mücadele için yabancı sınırlaması kalkmalı. Böylece daha az paraya daha kaliteli oyuncuların geldiğini gören yetenekli ama embesil ve tembel Türk futbolcusu ekmek aslanın ağzında deyip ciddi ciddi kendini geliştirme çabasına girecektir. Bir gün bizim ligimiz de o özene bezene izlediğimiz Avrupa liglerinden birine kalite olarak yaklaşırsa ancak bu yolla olacaktır. O zaman sınırlama kalkmasın diye anıran bugünün futbol otoritelerine hep beraber güleriz Smile
Başa dön
benayevsen

MesajTarih: Cum 16.12.2005 18:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Peki bu kararı şuan kimler destekliyor?

Aslında Türk futbolcuları hırslandırmak için güzel bi karar olur ama böyle bir durumun olacağını sanmıyorum...
MYWIFEMYLIFE

MesajTarih: Cum 16.12.2005 19:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aziz Yıldırım söylediği için kimse desteklemeye cesaret edemiyor, yoksa kutsal ittifak adamı yerin dibine sokar.
revolte

MesajTarih: Cum 16.12.2005 19:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Attığım mesaj gelmemiş galiba gene yazayım..

Sizce Türkiye ligi İspanya, İtalya, İngiltere ligleri gibi uluslararası olmuş bir lig kalitesinde mi? Eğer yanıtınız evet ise haklısınız, sınırlama olmasın. Ama değil ise, sınırlama kalkınca ne olacak? Yabancı oyuncu diye buradaki oyuncularla aynı seviyede, yada daha kötü oyuncular alınacak. Ha parası olan iyi oyuncuda alabilir ama istersen dünyanın parasını ver Ronaldinho gelmez.. Sonuçta oynanan lig bir bakıma prestij göstergesi oyuncu için.

Ayrıca Galatasaraylı oyunculara laf edilmişte, milli takımın en parlak günlerini yaşadığı zamanlarda (tabii ki 2000-2002 arası), oyuncuların büyük çoğunluğu Galatasaray'dan yada Galatasaray'dan avrupaya gidenlerdendi. Demek ki sadece Hagi, Taffarel, Popescu yokmuş o takımda Smile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Spor Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
2. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız