Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Rock müzikte kadın ekolü (Hatun gitaristler vb.)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Rock müzikte kadın ekolü (Hatun gitaristler vb.)
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
turke01
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 18:36    Mesaj konusu: Rock müzikte kadın ekolü (Hatun gitaristler vb.) Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar bu iki hatun gitaristi siz de tanıyın istedim. İkisi de çok iyi çalıyorlar gerçekten. Hatun'dan gitarist olmaz diyenlere...

Carina Alfie http://www.carinaalfie.cjb.net/
Gördüğünüz üzere Steve Vai ile çalmış kendisi Smile

--------------------------------------------------------------------------------------

Katrina Johansson http://www.katrinaguitar.com/index.html
Bu ablamızın albümünde de Michael Angelo, hem prodüksüyona yardımcı oluyor hem de bas gitar çalıyor. Artık nasıl bişeyse Smile

En son turke01 tarafından Pts 25.04.2005 21:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DjanVanHalen

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 19:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sagdaki Jan KUEHNEMUND Vixen'den. Kiss ile turneye bile cikmisti.
ckibrisli

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 19:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tabi burada Motorhead le calmış Girlschool vardır. Valla Taş gibi rock n roll yapan bu Hatunlara kul köle olunur Twisted Evil
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
duncan
Derin6 gitar

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 20:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında Carina Alfie bence çok başarılı sayılmaz, Vai ile çalmış olması dışında kariyerinde pek sağlam bir adım yok, ancak zamanının bir Jennifer Beaten'i vardır ki, işte o kadın cidden 80'ler hard rock gitarının önemli temsilcilerindendir, Dirty Diana parçasında Michael Jackson'a eşlik etmişti kendileri... ve tabii Vixen da yadsınamaz bir hatun yetenekler topluluğuydu...
turke01

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 20:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

duncan demiş ki:
Aslında Carina Alfie bence çok başarılı sayılmaz, Vai ile çalmış olması dışında kariyerinde pek sağlam bir adım yok, ancak zamanının bir Jennifer Beaten'i vardır ki, işte o kadın cidden 80'ler hard rock gitarının önemli temsilcilerindendir, Dirty Diana parçasında Michael Jackson'a eşlik etmişti kendileri... ve tabii Vixen da yadsınamaz bir hatun yetenekler topluluğuydu...

Al işte... Buyur buradan yak. Yani yazdığın şeyde mantık var mı acaba bi de sen bak istersen... Ben bi kere Vai ile fotoğrafını bir "başarı göstergesi" olarak koymadım. Ayrıca sen Steve Vai ile gitar çalmanın bir "başarı" olduğunu nereden çıkardın ? Arjantin'de bi konser vermiş, Carina da onunla beraber çıkmış. Bunda ne var ? Jennifer Batten'a lafım yok ama tabi Michael Jackson'la çalması senin gözünde çok büyük bir "başarı". Ne demekse??

Her neyse arkadaşlar bu "başarı" muhabbetini boşverelimde, herkes bildiği, tanıdığı hatun gitaristleri yazsın. Kültürümüz artsın.
Başa dön
morphine9

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 21:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

buket doran, şebnem ferah
itirazı olan?
Başa dön
Old_Style

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 21:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Gördüğünüz üzere Steve Vai ile çalmış kendisi

Bence böyle bir başlıkta böyle birşey yazarsan bende dahil herkes bunun hatunun iyi gitaristliği ile ilgili birşey olduğunu düşünecektir,kaldıki VAi ile aynı sahneyi paylaşmak gerçektende kariyerinde önemli bir yer tutar her müzisyenin.

Jennifer Batten benim gözümdede en ii kadın gitaristler listesinde 1 numaradır ve evet Michael Jackson la çalmak çok önemlidir,yürek ve kapasite ister,hele ki Steve Stevens gibi bir üstadın ardından geliyorsan.
Atalay

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 21:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gitar çalmak ne anlama geliyor? Bayan gitarist arasında bana göre ciddi anlamda "gitar çalan" tek kişi... Michael Jackson ile Dirty Diana'da çalan kişidir. Adını bilmiyorum. Gerisi ritm tutar vs...
moryel

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 21:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki ya feridun düzağacın bass gitaristine ne diceksiniz.Oya Erkaya Erman.aynı zamanda babazula adlı gruptada bass gıtar calıyor.
turke01

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 21:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Atalay demiş ki:
Gitar çalmak ne anlama geliyor? Bayan gitarist arasında bana göre ciddi anlamda "gitar çalan" tek kişi... Michael Jackson ile Dirty Diana'da çalan kişidir. Adını bilmiyorum. Gerisi ritm tutar vs...

Hoca, allahaşkına doğru söyle. Benim yazdığım o iki gitaristin sitesine filan girip de biraz dinledin mi hiç ? Veya da önceden tanıyo muydun ? Neden böyle yorumlar geliyor arka arkaya anlamıyorum. Karşı cinsten diye ağrımıza mı gidiyor yani, anlayamadım gitti...
Başa dön
soloist

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 22:50    Mesaj konusu: ... Alıntıyla Cevap Ver

Hatundan,erkek performansı alacak bir güç görmek mümkün değil,ama kısmi olarak mutlaktır göründüğü gibi...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Rockman1

MesajTarih: Pzr 17.04.2005 0:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence bayanlardan da iyi gitarist olabilir, niye olmasın. ama sayıları ne kadardır araştırmak gerekir.
Bu yetenekten çok birazda ilgi meselesi belkide. yoksa istediği zaman birçok ensturmanı iyi çalabilen kadın müzisyenler vardır.

Rock dünyasında, gitarist değilde solist derseniz, o konuda pek çok isim sayabiliriz:
Doro Pesch - Warlock
Janet Gardner - Vixen
Anette Blyckert - Alyson Avenue
Robin Beck
Lita Ford
Jennifer Rush
Sandy Saraya - Saraya
Ann Wilson - Heart
Debbie Davis - Witness
(Buraya kadar genelde hard rock)

Tarja Turunen - Nightwish
Anneke Van Giersbergen - Gathering
Sharon den Adel - Within Temptation
Ayrıca..
Amy Lee - Evanescence
Avril Lavigne biraz zayıf kaçabilir mi bu listeye acaba?
Bayan brutal vokal bile var şimdi, Arch Enemy grubunda..

Bu arada, niye kadınlara, "hatun" diyoruz hep. bayan desek daha iyi olmaz mı?
Gerçi onada "hitap şeklidir" diyor dil uzmanları ama, daha kibar bir kelime en azından. Hatun: kadın eş anlamına geliyor aslında..

Edit : Ayrıca Lita Ford, aynı zamanda gitaristdir. orayı atlamışım, bir arkadaş hatırlattı sağolsun. burda düzeltiyorum.

En son Rockman1 tarafından Pzr 17.04.2005 1:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
sava

MesajTarih: Pzr 17.04.2005 0:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kat diye bir şey duydunuz mu hiç?
Kanımca Michael'ın da Vixen'ın da gitaristlerinden çok daha üstün. Aşırı derecede hızlı çalabiliyor. Ayrıca klasik müzik yorumları da yapıyor.
Başa dön
Amrakh

MesajTarih: Pzr 17.04.2005 0:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence hatun kişiden gitarist olmaz diye birşey olmaz, olanlar var mı var. ama yapı olarak eksikleri var, mesela parmak yapısı, kas eksikliği, vs. gibi. bunları aşabilen ablalardan fıstık gibi gitarist de olur bence. çalış stillerini beğenmeyenler olabilir, doğaldır ama bu onların kötü gitarist olduğunu göstermez bence, bi ara kerry king'in de nasıl gitarist olduğu tartışılıyordu burda, onun igbi bence bu konu da...
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Pzr 17.04.2005 2:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Melissa Auf Der Maur, eski Hole basçısı değil midir zaten..?
Başa dön
ucantekmeler

MesajTarih: Pzr 17.04.2005 8:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rock goddess var yine hatun grubu
kalbimizde super yeri vardir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
mad

MesajTarih: Pzr 17.04.2005 11:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

some kind of monsterda metallicayla seek n destroy'u çalan basscıyı gordukten sonra böyle bişey solemedim ben Smile
xlcool

MesajTarih: Pzr 17.04.2005 11:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Böyle saçma bir başlıkla zaman geçirmeye gerek yok.Uyanın.Allahım yaaaa.

Bence beyinleri olduğuna göre olur.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Galthor

MesajTarih: Pzr 17.04.2005 11:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sava demiş ki:
Kat diye bir şey duydunuz mu hiç?

evet. The Great Kat. çok çolgın bi hatundur, baya klasik müzik yorumu var.mp3leri var bende:)
canavar gibi çalıyor hatun. ayrıca çok seksi Cool

site adresi: http://www.greatkat.com/
nienturi

MesajTarih: Pzr 17.04.2005 11:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

duncan demiş ki:

Katılıyorum. İlk gördüğümde vay hatuna bak iyi midir diye düşünmüştüm ama senin paralelinde çok da ahım şahım bir şey bulamadım müziğinde.

Jennifer Beaten ise gerçketen oldukça iyi bir gitarist olduğu muhakkak. Jackson ile çalmak ise bir açıdan harika, bir açıdan ise korkunç zor olmalı. Herşeyden önce kimler çaldı Jacksonla? Eddie VanHalenlar vs. ve direk olarak onların yerine geliyordun. Ayrıca Quency Jones gibi bir prodüktör/kompozitör ile aynı gemidesin ki bu kadarı bile bence biraz ürkütücü. Ek olarak çalıştığın tüm müzisyenler profesyonelliğin en üst sınırındaki adamlar. Bu bağlamda evet bence Jackson ile çalışmak müzisyen kariyeri için çok önemli bir şey.

Sava "great Kat" demiş...
"Great Kat" bence sadece balon. Bir sürü röportajını okudum, birçok şarkısını dinledim. Tavır inanılmaz megaloman ki bu ona zarar veriyor. Hızlı çalıyor sanılabilir ama sadece hızlı "tremolo picking" ile hızlı gitarist olunmaz. Juliard mezunu kemancı olması da bir artı ama imaj başta olmak üzere olumsuz birçok şey var.
Hatun gitarist deyince tonla erkeğin,tabiri caizse, eline verecek bir kişi geliyor aklıma:
Bonnie Rait
İlk dinlediğimdeki dumurumu hala unutamam Smile
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
1. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız