Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Midi Klavye Seçimi
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Midi Klavye Seçimi

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Orpheus

MesajTarih: Pts 12.04.2004 0:29    Mesaj konusu: Midi Klavye Seçimi Alıntıyla Cevap Ver

Cubase SX ve Reason 2,5 de sorun yaratmadan çalışan ucuz bir midiklavye almak istiyorum; tavsiyeler için şimdiden teşekkürler...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mahcem

MesajTarih: Pts 12.04.2004 1:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cubase SX ile iyi çalışan ama Sonar ile çalışmayan MIDI klavye diye birşey yoktur. Biriyle çalışan klavye hepsiyle çalışır, zira sonuçta MIDI klavye MIDI standardına göre bir takım sinyaller gönderir, dolayısı ile MIDI standardındaki sinyalleri anlayabilen her program da onunla çalışır Very Happy

1) Kaç oktav bir klavye istiyorsun? 49 tuş mu? 61 mi? 76 mı? 88 mi?

2) MIDI controller olarak hangi özellikler olsa iyi olur, hangileri umurunda değil? (ör. Klavyesi ikiye üçe bölünebilen, üzerinde atanabilir programlanabilir MIDI program tuşları/potları olan, USB/DIN soket bağlantılı vesaire vesaire...)

3) Normal synth tuşesi mi istiyorsun yoksa bir gerçek piyano gibi tokmak tuşeli bir Master Klavye mi istiyorsun?

4) Bütçen ne kadar?
Orpheus

MesajTarih: Pts 12.04.2004 1:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Açıkçası reason daki ses bankasından yararlanmak istiyorum... ve klavyeyle notlarımı çaldığımda bilgisayarda gözüksün istiyorum. şimdi fiyat konusunda minimumla, ortalama ne kadar eder onu bilsem ne kadar bütçem olduğunu söylerdim; şimdi söylesem ya komik kaçar yada ortama bi alet alırım; o nedenle fiyat bilgisi ve özellikler hakkında biraz bilgi verirseniz sevirim. Teşekkürler...Herhalde tuşlara ses atamalı ve master klavyeli iyi olurdu? Dediğim pahalı bir şey istemiyorum amatorum bu konuda...
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Pts 12.04.2004 1:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sana 49 tuşlu (4-oktav) olarak Edirol'un PC-300 MIDI klavyesini veya Evolution'un MK249 veya MK-249C modelini öneririm. İkisi de hem DIN hem USB bağlanabiliyor. Özellikleri için mavi yazılara tıkla.

Edirol'u Ant Müzik, Evolution'u da Motif Elektronik getiriyor. Kontak detayları ve web adresleri Temsilci Firmalar başlığında mevcut.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
apollon
Compel Ltd. Yetkilisi

MesajTarih: Pts 12.04.2004 10:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MIDI klavye ve kontroller olarak M-Audio'nun Radium 49, Radium 61, Ozone ve Oxygen8 modelleri Türkiye'den temin edilebilmekte. Ayrıntılı bilgi için linklere tıklayabilirsiniz...

Özellikle Oxygen8 Reason kullanıcıları tarafından oldukça tercih edilen bir kontroller.
Başa dön
Selcuk_Ergen

MesajTarih: Pts 12.04.2004 10:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Key station 88 ne zaman geliyor apollon?Ve fiyatı hakkın herhangi bir bilgin var mı?
Başa dön
Orpheus

MesajTarih: Pts 12.04.2004 18:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Keystation 49e bu nasıl sizce reasonda ve cubasede işimi görürmü? oxygende çok az tuş var yeterli olurmu bilmiyorum ama onunda özellikleri çok gibi arada kadlım Sad
Başa dön
apollon
Compel Ltd. Yetkilisi

MesajTarih: Sal 13.04.2004 11:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selcuk,
Keystation 88 Haziran ayı içinde elimizde olacak ve fiyatı 1050 EUR + KDV gibi olması düşünülüyor. Ama tanıtım amacı ile bu fiyatın altında satılması yüksek ihtimal!

Orpheus,
49e üzerinde kontroller olmaması özellikle Reason için büyük bir dezavantaj. Oxygen8'de az tuş var ama transpoze özelliği ile istenildiği gibi kaydırılabiliyor tuşlar. Şahsen benim tercihim kontrol özelliği olan klavyeden yana olacaktır...
Başa dön
virago

MesajTarih: Çrş 29.06.2005 17:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

forumda maudio ozone dan bahsedildiğini görünce hemen bişiler sormak istedim.yaklaşık 6 ay önce kadar maudio-ozone aldım,fakat sürekli kitlenme problemi yaşıyorum,hatta geçen hafta barda programa çıkmadan laptopumun usb leri yandı,gece boyunca kullanamadım ses kartını.zaten hiçbirşekilde barda laptopumu fişte kullanamıyorum,kendi şarjıyla kullanabiliyorum,fişte kullanınca ses kartı kitleniyor.Voltajla alakalı bir problem sanırım,regülatörde kullanıyorum.Bir çözüm öneriniz varmı acaba?
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız