| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
maNga_

|
Tarih: Pzr 15.05.2005 18:27 Mesaj konusu: Sarki Sözleri Koyun Turkrock'a |
|
|
Arkadaslar bence bu sitede bir eksiklik var,,,
Sarki Sözleri...
Sizce...?
______________________ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Jawbreaker

|
Tarih: Pzr 15.05.2005 21:23 Mesaj konusu: |
|
|
Şarkı sözleri, bildiğiniz üzere, internet denen şu uçsuz bucaksız meret üzerinden kolayca ulaşılabilen yazılı dökümanlardır. Yani bizim burayı 2 gün içinde koskoca bir "lyric database" çevirmemiz olası. Bunu becerebilecek altyapıya, sağdan soldan copy paste etmeye yetecek miktarda zihinsel birikime sahibiz, şükürler olsun. Ama dediğim gibi buraya bir lyric database inşa etmemizin kanımca pekj bir anlamı yok. Bunu bir de sağdan soldan copy paste ederek yapacaksak eğer, "Teşekkürler efendim, biz almayalım, oturmaya da bekleriz." der, sıyrılırız bu işten. En azından ben derim. Diğer yönetici ağabeylerim ne derler bilemem. |
|
| Başa dön |
|
 |
NovemberRain Kurucu

|
Tarih: Pzr 15.05.2005 21:30 Mesaj konusu: |
|
|
Internette şarkı sözü bulmakta zorlanıyormusunuz? Bir şarkı sözü bölümüne gerçekten ihtiyaç var mı? Bence yok. Turkrock.com böyle bir bölüm açarak internetteki bir boşluğu mu doldurur? Hayır...
Google'da lyrics yaz al sana bir dolu site..
http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=DVXA,DVXA:2005-16,DVXA:en&q=lyrics
www.darklyrics.com benim aklımda kalan bir tanesi mesela..
Türkçe şarkı sözü boyutu var birde işin şimdi aklıma geldi.. Öyle bir eksiklik varmıdır internette? Varsa doldurabiliriz belki.. Ben bilmiyorum haberim yok  _________________ no |
|
| Başa dön |
|
 |
eXpert

|
Tarih: Pzr 15.05.2005 21:41 Mesaj konusu: |
|
|
Ben de bir tane yazayım dedim.
www.allsonglyrics.net
Virüssüz,adam gibi şarkı sözü sitesi.
Yazmamın nedeni,virüssüz falan olmasından emin olduğum içindir... |
|
| Başa dön |
|
 |
maNga_

|
Tarih: Pzr 15.05.2005 21:48 Mesaj konusu: |
|
|
| NovemberRain demiş ki: | Internette şarkı sözü bulmakta zorlanıyormusunuz? Bir şarkı sözü bölümüne gerçekten ihtiyaç var mı? Bence yok. Turkrock.com böyle bir bölüm açarak internetteki bir boşluğu mu doldurur? Hayır...
Google'da lyrics yaz al sana bir dolu site..
http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=DVXA,DVXA:2005-16,DVXA:en&q=lyrics
www.darklyrics.com benim aklımda kalan bir tanesi mesela..
Türkçe şarkı sözü boyutu var birde işin şimdi aklıma geldi.. Öyle bir eksiklik varmıdır internette? Varsa doldurabiliriz belki.. Ben bilmiyorum haberim yok  |
Ben bunun icin söylemistim:
Mesela bazi gruplar amatör olduklari icin pek bulamiyorum acikcasi internette sarki sözü
Ama öneriler icin Tskür,,
En son maNga_ tarafından Pzr 15.05.2005 21:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
|
| Başa dön |
|
 |
maNga_

|
Tarih: Pzr 15.05.2005 21:53 Mesaj konusu: |
|
|
| Roth-Azad demiş ki: | Amatör gruplar isteniyorsa aslında, amatör gruplardan rica edilinebilir onlar da sözlerini siteye yazarlar (Yani herhalde...). Onun dışında şarkı sözü arşivi olarak mantıklı olan tek şey İngilizce'den Türkçe'ye çevirmek olucaktır kannımca, ki bunula ilgili bir başlığımız var (Şimdi bulamadım ) |
Evt ben aslinda amatör gruplar demek istemistim
Mesela:Deprem  |
|
| Başa dön |
|
 |
revolte

|
Tarih: Prş 09.06.2005 16:16 Mesaj konusu: |
|
|
| Roth-Azad demiş ki: | Onun dışında şarkı sözü arşivi olarak mantıklı olan tek şey İngilizce'den Türkçe'ye çevirmek olucaktır kannımca, ki bunula ilgili bir başlığımız var (Şimdi bulamadım ) |
Benim gibi ingilizce eksiği olup, sözleri çevirmeye uğraşanlar için çok faydalı olur. Yalan yanlış çeviriyorum, anlayabildiğim kadarıyla bişeyler çıkıyor ama birçok noktayıda atlıyorum.. Rock/heavy metal parçalarının konseptinde sözlerinde önemli olduğunu düşünürsek yapmak gerek böyle bi bölüm. _________________ Anarşi bir program değil, toplumun kendi kaderini tayin için giriştiği eylemidir http://www.anarsi.org |
|
| Başa dön |
|
 |
|