Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Ephel Duath
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Ephel Duath

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Prş 19.05.2005 19:14    Mesaj konusu: Ephel Duath Alıntıyla Cevap Ver

Şu ana kadar karşılaştığım kimsenin ismini duymadığı, kendine özgü müzik yapan bir grup Ephel Duath. Belli bir kategoriye sokmak güç, progresif yapının değişkenliğine sahip bir müzikleri var; black metal benzeri sert gitar çıkışlarına ve scream vokallerin yanında, gayet yumuşak clean vokal de kullanmaktalar; bazen belirli ama aksak bir ritmi sürdüren davulları bazen ise hızlı yükselişler yaşıyor; çok hafif enstrümanlar (saksafon, akustik gitar, piyano, ve daha niceleri) de kullanıyorlar; sakin, duygu yüklü, hafiften uyuşturucu almışa benzeyen kısımların hemen ardından kulak zarı patlatan cinsten vokaller ve gitarlar girebiliyor; bazen ise Katatonia'yı hatırlatan uzun ve boşluk hissi uyandıran geçişler yerlerini gayet normal, hafif jazz kokan kısımlara bırakabiliyor; üstüne bir de anlaşılması son derece güç sözleri var.

Ephel Duath'ın 2000'de çıkmış "Phormula" albümünü hiçbir yerde bulamadım, sadece "Embossed" diye bir şarkılarını dinledim ki black/death metal arasında ve onun sınırlarında gezinen bir şarkıydı.

Grubun esas başyapıtı, 2003 yılında çıkarttıkları "The Painter's Palette" albümüdür. Sakin kafayla oturulup, aklın ve ruhun tamamı verilerek dinlenilmesi gereken albümde, konsept oluştururcasına, her şarkıya da bir renk atanmıştır. Tracklist'i şöyle;

1. The Passage (Pearl Grey)
2. The Unpoetic Circle (Bottle Green)
3. Labyrinthine (Crimson)
4. Praha (Ancient Gold)
5. The Picture (Bordeaux)
6. Ruins (Deep Blue And Violet)
7. Ironical Communion (Amber)
8. My Glassy Shelter (Dirty White)
9. The Other's Touch (Amaranth)

Kadro ise;

Davide Tiso- gitar
Fabio Fecchio- bas
Davide Piovesan- akustik davul
Luciano Lorusso George - scream vokal
Davide Tolomei - clean vokal

Ciddiye alınması gereken ama pek azının (en azından yurdumuzda) bildiği bu grubu benden başka duyan var mı..?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
batmura

MesajTarih: Prş 19.05.2005 19:27    Mesaj konusu: Re: Ephel Duath Alıntıyla Cevap Ver

Kount demiş ki:
Şu ana kadar karşılaştığım kimsenin ismini duymadığı, kendine özgü müzik yapan bir grup Ephel Duath.

Aşağıdaki adrese bakarsan Ephel Duath'tan bahsetmiştik:
http://www.turkrock.com/post412696.html+duath#412696

Sen de ordan keşfettiğini yazmıştın. Yani merak etme TR'de Ephel Duath dinleyicileri mevcut:
http://www.turkrock.com/ftopic13170-0-asc-220.html
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Prş 19.05.2005 19:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hmm, evet haklısın. Bazı şeyleri unutuyorum, o mesajlar da aklımdan uçmuş anlaşılan.

Eh, ne diyeyim, Ephel Duath'ın ismini sayenizde duydum gerçekten! Dolayısıyla, dinleyicisi de var, o konuda da haklıymışsın.
Başa dön
songlessbird

MesajTarih: Cum 20.05.2005 0:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Birde Atrox dinle Kount Very Happy Tavsiye ederim. Peccatum da fena değil. Norveçli black metal gruplarının prog'a kaydıktan sonra dikkatle izlenmesi lazım bence. Spiral Architect ile uyarı geldi.

Gerçi forumlarda A Skeptic's Universe o kadar konuşulur neden bir Gorguts - Obscura konuşulmaz merak ederim.
Başa dön
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Cum 20.05.2005 13:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

songlessbird demiş ki:
Birde Atrox dinle Kount Very Happy Tavsiye ederim. Peccatum da fena değil. Norveçli black metal gruplarının prog'a kaydıktan sonra dikkatle izlenmesi lazım bence. Spiral Architect ile uyarı geldi.

Gerçi forumlarda A Skeptic's Universe o kadar konuşulur neden bir Gorguts - Obscura konuşulmaz merak ederim.

Haha benim 100'ü çoktan geçen albüm listem sonra tabi bitmez! Bitmesini bekleyende kabahat.

Öte yandan Ephel Duath nasıl saçmalık derecesinde ilginçlikler yaptıysa, Spiral Architect de o dereceye yakın ilginçliklerle kavrulan bir gruptur. Ama burada Ephel Duath'a saçmalık dememin nedeni, bu adamların müziğine "iyice deli saçması olmuş" demenin iltifat sayılması gerektiğindendir.

Not alalım, Gorguts, Atrox, Pecattum. Tamamdır, ben bakayım şunlara.
Başa dön
songlessbird

MesajTarih: Cum 20.05.2005 16:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gorguts albümü konusunda seni uyarayım bu albümde yani Obscurada gitar biraz farklı çalınıyor keza bass gitarda yani adamlar gitarı çok az yerde gitar gibi çalmışlar daha çok farklı sesler aramışlar .
Sonuçta evet kaotik ama uzun dinleyişlerden sonra inanılmaz derecede harekete geçirici geliyor. Davul ve vokal gene normal sayılır ama tabi komplikelik söz konusu.

Sen o listeye Martyr de ekle. Ama Gorguts,Martyr gibi gruplar death metal tabanlıdır.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız