| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
slayerbodom

Kayıt: Nov 01, 2004 Mesajlar: 2010 Nerden: cehennemin ta dibinden
|
Tarih: Prş 12.05.2005 16:05 Mesaj konusu: |
|
|
| Ya bir ibrahim tatlıses şarkısı vardı yalnızım dostlarım yalnızım yalnız bu şarkıyı rock olarak seslendirmişlerdi...Şimdi aklıma gelmedi bak seslendiren hatırlayamadım bilen varmı ? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
slayerbodom

Kayıt: Nov 01, 2004 Mesajlar: 2010 Nerden: cehennemin ta dibinden
|
Tarih: Prş 12.05.2005 16:09 Mesaj konusu: |
|
|
| god_of_sherr demiş ki: | puaah müslüm gürses in uzun saçlı sakallı piercing li dövmeli halini düşünsene bi elinde bi elektro gitar
''Sooooooooon piiiiiiiiişmanlıııııık neyeeeeeeeee yaraaaaaaaaar''
puahahahaha |
Müslüm baba öznüne dönmüş arkadaşlar...Bide albüm çıkarmış ve artık yeni tarzından vazgeçmiş....eheheheh |
|
| Başa dön |
|
 |
dreamsinworld

|
Tarih: Prş 12.05.2005 21:28 Mesaj konusu: |
|
|
bazı parçalar hakikaten hoş oluyor mesela ogun sanlısoy'unkini beğenmiştim bir de tam arabesk sayılmaz ama ebru gündeş'in fırtınalar parçasını pameladan dinledim tam anlamıyla süperdi  |
|
| Başa dön |
|
 |
HaGaRD

|
Tarih: Pts 16.05.2005 18:43 Mesaj konusu: |
|
|
| slayerbodom demiş ki: | | Ya bir ibrahim tatlıses şarkısı vardı yalnızım dostlarım yalnızım yalnız bu şarkıyı rock olarak seslendirmişlerdi...Şimdi aklıma gelmedi bak seslendiren hatırlayamadım bilen varmı ? |
ÖZTÜRK dostum gayet iyi olmuş bence  |
|
| Başa dön |
|
 |
adopted

|
Tarih: Prş 19.05.2005 13:16 Mesaj konusu: |
|
|
Cover veya yeni yapılandıracak bir parça adına ilk önce parçanın yapılışına bakmak lazım..Hiçbir müzik eseri "Bir parça yapalım içeriği önemli değil ama tarzı şu olsun" gibi çürük bir fikirle yapılmaz..Bir müzik eseri yapılır fakat icrası farkı yaratır..Tabii şarkıya uygun olarak icra tarzının bazı karakteristik özellikleri parçayla uyuşur, dolayısıyla parçanın üstünde icra tarzı sırıtmaz.. Güzel bir parçayı farklı yorumlarla da dinlesek beğenmemizin sebebi budur..
Hakkını vererek ve üzerinde uğraşılarak yapılmış cover lar başarılı sayılabilir..Fakat şişirilmiş cover lar da ne uyarlanmış icra tarzı kendini bulabilir, ne de parçanın orjinal icra tarzı..Bence cover parçalara önyargısız yaklaşmak en güzeli..Fakat cover yapalım derken orjinal parçanın ve yapılan uyarlamanın hakkı verilmezse, bence buna orjinal eserin sahibinden önce dinleyici tepki vermelidir..
Üzerinde uğraşılsın, inceleme-araştırma yapılsın, şarkı yaşansın,yapılan iş gerçekten kaliteli olsun,ortaya böylece bir cover çıkarılsın.. Bence takip edilen sistem bu olmalı. _________________ Gözde gözyaşı yoksa, ruhta gökkuşağı olmaz.
"Kızılderili Atasözü" |
|
| Başa dön |
|
 |
sharapnel

|
Tarih: Pzr 22.05.2005 12:40 Mesaj konusu: |
|
|
| hepsi kötü işte bu kadar basit... |
|
| Başa dön |
|
 |
HaGaRD

|
Tarih: Pts 23.05.2005 17:50 Mesaj konusu: |
|
|
O kadarda değil ya DUMAN'ın son pişmanlık coverı müthiş bence  |
|
| Başa dön |
|
 |
RigormortiS666

|
Tarih: Prş 26.05.2005 9:29 Mesaj konusu: |
|
|
bir grubun girip eğlenmek zman geçirmek için yapabileceği bir şey ama cover değil piyasada dinlediklerimizin çoğu şarkıyı al aynen çal sadece rifleri rock diye bu cover olmaz!!!! cover dediğinizde olayın içine yaratıcılık girer şarkının özü bozulmadan yeniden yaratılmasıdır... gerisi makyajdan öte değil... mesela cradle of filth in hallowed be thy name coverı ya da children of bodom un aces high coverına bakın dinleyin o zaman neden bahsettiğimi çok daha iyi anlayacaksınız... ama dumandır 6.caddedir yok amatör gruplardır geçin bunları piyasa kaygısıyla yapılmış makyajlanmış parçalar... şu ana kadar grubu çok sevmesem de -yaptıkları müzikten dolayı- cover diyebileceğim tek parça mor ve ötesinin sevda çiçeği... yapılmamalı mı? bence yapılmalı ama kaliteli yapılmalı yani klasik arabesk parçaları vardır ve bu ülkede yaşayıp da bilmiyorum diyemez kimse onların alınıp gerçekten coverlanması hoş olur ama makyajlanıp sunulacaksa ben hoş karşılamıyorum, karşılamam da... _________________ RigormortiS
http://www.turkrock.com/post1354951.html
Satılıklar |
|
| Başa dön |
|
 |
emre3877

|
Tarih: Prş 26.05.2005 22:56 Mesaj konusu: |
|
|
| hepsi birer felaket. daha utanmadanda yapiyorlar bu cover lari. |
|
| Başa dön |
|
 |
bezocan Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 03.06.2005 12:25 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaş arabeski bilmemde bizim millet türküleri kavura kavura bi hal oldu..
 |
|
| Başa dön |
|
 |
sometimes

|
Tarih: Cum 10.06.2005 9:23 Mesaj konusu: |
|
|
Ogun sanlisoy mu ööö midem bulandi.
Teoman, o da iirenc..
Muslum gurses....  |
|
| Başa dön |
|
 |
alp_khan

|
Tarih: Sal 05.07.2005 20:44 Mesaj konusu: |
|
|
Bence iyide oluyor. Oturacak şarkıların coverları yapılsın. Bir şarkıyı coverlamak yeni ses kazandırmak o kadarda kolay değil yapılsın istendiği kadar... o coverlardan kaset yapılmasın yeni şeyler üretilsin coverlar konserler vs. gibi ortamlarda söylensin arabeskçilere bak senin şarkın ne oldu adam gibi müziğe benzedi densin _________________ Turn back my life |
|
| Başa dön |
|
 |
silverroad Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 21.07.2005 15:00 Mesaj konusu: |
|
|
Bende eleştiriyorum evet ...
Arabesk söylesinler gitsinlerde niye rock müziğin adını kirletiyorlar.
Türkiye den örnek verirsek morveötesi yaptı mesela bir cover;
fikret kızılok un sevda çiçeği gerçekten güzeldi
Duman da yaptı mesela sezen aksu şarkısını
Ama o arabesk coverı artık covermıdır o tartışılır
bunlardan ayrı tutmak gerekir _________________ Bu gönderdiğiniz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 250 karakterlik bir limit vardır |
|
| Başa dön |
|
 |
silverroad Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 21.07.2005 15:03 Mesaj konusu: |
|
|
| sometimes demiş ki: | Ogun sanlisoy mu ööö midem bulandi.
Teoman, o da iirenc..
Muslum gurses....  |
sana katılıyorum sometimes çok haklısın
peki kurban:D nasıl cover yapmış  |
|
| Başa dön |
|
 |
scrotestical

|
Tarih: Prş 21.07.2005 17:27 Mesaj konusu: |
|
|
valla antalyada iki üç yıl önce bir rock festivali olmuştu, bi sürü boktan alt grubun ardından "84" sahneye çıktı ve baya bi alkış almışlardı. birkaç tane arabesk cover yapmışlardı ama aklımda kalan "Son Pişmanlık". hakkaten "sahne performansı budur" dedirtmişlerdi bize. _________________ Liar world,hypocrisy people
Everything ended and innocence died...
In the name of ASAFATED |
|
| Başa dön |
|
 |
ilhanaltun

|
Tarih: Prş 21.07.2005 19:40 Mesaj konusu: |
|
|
| herşey müzik degildir, eyvallah ben şahsen müzik olmazsa ölürüm ama rock'ın bi felsefesi var ayıptır ya o ne biçim sözlerdir öyle neyi anlatmak istiyorlar arabeskte, amaç nedir yok hiçbirşey yok boş müzik. yani arabeskin coverlanmasına kesinlikle karşıyım. örnek vereyim; bi zamanlar sarp diye biri çıktı nikah masasını söyledi, neydi sözler; nikahına beni çağır sevgilim istersen şahidin olurum senin... şimdiye kadar duyduğum en yüzsüzce yazılmış söz bu ne ya adam bunu coverlamış yakıştımı şimdi bu, rockcıyım diye geziyo piyasada. |
|
| Başa dön |
|
 |
zehirli

|
Tarih: Cmt 23.07.2005 15:25 Mesaj konusu: |
|
|
bence gayet güzel...ama kalite bi şekilde olursa tabi.. _________________ fazla merak iyi değildir... |
|
| Başa dön |
|
 |
LaSt_PhArAoH

|
Tarih: Cmt 23.07.2005 18:37 Mesaj konusu: |
|
|
Bence cover yapmanın limiti falan olmamalı. Çünkü gerçekten hoşumuza giden coverlar oldu.Son yapılan coverlar neredeyse parçanın %70 ini değistiriyor(sololar falan ekleniyor)... Arabesk coverları pek iç açıcı gelmiyor çünkü hiçbir rocker arabeski kabullenmiyor, konusu geçince gülüp geçiyor. Tabi birçoğunuz inanmayabilr ama nirvananın yanısıra müslüm gürses dinleyenleride tanımadım değil... "Hadi canım sende" demeyin.Test ettim "come as you are" parçası arabeskçilerin kulağına çok hoş geliyor... Sizce bu Kurt CoBAİN'e bir hakaret sayılırmı?..... [/b]
En son LaSt_PhArAoH tarafından Cmt 23.07.2005 18:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
LaSt_PhArAoH

|
Tarih: Cmt 23.07.2005 18:41 Mesaj konusu: |
|
|
eğer "arabesk bu bea" diyip dinlemezseniz belki beğenirsiniz deneyin... Ben yinede beğenmedim ama çoğunu... _________________ FENERBAHCE since 100 years... |
|
| Başa dön |
|
 |
goktug17

|
Tarih: Cum 15.09.2006 21:19 Mesaj konusu: |
|
|
neden arabeske bu kadar on yargi var onu anlayamiyorum !!!!!! metal sarkilarla buyudum arabeskide severim turk sanat muzigini de turkuyu de !
her adim ati$ta geriye dondum
izdiraptan inan deliye dondum
her ko$e ba$inda golgeni gordum
daha yoklugunun ilk ak$aminda
hangi cennetten geldik bu cehenneme?
acilar hep bende dertler hep bende.
baltalar durmadi indi gogsume
bak $u devrilen hayat agaci benim
boyle gozya$i dokmezdim
boyle eriyip bitmezdim
sevdim diye kandirdi ya
yillarimi harcadi ya
ondan, aglamam ondan
ben sensiz cennette yasamaktansa
senle cehennemde yanmak isterim
kalbim senin icin carpmayacaksa
bir omur gonulsuz kalmak isterim
daha iyi tasvir etmi$ olan varsa alnini kari$larim.
cengiz agbi bi doom metal gurubunda soz yazip beste yapsin, yeminle o grubun konser verdigi yerin on kilometre etrafinda canli ya$am biter, kediler ku$lar kendini asar; o civarda gozya$i torbasi kitligi cekilir. |
|
| Başa dön |
|
 |
|