Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - F.Nietzsche
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

F.Nietzsche
Sayfa 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
YehuDa

MesajTarih: Pzr 07.09.2003 16:23    Mesaj konusu: F.Nietzsche Alıntıyla Cevap Ver

kendisi bir düşünürdür.Gerçekten kaliteli düşünceleri olan saygı duyulması gereken bir kişiliktir.
Kendisini tanıyanlarla burada onun görüşlerini,düşüncelerini tartışmak isterim...

ümit,kötülüklerin en kötüsüdür.Çünkü işkenceyi uzatır (f.nietzsche)
alt_mus_freedom_peace

MesajTarih: Pts 08.09.2003 4:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam öncelikle sana bir teşekkür etmek gerek..sonra da kutlamak..NIETZSCHE yi biliyorum..irwin yalom un 'nietzsche ağladığında' diye bir kitabı vardı..kitap bayadır var bende ama son 1 yılda kitaplardan soğumam nedeniyle okuyamadım..ama şu sıralar ilginç bir istek var içimde..kitabın konusunu da az çok biliyorum..yalnız tartışacak kadar değil..sadece ilgim olduğunu söylemek istedim..bir de başkalarının da ilgilendiğini görmek daha çok isteklendiriyor beni..neyse yeterince bilgilendiğimde tekrar yazmak ümidiyle Smile
(acaba bunları icq dan yazsam daha mı mantıklı olurdu?)
red_hair

MesajTarih: Pts 08.09.2003 14:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nietzsche ağladında yı ben okudum ve o kadar etkilendim ki.. tekrar tekrar okumak istiyorum..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
hepyek

MesajTarih: Sal 09.09.2003 14:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet nıetzsche tartışmayı çok severim,ilk böyle buyurdu zerdüşle üst insanı tandım,ondan sonra ağladığındayada başladım ama yarım kadı btiricem en kısa zamanda,kafama takılan şu sözü var''herkes için evrensel bir ahlak fikri çok gülünüçtür,herkes için geçerli bir ahlak sadece aristokrat bir azınlık içidir''aşağı yukarı veya tam metni buydu!Şimdi bu filozof üstada anarşist diyebilirmiyiz?Eğer anarşistse yalnızlığı tercih etmiştir,yani anarşizm doğrudur ama derken insanlara karşı olan bir şeylerden veya insan yapısını bozuk gördüğü için anarşizm ama yalnız başına mı demiştir sizce?ilk tartışma sorum bu...tanrı öldü...
soulatabyss

MesajTarih: Sal 09.09.2003 20:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"en çok çiy damlası en sessiz gecede düşer"
"güçlenmek istiyorsan,önce köklerini hiçliğin derinlerine gömmeli ve en yalnız yalnızlığınla yüz yüze gelmeyi öğrenmelisin..."
"doğru zamanda öl"
"her insan gerçeğin ne kadarına dayanabileceğini seçmeli"
"önce zorunlu olanı istemek,sonra da isteneni sevmek gerekir."
"NEYSEN O OL!"
Nietzche Ağladığında'dan alıntılardır yukarıdakiler.söz konusu kitap beni de bağlamıştı kendine ve ilk defa anlamıştım felsefenin derinliğindeki gerekliliği.o kitabı okudktan sonra da çok fazla düşünmeye başlamıştım nitekim.rahatsız değilim.sorarsanız kendi kendime amatör bir filozofum içimde,çünkü düşünmeyi seviyorum.bunu da Nietzche'ye borçluyum diyebilirim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
YehuDa

MesajTarih: Sal 09.09.2003 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında tanrıyı öldürdük görüşüne katılmıyorum.Çünkü bilimsel gerçekler(özellikle insan biyolojisi)belli bir yerden sonra insanın cevap veremeyeceği noktalara ulaşıyor.Burda devreye Yüce yaratıcı giriyor işte.

(hepyak sen avatarındaki tiyatrocu musun ?
ZeRDuSHT

MesajTarih: Sal 09.09.2003 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

niçe... düşünceleriyle insanların hayatına yön veren bir insan... her ne kadar kitaplarını okurken çok da zorlansam, niçe çok ciddi anlamda üstüne düşülmesi gereken bir düşünür...

Yalom'un niçe ağladığında adlı kitabı, bugüne kadar okuduğum kitaplar arasında en mükemmellerinden biriydi... Yalom'un usta kalemi ve Niçe'nin hayatından bir kesitin birleşmesi ortaya tam anlamıyla bir başyapıt çıkarmış bana göre... Romanlara olan önyargımı yıktı diyebilirim... Tavsiye olunur yani...

--------
ölümün en güzel yanı, bir daha ölmenin olmaması (F. Nietzsche)
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
uyuz

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 12:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

en sevdiğim söz orada'ümit beslemek kötüdür çünkü işkenceyi uzatır'bu söze taptım resmen divan da çok iyi bir kitap onu da okuyun
hepyek

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 14:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

YehuDa demiş ki:
Aslında tanrıyı öldürdük görüşüne katılmıyorum.Çünkü bilimsel gerçekler(özellikle insan biyolojisi)belli bir yerden sonra insanın cevap veremeyeceği noktalara ulaşıyor.Burda devreye Yüce yaratıcı giriyor işte.

(hepyak sen avatarındaki tiyatrocu musun ?

İnsan biyolojisi yani oluşumdan mı kastın yoksa allah'tan ümit kesilmez kısmını mı diyorsun anlaymadım,ama nitzsche tanrı öldü derken bireyseldi yine sözün aslı yanılma payım saklı yine''ben onyedi yaşındayken tanrı öldü'dür,yani ben öldürdüm herkes öldürebilir,ama herkes öldürecek değildir,dene ve gör,çok severim o tiyatrocuyu Smile
antikonformist

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 14:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ümit en son kötülüktür.Pandora'nın kutusu açılıp Zeus'un içinde sakladığı bütün kötülükler dünyaya saçıldığı zaman orada son bir kötülük kaldığından kimsenin haberi olmamıştı.Ümidi o zamandan beri insanlar yanlışlıkla iyi şans olarak yorumladı.Fakat Zeus'un arzusunun insanların kendilerini işkenceye teslim etmeleri olduğunu unuttuk.Ümit en son kötülüktür.Çünkü ümit;işkenceyi uzatır...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
nosferatu19211

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 15:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

böyle buyurdu zerdüst,deccal ve ırvın yalomun nietzche agladıgında yapıtını okudum ama ırvın yalomun kitabından pek memnun kaldıgımı söyleyemem.nietzche altinsan imajı sergiledi kitapta salome ise yararlı olanın dogrultusunda giden üstinsan adayıSmile Belkİde ilk olarak nietzchenin eserlerini okudugumdan olsa gerek böyle düsünmem..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
01160070g0500110

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 16:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hiçliğin derinlerinde kaybolmak isteyenler ve neden çabalamak zorundayım bu anlamsız hayatta sorusunu sorabilenler için idealdir Nietzsche okumak ve de kitaplarında yaşayabilmek düşsel ütopik gerçekliğin ağırlığını.. Onu tam anlamıyla özümseyebilmek ruh yüceliğine ulaşmayı gerektirir ki çoğu kişinin onu bütünüyle anladığını sanmıyorum. Ben de dahil herkes niçeci oluvermiştir nedense!

Birkaç satır eserlerinden:

Nihilizmin anlamı nedir? diye sorar ve yanıtı şöyle verir: En üst değerlerin değersizleşmesi. “Niçin!”e yanıt verilebilmiş değil. (Güç İstenci)

İradene inan ve şunu söyle: Ben sadece bu olmak istiyorum. Cezanın kendi yasasını üzerine as. Biz onlarız infazcısı olmalıyız! (Aforizmalar)

Ben, attığı zarın kendisine şans getirdiğinde utananı, sıkılanı ve kendisini sorgulayarak ben hilekar bir oyuncu muyum? diye soranı severim. Ben yaşamayı bilmeyenleri severim.. (Ve Böyle Buyurdu Zerdüşt)

vs.

Neden? Nasıl? Niçin?.. Özetle, benim ondan anladığım daha doğrusu anlamadığım bu.
YehuDa

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 23:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Onun tanrıyı öldürmesinin sebebi bence aşırı katolik babası ve onun baskıları bence.
Onun kitaplarını okurken elinize bir kalem almalısınız .Çünkü okuduğunuz her cümlenin altını çizmelis ve dönüp tekrar tekrar okumalısınız...

Kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız:Önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz?
---BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT

Bu soru haftalardır aklımı kurcalıyor ama hala kendime bir cevap veremedim...
HornyDevil

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 23:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nietzcheyle tanısmadan once su umitle ilgili oan sozun bir degisigini kendi kendime soylerdim ve bu soze onda rastladıgımda hayran kaldım gercekten ve guclu olmayı acı cekerek dusunmeyi hayatın gerceklerini ufak bir nietzche var burda tam kopyası değil ama cogu dusuncesiyle aynı Smile
YehuDa

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 23:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Acılardır insanı güçlü yapan , ve güçlü sıfatı ile hayatın gerçeklerini anlamakta herhalde onurdur...
HornyDevil

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 23:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu arada atlamadan gecemeyecehim nietzche anarsist değil bildigim kadarıyla anarsist gorsuleri var ama nihilist nietzche bildigim kadarıyla
YehuDa

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet nihilist
HornyDevil

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 23:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya bu arada okuyacak bir kitab bulamıyorum nietzche agladıgındayı tekrar okusam mı belki atladıgım ya da dikkatimden kaan birseyler vardır
aditya

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 23:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"nıetzsche ağladığında" yı lise yıllarında okumuştum. lise yıllarında diyorum çünkü kitabı bitirdikten bir kaç ay sonra yeniden okumaya başlıyordum.
sanki kitap beynimi alıp masanın üstüne gözlerimin önüne koymuştu. üstünden yıllarda geçse etkisinden kurtulduğumu söyleyemem. belki de doğrusu budur.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hepyek

MesajTarih: Cum 12.09.2003 20:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya arkadaşalar ukala bir cümle olacak ama kusura bakmayın nihilist olduğunu nelere dayanarak söylüyorsunuz?ben anaşist olarak anladım onu!nihilist yanlarından haberim yoktu...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Sonraki
1. sayfa (Toplam 18 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız