Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Aktif Pasif ne demek ve tavsiye (emg manyetik seçimi)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Aktif Pasif ne demek ve tavsiye (emg manyetik seçimi)
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
MortalMan

MesajTarih: Pzr 24.04.2005 11:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tercih meselesi ama emg 81 85 + jackson + marshall üçlüsü harika. 81 60 nasıl hiç denemedim.
Stormcrow
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 25.04.2005 9:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Darestan demiş ki:
standardlarda gibson burstbucker var sanırım,classiclerde ise 500t olması lazım birdge de

her ikiside pasif.

bu burstbuckerlar sanırım 2003 yada 2004 te takılmaya başlandı
ondan önceki üretimlerde
(rakamları karıştırıyor olabilirim 496r (rhytm - neck yani) 498t (treble - bridge) manyetikler var.
bazı modellerde de halan bunlar kullanılıyor
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
outlaw

MesajTarih: Sal 26.04.2005 21:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam arkadaslar
bende gitarima emg manyetik almayi dusunuyorum..sert seyler calacagim icin tercihimi emgden yapmak sanirim yanlis olmayacaktir..demin emg'nin sitesinden butun humbucking ses dosyalarini dinledim..ve sound olarak en cok hosuma giden 85 oldu.clean ve dist sesleri baya guzel geldi..ama sitede 85 icin bridge yazmis ben bunu tutup neck'e takamazmiyim ?ayrica 89 unda hem single hem humbucker olarak kullanilabilecegini gordum(yanlissam duzeltin) buda bridge icin bence uygun olabilir..bridge 89- neck 85 kombinasyonunu kullanabilirmiyim ? sizin fikriniz nedir ? yada sizin onericeniz baska bi kombinasyon olabilirmi ?
Başa dön
GKN

MesajTarih: Sal 26.04.2005 21:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MortalMan demiş ki:
Tercih meselesi ama emg 81 85 + jackson + marshall üçlüsü harika. 81 60 nasıl hiç denemedim.

+100 mü desem +10x10üzeri256 mı desem

birde boss yada Mxr Dist e giricen
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Canneerr

MesajTarih: Sal 26.04.2005 22:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende de ltd-mh50 + emg81-85 var hoşuma gitti baya...
Başa dön
vileshome

MesajTarih: Sal 26.04.2005 23:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

neck için inadına 89 diyorum hala Smile 15$ fazla ver hem 85 hemde SA(single) sahibi ol.. Wink
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
deliturko

MesajTarih: Çrş 27.04.2005 0:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

outlaw demiş ki:
selam arkadaslar
bende gitarima emg manyetik almayi dusunuyorum..sert seyler calacagim icin tercihimi emgden yapmak sanirim yanlis olmayacaktir..demin emg'nin sitesinden butun humbucking ses dosyalarini dinledim..ve sound olarak en cok hosuma giden 85 oldu.clean ve dist sesleri baya guzel geldi..ama sitede 85 icin bridge yazmis ben bunu tutup neck'e takamazmiyim ?ayrica 89 unda hem single hem humbucker olarak kullanilabilecegini gordum(yanlissam duzeltin) buda bridge icin bence uygun olabilir..bridge 89- neck 85 kombinasyonunu kullanabilirmiyim ? sizin fikriniz nedir ? yada sizin onericeniz baska bi kombinasyon olabilirmi ?

şimdi istediiğğin yerde kullanırsın bak orda zw set wardı 81 brige 85 neck mesela
sana kalmış
Başa dön
DrB

MesajTarih: Çrş 27.04.2005 1:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Stormcrow demiş ki:
Darestan demiş ki:
standardlarda gibson burstbucker var sanırım,classiclerde ise 500t olması lazım birdge de

her ikiside pasif.

bu burstbuckerlar sanırım 2003 yada 2004 te takılmaya başlandı
ondan önceki üretimlerde
(rakamları karıştırıyor olabilirim 496r (rhytm - neck yani) 498t (treble - bridge) manyetikler var.
bazı modellerde de halan bunlar kullanılıyor

Evet haklisin, yanlis hatirliyorsun! Laughing (Kil Amerikan cinsi bir espri oldu ya neyse.)

LP acisindan:

2003 oncesi yenice standardlara (yani 1990dan falan sonra oncesi yilina bagli), studyolara, 498t kopru 490r sap; classiclere eski yeni demeden ayni manyetik setini (500t kopru 496r sap) takarlar. Ivir zivir binbir modeli oldugu icin daha detayli bilgi icin lazim olursa haber verirsiniz.

B
Başa dön
Stormcrow

MesajTarih: Çrş 27.04.2005 9:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Smile eh yaklaşmışım genede
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız