Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Anılar....
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Anılar....
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Infinity_minus_one

MesajTarih: Prş 03.03.2005 16:43    Mesaj konusu: Anılar.... Alıntıyla Cevap Ver

Ya bu kadar müzisyeniz... başımızdan neler geçmiştir acı tatlı... Paylaşsak ya... Sahnelerde neler yaşanıyor, ne badireler atlatıyoruz ne güzellikler yaşıyoruz. Müzisyen değil de dinleyici olanlar da biraz canlandırır gözünde....

Mesela....

Sene 2001. ODTÜ bahar şenliği. Panayırda otoparktaki sahneyi bilenler bilir. Küçük, üstü branda kaplı bir sahne. Klasik yağmurlu bir Ankara baharı. Bizim Magick ile sahneye çıkmamıza 20 dk. kala hava bozmaya başladı - rüzgar ve kapkara bulutlar. Üstelik -o zaman yeni- gitaristimiz Levent ile ilk konserimiz, moraller bozuk - hava niye bozdu ki şimdi?? Netekim sahneye çıktık yağmur feci bastırdı. Hadi hop bütün kabinlerin üstü naylonlarla örtüldü mikser kapatıldı falan. Biz inatla kuruluyoruz, hazırlanıyoruz ama seyirci de kaçıyo yavaş yavaş. Neyse sonuçta 50-60 inatçı Magick-sever ve biz kaldık. Sağanak yağmur. Şiddetli rüzgar. Fırtına yani... Biz sahnede yağmurdan korunuyoruz ama seyircilerimiz sırılsıklam. En sonunda hiç kimsenin biyere gitmeye niyeti olmadığı anlaşılınca mikser açıldı ve sadece vokalistimiz Mehmet'e tahsis edildi. Gitarlar amfilerden, davul akustik olarak başladık: Slayer - Dead Skin Mask - aslında çok daha yavaş bişeyle başlıycaktık, ama o seyirci bizim için kalmış, kafa sallamak için kalmış biz de istediğini verelim dedik. Hatta Slayer çalmıycaktık bile sanırım. Ama bizim şarkıya girmemizle beraber o sağanak yağmur altında etrafımızı sarmış olan 50-60 kişi delice kafa sallamaya başladı! Nası muhteşem bişeydi o! Hayatımın en unutulmaz konserlerinden biridir.... O seyirci bizi yalnız bırakmayarak gerçekten özel olduğumuzu hissettirmişti. Bu her müzisyenin yaşamasını gönülden istediğim bir duygu. Yerinde oturup kös kös seyreden 1000 kişi yerine sizin için orada olan ve bunu sonuna dek gösteren 50 kişi!!! Ve konser devam etti.... fırtına, heavy metal, headbang, o coşku, o bütünlük.... METALL!

Wink Biz çalarken Serkan Fidan - o zamanki MT başkanı - elinden bir bez brandadaki deliklerden benim zillere damlayan suları siliyor.... Laughing Herkes kopmuş kafa sallıyor -e haliyle biz de- ve sonuç: elektrikler kesildi. Shocked 4 parça falan çalabilmiştik sanırım ve Iron Maiden - Wickerman çalarken elektrikler gitti. İnatçı seyirci - ve biz - uzun bir süre bekledik geri gelsin diye ama nafile.... Sanırım bu daha sonraki bahar şenliklerinin de habercisiydi çünkü daha sonra 2002 ve 2003 bahar şenliklerindeki konserlerimiz de önceki elektrik kesintisi diğeri de mikser arızası sonucu yarıda kaldı. İlginç bir "Bahar Şenliği Uğursuzluğu" yapıştı üzerimize. Belki de öyle bi konserden sonra daha iyisi olamayacağı için kaderin bir cilvesiydi kararsız

O gün orada olup hatırlayanlar vardır.... hepinize tekrar teşekkür etmek isterim o muhteşem anlar için.... El Sallaa el sallaa

Ve.... yıl 2005 : Magick 14 Mart Pazartesi 18:00'da 10. ODTÜ Rock Şenliği Kapsamında Mimarlık Amfisi'nde!!!!!

Tekrar evimizde ODTÜ'deyiz. Yıllarımızı verdiğimiz müziğimizi paylaşmak için, beraber kafa sallamak için, heavy metal dolu unutulmaz bir gün için herkesi bekleriz. ......

Peki sizlerin başına neler geldi?... ne anılarınız var?? Question Question
nienturi

MesajTarih: Prş 03.03.2005 17:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim DT-Home forumundan bir arkadaşımın başına gelmiş bir şey vardı:
Bir okul konserinde, çok rezil bir ses düzeninde arkadaş vokalistin yanına yaklaşmış bu fikrini belirtmek için. Ancak vokal mikrofonunun açık olduğunu bilmediğinden az sonra tüm spor salonunda sayısızca yankılanan sesini hayal bile edememiş: "Buranın ses düzeni çok boktan boktan boktan boktan...." Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
sharlathan

Nerden: manisa deyip geçmeyin çok süper biryer burası!İnanın bak gerçekten :(

MesajTarih: Prş 03.03.2005 17:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk konserimdi unutamam:
4 arkadaş bir dershanenin sponsorluğunu bulup(manisada rock müzik için sponsor veya ev sahipliği edecek bir yer bulmanız mucize) sadece bir konserlik gruplaştık.konseri verdik gülerek eğlenerek fenada değildi.

ama hemen konserden sonra sahnedeki alet edevatı toplarken önce ben vokalle:"basla davul acaip kötüydü abi"derken aynı anda diğer arkadaşlar arasında:"vokalle gitar berbattı abi yaw"
diye bir muabbet yapmış
ve biz bunu 4 elemanlı grubun tüm alt kümelerinde dewam ettirmiştik sorada kısa aralarla teker teker ayrılmıştık.

o zamanlarda anladım grupta ilkin arkadaşlığın geldiğini....
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Elessar_

MesajTarih: Pzr 06.03.2005 21:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben bateristim, bir sürü şehirde ekstralara çıktım türkçe rock çalmamıza rağmen otellere ve hatta bi keresinde Bolu da çok elit bi düğünde çalmıştık işte o düğünde çalarken (şarkını ortasında) kafama 7 metrelik devasa bi çelenk düşmüştü...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
eseko_kiz
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 14.08.2005 15:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elessar_ demiş ki:
Ben bateristim, bir sürü ?ehirde ekstralara ç?kt?m türkçe rock çalmam?za ra?men otellere ve hatta bi keresinde Bolu da çok elit bi dü?ünde çalm??t?k i?te o dü?ünde çalarken (?ark?n? ortas?nda) kafama 7 metrelik devasa bi çelenk dü?mü?tü...

olmemissin iyiki.. bende sarki soylerken vazo titredi bir kere Rolling Eyes
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
fenor

MesajTarih: Pzr 14.08.2005 20:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

jeeper demiş ki:
herkese selam Exclamation Exclamation yaff arkada?lar kusura bakmay?n lönk die dald?m ama biyerden seslenmem las?md? bi selam kö?esi bulamad?m bende burdan seslenim dedim Confused

puahha mesaj say?n nas?l 0 oluyor.Ho?geldin bu arada.

eseko_k?z sende sesim cok güçlü demek istiyorsun galiba Wink
eseko_kiz

MesajTarih: Pts 15.08.2005 14:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fenor demiş ki:
jeeper demiş ki:
herkese selam Exclamation Exclamation yaff arkada?lar kusura bakmay?n lönk die dald?m ama biyerden seslenmem las?md? bi selam kö?esi bulamad?m bende burdan seslenim dedim Confused

puahha mesaj say?n nas?l 0 oluyor.Ho?geldin bu arada.

eseko_k?z sende sesim cok güçlü demek istiyorsun galiba Wink

evet sesim çok güzel ama senin hiç güzel deyil ben sadece senin sesini duydum bu siteede amama beyenmedim felan Rolling Eyes
kingofloss__

MesajTarih: Pts 15.08.2005 14:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim sahnede şarkı söylerken sesim ilk önce çatallandı sonra gitti,şarkıda tize ineceğim yeri inemedim.Öyle bir yusuf yaptım ki az daha brutal yapıyordum,zor kurtardım...Şarkı bitince gruptakiler bana dalcak diye çok korktum ama birşey olmadı... Laughing

En son kingofloss__ tarafından Pts 15.08.2005 15:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
eseko_kiz

MesajTarih: Pts 15.08.2005 14:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende bigün şarkı söylüyodum arkadişim piyano çalıyodu my immortalı söylüyoduk söylerken arkadaşım yanlış notaya bastrı bende o sesi çıkardım çok traji vede eroti komikti Laughing
zgL

MesajTarih: Sal 16.08.2005 14:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eseko_kiz demiş ki:
bende bigün şarkı söylüyodum arkadişim piyano çalıyodu my immortalı söylüyoduk söylerken arkadaşım yanlış notaya bastrı bende o sesi çıkardım çok traji vede eroti komikti Laughing

Mr. Green
Başa dön
Blackrider

MesajTarih: Pzr 21.08.2005 22:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bizim 3 sene evvel ilk konserimiizdi. klasik olarak laylaylom da çıkmıştık Smile
Master of Puppets çalarken vokal erken girmişti ve biz "hata yapsanızda hayatta durmayın"lafını çğneyerek o gaz 100 e yakın seyirciği adeta hüsrana uğratmıştık.
şarkıya baştan girdik ama eski tadı olmadı neyseki ilk nakarattan sonra yine millet çoştu.
6 ay sonra barış manço kültür merkezinde bir konserimiz oldu. yine aynı vokal yine aynı yerde sıçtı ve biz bu sefer hiç kesmedik kimse de anlamamıştı Very Happy
anti-social

MesajTarih: Pzr 21.08.2005 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

of ya eski grubumla feci anı Very Happy ,
lise ikiydik galiba ufaktık cover(hala cover çalıyom Laughing ) çalardık ama gene karakterli çalardık kendimizce turk rock diken miken yine bi konserimiz var dı kültür sarayı denen bi yerde zonguldak devrekte

bi şarkı çalıoyoduk bayağ geçti hatırlamıyorum hangisiydi ama konserin ortaları olduğuna göre gaz bişeydir Smile neyse soloya geldi ben hiç beklenmeyen şeyler yaparım konserlerde solonun bi bölümünü ağzımla birazını da sırtımda çalayım dedim a.k sahneye bir anda sarhoş bi karı fırladı ağızımdaydı teller ama ben karıyı farketmedim onun için tabi gitarı tam sırtıma aldı acı gerçeği gördüm karının biri sahnede mal mal oynuyo ve millet ona bakıyo

o yaptıklarımı o akşam çok az kişi gördü o sarfoşun sayesinde Laughing yıkıldım Crying or Very sad Laughing
Başa dön
turbolover

MesajTarih: Pts 22.08.2005 13:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok fena bir anım var. açık hava konserlerinde gitraristler bilir processor u okuyamazsınız. güneşten acaip parlar. Bir odtu bahar şenliği konserinde. çok güzel sound check yapmıştık. konsere girdik benim de ilk solom 4. şarkıda. şöyle çaldık biraz falan bakıyorum acaip salak bir ses var. ulan diyorum nasıl boktan geliyo ritim gitar sesleri. çırpınıyorum böle amfiden yapacam edecem diye olmuyo. 4. şarkıda processora bir bastım solo tonuna girsin diye. ritim tonuna geçti! yani 4 şarkı ritimleri solo tonuyla çaldım Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Pretty_Boy_Floyd

MesajTarih: Cum 26.08.2005 16:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sene 2001 miydi neydi antalyada rock festivali var katılım süper heryerden gruplar geliyo ankara izmir istanbul falan bizde antalyalı grup olarak katıldık... ilk günün sondan 1 önceki grubuyuz ve fstivaldeki tek hard rock 80'ler grubuyuz... diğer bütün gruplar black, death, doom vs. kendimizi çok kötü hissettik sahneye çıkınca herkes siyah siyah bize bakıyo utandık sıkıldık hatalar yaptık kimseden tepki yok üzerine bide bizim ritim gitaristin kız arkadaşı 80 ler artık geri dön diye ağırınca bizim tüm grup elemanlarının kafalar yerde ezik ezik çıktık olaydan çok kötüydü... anlatılmaz yaşanır Smile
RePeNtAgRaM_BoY

MesajTarih: Cmt 27.08.2005 10:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benimde gitar teli kopmuştu Very Happy
Bende öteki gitarı aldım hehe

Bide konser günü bizim çıkışımız iptal edilmişti
Furkany

MesajTarih: Cmt 27.08.2005 19:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teee 7 sene evvel lisede ilk konserimde davulun sound checkini yaparkene 17 inçlik bir crash sol kaşıma çotank diye girmişti Shocked
Ama inat edip çalmıştım gene kan revan fln, dötüm de fezaya kalkmıştı
Very Happy Çocukluk işte Rolling Eyes
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
PoorBoyBlues

MesajTarih: Pts 29.08.2005 4:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

en kötü anı kesinlikle benim ki:) grubumla verdiğimiz ilk konser öncesi bayağı bir hazırlık yapmıştık hatta herşeyin mükemmel olmasını istiyorduk 2 tane yedek amerikan fender gitar bulduk, sahneye standların üstüne koyduk hem görsel açıdan da ii dursun diye(biri amerikan sambora) neyse sonra yedek bagetler, yedek jaklar hepsini sahneye doldurduk, neyse soundcheck falan da yaptık ilk konserimiz olduğu için biraz amatörce bir soundcheck olmuştu ama idare ederdi, ilk darbeyi organizasyon sorumlusundan yedik, bizi daha çok seyirci olur diye çıkarttığı saat en tenha saatmiş bunu konserden önce bizzat gözlerimizle anladık(20-25 kişi) neyse sonra başladık çalmaya, ilk 3-4 şarkı gayet iyiydi, sonra ne olduysa tonmaister benim ayarlarla oynadı, ses birden fazlalaştı şarkının ortasında ama herkesi bastırıyor, daha sonra diğer elemanlarda seslere abandı, tabii kendini gösterme isteği içerisindeki vokal de sese abanınca bizim elemanın ses tamamen gitti, bi baktık vokal falan gelmiyor kulağa(aslında bizim eleman sölüyo da ses yok:D), döndüm baktım bizim elemana eliyle "ben bittim" falan dio, neyse solo falan sıkıştırdım araya o şarkıyı ole bitirdik, daha sonra rezil olmayalım(toplam 4 şarkı çalmıştık.) diye son bir şarkı çalalım da ole bitsin bari dedik, vokal ben nasıl solicem falan dedi bende melodiyi salla rap gibi söyle dedim ve biz o an yeni bir tarz yarattık, o an gerçekten çok kötü hissetmiştik ama iyi ki böyle bir olay olmuş ileride elemanlarla bir araya geldiğimizde ne konuşacaz diye bir derdimiz de kalmadı Laughing Laughing

bu arada kayıtlardaki ses o vokalden çıktı, nasıl sizce??
Başa dön
Bijen

MesajTarih: Pts 29.08.2005 8:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

2003 Senesinde grubum MBM ile rockstation festivalinde sahnedeyiz seyirci gaz, biz daha gaz.Neyse sanırım Dream Theater -Finally Free çalıyoruz, gaz bir bölüm var sonlara doğru saçları savurmaya başladım.Yav saçlar uzun belimi bayağı bir geçiyor o zamanlar.Bir çevirdim saçı iki çevirdim üçüncü turda saçlar gitarın sapına bir dolandı ki:) İlk başta fark edemedim şöyle çekeyimde kurtulsun dedim, nereden bileyim orada düğüm olduğunu saçların kafayı ters yöne çekmemle saçların yarısı gitarın sapında kaldıSmileIşık flnda geliyo saçlar parlıyor tabi o anda ayrı ayrı birçok seyircinin "o ne lan noldu" gibi bakışlarını gördüm, 5-6 saniye içinde sızlamaya da başladı ama çaktırmadık tabi metalciyiz ya!Sonra bu olay efsane olmuş, rockstationda olan bu olay birçok farklı şehirde ki konserlerde olmuş gibi anlatılır olmuşSmile
Bijen

MesajTarih: Pts 29.08.2005 9:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başka bir anı özel bir anıdır buda:) Yıl 1998 yada 1999 MBM o zaman 3 kişi enstümental müzik yapıyoruz liseli gençleriz daha:)Neyse ODTÜ de rock şenliği varmış diye duyduk seçmelere katılcaz neyse gittik o zaman ehliyet yok araba yok tabi ki babam götürdü bizi:).Neyse ODTÜ'deki stüdyonun önüne geldiğimizde bir grubu duyduk çok güzel çalıyolar fln saçları flnda uzun o zaman böyle bakıyoruz biz!:)Saçlarımız amerikan kesim:P İçerde Magick çalıyor, büyük abiler falan nası özeniyoruz biz bu abilere:)Neyse indik sıra bize geldi, seçme olmasına rağmen heyecanlıyız içeride seçme kurulu Magick elemanları, Serkan Fidan(artık ciddi bağlamda önemli biri oldu MVÖ menejerliği ve kendi şirketi fln) ve Öncü var Smileİşte o gün Magick elemanları ile kanka olduk, lakin o kadar ki muratcan beyefendi ile Tushe grubunda birlikteyiz şimdi.Lakin saçlarım onunkilerden daha uzundur artıkSmile

Başka bir anı daha. 1999 senesi sanırım o zaman sakaryada rock sokağı diye bir bar var ve ODTÜ MT orda konser düzenleyecek neyse bütün gruplar çıktı biz heyecanlıyız bizde çıktık enstrümental bestelerimizi çalıyoruz(aslına beste de değiller doğaç yapıyoruz) tashakli-2 isimli bestemizi icra etmeden önce ben mikrofondan bişeyler dedim habire konuşurdum anlatırdım o zamanlar mikrofondan bişeyler, seyircilerden birisi tuttu bana laf attı o zaman hayır kötü bi lafta değildi öyle benim moralim bir bozuldu bıraktım gitarı gittim aşşağıda ağladım fln:)Hüngür hüngür hemde:)MT'de ki abilerimiz teselli etmişti beni:)ay ay ne günlerdi ya ağladım resmen inip:)e alışkın değilz sahneye yaş küçük daha bara girmeye yaşım yetmiyodu bile şimdi olsa :)oy oy 365 günde 200 kere sahneye çıkınca insan yalama oluyo demek ki anladımRazz

Buda Tushe ile olan bir anı, 2004'ün başları Tushe ile o zaman Limon'da çalmaya başlamışız.Salı günleri neyse çalıyoruz ara verdik 15 dakika bardan bira fln almaya gittim o esnada kalçamda bir adet el hissettim döndüğümde bir hatun zatın kalçamı tuttuğunu gördüm sonra bana birkaç bişey söyledi (burda söylemiim) o esnada yapıştı dudaklara hatun bütün grup ve bar ahalisi bize bakıyo öyle yapıştı ki dudaklara.Neyse ben dur dedim napıosun bi sn ben sahneye gitmeliyim kusura bakma dedim grup elemanlarım bakıyolar noluyo lan diye bende alla alla diye diye Tushe elemanlarının yanına ilerlerken bir gümbürtü koptu beni öpen hatunun sanıyoruz ki erkek arkadaşı kızı tekme tokat bir dövmeye başladı biz şoke olduk akabinde kızın erkek arkadaşını barın çıkışında başkaları dövmüş fln:)İlginç bir durumdu.

Bi tane daha, ne anı varmış bende be:)Biziz'de çalıyoruz 1sene kadar önce bir cumartesi neyse program bitti 40 küsür yaşlarında bir abla geldi ve kolumdan tuttu beni çekmeye başladı ve bu gece benimle geliceksin yoksa şeklinde tehditkar bir davranış sergilerken grup elemanlarım sağolsunlar beni kurtardılar abla(teyze?) de arkadaşlarının ısrarıyla terk etti mekanı bir daha görmedik ablayıSmile

Bir tane daha:)1996 yılı fln o zamanlar yüksel'in devamında sığınak diye bir stüdyo var:):)Neyse biz öğrendik stüdyo diye birşey varmış nedir acaba kiralanıyomuş fln diye bilmiyoruz!MBM'in o zaman ismi ATROPHIED, death fln dinliyoruz:PSmile neyse hayatımızda ilk kez zar zor bulduk gittik stüdyoya Zafer abi açtı kapıyıSmile Neyse biz stüdyo için gelmiştik falan derken stüdyoya girdik, gitarı amfiye taktım artık stüdyolarda göremediğimiz türden güzel bir marshall vardı.Amfiyi açtım aman yarappi dııııın diye ötüyor gitar.Üzüldüm fln arkadaşlarla gitar bozuldu diye:)Neyse moralim bozuk bari stüdyo yanmasın diye çıktım Zafer abiden orda ki gitarlardan istedim, benim gitarım bozuldu dedim oda haliyle verdi bir tane squier neyse onu taktım alla alla oda ötmeye başladı ben korktum amfiyi bozdum diye.Korka sıkıla Zafer abiyi yine çağırdım abi buna noldu diye, meğersem distortion açıkken seste açık olunca feedback yaparmış gitar:)İşte ilk distortion gördüğüm gün oydu, ilk kez distortion kullanınca sanki ben çalmıyorum gibi fln gelmişti.Stüdyoda davulcumuz ilk kez akustik davul görüyo fln biz hepimiz ayrı tellerden takılmıştıkSmile

Ay çok sevdim anı olayını bitane dahaa bitane daha:)MBM ile 2002-2003 yıllarından birinde Samsun'a konsere gittik neyse 19 Mayıs üniversitesi rock topluluğu(sevgili Alperde başkanı) bizi karşılayacak üniversite 5 kişilik grubu almaya körüklü otobüs göndermişSmileŞaşırdık neyse bindik 5 kiş körüklü otobüse yalnızız üniversitenin otobüsü neyse soundcheck için gittik yaptık sonra dedik ki samsunu gezelim konser vaktine çok var daha.Samsun'da gezerken bir taksiye binelim dedik yaşlı bir amca başında kasketi, bindik arabaya alla alla tanıdık bir ezgi var ben o anda içimizden birisi walkman fln dinliyor sesi de abanmış sandım sonra MBM grubu olarak anladık ki ses taksinin teybinden geliyor kasketli gayet şirin çok çok hoş sohbet yaşlıca amca taksisinde IRON MAIDEN dinliyor:) biz dumurların en hasını yaşayıp inerken amcayı konsere davet ettik ve uzaklaştıkSmile

Başka bir tane:)İstanbul'a konsere gitmişiz Barışarock'ta sahne alıcaz.Konser alanı sarıyer'de neyse konseri verdik fln akşam olduuu, yav İstanbul tarihinin sayılı soğuk akşam-gecelerinden biri yaşanıyor herkes donuyor büyük ateşler yakılmış fln.Müzisyenlere de baya büyük bir çadır tahsis edilmiş bizde çadırın içinde oturuyoruz ısınmaya çalışıyoruz o esnada soğuktan bunalmışım fln bir tane kertenkele çadırın içinde, yapacak işte yok ben bununla oynuyorum kaçmıyoda öyle diğerleri gibi gidiyo geri gelio fln kafa bi hayvan yani.Neyse gece oldu iyice biz dedik burda kalınmaz organizasyondan arkadaşlar sağolsunlar bizi ağırladılar fln ertesi gün de Ankaraya döndük eve geldim gitarın kılıfını açıyorum fln zart kılıfın içinden benim kertenkele çıktı :)Hayvan metal sever heralde anlamadım, kertenkele dediğin kaçar fln:)Gitti sonra:)

ay anı çok zevkli:)İzmirde OZZ diye bir yerde konsere gittik Dungeon'da olabilir ikisinede gittik ama hangisi bilmiyorum neyse.Sevgili organizastor Volkan bize bir ev buldu kalmamız için arkadaşları fln herhalde çok iyi insanlar çok güzel ağırlıyolar fln derken bizi bir eve götürdüler:)Şimdi ev ama o zamanda İzmir'de nasıl bir soğuk hava var eve girdik Yav duvarda 30-40 cm çapında bir delik var:)Yatağın önünde, ordan nasıl esiyor.Tuvalet dışarda gidemiyosun soğuktan:):)Bascım Mustafa ile sarıldık (yanlış anlaşılmasın) soğuktan uyuduk biz sabah seslere uyandık yatakta tanımadığımız baya baya aşırı metalci ablalar sigara içiyolar bira içiyolar fln sbah saat 7 biz uyuyoruz ha bizim yataktalar kafalarına göre takılıyolar fln:)yav bunlar kim tanımıyoruz da o esnada kalk hadi su içelim derken odalardan birinde ben yerde ki bir deliğe düştüm:)Meğerse mutfak aşşağıdaymış böyle tahta merdivenden fln inilen türden.Gördüğüm en action yerlerden biriydi valla o ev.

Antalyaya konsere gitmişiz, yine organizator Volkan:)Welcome to real life fest:) Biz 4 kişi davulcumuz Murat hariç önceden gittik hani denize fln gireriz eglenceli olur diye Magick grubuyla da birlikteyiz yani iki kanka grup dagıtıyoruz Antalyayı, Solitude;Erkanlar fln da orda neyse birden haber geldi ki sonradan bize katılacak olan elemanımız Murat(davul) çok acil bir durum sebebiyle gelemiyor.Allahım adamlar onca masraf etmişler bizi getirmişler çalmamak olmaz.Napıcaz napıcaz, Magick ile birlikte kaldığımız yerde şimdilerde Tushe'de birlikte gürültü yaptığım grup arkadaşım Muratcan(MCA) tuttuk kollarından abi nolur gel bak gösterelim , tamam dedi parçaları 1-2 saat içerisinde tekrar aranje ettik malum progressive metal aksak ölcüler sunlar bunlar parcalar 10 dakka kasış.Neyse yapabildiğimiz kadarını basitleştirdik muratcan yazdı çizdi konsere bizimle de çıktı:)Hiç unutmam walla canım benim sağol valla tekrardan:)

Lise3 teyiz Milliyetin Liseler arası müzik yarışmasına bizim okulu temsilen katılcaz:)Neyse Atrophied'iz o zaman biz MBM değil:PBize de okuldan bir kız arkadaşımız vokalistlik yapıyor.Neyse çaldık fln(Dipnot: o esnada MBM'in vokalisti Caner'de kendi okullarını temsilen spor salonunda ama tanışmıyoruz senelr sonra tanışacağız )Smile neyse çaldık fln jüri de Bulutsuzluk Özleminin keyboardisti Sina Koloğlu var. Biz kazanamadık:)seneler sonra Ankara Rock günleri var 4 gün full konser bizde çalıyoruz Bulutsuzluk Özlemi'de var.Neyse bir ortam oluştu Sina Koloğluyla konuşmaya başladık bir konu açıldı ben es kaza düşünmeden konuşunca zaten sen bizi seçmemiştin kesin puanda vermemişsindir diyi verdim, cümle azımdan çıktı o anda kendime ne diyosun olm sen?diye sordum.Yazık böyle anlam veremedi baktı ne diyor bu cocuk diye ben morardım direk :)gittim utandım fln:)

Bende anı bitmez:)ODTÜ 2001 Rock şenliği sanıyorum.3 Kişilük MBM yine sahnede neyse çaldık fln o esnada haber geldi hemen ardımızdan Duman sahneye çıkacaktı ama Duman'ın vokalisti Kaan'a bişeyler olmuş. Çıkamıyolar uzatın dediler.Haydaa napcaz neetcez:)Seyirci de gaz ama nası gaz en güzel konserlerimizden birini veriyoruz.O esnada ben yine mikrofondan bişeyler anlatıyorum konuşuyorum fln millet gülüyo konser+standup tadında .Enstrümental çalıyoruz biri bagırdı şarkı söyle diye bende dur söyleyeyim derken arkadaşlardan biri bilmeden öncesinde babam dayım anam burda muhabbeti yaptığımdan baban söylesin diye geik yaptı bende nası yırtarım şarkı söylemekten tamam söylesin dedim biliyorum babamı (eski jazz'cı, idollerimden birisidir.Bence Frank Sinatra kadar iyide sesi vardır.) Ehha babamda sakallı fln çaktırmıyo hiç.Verdim mikrofonu şarkı söyledi biz çaldık ODTÜ mimarlık dolmadığı kadar dolu ve herkes BABA BABA BABA EN BÜYÜK BABA fln diyo babamda başbakan edasıyla selamlıyo milleti.O sahne gözümün önünden gitmez:)

Muratcan'ın anlattığı anıya başka bir açıdan bakış :)Magick ODTÜ bahar şenliklerinde sahnede o zamanlar senlik alanı KKM'nin orda otoparkta neyse magick cıktı siyah bulutlar gözüktü.Şimdi Hepimiz gazız kafa sallıyoruz amfiler şişmiş proessorler ıslanmış ama dolu fln yagıyo öyle böyle değil.Sevgili Serkan Fidan'da o zamanlar MT başkanı elinde bi tane deynek cadırımsı sahnenin muşambasında biriken suları deynekle itiyo fln ama bu ittikçe sular azıyo ve 3-5 kişiye hücum ediyo o 3-5 kişi küfür sakatlanıyo fln:)O anda elektrikler kesildi.Aslında elektrik gitti kesilmedi.MT'den bir arkadaşımız yanılmıyorsam Erdem:)Yaklaşık 200 metre öteden çekilen elektrik kablosunu kontrole gitti.Bende arkasından gidiyorum.Neyse elektrik kablonun uzatma kablosundan 100. metrede fln cıkması yüzünden kesilmiş.Takalımda gelsin elektrik derken yerler ıslak deli gibi yagmur onu bir elektrik carptı onu carptı ben bagırdım:)hopladı herif o bagırınca elektriklerde gelince konserin yapıldığı yerden bagırmalar fln geldi hey allah ya:)of of ne kadar guzeldi ya...Lakin o seneden sonra Magick bahar şenliklerinde sahne almadan önce herkes doğaya aykırı değişik durumlar bekler olmuştur.Geneldede hep birşeyler başa gelmiştir.ODTÜ de Magick'in bahtsız bahar şenlikleri başlığı altında; bu sene meteor , yerden çıkan ve MÖ 10000000 dan kalma bir ejderha çıkıcak gibisinden geyikler dönmesi alışıldır bir durum olmuştır:=)

Bende anı bitmez...Daha anlatacam:)
magick

MesajTarih: Pts 11.09.2006 15:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bijencim delisin... Anılar süper olmuş.... Bende bir tane anlatayım..

Sene 2000, Odtü Mimarlık Amfisi..
Magick'le yine bir rock şenliginde oradayız.
Kadro Bülent(crossfire), Mehmet, Çağlar,Muratcan ve ben(Eren) ....
Dedik ki bu konserde de bir Unforgiven çalalım... Neyse 1 stüdyoda parçayı hallettik fakat parçanın sonu fade out bittiği için biz kendimize göre bir son bulduk...
Ama hiçbizimizin, bu performansın Magick'in en berbat sahne ve cover performansı olacağından haberi yoktu.. neyse bismillah dedik konserde çalmaya başladık....

Parçanın sonu geldikçe beni bir korku almaya başladı... Çünkü en fazla 3 4 kez çalıp ve parçanın da sonu kafalrda oturmamışken, stüdyodan 2 saat sonra konserde çalıyorduk.. beklenen son: Herkes parçanın sonununda ayrı yerde stop etti... davul durdu Mehmet daha parçayı söylüyor.. Bülent bas gitarı elinden bıraktı kolonların arkasında kendini gizlemeye çalışıyor...

Tüm bunlardan sonra en son sanırım Çağlarda parçayı çalmayı bıraktı ve herkes bönbön seyirciye baktı.... bu arada seyircilerden kahkalarla bir alkış koptu...
Neyse benim gördüğüm ve yaşadığım en osuruktan sahne performansıydı.... Yapacak bişi yok... Allahtan Iron Maiden Fear of The Dark 'ı bestelemişte bize de bu tip hatalarımızı konserlerin sonunda seyirci ile bütünleşerek affetirme fırsatı doğuyordu... 10 yıldır hep çalar Magick.. Seyirci de 10 Yıldır hep söyler.... Ne onlar çalmaktan nede seyirci söylemekten bıkmadı.. Bıkmazda...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız