Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sarki Sözleri Koyun Turkrock'a
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sarki Sözleri Koyun Turkrock'a

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
maNga_

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 18:27    Mesaj konusu: Sarki Sözleri Koyun Turkrock'a Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaslar bence bu sitede bir eksiklik var,,,
Sarki Sözleri...
Sizce...?

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 21:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şarkı sözleri, bildiğiniz üzere, internet denen şu uçsuz bucaksız meret üzerinden kolayca ulaşılabilen yazılı dökümanlardır. Yani bizim burayı 2 gün içinde koskoca bir "lyric database" çevirmemiz olası. Bunu becerebilecek altyapıya, sağdan soldan copy paste etmeye yetecek miktarda zihinsel birikime sahibiz, şükürler olsun. Smile Ama dediğim gibi buraya bir lyric database inşa etmemizin kanımca pekj bir anlamı yok. Bunu bir de sağdan soldan copy paste ederek yapacaksak eğer, "Teşekkürler efendim, biz almayalım, oturmaya da bekleriz." der, sıyrılırız bu işten. En azından ben derim. Diğer yönetici ağabeylerim ne derler bilemem.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Internette şarkı sözü bulmakta zorlanıyormusunuz? Bir şarkı sözü bölümüne gerçekten ihtiyaç var mı? Bence yok. Turkrock.com böyle bir bölüm açarak internetteki bir boşluğu mu doldurur? Hayır...

Google'da lyrics yaz al sana bir dolu site..

http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=DVXA,DVXA:2005-16,DVXA:en&q=lyrics

www.darklyrics.com benim aklımda kalan bir tanesi mesela..

Türkçe şarkı sözü boyutu var birde işin şimdi aklıma geldi.. Öyle bir eksiklik varmıdır internette? Varsa doldurabiliriz belki.. Ben bilmiyorum haberim yok Smile
eXpert

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 21:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de bir tane yazayım dedim.
www.allsonglyrics.net
Virüssüz,adam gibi şarkı sözü sitesi.

Yazmamın nedeni,virüssüz falan olmasından emin olduğum içindir...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
maNga_

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 21:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

NovemberRain demiş ki:
Internette şarkı sözü bulmakta zorlanıyormusunuz? Bir şarkı sözü bölümüne gerçekten ihtiyaç var mı? Bence yok. Turkrock.com böyle bir bölüm açarak internetteki bir boşluğu mu doldurur? Hayır...

Google'da lyrics yaz al sana bir dolu site..

http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=DVXA,DVXA:2005-16,DVXA:en&q=lyrics

www.darklyrics.com benim aklımda kalan bir tanesi mesela..

Türkçe şarkı sözü boyutu var birde işin şimdi aklıma geldi.. Öyle bir eksiklik varmıdır internette? Varsa doldurabiliriz belki.. Ben bilmiyorum haberim yok Smile

Ben bunun icin söylemistim:
Mesela bazi gruplar amatör olduklari icin pek bulamiyorum acikcasi internette sarki sözüSmile
Ama öneriler icin Tskür,,

En son maNga_ tarafından Pzr 15.05.2005 21:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 21:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amatör gruplar isteniyorsa aslında, amatör gruplardan rica edilinebilir onlar da sözlerini siteye yazarlar (Yani herhalde...). Onun dışında şarkı sözü arşivi olarak mantıklı olan tek şey İngilizce'den Türkçe'ye çevirmek olucaktır kannımca, ki bunula ilgili bir başlığımız var (Şimdi bulamadım Smile )
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
maNga_

MesajTarih: Pzr 15.05.2005 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Roth-Azad demiş ki:
Amatör gruplar isteniyorsa aslında, amatör gruplardan rica edilinebilir onlar da sözlerini siteye yazarlar (Yani herhalde...). Onun dışında şarkı sözü arşivi olarak mantıklı olan tek şey İngilizce'den Türkçe'ye çevirmek olucaktır kannımca, ki bunula ilgili bir başlığımız var (Şimdi bulamadım Smile )

Evt ben aslinda amatör gruplar demek istemistim Smile
Mesela:Deprem Smile
Başa dön
revolte

MesajTarih: Prş 09.06.2005 16:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Roth-Azad demiş ki:
Onun dışında şarkı sözü arşivi olarak mantıklı olan tek şey İngilizce'den Türkçe'ye çevirmek olucaktır kannımca, ki bunula ilgili bir başlığımız var (Şimdi bulamadım Smile )

Benim gibi ingilizce eksiği olup, sözleri çevirmeye uğraşanlar için çok faydalı olur. Yalan yanlış çeviriyorum, anlayabildiğim kadarıyla bişeyler çıkıyor ama birçok noktayıda atlıyorum.. Rock/heavy metal parçalarının konseptinde sözlerinde önemli olduğunu düşünürsek yapmak gerek böyle bi bölüm.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız