Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - okullarda siyaset yapılmalı mı?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

okullarda siyaset yapılmalı mı?
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
femmedelaluna

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 15:06    Mesaj konusu: okullarda siyaset yapılmalı mı? Alıntıyla Cevap Ver

sizce okullarda siyaset yapılmalımıdır?bence yapılmalı....çünkü çoğu gençlik şuanda siyasetle ilgili hiçbir bilgisi yok...bence yapılmalı..sizce?
femmedelaluna

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 15:18    Mesaj konusu: siyase... Alıntıyla Cevap Ver

Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar açıktır. Tüm kaynakları emperyalistlere peşkeş çekilmiş,Washington'dan ve Brüksel'den yönetilen bir ülkedir. Egemen sınıflar, toplumu kontrol edebilmek için bütün mekanizmalara sahiptirler(medya,kitaplar-filmler-müzik-eğitim sistemi vs.). Elbette ki gençlerin siyasetle ilgilenmemesini isteyeceklerdir. Kimin istiyorlar ki? Siyaset kamu emekçilerine yasaktır,işçilere yasaktır,öğrencilere yasaktır...Gerçek çok açık:Egemenler,kendi pisliklerinin ortaya çıkmasını istememektedir. İstenen budur:Sorgulamayan,üretmeyen,duyarsız kafalar! Ve gençlerin beynini yıkıyorlar,örnek:AB en fazla tanıtım fonlarını lise ve üniversitelere harcamaktadır.
Bu kirli oyunlar bozulmalıdır. Hem de en erken zamanda. Gençlerin beynini biçimlendirenlere,boşaltanlara karşı yanıt verilmelidir. Bu ülkenin gençliği,memleketine sahip çıkmalıdır. Bu yönde mücadele edenler, gece gündüz bununla uğraşanlar desteklenmelidir.
anarchist_hippy

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 16:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence de olmalı. Çünkü eğer üniversiteler, okullar birer "bilim" yuvası ise, bu bilim insanların hayatına yön veriyorsa, o zaman hayatımızın tamamını kapsayan, şekillendiren siyaset te okulda olmalı...

En azından ben ortaokuldan beri tüm engellemelere rağmen kendi adıma siyaseti hep sokmuşumdur okula... Aferin bana Question Razz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
dilara102

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 16:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bencede siyaset yapılmalı okullarda siyaset
anarchist_hippy

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 16:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siz bu siteye ikiniz beraber katıldınız herhalde ?! Very Happy

Şaka yapıyorum sadece...
Başa dön
ramidus52

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 16:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

siyaset her yerde yapılmalı .insanlar fikirlerini düzgün bi tartışma çerçevesinde söylemelidir.ama başkalarına zarar vererek değil .örnek olarak dersleri boykot etmek ve zorla bazı öğrencilerin derse boykot nedeniyle sokulmaması gibi durumlar olmamalı.ama okulun bahçesinde toplantı yapılabilir.bana göre bu uygun bir davranıştır. hukuksal olarak da bu gibi durumları kısıtlayan kanunları tekrar düzenlemek gerekir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 18:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ortaokul ve/veya lisede öğrenciler siyaset yapmaya başladığı takdirde, ortalık cehenneme döner. Daha kendisini yeni tanımaya başlayan bir şahıs, bir de politik görüşünü ifade etmek ihtiyacı duyduğu bir ortama girerse, karşısındakine zorla bakış açısı kabul ettirmek yoluna gayet de normal gidecektir. Zaten "politik" kavgalarla üniversite kampüslerinin alt üst edildiği bir ortamdayız... Bir de politikaya daha erken girildiğinde neler olurdu takdirinize bırakıyoıurm.

ramidus demiş toplantılar yapılabilir diye, güzel de söylemişsin. Ama ufak bir sorun var, bunun gerçekleşeceğine sen inanıyor musun?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
aiolos

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 19:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ortaokul ve liselerde siyaset yapılmasına izin vermezler çünkü geneli için siyaset korkutucu ve tehlikelidir.eğer bu kurumlara bir şekilde siyaset girerse devlet zaten kendi siyasetini anlatmakla daha doğrusu zorla benimsetmekle işe başlayacaktır.serbest bırakırsa kendisi için tehlikeli bir yönü olabilir,o da şu ki,öğrencilere farkında olmadan düşünmeyi öğretebilir.kendisi için yıkıcı fikirler benimseyenler ortaya çıkabilir.bana göre siyaset yapılmalı,daha doğrusu serbest olmalı.üniversiteler ise tartışma kapsamına girmeden bütün özgürlüklere kapısını açmalı,tabiki siyasete de...
Nalfein

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 21:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence yapılmalı. lisede okuduğum için biliyorum kimse neyi savunduğunun farkında değil ben milliyetçiyim diye geçinen ama milliyetçilikle alakası olmayan kişilerle dolu okullar. ben yapılsın derken sistemler hakkında objektif olarak bilgi verilmeli diyorum yoksa öbür türlü beyin yıkama olayına kaçabilir çok dikkatli olunması gereken bir konu
turke01
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 01.08.2005 2:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gençlerin, cinselliği avrupadaki yaşıtları gibi yaşamalarına izin verin, bakın bakalım okullarda siyaset yapma yüzdesi nerelere düşüyor.
Başa dön
soloist

MesajTarih: Pts 01.08.2005 3:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Okulda siyaset yapılırsa;Yanyana oturan 2 arkadaşı birbirine derste kıyma ettirirsiniz...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
anarchist_hippy

MesajTarih: Pts 01.08.2005 9:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siyasetin yumrukla değil de, düşünce ile yapılacağını öğretirseniz o zaman kıyma değil de, can ciğer sarması olacaklarını görürsünüz.

Benim çok karşıt görüşlü arkadaşım vardı, ki hala var. Tartışırız bolca. Onlar bana hak verirler. Ben onlara.. vb. vb. Önemli olan tartışmanın adabını bilmek işte...

Eğer siyaseti okulda öğretmezseniz asıl günümüzdeki kavgalara körükle gitmiş olursunuz kanımca...
Başa dön
futurist
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Pts 01.08.2005 10:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Açtığınız başlığın Bilim ya da Felsefe ile ilgisi yoktur. Başlıkları uygun bölümlerde açınız.

http://www.domat.gen.tr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Jawbreaker

MesajTarih: Pts 01.08.2005 16:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlık, yeniden açılmıştır. İyi yazışmalar...
Başa dön
buyucuwitch

MesajTarih: Pts 01.08.2005 17:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

onemli olan insanların kavgasız sopasız taşsız bişeyleri medenice oturup konşmaları fikir alış verişinde bulunmalarıdır......
siyaset sağ sol hep kavga gorulmüş ve bilinmiştir gençlik bu yuzden siyasete pek sokulmaz orta okul lise hayatında ve bu bireyler oy vermek zamnı gelince onun bunun lafıyla devam ederler ve başkalarnn düşüncesiyle yaşayan bireyler toplumda oluşur..............
çok yazık...
onemli olan kendi düşüncelerimizi oluşturmak arkadaşça bunları birbirimizn düşüncelerine saygıyla yaklaşarak gelişime açık durmak ve boylece gelişmek benliğimizi güçlendirmek...........
Başa dön
satiwa

MesajTarih: Pts 01.08.2005 17:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

siyaset yapmak isteyen gitsin siyasi bilimler fakültesinde okusun kardeşimm... tüm politik görüşlerinizi orda söyleyin birbirinize.. birbirinizi orada doğrayın.. eylemlerinizi orada yapın..

bu ülkedeki insanların siyasetten anladığı şey ne allah aşkına yaa... ülkedeki moloz insanlar topluluğu ben ülkücüyüm diye geziniyor; hem kendi okullarında hemde diğer okullarda şiddet ve terör estiriyor.. çevresine uyum sağlayamamış olanlarda ben solcuyum koministim diye çıkıyor kızılaya okulu boşluyor... yazık bence... ve hiç gerek yok böyle yapılacaksa... ki millet olarak bir birini anlamaya hiç meyilli olmayan , sorunlarını şiddetle çözmeye alışık olan türk toplumunun yapacağı siyaset kendine benzer zaten..

saygı&sevgi..
akinu

MesajTarih: Pts 01.08.2005 17:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kimse alınmasın ama üniversite öğrencisi olup siyaset-politika tartışmayan, bu konu hakkında hiçbir heyecan hissetmeyen insana zerre saygım yok. Nasıl yönetildiği hakkında tartışmayan genç olmaz kardeşim.

Ha tabi bu adam gitsin siyaset için şiddet kullansın anlamına gelmez, siyaset için şiddet kullanan adam ayrı denyodur (zira siyaset, insanlar şiddete başvurmadan, belli bir yönetişim kodu geliştirsin diye vardır) ancak demokratik eylem sınır olmak koşulu ile tepki gösterilmesi normal.
rocksurfer

MesajTarih: Pts 01.08.2005 19:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turke01 demiş ki:
Gençlerin, cinselliği avrupadaki yaşıtları gibi yaşamalarına izin verin, bakın bakalım okullarda siyaset yapma yüzdesi nerelere düşüyor.

Fransızların ünlü bir sözü vardır "Bırakınız yapsınlar , bırakınız etsinler " .

Öncelikle eğitim veren insanlarımızı eğitmeliyiz , ondan sonra okullarda siyasette dahil olmak üzere her türlü konu konuşulabilir.
Friedneredebizoradayiz

MesajTarih: Pts 01.08.2005 20:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

akinu demiş ki:
Kimse alınmasın ama üniversite öğrencisi olup siyaset-politika tartışmayan, bu konu hakkında hiçbir heyecan hissetmeyen insana zerre saygım yok. Nasıl yönetildiği hakkında tartışmayan genç olmaz kardeşim.

buna karşılık ben de bazı işleri kendisi için değil de birilerinin kendisine saygı duyması için yapanlara kıl oluyorum ,hele hele politika gibi yalan söyleme sanatı hakkında yüksek bilgilerimizi cafe köşelerinde tartışmıyoruz ya hani ülkenin eğitim düzeyi tartışılmayacak kadar düşük olan varoşlarından toplanan yüzde 40 oyla seçilmiş dış güçlerden bağımsız güçlü karar verebilecek kabiliyeti olan (!) kişilerce yönetildiğini sağda solda konuşmuyoruz ya bu iktidar şöyle bu böyle değil böyle olur deyip ego tatmini yapmıyoruz ya ne kadar ayıp , evet arkadaşın saygı duymayacağı gençlik yetişiyor vesselam,çok yazık ....
Başa dön
eup

MesajTarih: Pts 01.08.2005 20:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

lise erken de üniversitede yapılmalı ama benim gördüğüm insanlar siyasi görüşlerini oluştururken objektif olamıyolar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
1. sayfa (Toplam 10 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız