Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Efektler ve parametreleri , Çesitli Ayarlar...
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Efektler ve parametreleri , Çesitli Ayarlar...
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
simyon

MesajTarih: Pts 07.03.2005 15:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya tabi kio amfilerin sesi deil kenardaki büyük kolonlardan duyuyoruz sesi ama demek istediğim şu;o amfilerin zaten arkasında outputları vardır. ve sen de sesi ordan miksere gönderirsin.ama amfinin önüne neden bi daha mikrofon koyuyolar..sanırım bu sefer anlatabildim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
dArkpAst

MesajTarih: Sal 15.03.2005 1:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Slm KORG Tone Works AX1000G kullanıyorum...bu alet hakkında bilgisi olan varmı??? Question
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
pyramind
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Sal 15.03.2005 2:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nasıl bir soru ki bu? Evet, benim bilgim var, kendisi bir effects processor. Confused
KaRaBaSH

MesajTarih: Çrş 16.03.2005 0:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende boss me-50 var. bunu amfiye girmekle direkt mixer'a girmek arasında çok büyük bir kalite farkı olur mu her yere amfi taşımam mı gerekiyo yoksa !! Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
pyramind
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 16.03.2005 0:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Boss me50 üzerinde amp veya kabin simülatörü yok. Kendisi direk bir gitar amplisine bağlanmak üzere tasarlanmış. Bu yüzden direk sisteme girersen çok ham bir ses alırsın. PErformansta ampli ile kullanmalısın sonuç olarak.
KaRaBaSH

MesajTarih: Çrş 16.03.2005 1:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kullanma kılavuzunda "if you use line out/headphones jack, the built-in amp simulator makes you enjoy impressive guitar sound" tarzı bir şey yazıyodu yalan mı yani?
hani öğrenmek için soruyorum pyramind, yanlış anlama
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
pyramind
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 16.03.2005 1:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet şimdi baktım klavuza, line out için öyle bir şey varmış. Ancak bu amp simülasyonu değil, kabin simülasyonu. Yani bahsettiğin şeyi yaptığını iddia ediyor ama kulaklıkla denedim, pek başarılı değil. Amplinden ayarladığın tonu oradan alman(ki ayarı bile yok sabit bir şey) biraz zor açıkcası. Tonun konusunda titizsen hele.
Uyardığın için sağol.
split

MesajTarih: Cum 15.04.2005 7:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

5-6 saniye kadar sürecek atıyorum bir mi notasının üstüne mesela "delaysiz" bir dizi çalmayı nasıl becerebiliriz?

yngwie yapıyor da biz yapabilir miyiz merak ediyorum. Wink
Başa dön
azkuruazpilav
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 08.05.2005 2:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abiler bilgisayarım iöin effect progrmları arıorum.kalitesiz olucagını bende biliorum ama acemiyim suan için az-çok idare etmesi yetecek.yani gitarı bilgisayara baglayanlar için hangi efect yada sadece distuorsion programlarını onerirsiniz.site adı da verirseniz cok makbule geçer.herkese tesekkurler
Quantum

MesajTarih: Pzr 08.05.2005 20:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

www.nativeinstruments.com

Başlangıç için gayet iyi işini görebilecek olan GuitarRig'i öneriyorum.Yukarıdaki adresten demosunu indirebilirsin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
bassandelectro

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gnx3 üm var malmsteen tonu(ör:trilogy op 5 de kullandıı tonu) nası elde edebilirm bilen varmı ya da gitarist ve kullandığı tonu gösteren(kullandığı ton gösteren:eq,reverb,dist hepsini ince ayrıntısıyla gösteren) bi site var mı bildiiniz
Başa dön
maJHeron

MesajTarih: Pts 16.05.2005 10:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar ben gitarda yeni sayılırım ama onu çok sevdiğim için çok hızlı bi şekilde gecemi gündüzüme katarak öğrendim..Bu işte iyi olmayı çok istiyorum ve olucamda ama bu sene ÖSS ye hazırlandığım için ve hala lise son sınıfta olduğum için gitara ağırlık veremiorum.Ama sitenizi görür görmez üye oldum sizden yardım bekliorum .İlk ricam şu; şimdilik bi elektro gitarım yok klasik var.Ama bilgisayar üzerinden mic le gitara efekt katabilen bi program var mı?Ya da bana hangi programları kullanmamı önerirsiniz..Şimdiden teşekkürler..
xtrem

MesajTarih: Prş 26.05.2005 22:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

RP 100 processorum var. Bu alette solo atacağım zaman sesler çok kuru geldiği için reverbü bayağı açıyorum derinlik kazanıp ton şekilleniyor. Ancak bu seferde ses bayağı dipten geldiği için özellikle sweep picking yaparken ince mi telinde bastığım notalar zor duyuluyor. Reverb sanki noise gate görevide görüyormuş gibi geldi bana. Reverbu kısınca ince mi telindeki sesler daha net anlaşılıyor ama bu seferde ton bana çok kuru geliyor. Yorumu olan varmı bu konuda? Ne yapmalıyım ince mi teline denk gelen manyetiğin yüzeyini daha yukarı kaldırsam sorunum çözülürmü sizce?
Başa dön
gogostar

MesajTarih: Cum 27.05.2005 11:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Equalizer ile olyan biraz, midleri aç... Treble ve bass frekansları da midlere göre dengele... Sese vermek istediğin derinliği equalizer katından verirsin...
Eğer amfin varsa, reverb de varsa ordan reverb kullan...
Yine de tatmin etmezse çok az chorus kullan... Chorusu çok açarsan istediğin tondan uzaklaşabilirsin... En düşük ihtimalle preset seviyesini yükselt.
Manyetik yüksekliği ile oynamadan arpej dene sesleri tek tek duymak açısından, eğer orda dengesizlik hissedersen yükselt alttaki vidayı...
Kolay gelsin...
Başa dön
Stormcrow
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 27.05.2005 11:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

xtrem demiş ki:
RP 100 processorum var. Bu alette solo atacağım zaman sesler çok kuru geldiği için reverbü bayağı açıyorum derinlik kazanıp ton şekilleniyor. Ancak bu seferde ses bayağı dipten geldiği için özellikle sweep picking yaparken ince mi telinde bastığım notalar zor duyuluyor. Reverb sanki noise gate görevide görüyormuş gibi geldi bana. Reverbu kısınca ince mi telindeki sesler daha net anlaşılıyor ama bu seferde ton bana çok kuru geliyor. Yorumu olan varmı bu konuda? Ne yapmalıyım ince mi teline denk gelen manyetiğin yüzeyini daha yukarı kaldırsam sorunum çözülürmü sizce?

reverb yerine kısa bir delay dene olmazsa
biraz daha düşük volume lu tek tekrarlı
bir derinlik yaratırsın böyle sesle
ayrıca asıl soundu etkilemeden 2. bir ses yaratacağından tonu da etkilemez
Başa dön
xtrem

MesajTarih: Cum 27.05.2005 16:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Saolun arkadaşlar dediklerinizi hemen deneyeceğim.
Başa dön
satch_yt

MesajTarih: Prş 02.06.2005 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

reverb ü tek başına kısıp açmak pek işe yaramaz, feedback, oda tipi ve dry/wet ayarları ayrı ayrı varsa, oda tipini küçült, daha dry yap, (%50-60 gibi) feedbacki de azalt, böyle olunca ses derinden gelir ama çok uzamadığı için bi sonraki basacağın notayla karışmaz, ya da istediğin tipe göre bu üçünü kafana göre ayarla
p.s.: feedback sesin ne kadar uzadığını, oda tipi, adı üstünde yankı yapacak odanın boyutunu, dry/wet de senin temiz sinyalinin içine ne kadar efektli sinyal karışacagını ayarlamanı saylar.
evde çalarken büyük oda tipini, sahnede yükses seste çalcaksan küçük oda tipini tavsiye ederim, çünkü evde azmış gibi gelen reverb sahnede her şeyi birbirine karıştırabilir.
bi de tele daha yakın manyetik her zaman daha iyi ton demek değildir, ideal seviyeyi aşarsan daha kötü de olabilir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
satch_yt

MesajTarih: Prş 02.06.2005 23:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bassandelectro demiş ki:
gnx3 üm var malmsteen tonu(ör:trilogy op 5 de kullandıı tonu) nası elde edebilirm bilen varmı ya da gitarist ve kullandığı tonu gösteren(kullandığı ton gösteren:eq,reverb,dist hepsini ince ayrıntısıyla gösteren) bi site var mı bildiiniz

tonda kullandığın efekt aletinden ziyade gitarın ağacı, manyetikleri ve ampli.nin önemi büyük. adamın gitarı fenderin güzel bi modeli, ve mutlaka içinde özel bir preamp vardır, yani kolay kolay yakalayamazsın, ama hatırladığım kadarıyla o sıralar zoom la anlaşmalıydı malmsteen, zoom 8080 in internette patch leri varsa onlara bi göz gezdirmeni tavsiye ederim, daha önce de digitech ve benzer processorler için kullanıcıların yolladığı patch ler arasında malmsteen tonları görmüştüm ama yine de gitar ve ampli.nin özellikleri çok önemli, ve bi ihtimal çok ilginç analog pedallar kllanıldığı için de tonu yakalaman zor olabilir, ki bu pedalların çoğu modifiye edilmiş ya da özel yapılmış olduğu için benzerlerini bulman da zor olabilir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Rock_N_roLL

MesajTarih: Sal 07.06.2005 14:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar Steve Vai nin solo efektini nasıl ayarlayabiliriz Boss Me-30 ile?
Başa dön
bassandelectro

MesajTarih: Sal 07.06.2005 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

güzel bi soru Very Happy bunu ben de soruyorum
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
7. sayfa (Toplam 10 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız