| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
eddievedder

|
Tarih: Çrş 28.01.2004 16:06 Mesaj konusu: Trevanian |
|
|
bu gizemli adam hakkında ki görüşleriniz nelerdir?
kitaplarını seven var mı?
bence en güzel kitabı şibumi ama diğer kitapları da okunmaya değer... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
kaamos

|
Tarih: Çrş 28.01.2004 17:17 Mesaj konusu: |
|
|
kitaplarındaki olayların hepsi gerçek ve kendi başından geçen olaylar... sadece birkaç yer ismi isim vs.. degistirmiş..
müthiş bir kurgu aslında böyle bir adamın ortaya çıkması.. ve hala bulunamaması.. belki bu da bir parçasıdır..
evet şibumi güzeldi.. _________________ "..The future is uncertain.. but the end is always near.. " |
|
| Başa dön |
|
 |
SenTienT

|
Tarih: Çrş 28.01.2004 18:36 Mesaj konusu: |
|
|
| okuduğum tek kitabı şibumi..ama nedense aklımda çok az izi kalmış..neden bilmiyorum bazı kitaplar zihnimde tutunmuyor.. |
|
| Başa dön |
|
 |
kaamos

|
Tarih: Çrş 28.01.2004 19:28 Mesaj konusu: |
|
|
| SenTienT demiş ki: | | okuduğum tek kitabı şibumi..ama nedense aklımda çok az izi kalmış..neden bilmiyorum bazı kitaplar zihnimde tutunmuyor.. |
merak etme... bende tutamıyorum beni bile şaşırtan derecede gereksiz detayların dışında.. ki onlarında ne olduklarını bilmiyorum agzımdan çıkana kadar.. sıkma canını.!
yeni hatıralar yaratamamaktan daha iyidir.. eminim yerimde olmak istemezdin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Dorfmeister

|
Tarih: Çrş 28.01.2004 19:57 Mesaj konusu: |
|
|
şibumi başyapıttır benim için.. ilk kez okuduktan sonra go'ya merak sarmıştım ama hala öğrenmedim
onun dışında eiger sanction (sanırım şimdilerde infazcı olarak yeniden yayınlanmış, bendeki baya eski bi baskı ve türkçe olarak kar kaplanı diye çevrilmiş) ve hesaplaşma çok güzel kitaplar. o iki kitaptaki amca (jonathan hemlock) da nicholai hell i aratmıyo karizma sözkonusu olunca..
katya'nın yazı da hoş bi kitaptı ama yirminci mil i okurken sıkıntıdan ruhum daraldı.. western tarzı bişeyler denemiş trevanian ama pek olmamış bence
bir de gerçek adının rodney whitaker olduğu iddia ediliyor..kim bilir..
bu arada geçen gün vapurda küçük bir çocukla annesi oturuyodu karşımda, çocuk inanılmaz şekilde nicholai hell i çağrıştırdı bana, çok güzel ve çok soğuk bir surat, mükemmel yeşil gözler. annesinin rus olmasından şüphelendim..sanırım onun da etkisi var.
son olarak:
itiraf etmek iyidir, ruhu bosaltir sonraki gunahlara yer acar (katya'nın yazı) _________________ I'm hanging on your words, living on your breath
Feeling with your skin
Will I always be here? |
|
| Başa dön |
|
 |
eddievedder

|
Tarih: Çrş 11.02.2004 13:35 Mesaj konusu: |
|
|
| kaamos demiş ki: | kitaplarındaki olayların hepsi gerçek ve kendi başından geçen olaylar... sadece birkaç yer ismi isim vs.. degistirmiş..
müthiş bir kurgu aslında böyle bir adamın ortaya çıkması.. ve hala bulunamaması.. belki bu da bir parçasıdır..
evet şibumi güzeldi.. |
şibumi'nin gerçek olma olasılığı ilginç...
ama nikolai hel'in trevanian olabileceği fikri gerçekten beni heyecanlandırıyor....... bana göre en ilgi çekici özellikleri hem mağaracı hem de dağcı olması.......... |
|
| Başa dön |
|
 |
darkwingduck

|
Tarih: Pzr 30.05.2004 1:21 Mesaj konusu: |
|
|
şibuminin son basımlarında çıplak elle öldürme sanatı ve ileri sex tekniklerini kaldırmışlar bende içinde bunlarında bulunduğu eski basımlarından var ama daha okumadım ... aklıma geldiği iyi oldu artık okurum _________________ Ömür gelip geçiyor, vakti ganimet bil uyanılmaz uykulara varmadan,sonrasızlıklar sana varmadan! |
|
| Başa dön |
|
 |
s_hifty

Kayıt: Mar 08, 2004 Mesajlar: 3123 Nerden: izmir'in dağlarında çiçekler açar
|
Tarih: Pzr 30.05.2004 14:25 Mesaj konusu: |
|
|
| kim bu adam olayı neymiş ne yazıyor şair mi yazarmı başından geçen olay neymiş anlamadım tartışmayı bırakın anlatın bende elde edeyim hepiniz çok beğendiğinize göre |
|
| Başa dön |
|
 |
aeternatus

|
Tarih: Pts 09.08.2004 13:16 Mesaj konusu: |
|
|
ben sibuminin ilk basımını buldum ilgilenenler bi tıklasın
http://www.turkrock.com/ftopic7813.html _________________ zekanın sınırı vardır, fakat aptallığın sınırı yoktur.... |
|
| Başa dön |
|
 |
eddievedder

|
Tarih: Pts 09.08.2004 13:36 Mesaj konusu: |
|
|
bu adam
gayet güzel anlatan... akıcı... sıkmayan.. bi o kadar merak uyandıran bi adam...
merak ettiysen şibumiyle başlamak en iyisi.. _________________ i'd rather be with an animal!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
ceqirge

|
Tarih: Sal 10.08.2004 13:36 Mesaj konusu: |
|
|
şibumi çok garip bi kitap aslında..trevanian da ilginç bi yazar..çok şey biliyo belli ki..kitapta da bildiği bi çok şeyi yazmış..ama şibuminin başından geçmiş olması biraz saçma olur be.. _________________ vak vak vak vak güzel bir gün ördek için... |
|
| Başa dön |
|
 |
aeternatus

|
Tarih: Prş 12.08.2004 0:44 Mesaj konusu: |
|
|
şibuminin basından gecmis olması bence de cok sacma. adam biras fantazi tarzına kaçmış. algılama teknikleri fln.... _________________ zekanın sınırı vardır, fakat aptallığın sınırı yoktur.... |
|
| Başa dön |
|
 |
Dea_tacita

|
Tarih: Cmt 27.10.2007 18:46 Mesaj konusu: |
|
|
| darkwingduck demiş ki: | | şibuminin son basımlarında çıplak elle öldürme sanatı ve ileri sex tekniklerini kaldırmışlar bende içinde bunlarında bulunduğu eski basımlarından var ama daha okumadım ... aklıma geldiği iyi oldu artık okurum |
muhteşem bi kitaap.. yalnız merak ettiğim bişey var senin elindeki kitap kaç basımı? |
|
| Başa dön |
|
 |
didi_in_chains

|
Tarih: Çrş 16.01.2008 20:25 Mesaj konusu: |
|
|
Trevanian hastasıyımdır ama burada ne işi var anlamadım.Edebiyat bölümünde olsaymıs ya başlık.
Hazır yazmaya başlamışken şunu söyliyeyim.Bence Şibumi Trevanian'a başlama kitabı olarak pek uygun değil.Ben de onunla başladım ancak diğer kitaplarıyla başlayıp tekniğini çözdükten sonra Şibumi'yi okumak daha zevk verici olur tahminen.
Şibumi'de terimler,teknikler ve bazı konular daha açıklayıcı olsaymış keşke.
Ayrıca her kitabındaki birbirinden yetenekli ve genelde birbirine benzeyen ana karakterlere aşık oluyorum  _________________ "Who the fuck is Alice?" |
|
| Başa dön |
|
 |
aren13

|
Tarih: Prş 17.04.2008 6:05 Mesaj konusu: |
|
|
Çıplak elle öldürme sanat Ve İleri Sex Teknikleri hakkında detaylı bilgisi yada link verebilecek olan varmı ?
Kitabın ilk basımına sahip olan varsa bu bölümü Pdf. yada başka bir formatta paylaşa bilir mi?? |
|
| Başa dön |
|
 |
denoktabenokta

Kayıt: Mar 07, 2005 Mesajlar: 1121 Nerden: müsait bi yerden!
|
Tarih: Prş 01.05.2008 11:49 Mesaj konusu: |
|
|
İnci Sokağıyla adını hatırlamadığım (utanarak) dağcılık temalı bir kitabını okudum... Sırada Şibumi var...
İnci Sokağı kendi çocukluğunu, büyüme zamanını anlatıyor olması heyecanlandırmıştı beni... _________________ www.myspace.com/denoktabenokta |
|
| Başa dön |
|
 |
lovermanJames

|
Tarih: Pts 21.07.2008 13:24 Mesaj konusu: |
|
|
"Trevanian tiryakisi aslında alışılmadık harika bir tiptir: doğal seçkincidir, sinik olmaktan çok, gerçekçiliğin saldırısına uğramış bir idealistir, farklı bir trampetin temposuna uyarak yürüyen biri olmaktan çok, tek kişilik bir geçit töreninde kendi davulunu çalarak yürüyen kişidir."
-Trevanian- |
|
| Başa dön |
|
 |
|