Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar manyetikleri hakkında her şey
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar manyetikleri hakkında her şey
Sayfa 1, 2, 3 ... 94, 95, 96  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Jeff_Loomis
"Müziktek" Mod / Crossfire Gitaristi

MesajTarih: Prş 28.04.2005 1:18    Mesaj konusu: Gitar manyetikleri hakkında her şey Alıntıyla Cevap Ver

Bu iş çığırından çıkmadan manyetikle alakalı sabit bir başlık açmanın vakti çoktan gelmişti. Buyrun artık burda tartışabilirsiniz emg mi daha iyi yoksa seymour duncan mı Smile
Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716

Crossfire - Sınıf 64 - Since Yesterday
Cem Saydam
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SiLeNoZ

MesajTarih: Prş 28.04.2005 3:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jeff yakında penalar hakkında herşey, kablolar hakkında herşey diye başlıklar açılacak belli Smile
bir de ne kadar açılsa da insanlar gelip yine ortaya soracak TB4 vs X2N ? diye Smile Umarım güzel bir başlık olur da hayrını görür gitarist arkadaşlar.
(konuyla alakasız ama mustafa hakkında herşey filmi geldi aklıma direk:) ) kusura bakmayın işgal ettik konuyu
Reeve

MesajTarih: Prş 28.04.2005 7:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitarımın neck pozisyonuna öyle bir s.duncan humbucker koymak istiyorum ki bana bridge teki tb4 tonları versin.. ya da en azından bridge pozisyonunda tb4ün vereceği tonlara yakın bir ton versin..

böyle bir şey olabilir mi? çok tiz bir manyetik mi almam gerekiyor?

şimdi diyeceksiniz; koy bridge e tb4ü ne uğraştırıyorsun bizi..
-bridge e tb4 koyamam çünkü başka birşey koycam oraya Rolling Eyes

Confused
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Reeve

MesajTarih: Prş 28.04.2005 7:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SH-3 Stag MagTM piyasada var mı?

ayriyetten

SH-12 George Lynch Screamin' DemonTM piyasada var mı Question
Başa dön
Jeff_Loomis
"Müziktek" Mod / Crossfire Gitaristi

MesajTarih: Prş 28.04.2005 8:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Reeve yapmaya çalışacağın durum, imkansız.
Fiziksel olarak, tellerin neck manyetiği üzerindeki salınımı çok geniştir, ama bridge üzerindekli salınımı ise çok dardır.

Tüm sound farklılığını geçtim, neckte yaptığın palm-mute, bridge'deki bir manyetikle yaptığın palm-mute'a asla benzemez...

Silenoz,
Gidişatın farkındayım, ama napalım, Müziktek artık gitartek oldu...
Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716

Crossfire - Sınıf 64 - Since Yesterday
Cem Saydam
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Megadeth79

MesajTarih: Prş 28.04.2005 10:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yararlı oldu bu baslık, ben onceden ampliler icin onermistim ama kabul gormedi naapalım. En azıdan genel olarak ampliler (Gitar+bas) olarak acılsa dahi iyi olur ama modlar bilir gene de. Neyse hayırlı olsun Smile
Başa dön
Norton_Antor
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 28.04.2005 13:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SiLeNoZ demiş ki:
Jeff yakında penalar hakkında herşey, kablolar hakkında herşey diye başlıklar açılacak belli Smile
bir de ne kadar açılsa da insanlar gelip yine ortaya soracak TB4 vs X2N ? diye Smile Umarım güzel bir başlık olur da hayrını görür gitarist arkadaşlar.
(konuyla alakasız ama mustafa hakkında herşey filmi geldi aklıma direk:) ) kusura bakmayın işgal ettik konuyu

tabii ki tb4 Very Happy
Başa dön
Kaish

MesajTarih: Prş 28.04.2005 16:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

s520ex alıp manyetikleri seymour duncan un bir manyetigiyle değiştirmek istiyorum ama 5 way i var.Her manyetik olurmu 5 way e nasıl bir sonuç alırım (opeth deki amcalara özendim Razz)
Başa dön
Stormcrow
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 28.04.2005 16:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kaish demiş ki:
s520ex alıp manyetikleri seymour duncan un bir manyetigiyle değiştirmek istiyorum ama 5 way i var.Her manyetik olurmu 5 way e nasıl bir sonuç alırım (opeth deki amcalara özendim Razz)

üzerindeki manyetiklerle aynı sayıda kablo çıkışlı (4 conductor falan der ya)beğendiğin manyetikler alıp aynı şekilde monte edersen iyi sonuç alırsın
Başa dön
Kaish

MesajTarih: Prş 28.04.2005 17:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

neden 2hm lı gitarların bazılarında (ton dumesını yukarı dogru kaldırınca manyetik guclenır ya )o neden yok yani olunca 5 tane ton elde ediyosun ama olmayınca 3 tane oluyor ve gibson larda da 3 tane var bir kazancımı vardır bunun?
01

MesajTarih: Prş 28.04.2005 17:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Güzel ve yerinde bir başlık olmuş...

Ama eğer buradada EMG mi yoksa Seymour Duncan mı iyi tartışması olacaksa bu başlığında havası kaçar...

EMG ayrı bir güzelliği var Duncan ların ayrı bir güzelliği var elmalarla armutları karıştırmayalım...
SiLeNoZ

MesajTarih: Prş 28.04.2005 18:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"iyi" tartışması olan heryerde sorun çıkar. Dandik 50 dolarlık gitarın üstündeki manyetik bile bazı tonlar için olabilir. O yüzden iyilik kötülük değilde uygunluk sormak lazım sanki. Emg leri seven ayrı Duncanları ayrı. Hani ben EMG sevmem bunu da belirteyim ama Smile
StratoMaster

MesajTarih: Prş 28.04.2005 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Belirli bir kaliteden sonra bence manyetikten once agac daha onemli. Manyetigin etkisi bir yere kadar (aktifler haric tabi). Millet fazla manyetige takiyor bana gore.
Başa dön
Billie_Joe

MesajTarih: Prş 28.04.2005 22:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

manyetik yapabilirmiyiz acaba eski bosuk manyetiklerin malzemelerini kullanarak modifiye falan ? cok mu costum Very Happy

türkiyenin ilk ama tör grup destek sitesi
www.emir.grupmateryal.com
Başa dön
DaveMustaine_64
"MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

MesajTarih: Prş 28.04.2005 22:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Reeve demiş ki:
gitarımın neck pozisyonuna öyle bir s.duncan humbucker koymak istiyorum ki bana bridge teki tb4 tonları versin.. ya da en azından bridge pozisyonunda tb4ün vereceği tonlara yakın bir ton versin..

böyle bir şey olabilir mi? çok tiz bir manyetik mi almam gerekiyor?

şimdi diyeceksiniz; koy bridge e tb4ü ne uğraştırıyorsun bizi..
-bridge e tb4 koyamam çünkü başka birşey koycam oraya Rolling Eyes

Confused

Neck manyetiğinden alacağın sesin tizliğinin o kadar çok şeyle alakası var ki Smile Bir kere istediğin kadar tiz bir ses alabilmen için Jeff'in dediği gibi manyetiğin klavyeden olabildiğince uzak olması lazım Smile 22 perdeli bir gitarda mesela istediğine büyük ihtimalle yaklaşamazsın bile Smile Floyd rose'lu 25.5' scale lenght'i olan, 24 perdeli bir gitara bir tb-4 daha takabilirsin ama Smile Bridge manyetiğinin çıkışını necktekinden daha yüksek tutmak için de, saptaki manyetiğin yüksekliğini biraz azaltırsın....

Bence olabilecek en yakın şey budur Smile
www.myspace.com/dementiatr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Slaytanic

MesajTarih: Prş 28.04.2005 22:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben şunu merak ediyorum tremololu gitarlara seymourun sh serisi manyetikleri takılmazmı? ben taktım sadece mıknatıslar tellerin tam altına gelmedi ama tb taktığımda kulağım herhangi bir fark algılamadı. birincisi tonal (veya çıkşta) farklılık olurmu ikincisi sdnin forumlarında kalın e telinde bazı problemlerin olduğu yazılmış doğrumudur, deneyen varmı??
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Reeve

MesajTarih: Prş 28.04.2005 23:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DaveMustaine_64 demiş ki:

Neck manyetiğinden alacağın sesin tizliğinin o kadar çok şeyle alakası var ki Smile Bir kere istediğin kadar tiz bir ses alabilmen için Jeff'in dediği gibi manyetiğin klavyeden olabildiğince uzak olması lazım Smile 22 perdeli bir gitarda mesela istediğine büyük ihtimalle yaklaşamazsın bile Smile Floyd rose'lu 25.5' scale lenght'i olan, 24 perdeli bir gitara bir tb-4 daha takabilirsin ama Smile Bridge manyetiğinin çıkışını necktekinden daha yüksek tutmak için de, saptaki manyetiğin yüksekliğini biraz azaltırsın....

peki şöyle bir şey söylesem, aklımdaki;

bildiğim kadarıyla (öğrendiğim kadarıyla) s.duncan sh-12 george lynch screamin' demon çok tiz bir manyetik, onu alıp neck taksamda olmaz heralde dimi Rolling Eyes

bide buarada screamin' demon sadece bridge içinmiş, zorlasak necke olmaz mı? Razz Arrow Rolling Eyes
Başa dön
StratoMaster

MesajTarih: Prş 28.04.2005 23:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Reeve demiş ki:
DaveMustaine_64 demiş ki:

bildiğim kadarıyla (öğrendiğim kadarıyla) s.duncan sh-12 george lynch screamin' demon çok tiz bir manyetik, onu alıp neck taksamda olmaz heralde dimi Rolling Eyes

bide buarada screamin' demon sadece bridge içinmiş, zorlasak necke olmaz mı? Razz Arrow Rolling Eyes

Oyle kullananlar var zaten, yani sapta. Ama o durumda bir akor falan vurdugunda telleri tane tane net olarak duymayi bekleme. Biraz guclu kacacak. Ama lead tonunda onu sapta cok sevenlerle karsilastim. Ama yine de istedigin sey imkansiz, fizik kurallarina aykiri. Sonucta SD de bir sap manyetigi olarak duyulacak, ufak tefek farklara haiz olsa da.
StratoMaster

MesajTarih: Prş 28.04.2005 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Slaytanic demiş ki:
ben şunu merak ediyorum tremololu gitarlara seymourun sh serisi manyetikleri takılmazmı? ben taktım sadece mıknatıslar tellerin tam altına gelmedi ama tb taktığımda kulağım herhangi bir fark algılamadı. birincisi tonal (veya çıkşta) farklılık olurmu ikincisi sdnin forumlarında kalın e telinde bazı problemlerin olduğu yazılmış doğrumudur, deneyen varmı??

Daha once konustugum manyetik ureticilerinin soyledigi f-spaced (yani trembucker) spacing ile normal (yani gibson) spacing arasinda herhangi bir ton farkinin olmayacagi yonunde. Miknatis alani etkilemeye yeterli degil azicik o milimetrelik fark.

Kisacasi tb-4 de sh-4 de bir JB. Zaten iyi fiyata satiyorsun yakinda belki dayanamayip ben alirim, jbleri cok sevmeme ragmen. Laughing
DaveMustaine_64
"MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

MesajTarih: Prş 28.04.2005 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Reeve demiş ki:

Aradığın şey sadece "tizlik" mi, yoksa TB-4 karakteri mi? Eğer tizlik arıyorsan gerçekten de çok zor işin Smile Stratomaster'ın da dediği gibi, o temiz soundda uzaklaşırsın Smile Bana sorarsan illa da o tarz bişeyler istiyorsan Tb-4 alıp neckte kullan derim Smile Tiz konusunda bunu kullandığın pedaldan da bayağı bir miktar artırabilirsin, ya da ne kullanıyorsan Smile Boss MT-2 dene mesela , cayır cayır tiz tonları vardır Very Happy Normalde basları flatten düşük tizleri de yüksek tutarım mutlaka MT-2de tam tersini yapıyorum Very Happy Ama hacimsiz bir ton veriyor...
www.myspace.com/dementiatr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 94, 95, 96  Sonraki
1. sayfa (Toplam 96 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız