Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Korsan piyasası kimlerin işine yarıyor?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Korsan piyasası kimlerin işine yarıyor?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Korsana karşı mısınız?
Evet
40%
 40%  [ 35 ]
Hayır
59%
 59%  [ 52 ]
Toplam Oylar : 87

Yazar Mesaj
piyanist

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 15:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kusura bakmayın, başlığı Türkçe Yazım kurallarıyla meşgul etmek istemezdim. Ama, cevap hakkım doğduğu için yazıyorum.
Bu hakkımı Forum Kuralları madde 4' ü göstererek kullanıyorum.
Madde 4, her başlık için uyulması gereken bir kuraldır.

1.
HalukOzgur demiş ki:
iBRAHİM tATLISES

Forum Kuralları demiş ki:
4) Forumlarda en çok dikkat etmeniz şey ise yazım ve anlatım tarzınızdır. Türkçe cümleler kurarken alfabemizde olmayan hafler kullanmayın ve kelimeleri ucube şekillere sokmayın. Evet yerine ewt, güzel yerine güsel, değil yerine diil, gelio, gidio, walla vs gibi Türkçe dışı atraksiyonlara girmeyin. Sizden mükemmel derecede edebi bir dil ve tüm dil kurallarına yüzde yüz uymanız beklenmiyor, ancak en azından Türkçe kelimeleri değiştirmeyin. Türkçeyi dejenere etmeyin.

Ayrıca BiR BüYüK bİr kÜçÜk, tamamı bold, tamamı italik olacak şekilde yazılar yazmayın. Kasıtlı olarak Türkçe'yi bozmayın. İlle bozacaksanız sizi www.turkrock.com/irc adresine davet ediyoruz, orada bu tür dil kullanımı yasak değildir.

Madde 4'ün
Alıntı:
Kasıtlı olarak Türkçe'yi bozmayın. İlle bozacaksanız sizi www.turkrock.com/irc adresine davet ediyoruz, orada bu tür dil kullanımı yasak değildir.
bölümünü, egosunu tatmin etmek için;
İbrahim Tatlıses'i kasıtlı olarak, iBRAHİM tATLISES diye yazan HalukOzgur' e ithaf ederek;
kendisinin www.turkrock.com/irc adresine gitmesini tavsiye ediyorum! ... Twisted Evil

2.
anarchist_hippy demiş ki:
İnsanlar buraya klavye ile yazı yazıyorlar. Sonuçta parmakla yazılıyor ve tuşlara basılamayabilir veya fazladan basılabilir. Shift tuşuna basılamayabilir o anda... Bu tür küçük hatalar mazur görmek gerekli kasıtlı olmadığı sürece Wink

Sayın anarchist_hippy.

"Shift tuşuna basılamayabilir o anda..." diye bir ifade kullanmışsın.
Bu yanlış yazmaya bir bahane değil!

Sayfayı göndermeden evvel, Önizleme seçeneği var. Bu seçenek, yazım ve ifade hatalarını düzeltmek için konmuştur.

Ben, forum yazarlarına ve Türkçeye olan saygımı göstermek için, mesajımı göndermeden evvel, yazdıklarımı muhakkak Önizleme yaparak kontrol ederim. Hatta, bazen yazdıklarımı WORD' e atarak ta kontrol ediyorum.

Bu, o kadar zor olmasa gerek!

Saygılar.
kosovian

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 15:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

en basiti adam bana 5 milyonluk cdyi 40 milyona satarsa ben tabi kaçak mal alırım mal mıyım da göz göre göre kazık yiyim

bi de türk malı meselesi var.

ben de mümkün olduğu kadar yerli mal kullanma taraftarıyım çünkü zaten yarı aç olan ülkemizin parası bi de zaten zengin olan şerefsizleri daha da zengin etmesin diye.

bunun yanında türkiyede adam gibi üretim yapan,adam gibi fiyata satan var da biz mi almadık?
eXpert

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 15:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Piyanist, o olayı şöyle açıklayayım ben sana, sanırım HalukOzgur'un caps lock açık kalmış ve o aslında düzgün yazmak istemiş. Dikkat edersen oradaki "i" harfi de küçük. Caps lock açıkken shift tuşuna basınca küçük yazılmış bu sefer. Ama eğer kasıtlı yapıldıysa bilemem.

Neyse, şirketlerin deneme sürümü program ve oyun yayınlaması hususunda bir iki şey söyleme isteği içerisindeyim. Ürünlerini gerçekten korumak isteyen şirket, deneme sürümlerinin içerisine şifre girerek tam sürüme çevirme fonksiyonu eklemez. Yani ben kendi yazdığım bir program veya oyun için böyle yaparım. Belirli özelliklerini kısıtlı tutar veya gün geçtikten sonra hiçbir şekilde devam edilemez olması, crack olmasa bile en azından serial,cd-key gibi olayların önüne geçer. CD-Key'e de hiç gerek yok. CDleri kilitleyip,içerisine özel bir tanı dosyası eklediğinde warez olayı da ortadan kalkar.

Saygılar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
eXpert

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 15:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir de şunu söylemeyi unuttum, şirketlerin korsana karşı aldığı önlemleri en ince detayına kadar okumak için tıklayınız.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ares07

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 16:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

parmaklarınıza yazık arkadaslar Smile bosa yormayın kendınızı bence dıcem ama yınede sız bılırsınız. korsanın onune gecılemez gecılse bıle kımse yapmaz. herkes korsan burda.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
cavo
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 17:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anarchist_hippy demiş ki:
cavo demiş ki:

abi bak sunu anlamıyorsun hala.sanatcının sanatını icra edebilmesi için paraya ihtiyacı var.bunu düşünemiyormusun.lütfen basit düşünme.iyi bir müzisyen müziği dısında ne ile para kazanabilir.bu adam robot değil insan.yasamak için paraya ihtiyacı var.sanatcının para kazanma kaygısı yok.karın doyurma ve sanatını ileride de icra edebilmesi için paraya ihtiyacı olduğundan kaygılı sanatcı.bunu biraz düşünmelisin bence.kesinlikle doğru bir husustur bu.bunun içinde yanlıs göremiyorum.

Asıl sen şunu bir türlü göremiyorsun. Kendin yazıyorsun işte; "sanatını icra edebilmesi için paraya ihtiyacı var.bunu düşünemiyormusun"diye. Yani bu sistem sanatçının sanat üretmesini değil, bir meta, bir pazar malı üretmesini istiyor. Yani ondan sanatını icra atmesini istemiyor. Peki sanatçının sanat eseri üretmesinden daha doğal ne olabilir? Sanatçılar, sanat eserleri üretmek için vardırlar. Piyasaya mal üretmek için değil.

Piyasa malı üretildikçe popüler kültür diye adlandırılan, kullan-at ürünler var oalcaktır. Bu tüketimi arttıracak, artan tüketim de üretimi arttıracaktır. Ama bu üretim kaliteli olmayacaktır. Sadece tüketime yönelik, sanat/estetik kaygısı olmayan, alelade pazar mallarını bizler sanat eseri diye yutacağız. Giderek düşen sanat seviyesi, kültür seviyesini de alta çekecektir... Böylece yaşanan kültürel yozlaşma toplumda bir çözülme meydana getirecektir.

Korsan yanlısı değilim... Ancak korsan denilen sektör, yani informal sektör de açık bir şekilde formal sektörle iç içedir. Dolayısıyla formal sektör de informal sektörden para kazanmaktadır. Yani bizlerin informal gördüğü sektör, aslında formal sektrün önemli bir parçasıdır. Yukarıdaki yazılarda da belirtildiği gibi, informal sektör varlığını yoksulluk yok olana kadar hep koruyacaktır. Çünkü, yoksul insan formalliğe para yetiştiremez kapitalist ekonomide... İnformali yaratır, ona para verir. Formal sektör bunu da eline alır, ondan da para kazanır. Sonuçta hepsi sisteme dahil olur. Hepsi toplumun yararına olur. Sadece girdi oranlarında farklılık olur.

Yayın - müzik evleri hakkındaki görüşümü söyledim zaten. Siz orjinal alsanız da onlar zaten sanatçıya gereken parayı vermiyorlar. Yani yine dinleyici de, sanatçı da sömürülüyor. Aracı kurumlar sömürüyor. Bunu sağlayan da sistemin kendisidir. Bunun için eğer bir sömürünün önüne geçilecekse, korsanla mücadele gibi küçük birşeyle uğraşmak yerine doğrudan sistem hedef alınmalıdır ki, sömürü gerçekten de ortadan kalkabilsin...

İşte bunun için ben korsanla savaşmak yerine, sistemle savaşmayı öneriyorum. Siz korsan alsanız da, almasanız da müzik patronları para kazanacaklar, müşteriyi de, sanatçıyı da sömürecekler. Ama eğer sistem değişirse, sanatçı da kazanacak, dinleyicisi okuyucusu da....

o zaman sanatcı sanatını evinde yapsın sende evine gidip dinle.bu albümlerin yapılmasını geçtim dağıtılması bile dünya para.mecbursun parasını vereceksin dinlemek için.yada hırsızlık yapacaksın
cavo

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 17:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ares07 demiş ki:
parmaklarınıza yazık arkadaslar Smile bosa yormayın kendınızı bence dıcem ama yınede sız bılırsınız. korsanın onune gecılemez gecılse bıle kımse yapmaz. herkes korsan burda.

bence korsanın önüne elimizi vicdanımıza koyarak geçebiliriz.hak çalmak mek sömürmek isteyenler korsan a devam eder
kosovian

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 18:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kardeş tamam hak çalmak doğru değil ama üretici şirketler de yıllardır hakkımızı hiç mi çalmadı?

adamlar fiyatları düşürüp sürümden kazanma yoluna gitseler bence korsan fazla yaşamaz.

deli gibi kitap oluyan biriyim ve inanın yemeğe para bulamıyorum bu yüzden.300 sayfalık kitap 20 milyon insaf ama
HalukOzgur

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 18:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O zaman kampanya yürütülmeye başlanmalı korsana karşı.
Geçmişte bsa bu tarz kampanyalar düzelnedi peki niçin sonuç alınamadı?
Korsana boykot çağrısı bana saçma geliyor.
Korsanı bitirecek olan ben değilim.
Her iki taraf yani korsancılarda şirketlerde sömürgeci ben tabiki beni daha az sömüreni seçicem.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_Unforgiven__

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 19:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cavo demiş ki:
bu arada yok sistem böyle yok devlet destekliyor.bu sözler cok komik.hukuk sistemimiz o kadar boktan ki annenize tecavüz etseler adam 1 ay sonra hapisten cıkacak belki Very Happy eee o zaman sistem böyle diyip annenize tecavüz etsinler.ne dersiniz. şimdi bunu okuyunca sinirlenenler olacak ama sistem böyle Very Happy

Hahah süper örnek : )

Aslında dünyanın pek çok ülkesinin ekonomik durumu göze alınacak olursa "çok" pahalı olduğu ortaya çıkar. İnsanların bu yola başvurmasını yadırgamıyorum (bkz:ben) gayet normaldir ama elimden geldiğince korsan almamaya çalışıyorum param olmadığında ise yapıcak pek birşey kalmıyor alıyorum evet itiraf ediyorum Very Happy birkaç kez aldım

Hatta bi yerde okumuştum;

2002 yılında en çok korsan cd satışları sırayla:
(hepsini hatırlamıyorum)

brezilya, çin, meksika, polonya, rusya, ispanya, ukrayna falandı yanılmıyorsam tabii
Başa dön
gollum1234

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 23:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cavo demiş ki:
ares07 demiş ki:

bence korsanın önüne elimizi vicdanımıza koyarak geçebiliriz.hak çalmak mek sömürmek isteyenler korsan a devam eder

geçen sayfalarda haluk arkadaşımız demişti sanırım ben korsam almazsam orjinalini hiç almam ve böylelikle yine benden bir kazanc sağlayamazlar o zaman benim korsan alıp almamam yayın şirketlerini bir kazancı olmaz zaten
mmm

MesajTarih: Pzr 27.11.2005 14:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ka demiş ki:
orhan kemal şöyle demişti: benim kitanımın korsanını basmalarına lafım yok.bassınlar.ama tek bir şartla:eksik basmasınlar..sonuç olarak halkın okumaya ihtiyacı var...

korsan kitaplar yazarların değil..yayınevlerinin işi..
halk için okumak daha önemli olsa gerek..başkalarının ahkkını savunmak değil..bubu hukukçularıyla halledebilirler..veya zabıtayla..nereden nasıl geldiğinin ne önemi var..
yazarın hakkı nolcak falan,geçin bunları..yazarlar parasını zaten alıyor..
Başa dön
piyanist

MesajTarih: Sal 13.12.2005 21:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kısaltarak aktarıyorum:
10.12.2005 tarihli Gözcü Gazetesinden - Mehmet Şehirlioğlu (e-mail: m.sehirli@e-kolay.net) Yazar Bunu Yaparsa!
adlı haberinde demiş ki:
Şimdi sizlere aktaracağım olay beni hayretler içerisinde bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde Harbiye'de, yazar Orhan Pamuk'u korsan CD alırken gördüm.

Yorumu sizlere bırakıyorum.

ka

MesajTarih: Çrş 14.12.2005 8:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

televizyonlarda,forumlarda orda burda "korsana ve FOTOKOPİ korsanlığına karşı mücadeler" deli dolu anlatılıyor.ama kimse şu açıdan bakmıyor:

thermodynamics- 60 ytl
dynamics- 60 ytl
numeric analysis- 60 ytl
mechanics of materials- 60 ytl
calculus- 60 ytl
.
.
.

şimdi öde bakalım hepsini ey öğrenci!
Başa dön
ilteris

MesajTarih: Çrş 14.12.2005 9:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vallahi dün aciliyetten orjinal Elementary Lineer Algebra kitabı aldım 45 ytl bayıldım. İnsaf benim babam memur 900 ytl maaşı var üniversitede iki çocuk okutuyor. USA ve Kanada'da beleş dağıtılan kitaba biz burda aylık maaşımızın 1/20 sini veriyoruz...
Başa dön
BilimTekYoldur

MesajTarih: Çrş 14.12.2005 12:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Keşke bu kadar basit birşeyle bitebilecek mevzular olsaydı...

Toplum yararına hizmet ediyor korsan diye aşağılanan şey.O olmasa ne yapacaksınız acaba böyle karşı çıkıyorsunuz da...

Ben yerli albümleri orjinal alan zihniyetide anlamıyorum.

Sanki birşey farkediyor olan senin cebinden çıkan paraya oluyor...

Korsan diye bir nimet varken hepiniz yararlanın Wink
Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık.Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için tabuların yıkılması gerekli.Her türlü tabu yıkılmalı.En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
HalukOzgur

MesajTarih: Çrş 14.12.2005 19:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vatan hainisiniz hepiniz.
Korsan kitap almak.
Başımızdakilere her ay maaşlarını ödeyenler nasıl paralarına para katacaklar korsan olunca?
Bizi kim yönetip kim koruyacak?
Şehirlerde güvenliği kim sağlayacak sermeyedarlardan para alamayınca.
Hala korsan kullanıyorum diyorsunuz.
Vatan hainisiniz siz, başka birşey değil... Wink
KORSNA HAYIR Exclamation
didemharun

MesajTarih: Pts 09.01.2006 16:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ankette evet cevabı kadar hayır cevabının oluşu düşündürücü...!!!

neden bu kadar duyarsız oluyor insanlar!!!
sonuçta o kadar emek var değil mi???

bir de şöyle düşünün ilerde sizin de albümünüz çıkıyor ve herkes korsanını alıyor...nasıl bir duygu???
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
HalukOzgur

MesajTarih: Pts 09.01.2006 20:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence sen bütün yazıları oku önce:)
Fikrin değişmezse tekrar tartışırız...Smile
seffaf

MesajTarih: Sal 10.01.2006 10:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beyler çoğunuz gibi bende müzikle uğraşıyorum ve okulu bitirince büyük ihtimalle sinemacı olacam, yani korsanın önemli iki dalıyla ilişkim var denebilir. bence hollywood filmleri rahatlıkla korsan alınabilinir, alıcının maddi imkanları kısıtlıysa, ama türk yapımı filmlerde işler değişir. zaten maddi olarak çok riskli bir iş olan yapımcılık (türkiye için tabi) git gide korsan yüzünden daha az para kazanmaya başlarsa türk sineması ölür... hatta şu an bile türk sineması ayaktaysa, bu belli adamların sinemaya olan aşklarından kaynaklanmaktadır. eğer birde biz korsanla bu adamlara darbe vurursak türk sinemasının 3. kez cenaze namazını kılarız.

müziktede durum böyle. mesela kurban dağıldı. bunun en önemli nedenlerinden biri para kazanamamaları... bu adamların şarkılarını int.ten indirdiğim için kendimden utanıyorum şimdi. ama gidip bi metallicanın albümünü korsan alırsınız bu kimseye koymaz, devlet dışında....

birde vergi yönü var işin. devlet baya bi vergiden mahrum kalıyor korsan yüzünden... ama hollywood filmlerinden ve yabancı albümlerden kazanacağı vergiyi, bize haksız geçirdiği onlarca vergiden birine saysın artık...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
6. sayfa (Toplam 7 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız