| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Nalfein

|
Tarih: Çrş 10.08.2005 17:23 Mesaj konusu: |
|
|
bazı kişiler tarafından deizm için ateizme giden yolda sadece bir durak denilir. Açıcası katılmıyorum ve ateizm ile deizmi ayni kefeye koymanın doğru olacağını sanmıyorum.Kanımca en mantıklısıdır. Körü körüne ne dine inanırsın nede açıklanamayan şeyler için bilime umut edersin.Ben kendime deist derim ama biraz farklı düşünüyorum. örnek tanrının nötr olduğu doğru ama hayata hiç karışmadığına inanmıyorum ki hatta hayatlara fazlasıyla karıştığına inanıyorum ve de tanrının bilimi yasaklama yada önünü kesme gibi birşey yapmaya çalıştığınıda sanmıyorum bilimsel gerçekler kocaman bir puzzle parçaları gibiler bence hepsi en sonunda tam aydınlığa ulaştıracak insanları.insanlar tanrının bir parçaları ve en sonunda onla bir olabilmek için bilim var bence. ki ceza yada korkunun bununla bir alakası olduğunu hiç sanmıyorum semavi dinlerde var ama deizmde insan kendi tanrısına kendi çerçevesinde inandığı için ceza olmak zorunda değil _________________ Est quaedam flere voluptas |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
anarchist_hippy

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 2257 Nerden: Eskişehir - Ankara
|
Tarih: Cum 12.08.2005 11:17 Mesaj konusu: |
|
|
Yaratıcı'nın varlığı veya yokluğu kanıtlanmadan Deizm'e "saçma", "ara" vb. denmesi oldukça gariptir. Çünkü, 3 büyük din Yaratıcı'nın varlığını, Ateizm ise yokluğunu (Kesin olarak) hiçbir zaman kanıtlayamaz. Ancak Deistler, Tanrıyı var olrak kabul ederler ancak, günlük hayatlarında Yaratıcı'nın varlığını hissetmezler. Bunun için en mantıklısı bence de budur.
Bu Dünya'da ne Yaratıcı bizlere, ne de biz Yaratıcı'ya muhtacız. Eğer varsa ölümden sonra ona muhtac olacağız. Yoksa zaten sorun yok...
Bunun için bırakın Yaratıcı'ya inanmayı inanmamayı, varmış gibi davranın, ancak din kurumu altında kendinizi ezdirmeyin kimseye...
Teşekkürler. _________________ AKP'ye Hayır!
ABD'ye de, politikalarına da, teknolojisine de, fikirlerine de, kültürüne de... (Neyi varsa) hayır...
http://www.blogcu.com/1624
|
|
| Başa dön |
|
 |
meee

|
Tarih: Cum 12.08.2005 19:42 Mesaj konusu: |
|
|
tırsık ateizm.
(bkz. essegi saglam kaziga baglamak) _________________ kim masum ki? sadece boşver ve eğlen. |
|
| Başa dön |
|
 |
ad_astra

|
Tarih: Cum 23.09.2005 0:27 Mesaj konusu: |
|
|
| Hz. İsa şebat gününün tanrısını ve 10emri aşağılamamış mıydı?Yorulabilen ,yahudi garip bi tanrıyı..Hz.Muhammed bizans ortodokslarının ortaya attığı tanrının oğlu fikrini direk rezil etmemişmiydi?Neymiş?Dinler dejenere olabiliyormuş gayet..Analitik düşünce,mantık ve bilimden uzak hiçbir şey düşünülemez.Ki buna din de dahildir.Güya kuranda bir ayet vardır."Kuranı kerim bozulamaz"falan diye.Ama düpedüz bozulmuştur efenim.Dejenerasyon dizboyudur.Kuranın peygamberi "ilim çinde bile olsa gidiniz" derken millet bilim lafını duyunca fersah fersah kaçmıştır,kaçmaktadır efenim.Ben böyle dejenerasyonun .mna koyim afedersiniz.Yokluktan varlığa çıkıp,zamanın sonsuzluğu şekillendirişine hayran olan,sürekli gelişip evrimleşen,evrenin ta kendisi olan Allah/Tanrı/Yehova/her neyseyi ;bir birkerede herşeyi yaratan,insan görünümlü,insan gibi düşünen bir varlığa indirgediler.Bu sebeple din min tanımayıp;bilim-mantık-vicdan düzleminde hareket etmeli,yolu böyle bulmalıyızdır efenim.Saygılar,esenlikler.. |
|
| Başa dön |
|
 |
anarchist_hippy

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 2257 Nerden: Eskişehir - Ankara
|
Tarih: Pts 26.09.2005 9:44 Mesaj konusu: |
|
|
| meee demiş ki: | tırsık ateizm.
(bkz. essegi saglam kaziga baglamak) |
Tırsık?!?!
Peki sorarım sana neyden tırsmakmış bu peki?! Tanrıdan mı?! Veya Tanrı varsa ve seni yarattıysa onu yok kabul etmek ne derece mantıklıdır?!  _________________ AKP'ye Hayır!
ABD'ye de, politikalarına da, teknolojisine de, fikirlerine de, kültürüne de... (Neyi varsa) hayır...
http://www.blogcu.com/1624
|
|
| Başa dön |
|
 |
-PRaXiS_

|
Tarih: Pts 26.09.2005 13:03 Mesaj konusu: |
|
|
| anarchist_hippy demiş ki: | Yaratıcı'nın varlığı veya yokluğu kanıtlanmadan Deizm'e "saçma", "ara" vb. denmesi oldukça gariptir. Çünkü, 3 büyük din Yaratıcı'nın varlığını, Ateizm ise yokluğunu (Kesin olarak) hiçbir zaman kanıtlayamaz. Ancak Deistler, Tanrıyı var olrak kabul ederler ancak, günlük hayatlarında Yaratıcı'nın varlığını hissetmezler. Bunun için en mantıklısı bence de budur.
Bu Dünya'da ne Yaratıcı bizlere, ne de biz Yaratıcı'ya muhtacız. Eğer varsa ölümden sonra ona muhtac olacağız. Yoksa zaten sorun yok...
Bunun için bırakın Yaratıcı'ya inanmayı inanmamayı, varmış gibi davranın, ancak din kurumu altında kendinizi ezdirmeyin kimseye...
Teşekkürler. | Ateizm; tanrının yokluğunu kanıtlamak için çaba sarfeden bir olaylar zinciri değildir. Ateizm "en basit ifadeyle tanrı varlığı iddiasının reddidir." Yani dinlerinde tanrının varlığını kanıtladığı falan yoktur. Buda sadece bir iddiadır. Ateizm tanrı yoktur diye fırlamış bir felsefe de değildir. Bir İddia vardır ve bunu reddetmektir. Ki işin inanıp , inanmamakla doğrudan bir alakası yoktur. Daha çok bilinç işidir. Tabi ateist kesim için. Bilimde bunu kaale dahi almadığı çünkü metafizik olgularla yola çıkmayacağı için, ateist kesim bilim tarafına girer dolaylı olarak. Bu ise bilim tanrının yokluğunu çalışmaya çaba sarfediyor gibi bir sonuç doğurmaz. Umarım açıktır. Çünkü bazı cümleleri derin irdelemedikçe yanlış anlaşılmalar çıkıyor ortaya. _________________ ızdırap hiç bitmeyecek nil |
|
| Başa dön |
|
 |
baybo

|
Tarih: Sal 22.11.2005 16:07 Mesaj konusu: |
|
|
Ben deist olmamama rağmen, birçok kişinin aksine deizmi cesur bir inanç olarak görüyorum. En azından cehennem ateşinden korkmuyorlar.
Sartre'nin bu konuyla (cesaret) ilgili olabilecek bir sözü var, onu aktarayım...
"Tanri varsa bile ona savaş açıp yok etmeye çalışmalıyız, çünkü o bizim ozgurlugumuze engeldir. Eger tanri varsa bile, eger iddia edildigi gibi adilse, hur irade verdigi ve istedigini secme yetenegiyle donattigi kullarindan, bu yetenegi kullanma hakkini esirgememelidir. O zaman kendisi iyi niyetli ve adil olmaz. Gaddar, despot ve adaletsiz olur."
Şimdi düşünün, cesaret yüzlerce kişi toplanarak bir oteli ateşe vermek mi? Kendinden güçsüzler üzerinde baskı yapmak mı? Yoksa kazanamayacağı bir savaşa onuru ve özgürlüğü adına girmek mi? |
|
| Başa dön |
|
 |
Perfectionist

|
Tarih: Sal 22.11.2005 17:08 Mesaj konusu: |
|
|
... _________________ Burdan Buyrun: GitarPedal Forumları
En son Perfectionist tarafından Prş 30.10.2008 21:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Gutemensch

|
Tarih: Sal 22.11.2005 18:34 Mesaj konusu: |
|
|
Cesaret bu değil.Daha çok kenidini kendine kanıtlamak,birazda etrafına kanıtlarsa ne ala. _________________ Karapaks |
|
| Başa dön |
|
 |
mmm

|
Tarih: Prş 24.11.2005 17:54 Mesaj konusu: |
|
|
| baybo demiş ki: | Ben deist olmamama rağmen, birçok kişinin aksine deizmi cesur bir inanç olarak görüyorum. En azından cehennem ateşinden korkmuyorlar.
...
|
peki sen deistsen senin tanrı hakkında düşüncen nedir?istesen de istemesende vereceğin cevaplarda kitablardaki tanrı kavramlarından etkileneceksin..çünkü bu koşullarda büyüdün..içinde bulunduğun toplum tanriya ve onun elçisine inanmaktadır..bu sana da yansımaktadır..
ilk başlarda karşı çıkardım deistlere korkak denmesine ama şimdi hak veriyorum..
yeterince bilinçlenince tanrı kavramınında olamayacağını bulacaksın..
bi arkadaşım bana kirablarda anlatılan tanrıya inanmadığını ama bi tanrının olduğunu söylerdi hep..yani?KORKU..
Diderot’nun “bir dindarın cehennem korkusunu kaldırın, dinsel inancınıda yok etmiş olursunuz” deyişini unutmamak lazım.
sanırım bunu deistlerede uyarlasak yanlış olmaz.. _________________ kaşların yay kipriklerin ok vurduğunu öldürürsün..
geçme mescit yakınından çok namazlar öldürürsün..
gündüz hayal gece rüya düşlerimi öldürürsün.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Gutemensch

|
Tarih: Cum 25.11.2005 3:59 Mesaj konusu: |
|
|
Deizm doğal yollarla bulunduğu takdirde en cesaret(!) gibi görünen Ateizm den daha tatmin edicidir.Doğal olarak bulunmasından kastım; bir yerden okumuş olmak,duymuş olmak,özenmiş olmak olmamaktır.Birey kendi fikir yürüterek dinlerin inanmasını bilmeyen ezici görünen çoğunluk için amaç ve araç olduğunu kavrayabilirse birşeye özenmeye yada yeniden öğrenmeye ihtiyaç duymaz zaten.
Tırsık Ateizm benzetmesi içinse; aklı başında,düşünebilen,karakter sahibi her genç için bir kavramı reddetmek cesaret değildir,zorda değildir.Ama şu anki toplumumuzda süper ego tarafından binbir baskıyla ezilmiş olan genç için Ateizmler,Satanizmler,Deizmler vs. çevresine olan büyük korkusunu arkasına gizleyeceği küçük kavramlardan öteye gidememektedir.Kavramları eleştirirken bilgi sahibi olmanın önemide geçmeyin.Ateizmin ne demek olduğunu bilmeden,geçmişiyle ilgili hiçbirşey bilmeden,okumadan bırakın ateist olmayı ateizmi eleştirmek bile bok atmaktan başka birşey değildir.Tırsık Deizm kavramını ortaya atmak Ateizm i yemiş bitirmiş Deizm konusuna hakim derecede bilgi ve genel kültür sahibi birinin gereğidir.Yoksa şimdi çoğunluğun yaptığı gibi klavye başından roman yazması kolay. _________________ Karapaks |
|
| Başa dön |
|
 |
ka

|
Tarih: Cum 25.11.2005 8:34 Mesaj konusu: |
|
|
| deizm tatmin edicidir,çünkü iki yüzlüdür..sadece bir kaçıştır,31 çekmek gibi..boşalırsın ama bir cinsel eşin yoktur... inanmazsın,korkarsın ama deizm sana masal verir,mutlu olursun... |
|
| Başa dön |
|
 |
mmm

|
Tarih: Cum 25.11.2005 11:28 Mesaj konusu: |
|
|
karşı çıkışlar,eleştiriler, çekilen restler tanrıyla karşılaşınca duruluyor ve adı deizm oluyor..peki neden tanrı karşısında duruluyor tabiki korkudan..
ozaman !!! _________________ kaşların yay kipriklerin ok vurduğunu öldürürsün..
geçme mescit yakınından çok namazlar öldürürsün..
gündüz hayal gece rüya düşlerimi öldürürsün.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Gutemensch

|
Tarih: Cum 25.11.2005 12:46 Mesaj konusu: |
|
|
E ben boşa yazmışım.Neyse _________________ Karapaks |
|
| Başa dön |
|
 |
pitch-dark "Gündem" mod.

|
Tarih: Prş 15.12.2005 17:08 Mesaj konusu: |
|
|
| Nalfein demiş ki: | | bazı kişiler tarafından deizm için ateizme giden yolda sadece bir durak denilir. |
Buna kesinlikle katılıyorum.Deizm insanı daha da çok sorgulamaya itiyor.Ve ateizm inancına varış evresinde bence bir köprü görevi üstleniyor.Ben zamanla bunu anladım.Din inancı olan bir insanın cesaretlenme süreci de diyebiliriz. _________________ Be still for a moment. Everything depends upon you. If you die I will die too. . .http://www.last.fm/group/TurkRock.com |
|
| Başa dön |
|
 |
ArpadamKaymakpuruzu

|
Tarih: Çrş 11.01.2006 19:22 Mesaj konusu: |
|
|
| meee demiş ki: | tırsık ateizm.
(bkz. essegi saglam kaziga baglamak) |
Tırsan doğrudan göksel bi dine inanır ;eğer tırsıp böyle bişeye inanıyorsa kendini zorlayarak bi dine bağlanması da pekala olasıdır. Çok tipik bir çözümleyemeyen kafanın kusmaya çalışması olayı...
Tanrının varlığının da yokluğunun da saçma olduğu düşünceme dayanarak bilinemezcilik derim ve bu da yine bırakın anlamayı , empati kurmaktan yoksun beyinlerce çok rahat bu tür isim tamlamalarına sığdırılabilir. _________________ 2d6 da 21 farklı kombinasyon vardır. |
|
| Başa dön |
|
 |
Simon_Adebisi

Kayıt: Apr 18, 2005 Mesajlar: 99 Nerden: ANKARA - LEFKOŞA CİU
|
Tarih: Cmt 14.01.2006 4:25 Mesaj konusu: |
|
|
deizm de tanrı inancı çok üst düzeydedir ve onun adını anmak bile ona karşı yapılan bi saygısızlık olarak nitelendirilir. eğer tanrıya ibadet etmek istiyorsan onun sana verdiği aklı en iyi biçimde kullanman lazım bu deist ler içim tanrıya giden tek yoldur . (yanlış biliyorsam affola) _________________ --- QUA VADİS . --- --- DOMİNE ??? --- |
|
| Başa dön |
|
 |
Nalfein

|
Tarih: Pts 16.01.2006 13:46 Mesaj konusu: |
|
|
bir yaratıcıya ya da yaratıcılara inanmak için belirli kuralların olması gerekmediğini düşünenlerin izleyebileceği yollardan biri. İnsanın kendi kendine kuralları yokmudur? vardır ama sonuçta gökten geldii düşünülen kitaplara ve onun sınırlayıcılığına inanmak zorunda değiliz.Sonuçta özgür irade sahibiyiz neyin iyi neyin kötü olduğunu insanın kendisinden başka bişeyin karar vermemesi gerek. Hayatın anlamı olmalı cennete yada başka bişiye odaklanmamalı insan ve deizm bunları insandan insana değişse bile biraz olanaklı kılabiliyor _________________ Est quaedam flere voluptas |
|
| Başa dön |
|
 |
erturk

|
Tarih: Çrş 18.01.2006 10:38 Mesaj konusu: |
|
|
| deizm tanrının 'var' olduğunu kabul ediyorsa, mantık silsilesi bir sonraki aşama olarak tanrının nasıl birşey olduğunu, ne yaptığını, amacını vs. araştırması gerektiğini gösterir. merak ettiğim ve bilmediğim için soruyorum, deizme göre tanrı şekil olarak nasıl bir varlık? |
|
| Başa dön |
|
 |
grainmoustache

|
Tarih: Çrş 18.01.2006 12:14 Mesaj konusu: |
|
|
Agnostik kısmı burası için zaten. Olmayan bir şeyi tanımlamaya çalıştın mı bıçarsın sonra temizlersin, yırtılır yamalarsın, sökülür düğüm atarsın...
Bunu da bildikleri için deistler kesinlikle tanım yapmaktan kaçınırlar. _________________ ben cellip şems bi idna, benıhlek il kamar bi idna, vınhar, bi idna camır bi idna nar |
|
| Başa dön |
|
 |
|