| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
venicequeen

Kayıt: Aug 07, 2005 Mesajlar: 8 Nerden: meleklerin ölmeyi hak ettikleri yerden ...
|
Tarih: Pzr 07.08.2005 18:28 Mesaj konusu: |
|
|
| darthseth demiş ki: | Yo benim kastettiğim aslında şuydu:
Neden Yahudileri anlatan bir ton film çevriliyorda Japonları anlatan bir film çevrilmiyor, yada çevrilmiş olsa bile şaheser statüsüne giremiyor? |
ya şu düşünceye bakarmısın ya ... harikasın ....
bu filmi ve dier nazi filmlerini izledim çünkü o zamanları anlatan filmler ya da belgeseller çok hoşuma gider.... _________________ solup gitmektense yanıp kül olmayı tercih ederim .... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
CorvusTheHeretic

|
Tarih: Pts 22.08.2005 17:37 Mesaj konusu: |
|
|
Liam neeson'ın ve ben kingsley'in max yaptıkları ve yıllar sonra bile hatırlanacakları film.Açıkçası spieldberg den böylesine bir şahaser beklemezdim ama sonuçta içindeki yönetmen ölmemiş anlaşılan o.
gerçekten bir başyapıt savaş filminden öte bir insanlık dramı olmuş. _________________ When you\'re great people often mistake
candor for bragging.
Darth Corvus... |
|
| Başa dön |
|
 |
nerion

|
Tarih: Pts 22.08.2005 18:05 Mesaj konusu: |
|
|
| ya süpeeerr bi film yaa.. her karesini heyecanla izliosun.. en sonu çook etkileyici.. teslim olurken çok kötü oluosun... |
|
| Başa dön |
|
 |
mrah

|
Tarih: Cmt 03.09.2005 15:52 Mesaj konusu: |
|
|
Hocalar şu Schindler denilen adamın gerçekte öyle biri olmadığı aksine yahudileri ss subaylarına satan biri olduğunu kanıtlayan belgeler ortaya çıkmıştı sanırım.
Herkese Saygılar.. _________________ Pis...
privatesozluk.com'da benden bıkacak... |
|
| Başa dön |
|
 |
hulyaengm

|
Tarih: Pzr 05.02.2006 13:24 Mesaj konusu: |
|
|
Steven Spielberg'in en beğendiğim filmidir. yönetmenin zekasına hayran kaldığım biçok sahne vardı. özellikle kırmızı paltolu kız sahnesinde içinden bişeylerin koptuğunu hissettim. dramı ve savaşı iliklerime kadar hissettim filmde... Schindler'in Listesi herkesin izlemesi gerken bir başyapıt bence... _________________ Open the pod bay doors please HAL! |
|
| Başa dön |
|
 |
SANAL_FIRLAMA Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Nov 13, 2005 Mesajlar: 192 Nerden: KARANLIKTA AGLAYAN ÇOCUK
|
Tarih: Pzr 05.02.2006 14:07 Mesaj konusu: |
|
|
| nerion demiş ki: | | ya süpeeerr bi film yaa.. her karesini heyecanla izliosun.. en sonu çook etkileyici.. teslim olurken çok kötü oluosun... |
Ya nedense bu soykırım filmlerine bizim gençliğimiz ayyy süperdii.Bayııılııyorrum çook güzel yapmışlar gibi abidik gubidik yorumlar var bir tanede allahın kulu beğenmesin be kardeşim...
Açıkçası film bana sıradan ve çok zorlama geldi.Zulüm gören kadar zulüm yapanıda anlamak gerekir ki olay tarafsız olsun.Ama malesefki bunu göremiyoruz.Bu ve buna benzer filmleri yapanlar sanıyorlarki dünyada anti-semitizim azalıyor böyle yaparsak halbuki gerçeği görmek için kör olmaya gerek yok...
Liam Neesson gibi biri oynamasaydı yarım saat dayanamazdım filme... |
|
| Başa dön |
|
 |
fleez

|
Tarih: Pzr 05.02.2006 21:45 Mesaj konusu: |
|
|
| SANAL_FIRLAMA demiş ki: | | nerion demiş ki: | | ya süpeeerr bi film yaa.. her karesini heyecanla izliosun.. en sonu çook etkileyici.. teslim olurken çok kötü oluosun... |
Ya nedense bu soykırım filmlerine bizim gençliğimiz ayyy süperdii.Bayııılııyorrum çook güzel yapmışlar gibi abidik gubidik yorumlar var bir tanede allahın kulu beğenmesin be kardeşim...
Açıkçası film bana sıradan ve çok zorlama geldi.Zulüm gören kadar zulüm yapanıda anlamak gerekir ki olay tarafsız olsun.Ama malesefki bunu göremiyoruz.Bu ve buna benzer filmleri yapanlar sanıyorlarki dünyada anti-semitizim azalıyor böyle yaparsak halbuki gerçeği görmek için kör olmaya gerek yok...
Liam Neesson gibi biri oynamasaydı yarım saat dayanamazdım filme... |
Diğer yahudi soykırımını anlatan filmler için dediğin düşünülebilir ki en güzel örnek buna piyanisttir, ama bu filme hakikaten laf edilmemeli diye düşünüyorum.... _________________ <div>amaçsız şahsiyet...</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
_beste_

|
Tarih: Pzr 12.02.2006 0:09 Mesaj konusu: |
|
|
| Spielberg ün en sevdiğim filmidir.Beni ağlatan bir film oldu |
|
| Başa dön |
|
 |
Focus

|
Tarih: Prş 16.02.2006 1:24 Mesaj konusu: Yahudi dramı |
|
|
Şipilbörg Yahudi soykırımını kullanarak harbiden iyi işler yaptı türk şınaydırda var yüzlerce yahudiyi kurtardı hemde çıkarsız şinaydır onları kullandı türk şınaydırın yaptıklarını bir türk yönetmen amerikada kısa film olarak çekmiş olumlu eleştiriler hatta ödül almıştı diye duydum biliyoruz ki koyu yahudiler hitlere şükranlarını sunuyor ve ona dua ediyorlar şu anki israil varsa hitlerin sayesindedir diyenler olmuştur tarihte hitlerin yahudi olduğunuda bilmiyen yoktur sanırım |
|
| Başa dön |
|
 |
disturbed_one

|
Tarih: Pts 16.06.2008 3:47 Mesaj konusu: |
|
|
Beni etkilemeyen bir filmdir.Filme karşı hiçbir önyargım,anti-semitist bir tavrım da yoktur.Liam Neeson'un oyunculuğundan çok,Ralph Fiennes'i takdir etmek lazım. _________________ keep on rockin' in the free world
last fm |
|
| Başa dön |
|
 |
lovermanJames

|
Tarih: Sal 17.06.2008 10:50 Mesaj konusu: |
|
|
Filmdeki kırmızı paltolu kız beni çok etkilemişti...
Ayrıca bu filmin bir romandan uyarlandığını da unutmayın,bana göre başarılı. |
|
| Başa dön |
|
 |
strinzi

|
Tarih: Çrş 18.06.2008 14:55 Mesaj konusu: |
|
|
Bu film de bir sahne vardı sanırım . filmi tam hatırlamıyorum ama direk kızın kafasına kursun sıkılmıştı . güzel bir film. _________________ "Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... '' |
|
| Başa dön |
|
 |
|