Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Paranoya
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Paranoya
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
_Unforgiven__

MesajTarih: Prş 01.09.2005 20:43    Mesaj konusu: Paranoya Alıntıyla Cevap Ver

Nasıl bi durumdur bu böyle!Sonu olmayan bi korkumu yoksa bi çeşit takıntımı...

şüphelendikleriniz? neler varsa yazın.......

Mesela ben Bu forumlara yazan kişilerin birileri tarafından izlendiği ve listelendiği şeklinde bi paranoyam var Very Happy Şaka bi yana bazen evde yalnızken birinin hep beni izlediğini sanıyorum ne oluyor bana Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
soloist
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 01.09.2005 21:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Very Happy,yau bende Truman Show'u izledikten sonra kendimi bazen halâ Truman zannederim Very Happy...
Yau senin avatarda tam bir paronayak insan var zaten Laughing,şimdi dikkat ettim,sen kırlara sal kendini gözüm Laughing ...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
_Unforgiven__

MesajTarih: Cum 02.09.2005 16:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

soloist demiş ki:
Very Happy,yau bende Truman Show'u izledikten sonra kendimi bazen halâ Truman zannederim Very Happy...
Yau senin avatarda tam bir paronayak insan var zaten Laughing,şimdi dikkat ettim,sen kırlara sal kendini gözüm Laughing ...

Ahahaha Very Happy trumanın iz bırakmadığı insan yoktur herhalde
Başa dön
LeprosyX

MesajTarih: Cum 02.09.2005 21:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Varg - Euro 'yu öldürdüğüme pişman değilim, çünkü bunu daha önce o denemişti.Ben onu öldürmeseydim o beni öldürecekti...

Çok bilmediğimden soruyorum bu da bir paranoya mıdır?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
nazicik

MesajTarih: Cum 02.09.2005 21:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

paranoya, "dijital kaleyi" okuduktan sonra e-mail yazarken bush hakkında saygılı konuşmaktır.
Başa dön
silence-of-hell

MesajTarih: Cum 02.09.2005 22:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet paraanoya bir korku ,dehşet, ölüm,vahşet bunları topla=paranoya
soloist

MesajTarih: Cum 02.09.2005 22:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Paranoya;Paranoya kurmaktır...
Başa dön
sizastam

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 1:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim genel durumuma verilen ad Smile
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 4:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nazicik demiş ki:
paranoya, "dijital kaleyi" okuduktan sonra e-mail yazarken bush hakkında saygılı konuşmaktır.

Kesinlikle. Muhteşem bir örnek olmuş!

Öte yandan, paranoya'nın en güzel örneklerinden biri Suç ve Ceza'da mevcuttur; etrafındaki her hareketten ve sana gelsin gelmesin, duyabildiğin her sözden, benmerkezci bir şekilde şüphelenmektir; sürekli takip edildiğine, sürekli aleyhinde bir şeyler planlandığına, veya benzeri şeylere inanıp durmaktır... benim ayık geçirdiğim zamanın %50'sinde içinde bulunduğum durumdur denebilir.
TEAR_OF_SOUL

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 18:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben paranoyanın ne olduğundan çok nedem olduğunu merak ediyorum,bazen sıkılsam da bu durumumdan işe yaradığı da çok olmuştur.
Başa dön
anarchist_hippy

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 18:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Acaba bir yaratıcılığının varlığını düşünmek de paranoya olabilirmi ki?!

Böyleyse küresel bir paranoyadan bahsedebiliriz sanısam:D
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
nazicik

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 18:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anarchist_hippy demiş ki:
Acaba bir yaratıcılığının varlığını düşünmek de paranoya olabilirmi ki?!

sessiz konuş soloist duymasın Twisted Evil
Başa dön
anarchist_hippy

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 18:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Duysun yav... Onun cevabını hazırlayıp yazıyorum hep ben...

Bu arada yazdığımı ateist - din tartışması olarak düşünmeyin. İnsanoğlu bir yaratıcının varlığından "kesin" emin değil. Sadece varlığından "şüphe duyuyor". Böyle alın lütfen

Teşekkürler
Başa dön
soloist

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 19:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Paranoya demeyelimde inanç diyelim...
Agresif vede itici bir yaklaşım,paranoya emin olmadan "acabamı lan,ya öyleyse" demek,inanç fiziksel yada mantıksal görmek demek,ALLAH'a inanç paranoya değildir...
Başa dön
anarchist_hippy

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eh hergün Dünya'da yüzlerce insanın bir Yaratıcı'nın varlığpını düşünmekten akıl hastanesine yatırıldığını düşünürsek.. Bence paranoya olma ihtimali yüksek, ancak artık toplumsallaştığından normal karşılanıyor...
Başa dön
soloist

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 19:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Verdiğin örnek çok komik vede yalan...
Metafiziksel olgular vede başıka etkenleri söylemeliydin,yoksa "ALLAH varmı acaba" diye delireni göremezsin...
Başa dön
anarchist_hippy

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 20:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yalan?! İstersen biraz araştırmayı denesen diyorum...

Biraz da bilgilenmeni diliyorum senin "allahından" sana...
Başa dön
soloist

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 20:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Senin dediğinin cevabı 2.satırımdan yanıt buluyor...
ALLAH varmı diye kimse kafayı yemez,O'na olan kulluk görevi için kafayı yemiş görünür,hiç bir akıl hastanesinde ALLAH'ın varlığını düşünerek deliren bulamazsın...
Araştırma ve ispatlarını bulup getir,ben sana açıklayayım,sen yine anlamadın neyin ne olduğunu...
Başa dön
AnGeLoFwOrDs

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 20:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Paranoya

Çoğumuz ara sıra başkalarının bize düşmanca davrandığı duygusuna kapılırız. Ancak paranoyaklar, sürekli olarak komşuları, birtakım garip "yaratıklar", hatta Merihliler olabilecek bir grup "kötünün" tehdidi altında bulundukları hezeyanı içindedirler. Paranoya, karmaşık bir ruhsal hastalıktır. En çarpıcı belirtileri hezeyanlardır. Paranoyak kişi başkalarının kendisine haksızlık yaptığına, eziyet ettiğine inanır. Bu "kötü niyetli başkaları", Merihlilerden casuslara ve televizyon spikerlerine kadar uzanan çok çeşitli kişiler olabilir.

Nedenleri
Paranoya, genellikle bir psikoz, yani akıl hastalığı belirtisidir ve nedeninin kısmen kalıtsal, kısmen de çevre etkilerine bağlı olduğu düşünülmektedir. Araştırmalar, aynı genetik yapıya sahip tek yumurta ikizlerinin ya birlikte paranoyak olduklarını ya da olmadıklarını, oysa farklı genetik yapıları olan çift yumurta ikizlerinde bu birlikteliğin çok daha az olduğunu göstermektedir. Sonuç, bir tür kalıtsal etkinin var olduğu görüşünü desteklemektedir. Öte yandan, çevrenin yarattığı stresler, belli aile içi ilişki biçimleri ve yaşam tarzları da paranoya olasılığını artırmaktadır. Ancak kalıtsal yatkınlık olmaksızın bu etkilerin paranoyaya yol açma olasılığı düşüktür.

Aşağı yukarı herkes zaman zaman kendisiyle "uğraşıldığı" düşüncesine kapılır. Ama bu geçicidir ve değişen koşullarla birlikte ortadan kalkar. Ancak eğer kalıtsal etken söz konusuysa belirtilerin dikkatle değerlendirilmesi gerekir. Araştırmalar, anne - babaları paranoyak olanların en yüksek risk grubuna girdiklerini göstermektedir. Paranoya, daha çok ileri yaşlarda ve toplumun alt tabakalarından kişilerde görülmektedir. Dikkatli incelemeler, bu ruhsal rahatsızlık ciddileştikçe, gerek hastalığının, gerekse kendisine kötülük edildiği duygularının yoğunlaşması sonucu hastanın, insanlarla yakın ilişkilerden kaçındığını, bunun da onu toplam merdiveninin alt basamaklarına doğru ittiğini ortaya koymaktadır. Paranoya, kendi başına pek tehlikeli değildir. Ama daha tehlikeli bir durumun, yani paranoid şizofreninin bir ön uyarısı olabileceği unutulmamalıdır. Kötülük görme duyguları bazen, misillemede bulunma arzusu ya da içinde bulunduğu durumla kendi başına, başa çıkma düşüncesini doğurabilir. Sözgelimi insanların kendisini ve başkalarını radyodan çıkan elektrik dalgalarıyla ele geçirdiğine inanan bir paranoyak, karşı önlem almanın görevi olduğunu düşünebilir ve harekete geçebilir. Ama gerçek bir tehlike olasılığı pek azdır, çünkü hasta kişi aynı zamanda çok tedirgin ve korku içinde olduğundan, tehditleri yalnızca sözde kalır.

Belirtiler
Hasta çok canlı sanrılar yaşayabilir, olmayan sesler işitebilir. Günlük olaylara, rastlantılara, başkalarının sıradan hareketlerine, kendine ilişkin olağanüstü anlamlar verir. Kulak misafiri olduğu konuşmaların kendisine ilişkin olduğunu, bunun herkesin ona karşı birleşmiş olduğunu kanıtladığına inanabilir. Sokaklarda, rastlantı sonucu birbirine benzer insanlar görse, izlendiği kanısına kapılabilir. Sonuç olarak, paranoyak kişi çoğunlukla korkak, kafası karışık ve sinirlidir. Yine de, başka akıl hastalıklarına oranla, düşünme ve öteki zihinsel süreçlerde fazla bir bozulma olmaz. Eziyete, haksızlığa uğrama duygusu, bunamada, epilepside ve amfetamin türü ilaçların alınması sonucunda da görülebilir. İlaçla ortaya çıktığında geçicidir ancak ilaç bedende etkisini sürdürdüğü varlığını korur.

Tedavi
Paranoya ciddi bir hastalıktır ve tedavisi kolay değildir. Ne yazık ki, belirtiler genellikle geç fark edilir. Uzun süre hastanın yalnızca kavgacı, huzursuzluk yaratıcı olduğu düşünülür. Öteki davranışları ve inançları olağan, akla uygun olduğu için, kimse akıl hastalığından kuşkulanmaz. Tam anlamıyla ileri bir durum olan paranoid şizofreni, genellikle psikotrop türü ilaçlarla tedavi edilir. Hastaların dörtte biri ilaç tedavisi ve psikoterapiyle belli bir süre sonra iyileşir. Ancak paranoyak özellikler ortadan kalksa da, hasta sürekli tıbbi gözetim altında tutulmalıdır
AnGeLoFwOrDs

MesajTarih: Cmt 03.09.2005 20:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ASIL koku ıse YALNIZLIKTIR.!!!!!!!
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız