| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
old-fashioned

|
Tarih: Prş 05.05.2005 1:10 Mesaj konusu: Her grup kendi parçalarını yapsın, sahnede onları çalsın. |
|
|
Ben canlı performans seyretmeyi çok seviyorum, ama hemen herkes onun-bunun parçalarını çalıyor. Bunları dinlemek için bir sebep bulamıyorum, bana son derece sıkıcı ve anlamsız geliyor. Bence bu Türkiye'de müziğin ilerlemesi önünde çok önemli bir engel. Herkes kendi müziğini yapsa çok daha heyecan verici bir ortam oluşur halbuki...
Ben çok ciddiyim, bu konuyu benim kadar önemli bulan yok mu merak ediyorum.
(Baştan söyleyeyim, ben de icra -şimdiki saçma adıyla cover- çalıyorum, ya da çaldım) |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Galthor

|
Tarih: Prş 05.05.2005 3:40 Mesaj konusu: |
|
|
evet aynen, çoğumuzda oturup beste yapcak uğraşcak döt yok..
kimsenin de özel stüdyosu yok ki grupça uğraşsın saatlerce..
hadi beste yaptın diyelim, sahnede onu tertemiz bir ses düzeniyle icra edip de dinletebilecek misin seyirciye?
hep kovır hep kovır, nereye kadar bu bizdeki özentilik... ama her konuda böleyiz.. _________________ Bye bye, leave me alone or Die die, it is your choice,
No time for games, so just leave me the fuck alone ... |
|
| Başa dön |
|
 |
katilinek

|
Tarih: Prş 05.05.2005 10:33 Mesaj konusu: |
|
|
| Herkes çok iyi müzisyen değil yada daha çok öğrenmesi gereken şey varsa bu adamın başkalrının şarkılarını çalması ve deneyim kazanması lazım bence.Doğru dürüst beste yapmak çok kolay değil.Grubun birbirini tanıması ve uyumu için gerekli diye düşünüyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
Stormcrow Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 05.05.2005 10:51 Mesaj konusu: |
|
|
evet keşke öyle bir sistem olsa insanlar canlı müzik dinlemeye giderken gideceği yeri ona göre seçse vs
bu hem ortalıktaki grup enflasyonunu azaltır
hem kaliteyi arttırır hemde bence müzisyenler için daha profesyönel ve kazançlı bir ortam sağlar |
|
| Başa dön |
|
 |
sky_forever Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Jul 16, 2004 Mesajlar: 180 Nerden: Look At The Avatar!
|
Tarih: Prş 05.05.2005 11:42 Mesaj konusu: |
|
|
| ya beste yapıp kayda girmek kolay mı deve gibi stüdyo lazım bana öyle bişey için ve sonra baya para lazım!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
old-fashioned

|
Tarih: Prş 05.05.2005 11:47 Mesaj konusu: |
|
|
Beste yapmak için para gerekmiyor. _________________ ... |
|
| Başa dön |
|
 |
s_hifty

Kayıt: Mar 08, 2004 Mesajlar: 3123 Nerden: izmir'in dağlarında çiçekler açar
|
Tarih: Prş 05.05.2005 13:10 Mesaj konusu: |
|
|
| beste yi evde yaparsın kayıdı stüdyoda yaparsın bunun için her elemanın bilgisayar olan bir evde toplanmaları şart ve gitarlar kesin olmalı davul a çok gerek yok ama evet bende az cover çok beste yanındanım |
|
| Başa dön |
|
 |
old-fashioned

|
Tarih: Prş 05.05.2005 15:24 Mesaj konusu: |
|
|
Neden beste yapın, sahnede onları çalın diyince refleks olarak "ama kayıt yapmak çok zor" gibi bir tepki geliyor?
Kayıt yapmak beste yapmak ve onu çalmak için bir engel mi çıkartıyor? Ne alakası var?
En azından kaydetmeye değecek bir şeye sahip olursunuz, fena mı? _________________ ... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 05.05.2005 19:28 Mesaj konusu: |
|
|
ya ne dmek ne alakası var beyler kayıda girmek albüm çıkarmak için sizin iyi olduğunuz kadar çalışacağınız adamlarda aynı hatta daha iyi olmalılar yani prodüktörünüzden reklamınıza miksajlarınızdan düzenlemelere kullanacağınız enstrümanlardan uğraşacak adamların yeteneklerine ve SİZİ anlamalarına kadar çok ince detaylar içeren ve PARA şart olan bi uğraştır haa ben şu 12-15 milyonluk girdiğimiz alacağımız kayıtlardan bahsetmiyorum ciddi albüm çalışmasından ve PROFESYONELLİKten bahsediyorum yani düşüncelerim ve gördüklerim böyle şeylerdir o açıdan....
Türklerden istanbul piyasasından örnek vereyim sezen aksu deli müzisyenlerle çalışır ve çalıştı laço tayfa keza öyle hatta demir demirkanın bi lafı var sitesinde biliyosunuz müzisyenliği yanında prodüktördür de demir....Rock piyasasında bi sürü müzisyen var ben en iyileri ile çalışıyorum!!!
Düşüncelerim böyle beyler... |
|
| Başa dön |
|
 |
old-fashioned

|
Tarih: Cum 06.05.2005 12:20 Mesaj konusu: |
|
|
Gerçekten hayret içindeyim. Kayıt yapmak, albüm çıkarmak vs nereden çıktı?
Beste yapıp çalmaktan bahsetmek istemiştim.
Neyse artık... |
|
| Başa dön |
|
 |
Kount "Kültür&Sanat" mod

Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 1820 Nerden: Kendi Hayal Dünyamdan
|
Tarih: Cum 06.05.2005 12:36 Mesaj konusu: |
|
|
Şöyle diyeyim, amcam kendi minik amfisini kapıp davulcunun evine gidip çevreye rahatsızlık vermeden saatlerce uğraşıp en sonunda yarım bir şarkı ortaya çıkarınca önce aileden sonra komşulardan dayak yememek için o yedi-sekiz saati stüdyoya giderek ve cebindeki paradan olmayı bırakın eksiye geçerek borca harca girecek ve sonunda da ortaya bir halt çıkmamasını göze alacak!?
Abarttığımın farkındayım ama, cover çalmak, deneyim sahibi olmanın yollarından biridir; insanlar virtüöz doğmuyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
s_hifty

Kayıt: Mar 08, 2004 Mesajlar: 3123 Nerden: izmir'in dağlarında çiçekler açar
|
Tarih: Cum 06.05.2005 13:35 Mesaj konusu: |
|
|
| ama sadece cover çalan ve beste yapamayan bir grup kendini geliştiremeyen bir gurptur ve buda dinlenicek bir grup olmadığını gösteriyo coverla ömür geçmez bu arada albüm çıkarmak nerden çıktı evde al bir mikrofon yap kaydını çık konserde çal babalar gibi istiyorsan git stüdyoya anlaş şu kadar paraya şu kadar zamanda yap demo nu |
|
| Başa dön |
|
 |
katilinek

|
Tarih: Cum 06.05.2005 14:02 Mesaj konusu: |
|
|
| Zaten alışma aşamasına kadar yapılır.Ortam sağlanır besteler yapılmaya başlar.Burda piyasa olsun diye grup kuranları konuşmuyoruz zaten(en azından ben öyle düşünüyorum) |
|
| Başa dön |
|
 |
god_of_sherr

|
Tarih: Cum 06.05.2005 14:16 Mesaj konusu: |
|
|
ama her grubun pro olsun olmasın keşke bu şarkıyı ben yapsaydım dedii şarkılar vardır
tadını kaçırmadıkları sürece yapsınlar ama gidipte konserde sırf cover yapılasına karşıyım kendi şarkılarını konserde çalsınlar araya biraz cover serpiştirsinler
karışık salata hesabı _________________ Bugün Sherr in tanrısının günü
Bugün Osiris in günü |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 06.05.2005 14:34 Mesaj konusu: |
|
|
| orası öyle tabiki.... |
|
| Başa dön |
|
 |
Phoneix

|
Tarih: Cum 06.05.2005 14:42 Mesaj konusu: |
|
|
tadı kaçmadığı sürece iyi bişey _________________ Arizona ' nın güneşi
PHOENİX SUNS |
|
| Başa dön |
|
 |
chrioptera_in_carpathia

|
Tarih: Cum 06.05.2005 14:52 Mesaj konusu: |
|
|
bence de
biz zaten cranberries (doğru yazdım umarım) in zombie sini coverlamayı planlıyoz biraz kendi tarzımızla gitarlar daha ön planda brutal vokal arkadan keman ve klavye destekli bi cover güzel olmaz mı? |
|
| Başa dön |
|
 |
Skull_KruSher

|
Tarih: Cum 06.05.2005 14:57 Mesaj konusu: |
|
|
Beste yapıp çalınca insanlar bön bön bakıyor bilmem farkettinizmi? Biz eski grupla 1 tane metallica cover dışında full kendi şarkılarımızı çalardık. Coverlar daha çok bilineceği için insanlar cover çalmayı tercih ediyor. Keşke herkes ben cover dinlemek istemiyorum kendi şarkılarınızı çalın dese de kalite artsa.... Ama dinleyiciler bildikleri grupların şarkılarını dinlemeyi daha çok seviyor.yapılabilecek birşey yok anlayacağınız. Arz=Talep değilse Arz fazlası çıkar ortaya doğal olarak herkes elindekini tüketmek isteyeceği için ucuz mal satışı başlayacak rekabet ortamı gereği diğer kişilerde ucuz mal satmaya başlayacak. Sonuç kalite düşecek. _________________ Silent Disaster Türk işi Cın Cın!!!
www.silentdisaster.net
İkinci evim |
|
| Başa dön |
|
 |
Jawbreaker

|
Tarih: Cum 06.05.2005 17:35 Mesaj konusu: |
|
|
Cover yapmanın farklı farklı sebepleri var aslında. Mesela daha fazla popüler olmak isteyen Avrupa'lı gruplar, asla yaratmayı beceremeyecekleri kalitede işleri yorumlayıp, Internet kullanımı arttığı halde cahil cühela kitlelerin kol gezdiği bizim gibi ülkelerde popülaritenin dibine vurmaktadırlar. Ör: Cradle of Filth - Hallowed Be Thy Name ve Dimmu Borgir - Metal Heart. Bu iki parça da halen bu gruplara ait sanılıyor. Kanımca da rezil yorumlar..
Bir de olayın saygı boyutu var tabii.. Parayı, şöhreti, müzikal başarıyı elde etmiş müzisyenler genelde bunu amaç edinerek "cover" yaparlar. Ör: Helloween'in Frank Marino cover'ları, Faith No More'un War Pigs çalması, Saxon'un King Crimson şaheseri 21st Century Schizoid Man yorumu, Motörhead'in It's A Long Way To The Top çalması aklıma ilk gelenler... Ve genelde bu 2. amaçla yola çıkan gruplar cover işinde başarılı oluyorlar. |
|
| Başa dön |
|
 |
Jawbreaker

|
Tarih: Cum 06.05.2005 17:44 Mesaj konusu: |
|
|
Bir de cover var; cover var işin doğrusu. Olayı amatör gruplar açısından değerlendirecek olursam pek de iç açıcı şeyler söyleyemeyeceğim. Arada bir amatör rock forumuna göz atıyorum ve adı sanı farklı grupların herbiri neredeyse aynı parçaları çalıyorlar. Garip bir standardizasyon söz konusu: Radiohead, Muse, Blink 182, Cranbarries, 3 Doors Down, Placebo... Bir de Talking Heads şarkısı: Psycho Killer. Ne bileyim biri gidip Cream ya da Blur Öyster Cult coverlasa onu beste diye kolayca yutturabilir seyircilere. Ayıp olur tabii...
Ezcümle, kavırın da bir adabı vardır, güzel şeyler kavır edin. Kalkıp gidelim izlemeye.
Not: Ankara'da Tushe diye bir grup Whitesnake çalıyormuş. Helal olsun. Gidip izlemek isterdim. Still of the Night...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|