| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4147 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Sal 14.10.2003 22:14 Mesaj konusu: Aradığınız ürünün bilgisini internette nasıl bulursunuz? |
|
|
Selamlar,
İşte ailenizin ve Müziktek bölümünün kötü adamı -bazı konularda karşı çıkma eğilimliyim ya- kendince önemli olduğunu ve ilgilenenlere faydalı olacağını düşünen bir konuyla karşınızda: "Nasıl hakkında hiçbirşey bilmediğim bir enstrüman, aksesuar veya techizat hakkında kısa yoldan ve internetten bilgi edinebilirim?"
Bu yazıda amacım, bu tip konularda internetten kısa yollarla yüksek verim alarak aradığınız ürünler hakkında bilgi edinebilmek için gerekli olan birkaç yaklaşım hakkında bildiğim kadar sizlere yardımcı olmak. Üniversitede, internette araştırma yapmak ve verimli sonuçlar almak hakkında bir ders almıştım ve bu bilgileri hem hatırladığım kadarıyla, hem de özet olarak sizlerle paylaşmak istedim. Böylece, hem aradığınız şeyler hakkında bilgi almak için beklemeyecek, hem de unutabileceğiniz soruları tekrar tekrar yazacağınıza, bir defada o ürün hakkında hemen herşeyi öğrenebileceksiniz. Örnekleriyle, işte ilgilenenlere, buyurun:
1. Hakkında öğrenmek istediğiniz ürünün tam ismi ve modeli (mesela Triton Pro), üretici firmanın ismi (Korg) veya genel olarak tanımını (Keyboard) bilmek yeterli. Bu bilgi veya bilgileri tek tek veya bir anda herhangi bir Arama motoruna (search engine) girerek oradaki Arama (search) bölümüne yazın. Mesela www.yahoo.com bir Arama motorudur. Burada amaç, Korg Triton Pro Keyboard ürününü satın almak olduğunu düşünürseniz, baş tarafa satın alma ( buy ) yazarsanız daha kolay ulaşım şansı yakalayabilirsiniz. Yahoo'da search yazan yere "Buy Korg Triton Pro Keyboard" yazalım.
Yaklaşık 3550 adet sonuç ve bunların ilk 20 tane en uygun olanlarının bir listesi gelir. Aralarında Korg resmi web sitesi, sanal marketler, Kork Triton Pro hakkında makaleler vb. sitelerin adresleri çıkacaktır. Bu sitelerde, ürünlerin fiyatı, özellikleri, resimleri, onu kullananlar hakkındaki düşünceleri vb. bilgilere ulaşabileceksiniz. Evet, ne yazık ki bu sitelerin çoğu ingilizce. Eğer İngilizceniz yeterli değilse kısıtlı da olsa Türkçe sitelerin de olduğunu söyleyeyim. Bulabildiğim kadarının adreslerini size iletmeye çalişacağım. Yine de bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim, çünkü burada bahsettiğim yöntem ile türkçe siteleri de benzer yolla bulabilirsiniz.
Ürün hakkında göreceğiniz fiyatlar en fazla Türkiye'de bulacağınız fiyatlardır. Hatta Türkiye'de bazı ürünler daha ucuza satılıyor. Ben Triton'u yurt dışında 3000 dolar olmasına rağmen, burada 2400 dolara aldım.
2. Ürün hakkında bilgi edindikten sonra artık bulunduğunuz şehirde varsa ilgili distribütöre, ya da bir müzikevine gidip aradığınız ürünün olup olmadığına ve satın alma konusunda tartışmaya girebilirsiniz. Buna ek olarak, ürünün resmi sitesine (official web site) girip, oradan Türkiye'de distribütörü varsa adres ve telefonunu bulabilirsiniz ve oraya telefon edip, ya da varsa internet sitelerine girip bilgi edinebilirsiniz. Ürünün resmi web sitesinde genellikle bu tip bilgiler olur.
Arama motorlarında spesifik olabilmek için ürün adı yazmadan önüne koyacağınız bazı kelimeler size amacınıza daha kolay ulaşmakta yardımcı olacaktır, aynı satın almak için "buy" yazmak gibi. Yabancı diliniz yeterli olmasa bile yine de ihtiyacınız için gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz diye sizlere birkaç "ön" araştırma kelimeleri hatırlatmak isterim:
buy korg triton : ürünü satın almak için, fiyat öğrenmede kolaylık.
official web site korg triton : ürünün resmi sitesine girmek için.
worldwide distributor korg triton : varsa türkiye veya diğer ülkelerdeki ürün distribütörleri bulmak için.
technical specification korg triton : Korg Triton için teknik özelliklere ulaşma şansı için.
best buy korg triton: aynı ürünü daha ucuza hangi sanal markette bulabileceğiniz hakkında.
about korg triton : korg triton hakkında. herşey çıkabilir ama daha çok ürün hakkında makaleler çıkıyor.
Şu anda aklıma gelenler bunlar. Umarım bir miktar size yardımı dokunur. Bir başlangıç noktası olarak aradığınız ürün hakkında herşeyi internetten bulabilirsiniz. Genellikle sanal marketlerde ürün hakkında geniş bilgi ve resmi sitesine link de oluyor. Yani bu kadar uğraşmanıza bile gerek yok.
Eksik yazdığımı düşündüğünüz herşeyi burada lütfen eklemeyi ve hepimizi bilgilendirmeyi sürdürün derim.
Internette araştırma vb. ilgili konularda merak etikleriniz varsa da yazın.
Türkiye'de de Arama motorları var. www.arabul.com bir başlangıç olabilir. Hem Türkçe yazarak ürüne ulaşma şansınız var, hem de Türkiye'de ürünün distribütörünün resmi sitesine ulaşma şansınız var. Ayrıca Türkiye'de de bazı sanal marketler olduğundan onları da bulup haberleşme ve bilgi alma şansınız olacaktır.
Herkese kolay gelsin.
Müzik dolu günler. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Mahcem

Kayıt: Apr 15, 2003 Mesajlar: 2170 Nerden: Glasgow, İskoçya
|
Tarih: Çrş 15.10.2003 0:01 Mesaj konusu: |
|
|
Benim en beğendiğim Arama motoru Google'dır. Türkçe sitesi de var: http://www.google.com.tr zaten birçok Arama motoru sıkça Google'ın bilgi bankasına başvurur (Yahoo dahil). Oradan kilit kelimeleri girerek istediğiniz ekipmanı arayabilirsiniz.
Ancak esas bomba şimdi geliyor, size Google'ın çok muhteşem bir uzantısını söyleyeyim.
Arama motorunun adı:
"Froogle"
Adresi:
http://froogle.google.com
Froogle almayı düşündüğünüz herhangi bir ürünü gider internette araştırır, kim kaça satıyor bulur, karşılaştırmalı olarak size getirir. Dolayısı ile aradığınız ürünü hem kimler satıyor hem de kaça satıyor anında öğrenebilirsiniz, bu adresi mutlaka not edin.
Mesela diyelim Gibson Les Paul Standard gitar almak istiyorsunuz. Froogle'a gidin, kutucuğa yazın ve "ara/search" butonuna basın. Çıkan listede kim Les Paul Standard'ı kaça satıyor anında göreceksiniz
Bu da Ali Desidero'dan vatandaşa hizmet... |
|
| Başa dön |
|
 |
ShRock

|
Tarih: Çrş 15.10.2003 1:56 Mesaj konusu: |
|
|
Abi bu Froogle süper ya! Çok teşekkür ederim valla kendi adıma. (diğerleri de kendi adlarına teşekkür ederler sanırım)
Bizde TRoogle mı yapsak ne yapsak?
Saygılar  _________________ İmza bilmiyom, parmak bassam olur mu... |
|
| Başa dön |
|
 |
domokun Doruk Somunkıran

|
Tarih: Çrş 15.10.2003 19:59 Mesaj konusu: |
|
|
Bir tavsiye de benden:
www.sweetwater.com
Bir muzik aleti ya da yazilimi hakkinda bilgi edinmek istediginiz zaman, o aletin kisa bir tanimini, resmini, teknik ozelliklerini, ve o anda gecerli en dusuk fiyati topluca bulabileceginiz bir site. Ana sayfada sol ust kosedeki Search kutusuna istediginiz urunun ismini yazip tiklayin, urun karsinizda.
Daha guzeli, cogu urunun tanitim sayfasinda ("Specs" basliginin altinda) "Compare to similar products" (benzer urunlerle karsilastir) diye bir secenek vardir ki, onu tikladiginiz zaman karsiniza tum benzer urunlerin kiyaslandigi bir tablo cikar. Dolayisiyla ornegin mikrofon almayi dusunuyorsaniz, Rode NT1-A sayfasindayken bu tabloyu cagirirsaniz ona benzer/rakip hangi urunler var, hangisinin ne ozelligi var, fiyatlari neler rahatca gorup kiyaslayabilirsiniz.
Bu da muavininizden bir hizmet  |
|
| Başa dön |
|
 |
yatay_zeka

|
Tarih: Pzr 08.02.2004 19:04 Mesaj konusu: |
|
|
ya arkadaşlar netten bir ürün alıcam turkiye ye de getiriyo adamlar
zoom 707 II alcam 149 $ + 40 $ shipping var diyelimki ben bunnarı ödedim burda extra bişi ödicekmiyim yani gümrük falan bu shipping e dahilmi fedexle getiriyolar. |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4147 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Pzr 08.02.2004 20:40 Mesaj konusu: |
|
|
gümrük ödeyeceksin ve gümrükçüye de ödeyeceksin. _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
yatay_zeka

|
Tarih: Pzr 08.02.2004 23:01 Mesaj konusu: |
|
|
| peki ne kadardır bu gümrük masrafı |
|
| Başa dön |
|
 |
EmAr

|
|
| Başa dön |
|
 |
kdakan

|
Tarih: Prş 01.04.2004 22:22 Mesaj konusu: |
|
|
| www.synthsite.com da synthleri araştırmak için iyi bir site. |
|
| Başa dön |
|
 |
ugur620

|
Tarih: Pts 19.04.2004 22:46 Mesaj konusu: |
|
|
bu http://www.sweetwater.com/ sitesinden...
free shipping fln diyo..yani gümrük vergisi vermiycez fln anlamınamı geliyo bu..ben bunu biriki sitede daha görmüştüm ?
Ayrıca bu sitelerin hepsi yabancı,türkiye dahilindeki gitar fiyatlarını öğrenebilceğimiz site yokumu hiç..yada gitarcıların web adresleri. ? _________________ WarriorsOfTheWorld
Kılıcını,kalkanını hazır et. |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

|
Tarih: Pts 19.04.2004 23:03 Mesaj konusu: |
|
|
Hiç o anlama gelmiyor. Onlar yurtdışına herzaman posta ücreti alırlar. buna ek olarak, para almasalar bile Türkiye gümrüğünün bu konuyla ilgisi yok. Gümrükte ödeme yapacaksın  _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
Mahcem

Kayıt: Apr 15, 2003 Mesajlar: 2170 Nerden: Glasgow, İskoçya
|
Tarih: Pts 19.04.2004 23:43 Mesaj konusu: |
|
|
Tesadüf, ben de şu an yine Sweetwater'dan bazı cihazlar bakmaktaydım Atalay doğru söylüyor. Sweetwater'ın o "Free Shipping" hizmeti ABD'nin anakıta devletleri için geçerli. ABD dışı alıcılar FedEx ücretini öderler.
Türkiye'deki firmaların web adreslerini pek bilmiyorum, bilenler yazıversin. Kıvılcım, Lay Lay lom filan vardı hatırladığım kadarıyla. _________________ Bana mesajımın altındaki www butonundan ulaşabilirsiniz.Teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
Selcuk_Ergen

|
Tarih: Pts 19.04.2004 23:55 Mesaj konusu: |
|
|
Mahcem sitelerin hiç kimseye faydası yok ne yazık ki...Bu ülkenin insanı ticareti aşağılık bir şey olarak görmeye devam ettikçe bu tür teknolojinin kar ettiren araçlarından faydalanmayı akıllarına getiremeyecekler...En çok compeli takdir ediyorum bu konuda, zaten compel de güzel bir web sayfasının meyvelerini topluyor...
Gerekli bilgiler var, ürün tanıtımı, fiyat ve iletişim; tek yapılacak şey bu, bu kadar basit ama diğerlerinde yok. |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

|
Tarih: Sal 20.04.2004 0:22 Mesaj konusu: |
|
|
Ben Compel'e birşey demiyorum. Birçok ürün var evet. Şahsen kredi kartı olan gitsin intenetten alsın malını versin gümrüğünü. Çok daha ucuza geliyor eve toplamda. Yıllardır yaptığım şey. _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
davulzade

|
Tarih: Sal 20.04.2004 0:42 Mesaj konusu: |
|
|
Bence de dışarıdan getirtmek daha karlı.
Ben line 6 pod pro yu(dikkat pod xt pro değil pod pro) kıvılcımda sormuştum.1100 euro dediler ve kimbilir xt pro ne zaman gelecek de fiyatı ne olacaktı.Halbuki belçikadan 602 dolar+53 dolar shipping+%18 kdv ye getirttim aleti.Sanırım %50 ye yakın bir kar sözkonusu |
|
| Başa dön |
|
 |
JJ

|
Tarih: Pzr 04.07.2004 3:57 Mesaj konusu: |
|
|
| Arayıp da hiç bulamadığım iki enstrüman vardır ki biri harp diğeri de kös'tür. |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

|
|
| Başa dön |
|
 |
whatUwant

|
Tarih: Cmt 17.07.2004 17:19 Mesaj konusu: |
|
|
bende bişeyi kaç günlerdir arıyorum istediğim gibi bi türlü bulamadım.
internetten bir sürü guitar pro formatında tab indirmiştim.
büyük bi arşivim vardı ama h.disk bozulunca hepsi silindi.
şimdi tekrar toplamaya uğraşıyorum.benim istediğim tek dosyayla(zip olabilir) bir grubun tüm tablarını indirebilmek.
kaç gündür arıyorum bulamadım,var mı bildiğiniz bi yer?? |
|
| Başa dön |
|
 |
lefter

|
Tarih: Cmt 24.07.2004 0:40 Mesaj konusu: |
|
|
| sitelerde american issued credit card diyo hep biz türk kredi kartımızla nası yapacaz bu işi.Tecrübesi olan lütfen aktarsın çok makbule geçecek.Bir de western union a para bayılmak istemiyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
mertcu2

|
Tarih: Cmt 11.09.2004 21:08 Mesaj konusu: |
|
|
Bu arada amerika siteleri amerika dışında bir yere mal vermiyorlar ama www.musicstore.de Türkiye'ye mal gönderiyor.Eğer birşey almaya kalkarsanız firmadan ATR belgesiyle göndermesini söyleyin çünkü gümrük geçişini kolaylaştırıyor.Şirket UPS ile çalışıyor.Bilgilerinize arz ederim  _________________ AL Bİ STRAT AT'ı AVRAT'ı S.KTRAT  |
|
| Başa dön |
|
 |
|