Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Korsan piyasası kimlerin işine yarıyor?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Korsan piyasası kimlerin işine yarıyor?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Korsana karşı mısınız?
Evet
40%
 40%  [ 35 ]
Hayır
59%
 59%  [ 52 ]
Toplam Oylar : 87

Yazar Mesaj
cavo
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 21.11.2005 19:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anarchist_hippy demiş ki:
önceden de dediğim gibi, eğer bir "sanatçı" para için birşeyler üretiyorsa, o sanat değildir. Sadece bir "pazar malıdır". Hiçbir özelliği de yoktur kanımca...

Asıl sorun sistemdedir. Böyle korsan fln gibi konulara kafa yormak yerine sistemi inceleyin derim. Korsanın nedenini bulacaksınız...

sen o kadar nankörsün ki seninle sanatını paylaşana emeğinin karsılığını vermeyip onu aç bırakıyorsun.sen ne kadar bencilsin.sanatcıda insan onunda bir gelire ihtiyacı var.sanatcı para için yapmasaydı albümleri bedava dağıtırdı.tabik parada kazanmayı ister sanatcı.çünkü sanatını devam ettirebilmesi için paraya ihtiyacı olduğunu bilir.

asıl sorunsa sistem böyle deyip fırsatçı kişiliklerinizi ortaya cıkarmanızdır.

sana bir örnek mesela yavuz çetin.rahmetlinin mp3 leri bilgisayarda varsa ve orjinal cd sine sahip değilseniz siz hırsızsınız.geride bıraktığı bir cocuğu var.kac kişi yavuzun ilk albümünü o ölmeden önce parayla aldı.diğer sanatcılarda böyle.diyleim ki ben çok iyi bir müzisyenim albüm cıkarıcam ve yokluklara rağmen varımı yoğumu sattım borç aldım albüm cıkarttım.sen ve senin gibi düşünenler de albümün korsanını aldı.ben aç kalrırım.zor duruma düşerim.

asıl sorun bencilliğiniz.en azında bir kaç albümü orjinal alabilecek paranız olsada siz korsana sarılıyorsunuz.neden? çünkü FIRSATÇISINIZ.

bunu engellemek için hukuka ,cezaya gerek yok.vicdana gerek var.emek yemek hırsızlık yapmak isteyen korsanı da alır korsanda satar.
cavo

MesajTarih: Pts 21.11.2005 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gollum1234 demiş ki:
gör abi her yeni alınan önlem için elbet birisi çıkıp bir yol bulacaktır nette o kadar crack programı dolaşıyorki elbet bir yolu bulunur istendikden sonra

gelelim microsoft'a bize dediğin aç gözlülüğü microsoft yapıyor zaten daha fazlası kazanmak varken neden azı ile yetinsin ki sevgili bill

emek olayına gelince bende almak isterim orjianl bir müzik cd si veya film cd si ama alım gücüm yok napmam gerekiyo ondan mahrum mu kalmam gerek yoksa tek yol olan korsana mı sen belki yeni çıkan güzel bir filmi veya albümü dinlemek için can atmıyor olabilirsin ama ben öle değilim sabırsızlıkla beklediğim bir filmin orjinal cdsi ni almak için aylar beklemem gerek veya dvd sini almaya çalışsam orjinali için 30-40 ytl vermem gerek ve ben bunu bekliyemem ve sinemaya da her zaman gidemiyorum açıkçası ben 6 aydır sinemaya gidemiyorum ve korsandan başka çarem yok sen buna mazeret diyebilirsin ama değil

yasal olarak vcd kiralayan mağazalardan kirala filmleri
anarchist_hippy

MesajTarih: Pts 21.11.2005 20:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cavo demiş ki:
önceden de dediğim gibi, eğer bir "sanatçı" para için birşeyler üretiyorsa, o sanat değildir. Sadece bir "pazar malıdır". Hiçbir özelliği de yoktur kanımca...

Asıl sorun sistemdedir. Böyle korsan fln gibi konulara kafa yormak yerine sistemi inceleyin derim. Korsanın nedenini bulacaksınız...

sen o kadar nankörsün ki seninle sanatını paylaşana emeğinin karsılığını vermeyip onu aç bırakıyorsun.sen ne kadar bencilsin.sanatcıda insan onunda bir gelire ihtiyacı var.sanatcı para için yapmasaydı albümleri bedava dağıtırdı.tabik parada kazanmayı ister sanatcı.çünkü sanatını devam ettirebilmesi için paraya ihtiyacı olduğunu bilir.

Sen bunu yazıp da bana hala fırsatçı diyorsan bende seni "düşüncesiz" veya "düşünemeyen" birisi olarak adlandırıyorum. Çünkü, yazdıkların zaten benim bahsettiğim sistemin çelişkisini barındırıyor. Biraz düşün istersen...

Sanatçı, adı üzerinde sanat icra eden kişidir. Para kazanma kaygısı olan bir tüccar değildir!... Bunun için sanatçıların para kazanma kaygısı olmamalıdır. Olduğu sürece popüler kültür kendisini var edecektir. Popüler kültür varolduğu sürece de korsan var olacaktır...

Bana nankör ve bencil demişsin... Merak etme... Senden çok daha dertliyim ben korsan konusunda... Yaşananları anlatmama gerek yok şu anda seni inandırmak için...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
eXpert

MesajTarih: Pts 21.11.2005 21:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Lütfen birbirinizi adlandırmayı bırakın.Yasalarımızda hala boşluklar mevcut.Bir gün haberiniz olmadan bu boşlukların yeri doldurulup,kendinizi Emniyet Müdürlüğü'nde bulduğunuzda anlarsınız durumu.Devam edin,harika!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
gollum1234

MesajTarih: Pts 21.11.2005 21:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cavo demiş ki:
gollum1234 demiş ki:
gör abi her yeni alınan önlem için elbet birisi çıkıp bir yol bulacaktır nette o kadar crack programı dolaşıyorki elbet bir yolu bulunur istendikden sonra

gelelim microsoft'a bize dediğin aç gözlülüğü microsoft yapıyor zaten daha fazlası kazanmak varken neden azı ile yetinsin ki sevgili bill

emek olayına gelince bende almak isterim orjianl bir müzik cd si veya film cd si ama alım gücüm yok napmam gerekiyo ondan mahrum mu kalmam gerek yoksa tek yol olan korsana mı sen belki yeni çıkan güzel bir filmi veya albümü dinlemek için can atmıyor olabilirsin ama ben öle değilim sabırsızlıkla beklediğim bir filmin orjinal cdsi ni almak için aylar beklemem gerek veya dvd sini almaya çalışsam orjinali için 30-40 ytl vermem gerek ve ben bunu bekliyemem ve sinemaya da her zaman gidemiyorum açıkçası ben 6 aydır sinemaya gidemiyorum ve korsandan başka çarem yok sen buna mazeret diyebilirsin ama değil

yasal olarak vcd kiralayan mağazalardan kirala filmleri

sence her filmi yasal kiralayan yerlerde bulmak mümkünmü benim oturduğum yerde değil merkezde oturmuyorum ve burda vcd kiralayan tek bir yer var ve orda da orjinalolrak her filmi bulmak mümkün değil hatta izmirde bazı filmlerin orjinalleri bile yok ya napmam gerekiyo o zaman ama nasılsa korsan olarak bulmak mümkün oluyo bazen bana bir yol bul bende almayı keseyim ama tek çarem bu oldukça almaya devam edeceğim
funkyduck

MesajTarih: Pts 21.11.2005 21:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

VCD kiralamanın yasal bir yolu yok bildiğim kadarıyla; çünkü Türkiye'de kiralama amaçlı VCD üretilmiyor; yani yasal bir kiralama sistemi yok.
gollum1234

MesajTarih: Sal 22.11.2005 1:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

funkyduck şöle bir şey var kiralama olayına göz yumuluyor orjinal olduğu sürece tabi ama oda aynı şey cavo sadece olaya orjinallik tarafından bakıyor ama orjinal filmlerin kiralanması ve umuma açık yerde yayınlanması yasaktır buna otobüşler bile dahil ama yapılıyor tabiki şu anda benim arkadaşım cd dükkanı işletiyor ben mümkün olduğu sürece ondan cd leri alıp kopyalıyorum ama onda da olmayan filmler oluyor tabiki
HalukOzgur

MesajTarih: Sal 22.11.2005 2:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Önce şunu belirteyim, yasalarda açık falan yok.
Yasalar bilerek öyle hazırlanıyor çünkü türkiye ekonomisinin yarısından fazlası kayıt dışı.
Örnekmi vereyim;
Ben bir inşaat mühendisiyim ve şu ana kadar bir adet bile sigortası zamanında ve doğru ödenen bir işçiye rastlamadım.
Hatta benimde başıma çoğu zaman geldi bu.
Asgari ücretten gösterildi sigortam. Hatta tekstil sektörü ilede içli dışlıyım, oradada sigortalı çalışan işçi çok azdır.
Olaya bu taraftan da bakılabilir.
İbrahim tatlısesin otellerindeki, lahmacuncusundaki, müzik şirketindeki işçi ibrahim tatlısesi televizyonlarda halkı korsana karşı duyarlı olmaya çağırırken ne der acaba?
"Hadi lan oradan, sen önce bana duyarlı davran ondan sonra sana duyarlı olurum" demezmi?
Her ne kadar hoşlanmasamda serbest piyasa ekonomisinin hüküm sürdüğü topraklarda yaşıyoruz.
Ben korsancı-orjinalci diye ayırmıyorum. Her ikiside aynı benim için orjinale verecek o kadar param olmadığı için korsan alıyorum.
Ama bunu yaparken kimseden bişey çalmıyorum. Çünkü nasıl olsa orjinalini alamıycam o ürünün, zaten o para o ürünü hazırlayanın cebine girmeyecek.

Korsanla mücadele yolunun kitlelerin duyarlılığından geçmediğinide şu yüzden söyledim:
Boykot kesinlikle kitlesel bir mücadele platformu değildir, olamaz.
Büyükleriniz anlatmadımı hiç, 80 den önce sokakta kotla gezenleri döverlermiş amerikan bezi giyiyosun diye.
Herkes yabancı sigaraları protestıo edermiş. Hangisi hala devam ediyor bunların?
İnsanların alım gücü ile iniltili şeyler bunlar. korsanla mücadaele etmek istiyorsan boykottan daha kesin bir çözüm ortaya koymalısın.
Bunuda ne devlet yapabilecek güçtedir, nede duyarlı vatandaşlar.
Bunu yapabilecek tek merci yayıncı şirketler, dağıtım şirketleri ve müzik şirketleri.
Ben buradan söylüyorum korsandanda gayet iyi köşe dönülüyor. demekki korsancıların sattığı fiyattann satıncada para kazanılıyormuş.
Kitapları, kasetleri, cd leri korsancıların sattığı paranın %20-30 fazlasına satsınlar gidip orjinal alayım.
Ama kimse benden boğazımdan kesip para babaları rahat etsin diye orjinal almamı söylemesin. Ha samimi bulduğum insanların ürünlerini alırım o başka.
Mesela bu topikte bir yerde geçmiş sanatçıların kendi eserlerini aracı kullanmadan internet üzerinden satışa çıkarmaları çok ilgimi çekti.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ares07

MesajTarih: Sal 22.11.2005 13:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kültür bakanlıgnıın yaptıgı son atak ile vcd dvd musıc cdlerınde we urunlerınde kultur bakanlıgı tarafından basılacak olan bandrollerın bulundurulması zorunlulugu getırıldı her urunun uzerınde bır adet bulunmak zorunlu bandrol adet fıyatı 1ytl. vcd dvd vs musıc cdlerı satan kıralayan bır cok ıs yerı bu kanun yuzunden kapandı.

şimdi bir dusunun. bu adamlar nıye dukkanlarını kapattı_? adamın elınde 1000 tane cd war ve hepsıne bandrol yapıstırmak zorunda. olay sadece sanatcının cıkardıgı albume bıctıgı fıyatta bıtmıyor sanatcı cıkardıgı albume aslında okadar faıs fıyat bıcmıyor bunun gıderı hesaplandıgı zaman elde acıkcası fazla bırsey kalmıyor cd kapagı cdler bunların basılması bunların kultur bakanlıgından gecmesı bandrollenmesı yapılan kayıtlar falan fılan derken aslında sızın pıyasada gordugunuz 10 ytl lık bır cd den sanatcının kazandıgı 3 tas catlasın 4ytl oluor kı okadar bıle oldugunu sanmıyorum bu 1 tanesınden kazanılan para. sımdı ayıla bayıla dınledıgınız duygularınızı hıtap ettıgını dusundugunuz we dınlerken kendınızı bazen ıyı bazen guclu hıssettıgınız sarkıları yapan bu ınsanlara bu para sızce fazlamı_? sadece3ytl (tahmını max. rakam). fuck the system abı dıcek baska bısı yok. sımdı bukadar seyden sonra gelde korsandan cd alma. zaten ınternetten yapılan downloadlar msnden bırbırımıze -aaa bak bu sarkı bende war yolluyum sana tarzı yollanımlarla hepımız potansıyel bırer korsanız. o yuzden hıc bırseyın mucadelesını wermeyın arkadaslar. kım korsana ben cok karsıyım desede aslında ınternet baslı basına zaten bır korsan we bununda kımse karsısına gecemez.

teşekkürler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
silent_guitar

MesajTarih: Sal 22.11.2005 15:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Yasalar bilerek öyle hazırlanıyor çünkü türkiye ekonomisinin yarısından fazlası kayıt dışı.

Bu durum bilerek veya bilmeyerek bir açık teşkil eder.En azından firmalar için.Tabi okuduğunu anlayabilene...
eXpert

MesajTarih: Sal 22.11.2005 15:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

silent_guitar demiş ki:
Alıntı:

Bu durum bilerek veya bilmeyerek bir açık teşkil eder.En azından firmalar için.Tabi okuduğunu anlayabilene...

Mesaj bana aittir.Bir karışıklık olmuş,özürlerimi sunarım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
HalukOzgur

MesajTarih: Sal 22.11.2005 16:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ares07 demiş ki:
cd kapagı cdler bunların basılması bunların kultur bakanlıgından gecmesı bandrollenmesı yapılan kayıtlar falan fılan derken aslında sızın pıyasada gordugunuz 10 ytl lık bır cd den sanatcının kazandıgı 3 tas catlasın 4ytl oluor

Alında demek istediğim tam olarak buydu.
Ortada çift taraflı bir mağduriyet yaşanıyor.
Hem sanatçı, bilgisayar programcıdsı,vs. mağdur oluyor bu durumdan hemde bu metaları satın alanlar korsancılar ve yayın şirketleri arasında sıkışıp kalıyor.
Ortada bu kadar mağdur varkende tabiki yayın şirketleri ve korsancılar aradan parsayı götürüyor.
Ondan sonra metayı hazırlayan, onu korsan alana düşman kesiliyor, sen kaka çocuksun diye.
Halbuki işin iç yüzü çok farklı.
Öyle güldürmeyin adamı demekle olmuyor.
piyanist

MesajTarih: Sal 22.11.2005 19:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bugün 2 gazetede şu haberi okudum. Ayşe Arman, bir röportajında taammüden kelimesini "tahammüden" olarak kullanmış.
Türkçeyi doğru kullanmak açısından, anında eleştiriler gelmiş köşe yazarlarından Ayşe Arman'a.

HalukOzgur demiş ki:
Ben bir inşaat mühendisiyim ve şu ana kadar bir adet bile sigortası zamanında ve doğru ödenen bir işçiye rastlamadım.

HalukOzgur demiş ki:
İbrahim tatlısesin otellerindeki, lahmacuncusundaki, müzik şirketindeki işçi ibrahim tatlısesi televizyonlarda halkı korsana karşı duyarlı olmaya çağırırken ne der acaba?

Bir inşaat mühendisinin, "İbrahim tatlısesin" ve "ibrahim tatlısesi" olmak üzere iki kere yanlış yazmasına şahsen üzüldüm.

Doğrusu: İbrahim Tatlıses'in; İbrahim Tatlıses'i.

İnşaat mühendisi gibi okumuş kişiler, biz genç nesillere örnek olmak istiyorlarsa; yazım kurallarına dikkat etmek zorundadırlar.

Özetle, lütfen Türkçemize dikkat!
HalukOzgur

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 1:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iBRAHİM tATLISES
gollum1234

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 1:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

piyanist demiş ki:
Bugün 2 gazetede şu haberi okudum. Ayşe Arman, bir röportajında taammüden kelimesini "tahammüden" olarak kullanmış.
Türkçeyi doğru kullanmak açısından, anında eleştiriler gelmiş köşe yazarlarından Ayşe Arman'a.

HalukOzgur demiş ki:

HalukOzgur demiş ki:

Bir inşaat mühendisinin, "İbrahim tatlısesin" ve "ibrahim tatlısesi" olmak üzere iki kere yanlış yazmasına şahsen üzüldüm.

Doğrusu: İbrahim Tatlıses'in; İbrahim Tatlıses'i.

İnşaat mühendisi gibi okumuş kişiler, biz genç nesillere örnek olmak istiyorlarsa; yazım kurallarına dikkat etmek zorundadırlar.

ya arkadaşlar konuya böle mesaj atacaksanız hiç atmayın bari ya özel mesaj la uyarın ya bende yeni bir gelişme var diye takip ediyorum burayı llütfen konu ile alakalı mesajlar atın
cavo

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 3:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cavo demiş ki:

Sen bunu yazıp da bana hala fırsatçı diyorsan bende seni "düşüncesiz" veya "düşünemeyen" birisi olarak adlandırıyorum. Çünkü, yazdıkların zaten benim bahsettiğim sistemin çelişkisini barındırıyor. Biraz düşün istersen...

Sanatçı, adı üzerinde sanat icra eden kişidir. Para kazanma kaygısı olan bir tüccar değildir!... Bunun için sanatçıların para kazanma kaygısı olmamalıdır. Olduğu sürece popüler kültür kendisini var edecektir. Popüler kültür varolduğu sürece de korsan var olacaktır...

Bana nankör ve bencil demişsin... Merak etme... Senden çok daha dertliyim ben korsan konusunda... Yaşananları anlatmama gerek yok şu anda seni inandırmak için...

abi bak sunu anlamıyorsun hala.sanatcının sanatını icra edebilmesi için paraya ihtiyacı var.bunu düşünemiyormusun.lütfen basit düşünme.iyi bir müzisyen müziği dısında ne ile para kazanabilir.bu adam robot değil insan.yasamak için paraya ihtiyacı var.sanatcının para kazanma kaygısı yok.karın doyurma ve sanatını ileride de icra edebilmesi için paraya ihtiyacı olduğundan kaygılı sanatcı.bunu biraz düşünmelisin bence.kesinlikle doğru bir husustur bu.bunun içinde yanlıs göremiyorum.
anarchist_hippy

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 3:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cavo demiş ki:

abi bak sunu anlamıyorsun hala.sanatcının sanatını icra edebilmesi için paraya ihtiyacı var.bunu düşünemiyormusun.lütfen basit düşünme.iyi bir müzisyen müziği dısında ne ile para kazanabilir.bu adam robot değil insan.yasamak için paraya ihtiyacı var.sanatcının para kazanma kaygısı yok.karın doyurma ve sanatını ileride de icra edebilmesi için paraya ihtiyacı olduğundan kaygılı sanatcı.bunu biraz düşünmelisin bence.kesinlikle doğru bir husustur bu.bunun içinde yanlıs göremiyorum.

Asıl sen şunu bir türlü göremiyorsun. Kendin yazıyorsun işte; "sanatını icra edebilmesi için paraya ihtiyacı var.bunu düşünemiyormusun"diye. Yani bu sistem sanatçının sanat üretmesini değil, bir meta, bir pazar malı üretmesini istiyor. Yani ondan sanatını icra atmesini istemiyor. Peki sanatçının sanat eseri üretmesinden daha doğal ne olabilir? Sanatçılar, sanat eserleri üretmek için vardırlar. Piyasaya mal üretmek için değil.

Piyasa malı üretildikçe popüler kültür diye adlandırılan, kullan-at ürünler var oalcaktır. Bu tüketimi arttıracak, artan tüketim de üretimi arttıracaktır. Ama bu üretim kaliteli olmayacaktır. Sadece tüketime yönelik, sanat/estetik kaygısı olmayan, alelade pazar mallarını bizler sanat eseri diye yutacağız. Giderek düşen sanat seviyesi, kültür seviyesini de alta çekecektir... Böylece yaşanan kültürel yozlaşma toplumda bir çözülme meydana getirecektir.

Korsan yanlısı değilim... Ancak korsan denilen sektör, yani informal sektör de açık bir şekilde formal sektörle iç içedir. Dolayısıyla formal sektör de informal sektörden para kazanmaktadır. Yani bizlerin informal gördüğü sektör, aslında formal sektrün önemli bir parçasıdır. Yukarıdaki yazılarda da belirtildiği gibi, informal sektör varlığını yoksulluk yok olana kadar hep koruyacaktır. Çünkü, yoksul insan formalliğe para yetiştiremez kapitalist ekonomide... İnformali yaratır, ona para verir. Formal sektör bunu da eline alır, ondan da para kazanır. Sonuçta hepsi sisteme dahil olur. Hepsi toplumun yararına olur. Sadece girdi oranlarında farklılık olur.

Yayın - müzik evleri hakkındaki görüşümü söyledim zaten. Siz orjinal alsanız da onlar zaten sanatçıya gereken parayı vermiyorlar. Yani yine dinleyici de, sanatçı da sömürülüyor. Aracı kurumlar sömürüyor. Bunu sağlayan da sistemin kendisidir. Bunun için eğer bir sömürünün önüne geçilecekse, korsanla mücadele gibi küçük birşeyle uğraşmak yerine doğrudan sistem hedef alınmalıdır ki, sömürü gerçekten de ortadan kalkabilsin...

İşte bunun için ben korsanla savaşmak yerine, sistemle savaşmayı öneriyorum. Siz korsan alsanız da, almasanız da müzik patronları para kazanacaklar, müşteriyi de, sanatçıyı da sömürecekler. Ama eğer sistem değişirse, sanatçı da kazanacak, dinleyicisi okuyucusu da....
Başa dön
piyanist

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 8:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

piyanist demiş ki:

ya arkadaşlar konuya böle mesaj atacaksanız hiç atmayın bari ya özel mesaj la uyarın ya bende yeni bir gelişme var diye takip ediyorum burayı llütfen konu ile alakalı mesajlar atın[/quote]

Ne günlere kaldık?

Türkçemize sahip çıkmak, Türkçemize saygı göstermek suç oldu!

böle değil böyle! ... Laughing
anarchist_hippy

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 13:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Piyanist.

İnsanlar buraya klavye ile yazı yazıyorlar. Sonuçta parmakla yazılıyor ve tuşlara basılamayabilir veya fazladan basılabilir. Shift tuşuna basılamayabilir o anda... Bu tür küçük hatalar mazur görmek gerekli kasıtlı olmadığı sürece Wink
Başa dön
gollum1234

MesajTarih: Çrş 23.11.2005 14:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani birde ben hızlı yazarım alışkanlık yüzünden neden böyle bir alışkanlığım var bilmiyorum ama var işte
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
5. sayfa (Toplam 7 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız