Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Floyd Rose'lu bir gitarı akord etmek
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Floyd Rose'lu bir gitarı akord etmek
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Stormcrow
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 11.11.2005 17:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

telleri taktıktan sonra biraz çektirirseniz çabuk oturur
kopartmadan tabii Smile
tüm telleri bend yapın zaten olayı şöyle anlarsınız tam oturmamış telde bend yapınca gitmesi gereken notaya ulaşmaz hafif pes kalır
bunu yaptıktan sonra tekrar kontrol edin kitleyin
yeterince açılmışsa teller sorun olmaz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Misery

MesajTarih: Pzr 13.11.2005 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar bende yeni RG 320 FM gitar aldım akort tutması iyi bayaa yeni almama ve hiç ayar görmemesine göre ama bir iki sorum olacak kalın mi teli biraz pesleşio özellikle kalın mi teli diğerleri sağlam özellikle ince mi,si,sol telleri nerdeyse hiç atmıyor.Re teli çok az pesleşio sesi bozmuyacak kadar bide kalın mi teli pesleşiyor biraz ama dediğim gibi hiçbir ayar yapılmadı gitara Smile bide akort tam gözüküo sonra bakıorum hafif pes olmuş bir iki tel ama seste problem yok kuılaktan akor bozukluğu anlaşılmıo yani sonra bakıorum akort yerinde Smile floyd rose'lu gitarı ilk defa kullandığım için huyunu suyunu bilmiorum sanırım Smile bu floyd rose'lu gitarlarda herzaman dört dörtlük akort olurmu yani ne kadar çalarsınız çalın bütün notlar tunerda tam ortada dururmu yoksa floyd'un huyundan hafif öne arkaya oynayıp tekrar düzelirmi?ya anlatamamış yada saçma sapan yazmışta olabilirim ama Smile sadece floyd rose'a bi türlü tam alışamadımda kullananlardan bir iki bilgi istiyorum işte Smile bi akort tutmuo diyen arkadaşlar sizde akort tutmazken bütün tellermi kaçıo yada kaçan teller ne kadar kaçıo yani benim şu anda gitarımda kulaktan anlatabileceğin bi akor kaçması yok kulaktan herşey normal ama tunerdan bakınca hafif kaçık gibi gözüküo biras çalıorum akor tekrar tunerda doğru gözüküo Smile
Carpe Diem-Gitar Her Çarşamba 20:30-23:30 arası Amarillo'dayız(80'ler pop-rock)
Soyhan Abca
Başa dön
Misery

MesajTarih: Pzr 13.11.2005 17:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bide İbanez RG 350,RG 370,RG 320 kullanıcıları yani Edge III köprü kullananlar da soruma yanıt verirsede çok sewinirim floyd'larından memnuniyetleri,akort kaçırma durumları ve nasıl bi ayar yaptıklarını yada yaptırdıklarını yazabilirlerse sewinirim
şimdiden teşekkürler
Carpe Diem-Gitar Her Çarşamba 20:30-23:30 arası Amarillo'dayız(80'ler pop-rock)
Soyhan Abca
Başa dön
neil

MesajTarih: Pts 29.05.2006 0:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herkese merhaba, benim de sorunum aynen misery adli arkadasin yazdigi gibi(hemen hemen), kulaktan pek bi sorun yok ama akort surekli pese iniyor, tek farki benim butun teller ayni derecede peslesiyor ama dedigim gibi kulaktan pek anlasilmiyor, ne yapmam gerekir veya neyi yanlis yapiyorum?(benim gitarimda yeni cortx6 ve yeni ayar yaptirdim -sanirim- telleri degistirdim 1.0 tel taktirdim, ayarini duzgun yapilmis oldugunu saniyorum usta cok iyi bi usta cunku)
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız