| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
SwaLLoweD "Müziktek" Mod

|
Tarih: Sal 07.06.2005 23:02 Mesaj konusu: |
|
|
Bu sorularınızı pedal ve processorler başlığına yazmanızda fayda var, bu başlık daha çok kayıt efektleri ve ayarları ile ilgilidir.. _________________ "Gerçekte Umut Olmaz" - FeedBACK (www.feedback.gen.tr) |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
satch_yt

|
Tarih: Cmt 11.06.2005 18:19 Mesaj konusu: |
|
|
| Rock_N_roLL demiş ki: | | Arkadaşlar Steve Vai nin solo efektini nasıl ayarlayabiliriz Boss Me-30 ile? |
malmsteen tonu arayan arakdaşa yazdığım bi cevap var, aynısı sanırım bu soruyu da yanıtlar.
ona ek olarak bol sustain li, çok kısa delay li ve yüksek gainli bi ton sanırım işini görür. |
|
| Başa dön |
|
 |
bassandelectro

|
Tarih: Pzr 12.06.2005 21:49 Mesaj konusu: |
|
|
"satch_yt"ye sonsuz tesekkürlerimi arz ederim  |
|
| Başa dön |
|
 |
satch_yt

|
Tarih: Sal 21.06.2005 4:38 Mesaj konusu: |
|
|
| rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana vidi vidi vidi :p |
|
| Başa dön |
|
 |
BARISKO

|
Tarih: Sal 28.06.2005 14:34 Mesaj konusu: |
|
|
_________________ BARISKO "AuRa will be with you, always"<br /><br /><a href="\http://www.myspace.com/auratr\">www.myspace.com/auratr</a><br /><br /><a href="\http://www.myspace.com/barisgulmez\">www.myspace.com/barisgulmez</a> |
|
| Başa dön |
|
 |
BARISKO

|
Tarih: Sal 28.06.2005 14:35 Mesaj konusu: |
|
|
Mahcem,
Link attığın soundonsound.com sitesi çok yararlı bir site. Birçok konuyu buradan öğrendim çok teşekkür ederim.
Herkese tavsiye ederim.
Not: Alıntıda hata yapmışım kusura bakmayın _________________ BARISKO "AuRa will be with you, always"<br /><br /><a href="\http://www.myspace.com/auratr\">www.myspace.com/auratr</a><br /><br /><a href="\http://www.myspace.com/barisgulmez\">www.myspace.com/barisgulmez</a> |
|
| Başa dön |
|
 |
Deadtone

|
Tarih: Pts 08.08.2005 2:46 Mesaj konusu: |
|
|
Evet güzel bir site yararlı tavsiye ederim.
Can _________________ nobodY eraSe a dreaM, tHey can onLY waKe uP
db/hiperocktif (gitar/vocal) |
|
| Başa dön |
|
 |
guitarman

Kayıt: Apr 01, 2003 Mesajlar: 10 Nerden: australia melbourne
|
Tarih: Cmt 13.08.2005 17:08 Mesaj konusu: |
|
|
| link lere bende ittim guzel , ne teknikler varmis , neler deninmis yapilmis . hayal gucu ve yaraticilik ........ |
|
| Başa dön |
|
 |
deliturko

Kayıt: Oct 19, 2004 Mesajlar: 556 Nerden: o neredeyse oradan
|
Tarih: Pts 29.08.2005 0:22 Mesaj konusu: |
|
|
| TIAMAT demiş ki: | arkadalar sormakistediğim bir kaç soru var umarım cevaplandırırsınız..
şu an kullandığım gitarda emg81 manyetik bulunmak ta. Ayrıca sansamp gt2 kullanıcısıyım..
bu iki aygıtın birleşimindenmidir bilemiyorum ama bir dip gürültüsü geliyor. Ve emg lerin dip gürültüsü olmadığını biliyorum. .Studyo anfilerindeki topraklama sorunun dan ya da sansamp tan olabileceginidüşünüyorum. Çünkü kimi anfilerdede şaseyi ellemem gerekiyo arada susturmak için.
ikinci sorum ise solo ve ritmlerde ki tonlama olacak.
ben processor seven biri degilim. ama grup arkadaşlarımın görüşü sololarda benim gitarın sesinin açılması gerektiği ve bunun icin processor alıp sololarda farklı bir ton kullanmam gerektiğini söylüyorlar. Sesim cılız geliyormuş solodayken.Bundan kurtulmam mümkün müdür? Çünkü pedalla sahneye cıkan gruplarda var ve bişi yapmıyorlar.
Şimdiden teşekürler. |
| Alıntı: |
TIAMAT: belki gitarının topraklamasi yoktur yada kırıktır kablosu. Tremolonvarsa bakıver orada bir tel tremoloya lehimli olabilir. Değilse manyetikleri tromoloya lehimlersen ekeltrik akar gider. Ya da kablolarına bir bak. Bir de etrafta TV mnitor açık olmasın. Tekrar dene.
|
sıkılmış okuyordum baktım kimse yazmamış yazayım dedim
emg lerin aktif olan serilerini topraklamaya gerek yok hatta bu işlem tehlikeli topraklama işi faklı biraz bizim ekstradan bir şey yapmamız gerekmiyor hatta özellikle şematikte topraklama yapmayın diye bir uyarı var çarpılabilirsiniz diyor söleyim dedim saygılar sevgiler _________________ If you only knew the power of the dark side |
|
| Başa dön |
|
 |
proxx Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 25.09.2005 20:34 Mesaj konusu: |
|
|
selamlar;
bende boss gt-3 var. elindeki patchleri benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim.ya da indirebileceğim bi internet sitesi...
teşekkürler... |
|
| Başa dön |
|
 |
darksideinme

|
Tarih: Sal 27.09.2005 19:05 Mesaj konusu: |
|
|
| proxx demiş ki: | selamlar;
bende boss gt-3 var. elindeki patchleri benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim.ya da indirebileceğim bi internet sitesi...
teşekkürler... |
selam,
ben de 6 senedir boss gt-3 kullanıyorum. Ondan önce zoom 505 vardı ve gt-3 ile geçen ilk senemde hep neden mis gibi zoom'u sattım diye düşünüyordum ama bir kere çözdükten sonra kullanmayı sınırsız ton elde edebilirsin..
şuanda pedalım yok bulunduğum yerde o yüzden biraz ezbere yazıcam.
Öncelikle yepyeni bir ton ayarlamak için Edit tuşuna basmanı ve orda çıkan her değeri sıfırlamanı öneriyorum. Çünkü zaten daha sonra ana menülerden seçtiğin tonlar onların değişmesine neden oluyor.
Ardından ilk olarak Preamp menüsüne girip istediğin tonu seç. istediğin tonun alt menülerinde de bu tonun Gain'ini low-medium-high arasından istediğini seç. Benim tavsiyem gain olarak "medium" çünkü "high" da diğer efektlerden ne seçersen seç doğru düzgün temiz bir ton elde edemiyorsun mutlaka gürültülü oluyor.
Seçtiğin tonun EQ ayarlarına girmeden önce OD/Distortion ayarlarından hoşuna giden bir ton seç (distortion 1-2, metal gibi tonlar başarısız ne yazıkki) seçtiğin tonun drive'ını gürültülü olmayacak ve seni tatmin edicek bir yere getir. EQ ayarlarını sonrasında yap.
Ardından en çok işini görecek olanlar Reverb ve compressor-limiter tuşları olacak, tabii reverb'ünü ve compressor'ünü amfinden, mixerinden veya bilgisayarından falan temin etmiyorsan..
reverb'ü hazırda olanlardan birini seçsen olur ama istersen zamanlarıyla oynarsın o kolay.
compressor ve limiterlarda ise hazır olanlar pek güzel değiller, hazırlardan gürültü yaratmayacak bir tane seçmeli..
Master kısmından da gürültü engelleyicisini ayarladığın tonu fazla baskılamayacak şekilde ayarlarsan çok temiz tonlar elde edebilirsin.
Bir de pedal menüsünden pedalın ses fonksiyonunu iptal edersen her açtığında o tonu ayarladığın yükseklikte çalar böylece tüm tonlarını da eşit yükseklikte ayarlamış olursun..
bunları yaptıktan sonra chorus, delay gibi istediğin efekti verebilirsin. Ben chorus kullanmayı pek tercih etmiyorum, kaotik oluyor sesler..
Bazı değişiklikler yaptım yazıda, umarım yardımcı olur..
En son darksideinme tarafından Prş 12.01.2006 16:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
proxx Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 27.09.2005 23:42 Mesaj konusu: |
|
|
darksideinme öncelikle paylaştığın bilgiler için sonsuz teşekkür.
ama benim anlatmak istediğim hazır patchleri yada insanların ellerinde olan patchleri paylaşmalarıydı.ya da bikaç site linki http://go.to/bossgt3 gibi...
teşekkürler... |
|
| Başa dön |
|
 |
lipstick_ Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 11.10.2005 15:52 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaslar korg ax3000g processorume patch yada hazır efekt indirmek için bi link biliyomusunuz? custometone. com u duymustum ama orası sadece pod için galiba  _________________ ibanez axs32 with toneZone+shadow sign , yamaha rgx A2, hatke lambalı kafa+ kabin,dd-20,cry baby,RAT deucetone, ns-2,ph-3,tr2,ge7,whammy,, tu-2,ibanez vintage chorus,vintage sf10 , lo-fi(lf7) danelectro reverb,earnie ball vol pedal,ehx qtron |
|
| Başa dön |
|
 |
TheJester Nettlethrone - Bas Gitar

|
|
| Başa dön |
|
 |
Ghostrocker

|
Tarih: Sal 18.10.2005 0:46 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar benim digitecht rp100A prosesörüm var evde washburn baddog anfiye bağlıyorum pek bir sorun olmuyo ses temiz çıkıyo ama stüdyoda marshaal anfiye bağladım anfiyi clean a aldım ama ses tonları berbattı bunun nedeni nedir. |
|
| Başa dön |
|
 |
stevierayvaughan

|
Tarih: Pzr 23.10.2005 1:34 Mesaj konusu: tube screamer |
|
|
Merhaba 84 strat'ıma ibanez ts-9 bağlayarak senelerdir srv çalmaktayım ve uzunca bir süredir ibanez ts808 aramaktaydım en sonunda reissue'su çıktı da aldım çok tatlı tonu var ama biraz soft kaçıyo(rock ve türevleri çalmamama rağmen!!!) ts9'a bağlayıp kullandığımda ise düz ts9 sesi deişiyo ts808'i sadece boost olarak kullanmış oluyorum. uzatmadan sorum şu : ts 808'in yanına bir overdrive pedalı alıcam ts9 umu ayrı kullanmak için, sizce boss'un hangi pedalını almalıyım? (vazgeçemiorum boss'tan)
od-3 mü, sd-1 mi, bd-2 mi, os-2 mi ?
yada distortion mı bağlamalıyım ? ds-1 olur heralde ds-2 rocker işi kaçar sanırım?
yardımcı olursanın çok sevinirim gidip deniyecek zaman ve imkanım yok şu an... |
|
| Başa dön |
|
 |
polski90 Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 12.01.2006 22:21 Mesaj konusu: |
|
|
Selamlar,
Site içinde aradım ama bulamadım. Amfilerdeki fx send/return, fx loop tam olarak ne işe yarar, nasıl kullanılır ? |
|
| Başa dön |
|
 |
Skull_KruSher

|
Tarih: Prş 12.01.2006 23:23 Mesaj konusu: |
|
|
Amplinin preamp katından gelen sinyaline efekt verirsin. Bunun pedalı gitar ile amp arasına bağlamaktan çok farkı vardır. Yani birinde gitardan gelen sinyane efekt verirsin diğerinde gitardan çıkıp preampta şekillenen sinyane efekt verirsin. Bunda çok emin değilim aslında ama böyle biliyorum.
Pedalın girişi send(sinyali pedala gönderdin) çıkışı da return(sinyali pedalla işleyip geri gönderdin) e bağlanır.
Ne işe yaradığı hakkında bir fikrim yok fantezi yapmış olabilirler mi
(şaka bir yana bilen biri aydınlatsa güzel olurmuş bende kesin bilgi sahibi değilim) _________________ Silent Disaster Türk işi Cın Cın!!!
www.silentdisaster.net
İkinci evim |
|
| Başa dön |
|
 |
DreamofStyks Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 25.01.2006 8:34 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar canlı performanslarda mesala çıkacağınız bara amfinizi götürmek çok zor geliyor,mixere veya başka bi yere girdiğimizde elimizdeki processorun çıkışına bağlayarak mixere amfi tonunu verebilmemiz için ne kullanmamız hangi aleti almamız gerekiyor ?
Eğer bu tarz aletlerin seçenekleri çoksa mesala hem amfi tonu vericek,Master EQ ayarı olucak,Gain falan da olucak dersek mesala ne önerirsiniz türkiyede nerde bulunur ne kadardır fiyatı ? en düşükten en pahalısına kadar ? _________________ Bilgi Toplumu Oldunuzda, duygu toplumu olmanıza megabaytlarınız mı yetmiyor ?
Ibanez RG2550 (Evo Bridge/Neck,Fast Track1) + Boss GT8 + Sansamp GT2 + Ultra-G x2(left&right) |
|
| Başa dön |
|
 |
on_air

Kayıt: Nov 22, 2005 Mesajlar: 191 Nerden: geldim ben buraya yav
|
Tarih: Sal 14.02.2006 2:35 Mesaj konusu: |
|
|
| maJHeron demiş ki: | | arkadaşlar ben gitarda yeni sayılırım ama onu çok sevdiğim için çok hızlı bi şekilde gecemi gündüzüme katarak öğrendim..Bu işte iyi olmayı çok istiyorum ve olucamda ama bu sene ÖSS ye hazırlandığım için ve hala lise son sınıfta olduğum için gitara ağırlık veremiorum.Ama sitenizi görür görmez üye oldum sizden yardım bekliorum .İlk ricam şu; şimdilik bi elektro gitarım yok klasik var.Ama bilgisayar üzerinden mic le gitara efekt katabilen bi program var mı?Ya da bana hangi programları kullanmamı önerirsiniz..Şimdiden teşekkürler.. |
vallaha klasik gitara ne gibi efektler katabilirsin o konuda bir bilgim yok.ama bir elektro gitar aldığın zaman (tabi birde düşük latency'li bir ses kartı ) sana guitar rig 2.0,m-audio itrash,ve özelliklede amplitube adlı programları tavsiye ederim.demoları nette mevcuttur kolay gelsin  |
|
| Başa dön |
|
 |
|