Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Nirvana
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Nirvana
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 99, 100, 101  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rest

MesajTarih: Prş 04.09.2003 15:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tekrar ediyorum bence olmus bitmis seyleri tartismak zaman kaybi yaratiyor..
Yeni birseyler varsa paylasalim,
Krist gecen sene album yaptigi grubu Eyes Adrift i, hatta profesyonel muzigi biraktigini acikladi gecen ay mesela.. Sebebi de muzik endustrisine artik katlanamamasi ve politikaya girmek istemesi..
Hala seattle da kiz arkadasi ve annesi ile beraber yasiyor (nirvana da calarken evlendigi hatundan ayrildi), iki tane kopegi var Smile, internette bush aleyhine yazilar yaziyor, arada yerel politik toplantilarda falan konusmaci olarak cagiriliyor. Oldukca kulturlu ve esprili bir adam ama fazla ortaliga takilmiyor, kendi halinde yani..
Eyes Adrift in muzigini mp3 lerden dinledigim kadariyla anlatayim, vokalde ex-Meat puppets Curt Kirkwood var, davulda ex- Sublime Bud Gaugh var, yani bir cesit karma bi grup.. Tarzlari da biraz rocknroll hatta bazen country e bile kayan bir sound, cok enerjik bir muzik degil.. Fazla konser ve promosyon olayina girmediler, muhtemelen de 2. bir album yapmazlar.. http://www.eyesadrift.com
GrungeR

MesajTarih: Prş 04.09.2003 17:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nirvana;
bence tam tersine daha çok para kazanmak için hepsini bir albümde yayınlamıyolar, birçok albüme böyle serpiştirecek ki o kancık courtney kazansın,
ama günahını almayalım sürtüğün belki davalar devam ediyor diye de yayınlanamış olabilir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
J_Rotten
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 04.09.2003 21:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben "şu zamanda" Nirvana'yı tek kelimeyle tanımlıyorum:Sır...
Nirvana

MesajTarih: Cmt 06.09.2003 0:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya peki ne zaman gelicek bu adamın orjinal cd leri türkiye'ye ya.Bir sürü toplama albümü war demo albümü war fln yani.Daha kaç yıl beklenilicek bu albümler sonuc olarak o para gine courtny nın cebine giricegini bilsemde napalım el mahkum alıcaz(şahsen ben)
alt_mus_freedom_peace

MesajTarih: Cmt 06.09.2003 1:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya arkadaş sen de çıkınca korsanlarından al!!hem ucuza gelir hem de o karının cebine gitmemiş olur..ne çözüm ama fikir
Guardian

MesajTarih: Cmt 06.09.2003 11:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ahhh bi çıksa..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
anoshuThRa

MesajTarih: Pts 08.09.2003 13:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

come as you are,smells like teen spirit,something in the way..en sewdiğim şarkılar olduğu gibi nirvana da en sewdiğim gruplardandır..Kurt Cobain in vokal yeteneğini yabana atmamak gerek..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
rest

MesajTarih: Pts 08.09.2003 15:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

96-97 yilinda singles box set gelmisti Turkiye ye..
Zaten diger toplamalar vs. bootleg statusunde yayinlaniyor yurtdisinda da, yani orjinal sayilmiyor..
Ben cok fazla 'temiz' dokuman kaldigini dusunmuyorum, zaten internetten de bulunabilecek en fazla 10-15 civari unreleased sarkilari var. Onlarin cogu da studyo session larinda
canli olarak kaydedilmis veya konserlerden kayit ve cok da ic acici sarkilar degil. Yani bir you know you are right kadar temiz ve enerjik bir sarki beklemeyin bence.. En azindan uzun bir sure.. Cunku en az bir 15- 20 sene daha ekmek yerler cunku bu gruptan.. Bkz the doors, hendrix vs..
schizophren

MesajTarih: Pts 08.09.2003 17:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En sevmediğim gruplar arasında.Nedenini sorma kulak meselesi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
KuRTCoBaiN_1907

MesajTarih: Sal 09.09.2003 14:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nirvana'yı punk'a çekmek bana göre yanlış.
Grunge'ın 80lerin sonundaki yeniden doğuşu ve 90ların ortasındaki ölüşü olarak adlandırabiliriz...
Hemen hemen her şarkıları harika...
Müziğini beğenmediiniz parçaların sözlerinden dahi yeterince etkilenebilirsiniz bazen...
In Bloom,About a girl,You know You're right,Rape Me,Dumb,Sliver,Smells Like...
ve daha niceleri...
kayıtları olmayan daha 10larca parça var ve kahrolası courtney love'ın elinde!
eğer onlar ortaya çıkarsa 2000li yılların ortalarına kadar her yıl mükemmel turnelere çıkan albümü milyonlarca satan bir grup etkisini koruyacaktır nirvana...
''Grunge is dead!''
alerji

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 5:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nirvana... TAPIYORUM!!! Tap bence mükemmel ötesi... yani anlatamam nası bişi olduğunu... Kurt Cobain'in hayat hikayesini, nasıl öldüğünü filan ayrıntılarıyla öğrendiğimde günlerce ağladığımı hatırlıyorum ben (ciddiyim) resmen yas tuttum. rüyalarıma giriyodu... bi de şimdi sağolsun rocker89 kafama adamın öldürüldüğünü soktu. düşünüyorum da haklı. ben iyice kötü oldum ya... bu böyle olmaz yane... ölmesi gereken kişiler başkalarıyken(!) Ateş et (courtney gibi mesela) Evil or Very Mad ne biliyim ya... yazık oldu. bence de KuRTCoBaiN_1907'nin de dediği gibi grunge Nirvana'yla öldü. Ya da heralde şöyle desek daha doğru olur "grunge Kurt Cobain'le öldü!" şu an bile gözlerim dolu. Crying or Very sad ne kadar sewdiğimi anlayın artık. Aşık oldum

şarkılarına gelince "best of" albüm tabiki en iyiler. en sewdiklerimin direkt toplaması. ama genelleme yaparsak. hepsi güzel!!! (kötü olabilir mi???)
funkyduck

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 10:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ah ah bele ne zaamanlardı onnar....unplugged NY u ilk dinlediimi hatırlıorm daha bi sevmiştim adamı hala da dinlettiriyo kendini ama sanki bi rüyaydı ve bitti...hep garip gelmişti bu kadar güzel olebilmesi nirvananın....oyoyoyoy efkar........
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
radi

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 14:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya şu kurt cobain öldürüldü saçmalığını bırakın artık ,adamın şarkı sözlerini hiç mi denk getiripte anlamaya çalışmadınız ya da anlayamadınız mı ?şunun hayranıyım bunun hayranıyım diyosunuz ama heralde şarkı sözlerine yeteri kadar önem vermiyorsunuz,ritmi duy başla oynamaya zıplamaya ,sözlerde kafiyeliyse ooh ne ala Smile her genç ölen rock yıldızının arkasından böyle palavralar ortaya çıkarılır bilinçli olarak,jim morrison uda öldükten birkaç gün sonra uçağa binerken görmüşler,heralde cennete uçakla gidiyordu :)neyse kendinize iyi bakın
alerji

MesajTarih: Çrş 10.09.2003 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iyi de kanıtlar var. ilk başta ben de olmaz diye düşünmüştüm ama sonra düşündükçe doğru olabileceğine karar verdim. ayrıca şarkı sözleriyle de ilgileniyoruz. şarkıları beğeniyoruz derken zaten kimse şarkının melodisini beğeniyorum demiyo burda. çoğunun melodisi zaten birbirine benziyo. kurt cobain'in de ölümüne taktık çünkü nirvana onunla vardı. yanlışım varsa söyleyin, nirvana dendiğinde akla ilk gelen isimdi. jim morrison palavrasını da bilemem ama biz zaten kurt cobain'in yaşadığını filan iddia etmedik. bazı kanıtlar doğrultusunda yorum yapıyoruz sadece...
radi

MesajTarih: Prş 11.09.2003 15:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya alerji kusura bakma ama sen biraz delisin galiba Smile neyse kanıtları falan boşver ,bu kanıtlar dan daha gerçek olan birşey var ortada kurt cobain ölmesinden önceki mart ayında romada otel odasında intihara teşebbüs etti mi etmedi mi?courtney love otel odasına gelmeseydi nisan ayında değil mart ayında uğurlayacaktık kendisini ebediyete,adamın intihar eğilimli hayal gücü var işte etmiş intiharını, şimdi karalamayalım adamın son gösterisini,kapanışı intiharla yapmak istedi yaptı hepsi gösterinin bir parçasıydı ,çok şiirsel oldu kendimi tebrik ederim Smile seni de cobain sevginden dolayı ayrıca tebrik ederim Smile
alerji

MesajTarih: Prş 11.09.2003 16:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya saol tebriklerinden dolayı ama nerden biliyoruz intihar etmek istediğini bak kendi ağzınla söylüyosun onu otel odasında bulan courtney love. nası emin olabiliriz ki... bi de şöyle düşün. bu olaydan sonra adam hastaneye yattı. eğer gerçekten ölmek isteseydi hastaneyle ne alaka... tamam kaçtı ama o da courtney denen o ..... dan kaynaklanıyo. haksız mıyım?
alerji

MesajTarih: Prş 11.09.2003 19:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya bilmiyorum belki de kendime yediremiyorumdur kurt cobain'in intihar ettiğini. kusura bakma sen. tartışma gibi bi niyetim yoktu.
darthseth

MesajTarih: Prş 11.09.2003 19:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

durum şu, onun intiharı bir kazaya kurban gitmesinden daha iyiydi.. hep sevmişimdir şu sözü
"its better to burn out than fade away"
Nirvana

MesajTarih: Cum 12.09.2003 1:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya kurt gıbı bır ınsanın nasıl olurda oyle bır o.pu ya asık olur kafam almıyo .kendı sozlerınde onu cok sevıdıgı ve onun kurt'u hayata bagladıgıdır ne yazıkkı.Ama eger onun olumune neden olan o gereksız olan courtney denen yuz karasıysa fanaticlerı (benım gıbı nıcelerı) için tam bir fiyasko olur bana cok daha fazla koyar eğer öldürüldüğü gibi bir sey cıkarsa.En azından acısından kendi istegiyle kurtulmus diye bakarken (büyük bir cesaret örnegi gosterek) saçma bir nedenden dolayı ölmesi bana çok daha fazla koyar
funkyduck

MesajTarih: Cum 12.09.2003 10:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gençler biliyor musunuz kurt cobain ölmüş...Bence artık Courtney'nin pisliklerini ve Kurt'ün onu severek nasıl bir hata yaptığını tartışmayı bıraksanız diyorum televoleye kaydı muhabbet...Adamın müziği var koç gibi ve bundan sonrasını tartışmaya gerek yok bence...

Yanlış anlamayın....işinize karışmak gibi oldu ama Kurt'ün anısına saygısızlık gibi geliyor yaptığınız...

En son funkyduck tarafından Cum 12.09.2003 14:32 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 99, 100, 101  Sonraki
3. sayfa (Toplam 101 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız