Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar manyetikleri hakkında her şey
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar manyetikleri hakkında her şey
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 98, 99, 100  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
StratoMaster

MesajTarih: Pzr 01.05.2005 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

AsGoDaS demiş ki:
Les Paul de kesinlikle 59 u tavsiye etmem, Benim Epiphone Les Paul Custom uma (tamamen maun o da) 59 takmıştım boyun kısmına La ve Mi tellerine basmaya korkuyorodum , bass yüzünden.

Bence Pearly Gates ya da Jazz dene.

Köprüde de invader iyi bir seçim olabilirdi ama onun da bass ları gerçekten çok, Les Paul e uygun değil bence,
Benim incecik Maun 1banez SA120 de bile basslar yıkıyordu ortalığı.

Invader i uzun süre kullandım metal için çok iyi, gain i çok rahat alıyor ama (sesin dokusu itibariyle rock ya da hard rock çalarken fazla gain li geliyor; tizleri düşük olduğundan pek haz vermiyor metal dışında. (kişisel görüşüm)

Onun Yerine Köprü de Seymour Duncan Custom ya da Distortion kullanabilirsin. Ben de yakın zamanda Custom deneyeceğim.

O yüzden Les Paul için Köprü de "Custom" ya da "Distortion", Boyun da "Jazz" ya da "Pearly Gates" derim.

Bir de bir ricam var arkadaşlar. Seymour Duncan Manyetikleri konuşurken adlarıyla konuşursanız ben de durmadan www.seymourduncan.com u açmak zorunda kalmam. Smile

Ben de bu kodlu (sh bilmem kac gibi) konusmalari anlamiyorum, sonucta bariz bariz isimleri var. Kac yillik bir cok duncan kullanamama ragme hic aklimda kod falan yok.

Simdi gelelim senin 59nun problemine. Alnico 5 oldugu icin oluyor problem. Ama Jazz da 59a cok cok benziyen sadece biraz daha acik sesli olan bir manyetik. Sanirim 59 ile yukseklik ayarini tam yapmadin, mesela vidalari bayagi bir manyetige gomsen, ve de manyetigi de bayagi asagiya ceksen bayagi bir duzgun olur. Sonucta bir tek 59un kodunu iyi bilirim, SH1, duncan'nin ilk manyetigi yani. Ve en cok satan ikinci manyetigi.

Ama sahsi fikrim acisindan sana katiliyorum, 59 fazla strat kilikli duruyor, cok belirgin ve "defined" bir tonu var, ve de bass tiz cok ayri ayri belli. HB oldumuydu biraz daha yuvarlak olsa sanki daha hos oluyor. Amma vellakin maunlarin tiz problemi vardir genelde, belki senin gitarinda (tahtadan tahtaya fark ettigi icin) biraz daha bass vardi. Ama genelde 59lar Norlin donemindeki GIBSON LPler icin cok iyi sonuclar verirler (az baslari ile bilinir o donemdeki LP tipki full maun olanlar gibi). Eger 59 sana uymadiysa jazz da uymayacak haberin olsun.

Koprude ben o kadar ciktili manyetikleri hic mi hic sevmiyorum. O senden aldigim zebra invader guzel manyetik ama cidden onu sanirim distortion'a cevirecegim (yani sluglar ve vidalar takacagim) cunku bana biraz fazla on plana cikar seklinde geldi tonu. Ayri mevzuu. Fakat konu su ki o bahsettigin yuksek cikisli manyetiklerin topunun temiz tonu gayet kotudur, dusuk cikisli oteki manyetiklerle karsilastirildiginda. Pearly gates super bir manyetik, hem sapta hem koprude. Hem temiz hem de cranked cok iyi. Ama maunda standard cozum 59lardir, en azindan oradan baslamak cok daha guvenli! Wink Tecrube ile sabit.

B
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
StratoMaster

MesajTarih: Pts 02.05.2005 0:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir de yukarda yazdigim konu ile alakali (eger ingilizce biliyorsaniz) asagidakine bir bakin. Isinize yarayabilir.

B

http://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?t=37091
Başa dön
KaRaBaSH

MesajTarih: Pts 02.05.2005 11:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

KaRaBaSH demiş ki:
arkadaşlar gitarım ibanez rg350 dx. single'ını değiştirip twang'e yakın bir ton alma şansım var mı?
yani ilk defa bir şey hakkında hiç fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim

bilen yok mu?????
şu lanet sabit başlıklara yazdığım her mesaj heba oluyo ya!! Mad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
KehaneTEmre
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 02.05.2005 16:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tmm ozaman buraya soruyorum tekrardan , Arkadaşlar Floyt rose sistemli Gitarıma Humbucker Bridge manyetik alıcam NE tavsiye edersiniz ? Heavy Metal e uygun alabilcegim en uygun manyetik nedir sizce ???
Bu kullanıcı KehaneTEmre\'ye ait değildir , hacklenmiştir...<br />Hackleyen şahısın adına özür dilerim yazılan , yapılan saçmalıklardan...<br />Site yöneticileri bu acc.u silebilirler ise tamamen çok sevinirim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Hellhound
"Alım & Satım" mod

MesajTarih: Pts 02.05.2005 16:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

KaRaBaSH demiş ki:
KaRaBaSH demiş ki:
arkadaşlar gitarım ibanez rg350 dx. single'ını değiştirip twang'e yakın bir ton alma şansım var mı?

bilen yok mu?????

Açıkcası twang in no olduğunu yaz başında manyetik sitelerini kurcalarken öğrendim ve şu anda bile tam bir bilgi sahibi değilim.Yani sorduğun soru öyle normal,herkesin kendi tecrübeleriyle cevaplayabileceği bir soru değil.Twang tam olarak nasıl birşeyse bunu bilenlerin cevaplandırabileceği bir soru.Emin ol zaten bilen biri sorunu görseydi cevaplardı yani herkes biliyo da üşendiğinden yazmıyo değil.
GKN

MesajTarih: Pts 02.05.2005 17:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

KehaneTEmre demiş ki:
Tmm ozaman buraya soruyorum tekrardan , Arkadaşlar Floyt rose sistemli Gitarıma Humbucker Bridge manyetik alıcam NE tavsiye edersiniz ? Heavy Metal e uygun alabilcegim en uygun manyetik nedir sizce ???

1. dimarzio X2N
2. Emg 81
avatardan anladığım kadarıyla bolt on İbanez yani Basswood
en iyi dimarzio gider.EMG de olur emg nin gitarın karakterini öldürmesi senin işine yarayabilir Basswood bence ses düzgün karakteri olmayan ama güzel rezonans yapan bir ağaç, yani güzel olur
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
KaRaBaSH

MesajTarih: Pts 02.05.2005 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hellhound demiş ki:
KaRaBaSH demiş ki:
KaRaBaSH demiş ki:

bilen yok mu?????

Açıkcası twang in no olduğunu yaz başında manyetik sitelerini kurcalarken öğrendim ve şu anda bile tam bir bilgi sahibi değilim.Yani sorduğun soru öyle normal,herkesin kendi tecrübeleriyle cevaplayabileceği bir soru değil.Twang tam olarak nasıl birşeyse bunu bilenlerin cevaplandırabileceği bir soru.Emin ol zaten bilen biri sorunu görseydi cevaplardı yani herkes biliyo da üşendiğinden yazmıyo değil.

öyleyse değiştiriyorum:
ibanez rg 350 dx'imin single manyetiğini değiştirerek fender strat/tele gitarlara yakın bir ton alabilir miyim? evetse nasıl?
anlaşılmıştır herhalde Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Hellhound
"Alım & Satım" mod

MesajTarih: Pts 02.05.2005 20:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bak şimdi anlaşılır gibi oldu Smile Bi arkadaşımda dinlemiştim şu Dimarzio'nun hs serisi mi ne hani şu Malmsteen'in kullandığı manyetiklerden strat tonuna yakın gibi geldi bana.(Tabi arkadaşım o manyetiğin Malmsteen manyetiği olduğunu söyleyince psikolojik bi etkiyle bana da öyle gelmiş olabilir Smile )
KehaneTEmre

MesajTarih: Pts 02.05.2005 22:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

KehaneTEmre demiş ki:

Başka ne önerirsiniz biraz daha açıyım iron maiden tonuna yakın bişy istiorum yani uygun daha dogrusu ona yakın ton tutturamam.

Bu arada gtrım Cort X 6 , klavyersine öylesine alıştımki hangi gtr olursa olsun benm gtrım daha rahat geliyor floyt dan ve kilittende memnunum.Sadece tonu tarza uygun deil bu açığıda manyetik deiştirerek nekadar kapatabilirsem kapatmak istiyorum.

Bide türkiyede bulabilcegim şeyler önerirseniz daha makbule geçer.
Bu kullanıcı KehaneTEmre\'ye ait değildir , hacklenmiştir...<br />Hackleyen şahısın adına özür dilerim yazılan , yapılan saçmalıklardan...<br />Site yöneticileri bu acc.u silebilirler ise tamamen çok sevinirim.
Başa dön
GKN

MesajTarih: Sal 03.05.2005 18:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

KehaneTEmre demiş ki:
KehaneTEmre demiş ki:

Başka ne önerirsiniz biraz daha açıyım iron maiden tonuna yakın bişy istiorum yani uygun daha dogrusu ona yakın ton tutturamam.

Bu arada gtrım Cort X 6 , klavyersine öylesine alıştımki hangi gtr olursa olsun benm gtrım daha rahat geliyor floyt dan ve kilittende memnunum.Sadece tonu tarza uygun deil bu açığıda manyetik deiştirerek nekadar kapatabilirsem kapatmak istiyorum.

duncan JB Jr kullanıyor adrian
sende duncan JB alabilirsin çoğu yerde vardır diye tahmin ediyorum
http://guitargeek.com/rigview/351/
Başa dön
KehaneTEmre

MesajTarih: Sal 03.05.2005 21:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

GKN demiş ki:
KehaneTEmre demiş ki:
KehaneTEmre demiş ki:

duncan JB Jr kullanıyor adrian
sende duncan JB alabilirsin çoğu yerde vardır diye tahmin ediyorum
http://guitargeek.com/rigview/351/

ama single görünümlü humbucker kullanıyor adrian smith strat fenderine
ben standart humbucker bridge alıcam.
Başa dön
Slaytanic

MesajTarih: Sal 03.05.2005 21:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o durumda o tonu yakalaman zor dave murray hot rails kullaniyor mesela
Başa dön
Mastitis

MesajTarih: Sal 03.05.2005 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende brigde de dimarzio super distortion var. Slammer gitara bağladım çok hoş oldu. şimdi necke de bir tane alıcam ama rock sololar hangisi uygun olur düşünüyorum ayrıca super distortionla uyumlu olması lazım paf pro düşünüyorum ben. Acaba bir gitara aynı marka iki manyetik bağlama zorunluluğu diye bir şey varmı biri dimarzio biri seymour duncan olamazmı böyle bir kombine yapılabilirmi acaba ?
01

MesajTarih: Sal 03.05.2005 21:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mastitis demiş ki:
Bende brigde de dimarzio super distortion var. Slammer gitara bağladım çok hoş oldu. şimdi necke de bir tane alıcam ama rock sololar hangisi uygun olur düşünüyorum ayrıca super distortionla uyumlu olması lazım paf pro düşünüyorum ben. Acaba bir gitara aynı marka iki manyetik bağlama zorunluluğu diye bir şey varmı biri dimarzio biri seymour duncan olamazmı böyle bir kombine yapılabilirmi acaba ?

Yapılabilir neden olmasın?

Manyetik değilmi sonuçta bunlar Smile ?
KehaneTEmre

MesajTarih: Çrş 04.05.2005 21:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dimarzio Evolotuon Bridge D159(Steve Vai) Hakkında yorumlarınız ?

Cort X 6 ya taksam ne olur acaba ???
Başa dön
equiron

MesajTarih: Çrş 04.05.2005 21:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam arkadaşlar benim gene elimdeki epiphone les paul ile alakalı bir sorum olacak. alım satım bölümünde bir arkadaş dimarzio tonezone satıyor. ben şimdi bu aleti alsam bass lar boğar mı acaba gitarı?
Başa dön
deliturko

MesajTarih: Çrş 04.05.2005 21:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben tone zone kullanmış biri olarak hiçde bass olmadığını belirtmek isterim ayrıca bass geldi dersen üstündeki kutupları yukarı kaldırırsın bu kutuplar köprüye yakın olursa daha iyi olur ayrıca daha fazla tiz alırsın
Başa dön
Reeve

MesajTarih: Çrş 04.05.2005 22:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitarların ağacını göz önünde bulundurarak konuşuyorsunuz sanırım.. ağacına göre farklı tını verirde o açıdan dedim Wink
Başa dön
AsGoDaS

MesajTarih: Çrş 04.05.2005 23:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tonezone da nasıl hiç bass yok arkadaş?
ben de kullandım tonezone bass gayet de var.
Les paul bridge e dimarzio alıcaksan rock metal icin Evolution u tek gecerim. Ama Bence Seymour Duncan Custom al...
Başa dön
deliturko

MesajTarih: Çrş 04.05.2005 23:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

equiron demiş ki:
selam arkadaşlar benim gene elimdeki epiphone les paul ile alakalı bir sorum olacak. alım satım bölümünde bir arkadaş dimarzio tonezone satıyor. ben şimdi bu aleti alsam bass lar boğar mı acaba gitarı?

benim demek istediğim boğuk bir yapıda olmayacağı idi
bass ların cok olduğunu ben de biliyorum kullandım bende tone zone
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 98, 99, 100  Sonraki
3. sayfa (Toplam 100 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız