| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
bortu

Kayıt: May 31, 2004 Mesajlar: 307 Nerden: Artık sadece İstanbul :(
|
Tarih: Çrş 09.03.2005 9:56 Mesaj konusu: |
|
|
Ahoy! Çevremdeki tüm insanlara Geleceğin Hikâyeleri'ni özellikle de Kızıl Veba'yı okutmak gibi bir misyon edindim kendime. Dün kitabı verdiğim arkadaş, "olm bunu insan mı yazmış lan? Süper bişey olmuş. Nasıl aklına gelmiş bu kadar şey?" dedi. Daha öncesinde de kitabı okuttuğum bir kişi, "ben bu adama veririm lan" demişti. Bir kişiye daha okuttum ve, o da "çok iyi bir kitaptı, teşekkür ederim" dedi. Böyle yani. Siz de okuyun, okutun. _________________ Doğru ya da yanlışı, insanın bakış açısı değiştirir. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Redrock

|
Tarih: Cmt 19.03.2005 0:52 Mesaj konusu: |
|
|
jack london u severım gzel bır yazar..
ucurum ınsanları
demır okce
beni farklı dunyalara goturen kıtaplar..ve jack londonun hayatını ızleyınce daha da cok sevdıgım bır yazar oldu gozumde.. _________________ Ubi dubium ibi libertas |
|
| Başa dön |
|
 |
Enterfaith

Kayıt: Dec 30, 2004 Mesajlar: 319 Nerden: Hürriyeti arayip,özgürlügü yasadigim yerden
|
Tarih: Cmt 19.03.2005 13:05 Mesaj konusu: |
|
|
Demir Ökçe kitabi bir basyapittir.
Herkese tavsiye ederim.... _________________ "Bilgi Sahibi Olmadan,Fikir Sahibi Olunamaz" [Uğur Mumcu] |
|
| Başa dön |
|
 |
soothsayer

|
Tarih: Cmt 19.03.2005 22:09 Mesaj konusu: |
|
|
severim eserleri iyidir. _________________ Yüreğim aşklara küstü sayenizde.E bıktım artık fa..şe gönüllerden.. |
|
| Başa dön |
|
 |
eftelya

|
Tarih: Cmt 03.12.2005 19:39 Mesaj konusu: |
|
|
Martin Eden'i okudum ve çok sevdim... Ama böyle bitmemeli bu dedim...... İçime bir şey oturdu kitap bittiğinde..... Tavsiye ederim.... _________________ Yaşamak direnmektir, direndim ama yaşayamadım;üzgünüm geç kalmışım... |
|
| Başa dön |
|
 |
KAYRAA

|
Tarih: Cmt 03.12.2005 21:56 Mesaj konusu: |
|
|
Martin Eden......
Ademden Önce.... _________________ not a human being.. |
|
| Başa dön |
|
 |
mojorisin

|
Tarih: Çrş 07.12.2005 10:58 Mesaj konusu: |
|
|
Martin Eden...O kitabı okuduğum sıralarda uykumu 6 saate indirmiştim.Elime ne tür kitap gelirse okuyordum.Martin Eden'i eleştirmiştir Jack London.Kendisi de söyler bunu.Kitabın sonunda Martin Eden'in intihar etmesi de bu eleştiriden kaynaklanır.Martin Eden gibilerin sonu budur.Kitabın dili çok yalın ve akıcı..bu yüzden herkes kolaylıkla okuyabilir bence.
"Ve aşağıda bir yerde karanlığın içine düştü.Bu kadarını bildi.Karanlığın içine düşmüştü.Ve o anda bildiği son şey bir daha bilemeyeceği oldu." |
|
| Başa dön |
|
 |
never4give

|
Tarih: Prş 08.12.2005 17:19 Mesaj konusu: |
|
|
Kızıl Veba yı okudum.cidden hoş.ama ben jack london ın deniz kurdu nu veya ademden öncesini okuyun derim başka birşey demem.hayatı da pek gariptir bu adamcağızın.öğrendikçe daha çok okuyası geliyor adamın _________________ ya işimdeyim ya gücümdeyim |
|
| Başa dön |
|
 |
never4give

|
Tarih: Prş 08.12.2005 17:32 Mesaj konusu: |
|
|
alaskaya altin aramaya gitmis fakat altin yerine bircok romanla donmus,sosyalist parti uyesi,berkeleyde okumus amerikali yazar..bir de yaslaninca yeteri kadar aktif olamadigini soyleyip sosyalist partiden istifa etmistir.
1916'da california'daki ciftliginde kendini zehirleyerek oldurmüş.
böyle garip bir hayatı var.sanırım karısıyla çok sorun yaşıyormuş ve çevredeki insanlar kendisini anlamadığı için intahar etmiş.
"martin eden için neden biraz üzülmeyeyim? martin eden bendim. martin eden bir bireyci idi, bense bir sosyalist. işte bu yüzden ben yaşamaya devam ediyorum işte bu nedenle martin eden öldü." _________________ ya işimdeyim ya gücümdeyim |
|
| Başa dön |
|
 |
ecz-peace

|
Tarih: Prş 08.12.2005 21:47 Mesaj konusu: |
|
|
Jack London içinde kopan fırtınaları esirgemeden yazan nadir yazarlardan biridir...Vahşetin Çağrısı ve Beyaz Diş favorilerim arasında...V.Ç.'de yaşamın vahşiliğini,acımasızlığını gayet iyi bi dille anlatmış...J.L. vazgeçilmez... _________________ Amaçsız bir dünyada yaşıyoruz.Amaçsız şeylerle doldurmaya çalışıyoruz içimizi.Ama hep boşluk hep boşluk... |
|
| Başa dön |
|
 |
vatansever

Kayıt: Oct 31, 2005 Mesajlar: 13 Nerden: İlk kurşunun atıldığı şehir izmirden
|
Tarih: Cum 06.01.2006 20:55 Mesaj konusu: |
|
|
| Enterfaith demiş ki: | Demir Ökçe kitabi bir basyapittir...
|
Bencede mükemmel bir eser benimde çok hoşuma gitmişti. |
|
| Başa dön |
|
 |
marryjane

|
Tarih: Pzr 15.01.2006 22:40 Mesaj konusu: |
|
|
Ben vahşetin çagrısını ingilizce okumaya mecbur bırakılmıstım(kı zorlamayla olan seylerden hıc hoslanmam)ee eser ıngıılızce olunca bırde mecbur bırakıldıysam kıtap ıcın neler dusundugumu tahmın edebılıyorsunuzdur herhalde sewmemıstım sonra ewdekı turkce cewırılerıne baktım hıc fena gıbı durmuyor ama bır kere sogumustum ınsallah kısa zamanda okumaya cesaret edebılırım _________________ "tek bir erdemde, iki erdeme göre daha cok erdem vardır..." |
|
| Başa dön |
|
 |
silmarwen

|
Tarih: Sal 17.01.2006 14:06 Mesaj konusu: |
|
|
bize hazırlıkta call of the wild ı okutmuşlardı ... çok fzla sarmamıştı açıkca...ama martin eden i okuyunca sevdim ... martin eden gerçekten güzeldi... _________________ yalnızım,yalnızız,yalnızlıklar elimde değil
düşerken son bir kez yalana benimsin benim
yalanasan yalanı severm elimde değil....... |
|
| Başa dön |
|
 |
archangel_00

|
Tarih: Cum 20.01.2006 13:24 Mesaj konusu: |
|
|
| deniz kurdu ve vahşetin cağrısı ....mükemmel iki kitap |
|
| Başa dön |
|
 |
Bite_the_Pain

|
Tarih: Cmt 21.01.2006 22:17 Mesaj konusu: |
|
|
ya demir ökçe çok harikadır kesinlikle...çok güzel vermiş mesajı...özlelikle kitabın başında papazları öyle bir g.t ediyorduki diyalog da benim içim gitmişti... _________________ <escapist>
www.execute.anatolianrock.com |
|
| Başa dön |
|
 |
nawyblue

|
Tarih: Cum 24.02.2006 22:45 Mesaj konusu: |
|
|
Lise yıllarımda okulumuzun kütüphanesine üyeyken okuma fırsatım olmuştu..
Ateş Yakmak : Okurken üşüdüğümü hatta donduğumu hissetmiştim.
İntihar : Amerika'da içki yasağı uygulanmasını sağlayan etkenlerden biri olmuş yayınlandığı dönemde. _________________ bir nevi mavi.. |
|
| Başa dön |
|
 |
bayc Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 14.03.2006 18:53 Mesaj konusu: |
|
|
Martin eden ve intahar en sevdiğim yapıtları.. _________________ Hayat Berbat Ama Bu Gerçekten Çok İyi Usta |
|
| Başa dön |
|
 |
Necropsy

Kayıt: Nov 01, 2004 Mesajlar: 96 Nerden: Bilmem, hatırlamıyorum
|
Tarih: Cmt 18.03.2006 13:33 Mesaj konusu: |
|
|
| Kızıl Veba ve özellikle benim için çok önemli olan Ademden Önceki Yaşam şiddetle tavsiye ederim alınız olmadı, çalınız... |
|
| Başa dön |
|
 |
dennisthemanace

|
Tarih: Cmt 18.03.2006 15:56 Mesaj konusu: |
|
|
Hiçbirini okumadım ama en yakın zamanda başlamayı düşünüyorum,anladığım kadarıyla gerçekten de iyi bir yazar..Bu arada Açlar Ordusu'nu okuyan var mı? _________________ Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluyorsa orada güneş batıyor demektir... |
|
| Başa dön |
|
 |
dennisthemanace

|
Tarih: Cmt 18.03.2006 18:44 Mesaj konusu: Re: Jack London |
|
|
| bortu demiş ki: | | Demiryolu Serserileri (Şu an okumaktayım) |
Konusu nedir? _________________ Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluyorsa orada güneş batıyor demektir... |
|
| Başa dön |
|
 |
|