Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Hyper Threading
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Hyper Threading

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
tai

MesajTarih: Sal 10.02.2004 23:00    Mesaj konusu: Hyper Threading Alıntıyla Cevap Ver

Ben bir süredir müzik yapımı için bilgisayar toplamaya calışıyorum.Donanım seçerken forumdan çok yararlandım bunun için ayrıca teşekkür ederim. Ortalama bir konfigürasyon oluşturdum kendime göre fakat satın alma aşamasında bu işlemciyi önerdiler.Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Saygılar..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tai

MesajTarih: Sal 24.02.2004 21:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.Mahcem abi bari başlığı sil de kalabalık etmesin..
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Sal 24.02.2004 22:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vallahi ben Hyper Trax diye bir işlemci duymadım, tek bildiğim Hyper Trax o araba kiralama şirketlerinden birinin bir departmanı, Hertz idi galiba o da.

Emin misin öyle yazıldığından? Hyperthreading filan olmasın?
Dark-Saga

MesajTarih: Çrş 25.02.2004 1:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet Hyper Threading üstad Smile
tai ben yeni kullanmaya başladım herhangi bir şikayetim yok açıkçası süratinden çok memnunum ama herhangi bir fikrim yok dezavantaj yada avantaj konusunda bildiğimiz intel işte alıcaksan tavsiye olunur, benim işlemcim yeterli gelmiyordu son teknoloji dediler aldım ...

http://www.intel.com/technology/hyperthread/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
domokun
Doruk Somunkıran

MesajTarih: Çrş 25.02.2004 23:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim okudugum kadariyla hyperthreading program acisindan "seffaf" bir teknoloji, yani program islemcinin bu teknolojiyle calistiginin farkinda bile olmuyor. Dolayisiyla programla uyum/uyumsuzluk gibi birsey sozkonusu degil. Yalnizca islemcinin performansini hizlandiriyor.

Biraz daha pahali olmasi disinda hicbir sakincasi yok gorebildigim kadariyla.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
tai

MesajTarih: Pzr 29.02.2004 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Biraz fazla alınganlık gösterdim galiba Very Happy İsim karışıklığı da benim hatam.Biraz açmak gerekirse fotoğraf stüdyosu olan bir arkadaşım önermişti önce hyper trax diye.Görüntü ve ses ile çalışanların seçimi diye.Bilgisayarcı amca da herhalde benim cahilliğime vererek bana hyper threading'i anlattı biraz.Tabii ki olan bunu internette araştırıp hiçbirşey bulamayan bana oldu.Asıl merak ettiğim işlemcinin diğer donanıma uyumu idi.Forumda kullanan varsa ilk ağızdan duymak istedim teşekkür ederim.Saygılar..
Başa dön
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Pzr 29.02.2004 20:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hyper Threading ayni anda birkac software'i calistirirken, randimani arttirmaya yarayan bir teknoloji. Bundan faydalanmak icin software'in de bu teknolojiye uygun olarak yazilmasi gerekiyor. Eger yazilmamissa performansda artma veya azalma olmuyor. Sonar 3 hyperthreadinge gore yazilmis bir program mesela, bundan faydalaniyor. Ancak bircok plugin daha bu teknolojiye gore yazilmadigi icin henuz cok buyuk bir avantaj saglamiyor.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
dayy

MesajTarih: Çrş 10.03.2004 3:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İşlemciler yapacakları her işlemi belli bir sıraya sokarak yaparlar .Hyper Threading teknolojisi de makina iki işlemci varmış gibi görüyor ve işlemler çok daha hızlı gerçekleştiriliyor işin özü bu.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız