| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
rifat

|
Tarih: Pts 11.04.2005 22:37 Mesaj konusu: Aktif Pasif ne demek ve tavsiye (emg manyetik seçimi) |
|
|
| Manyetiklerde Aktif ve Pasif ne demek ne farkları vardır? Bu konuda yardım edebilirmisiniz. Birde ben emg 81 manyetik almayı düşünüyorum benim gitar 2 humbucker. EMG 81 i bridge e takıcam necke ne taksam ii bi kombinasyon olur? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
JediMaster-Revan

|
Tarih: Pts 11.04.2005 22:42 Mesaj konusu: |
|
|
Aktif pille çalışır.Gitarın ağacından etkilenmez.Clean tonu yoktur.Daha doğrusu clean ton bile distorted çıkar.Sert müzikler için uygundur (bence)
Pasif manyetik her ağaçta, farklı köprülerde bile farklı sesler verir.Bana kalırsa sesleri daha doğaldır.Daha iyidir. _________________ The dark side of the force is a pathway to many abilities, some considered to be unnatural... |
|
| Başa dön |
|
 |
rifat

|
Tarih: Pts 11.04.2005 22:45 Mesaj konusu: |
|
|
sonunda anladım ama birde tavsiyen var mı bu emg manyetik hakkında bana |
|
| Başa dön |
|
 |
gizbing

|
Tarih: Pts 11.04.2005 23:47 Mesaj konusu: |
|
|
var var ben beyendim bu manyetikleri alayım bari dersen bulamssın tavsiyem fazla Arama bulursanda bi tanede bana al  _________________ www.gerikafali.com --dunyanın en gerikafalıları için...
http://iontshirts.cjb.net/ --sadece size ozel tisortler... |
|
| Başa dön |
|
 |
presence

|
Tarih: Sal 12.04.2005 1:14 Mesaj konusu: slm |
|
|
yapacağın sevdiğin müziğer bağlı ben emg 81 60 kullanıyorum köprüde 81 neck te 60 gayet güzel ha bide clean tonu yok diyenler bi denesinler önce gayet iyi cleanları ama zevk renk meselesi eğer almayı düşünüyorsan tr yok yada var olsa bile çok pahalı yada istediğin modeleri bulman zor olur sana adres
www.guitarpartsdepot.com
zaten emg nin kendi sitesine girersen bu adresi dağıtıcı olarak gösteriyor ayrıca ben burdan 2 manyetik aldım 11 günde kapıma kadar geldi bilgilerinize kolay gelsin _________________ Satılıklar EL84 lamba/3PDT SW/9 pin lamba soketi
Anfi pedal tamiri yapılır |
|
| Başa dön |
|
 |
deliturko

Kayıt: Oct 19, 2004 Mesajlar: 558 Nerden: o neredeyse oradan
|
Tarih: Sal 12.04.2005 1:39 Mesaj konusu: |
|
|
bende aldım o adresten merak etmeyin sağlam kh-21 set almıştım
2 adet 81 oluyo bu neyse gönül rahatlığı ile alışveriş yapılır ama bana 11 günde gelmedi 1 ay da geldi gerekçeleri tatildeydik oldu ama
presence 11 günde geldi diyosa normal koşullarda öyle olmalı bana denk geldi böyle |
|
| Başa dön |
|
 |
Mastitis

|
Tarih: Sal 12.04.2005 12:18 Mesaj konusu: |
|
|
Aldıktan sonra gümrüğe ne kadar ödediniz? _________________ Amerikadan alet edevat getirtme yapılır. |
|
| Başa dön |
|
 |
Kaish

|
Tarih: Sal 12.04.2005 16:19 Mesaj konusu: |
|
|
emg lerin distorsion u beğenmesemde clean ı cok iyi bence _________________ Satilik slammer by hamer normal kasa 24 perde floyd rose ip ince sap 2hm 1 single 190$ http://www.turkrock.com/ftopic27769.html |
|
| Başa dön |
|
 |
SiLeNoZ

|
Tarih: Sal 12.04.2005 16:22 Mesaj konusu: |
|
|
Kaish ? Biraz ters oldu senin söylediğin ama olsun zevkler ve renkler tartışılmaz  _________________ Ton yelpazesi ne ya? Bir de analog dizmek ? |
|
| Başa dön |
|
 |
DrB

Kayıt: Feb 03, 2004 Mesajlar: 1521 Nerden: Sehr-i Dersaadet
|
Tarih: Sal 12.04.2005 18:35 Mesaj konusu: |
|
|
| JediMaster-Revan demiş ki: | Aktif pille çalışır.Gitarın ağacından etkilenmez.Clean tonu yoktur.Daha doğrusu clean ton bile distorted çıkar.Sert müzikler için uygundur (bence)
Pasif manyetik her ağaçta, farklı köprülerde bile farklı sesler verir.Bana kalırsa sesleri daha doğaldır.Daha iyidir. |
Bu yazilanalr tam olarak dogru degil. Oyle agactan etkilenmez falan kesinlikle gecerli olmayan bir nokta. Catir catir agactan etkilenir, fakat bu otekiler kadar fazla olmaz. Temiz sesine gelince sesin catlamasi gitardan degil olsa olsa amfiden dolayi gerceklesir, ve dolayisi ile manyetik ile alakasi yok sadece amfinin bir olayi.
Aktif demek su oluyor, eger dogru akimi bir miknatis rod'un ustunde bulunan bobinlere verirsen o bobinler miknatisin olusturdugu manyetik alandaki degisimleri cok daha iyi yakalayacaktir. Bu mikrofonlarda da ayni sekilde olur mesela. Ama mikrofonlarin aksine manyetiklerde daha dominant olan (ust harmonikleri barindirmayan) tellerin vibrasyonu aktif ile cok daha guclu olacktir. Bu durumda ton daha sig ve mat ama cok daha guclu cikacaktir. Butun hadise bu. yoksa hala telin vibrasyonu var ve synth falan degil bu aletler. Sadece ust harmonikler (hem basta hem tizde) bu sekilde cok duyulmadigindan sanki agacin etkisi o kadar fazla degil dedirtecektir.
Tamamiyle tercih meselesi. Eger 80ler uslu bin bir aletten sinyal gececekse dominant tonlar saglam kalsin diye cok yararli bir sey. Ama az efekt kullanilacaksa hic mi hic sevimli bir sey degil.
Yani normal pasif HBlara gore ne iyi ne kotu, farkli!!!!!
B
PS. Ben sahsi tercihlerim acisindan nefret ederim, ama dedigim gibi bu sadece tercih. Baskasi cok sever, ayri mevzuu. |
|
| Başa dön |
|
 |
JediMaster-Revan

|
Tarih: Sal 12.04.2005 22:42 Mesaj konusu: |
|
|
Bu noktada sana katılmıyorum DrB.Belki bir BB King değilim ama müzik kulağım iyidir, 1500 dolarlık ve 400 dolarlık iki gitar arasında ben neredeyse hiç ses farkı duyamadım.
Emgler ağaçtan etkilenmez derken, kayda değer bir fark olmadığı için böyle dedim.Çatır çatır etkilendiğini hiç sanmıyorum, olsa olsa çok az bir pay.Ve benzer gitarlarda farkedilemeyecek bir fark.
Herşey teknik açıklamalarla çözülemez.Ortalama müzisyenin ve dinleyicinin kulağıyla ayırdedebilmesi de önemli.Bu farkı JB bana her gitarda verebiliyor, ama emgler ? Hayır. _________________ The dark side of the force is a pathway to many abilities, some considered to be unnatural... |
|
| Başa dön |
|
 |
JediMaster-Revan

|
Tarih: Sal 12.04.2005 22:44 Mesaj konusu: |
|
|
He ben burada emgler kötü demiyorum.Şahsi görüşüm sevmiyorum, ama çok iyi olduğu türler de var. _________________ The dark side of the force is a pathway to many abilities, some considered to be unnatural... |
|
| Başa dön |
|
 |
secks Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 13.04.2005 10:12 Mesaj konusu: |
|
|
| JediMaster-Revan demiş ki: | 1500 dolarlık ve 400 dolarlık iki gitar arasında ben neredeyse hiç ses farkı duyamadım.
|
Tabi bir de iki gitar arasındaki 1100 dolarlık fiyat farkının ne kadarı gerçekten sese birebir etki edecek malzeme ve işçiliğe aittir tartışılır. |
|
| Başa dön |
|
 |
vileshome Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 13.04.2005 11:13 Mesaj konusu: |
|
|
gitarın ağacına daha az duyarlılık gösterirler.. pasiflere nazaran faydasını görmek için iyi bir set-up lazım. evde kullandığınız 15-20w lık bi anfide emin olun 20$ lık bi manyetik daha iyi duyulabilir.. _________________ alkolik sonbahar..
C-4 gelecek huzur verecek.. www.myspace.com/c4band |
|
| Başa dön |
|
 |
Kaish

|
Tarih: Çrş 13.04.2005 16:38 Mesaj konusu: |
|
|
| SiLeNoZ demiş ki: | Kaish ? Biraz ters oldu senin söylediğin ama olsun zevkler ve renkler tartışılmaz  |
tabiki zevk meselesi yoksa çoğu gitarist emg kullanırmıydı  |
|
| Başa dön |
|
 |

|
|
| Başa dön |
|
 |
Norton_Antor Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 13.04.2005 19:24 Mesaj konusu: |
|
|
| Kaish demiş ki: | | SiLeNoZ demiş ki: | Kaish ? Biraz ters oldu senin söylediğin ama olsun zevkler ve renkler tartışılmaz  |
tabiki zevk meselesi yoksa çoğu gitarist emg kullanırmıydı  |
çoğu gitarist emg kullanmıyor ki? |
|
| Başa dön |
|
 |
SiLeNoZ

|
Tarih: Çrş 13.04.2005 20:41 Mesaj konusu: |
|
|
Emg lerin genelde cleanlerinden herkes şikayet eder. Dist soundu güçlü olduğu için tercih edilir EMG ler. Ama sen tam tersini demişsin. O yüzden ters olmuş dedim.
Bu arada Norton un dediği gibi EMG yi çok kullanan yok _________________ Ton yelpazesi ne ya? Bir de analog dizmek ? |
|
| Başa dön |
|
 |
katilinek

|
Tarih: Çrş 13.04.2005 21:15 Mesaj konusu: |
|
|
| Bu gün js30um geldi üstünde kapalı manyetikler var.Gerçekten clean tınlar zayıf yeteri kadar ses almıyorum ama amfinin overdrivenı açtımmı mükemmel oluyor.Processorüm geldiğinde eminim çok daha iyi tonlar alıcam ama clean kötü hakkaten.Tabi emgler çok çok daha iyidir.Biraz param olsum emg89 takarım galiba. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 14.04.2005 9:28 Mesaj konusu: |
|
|
| katilinek demiş ki: | | Bu gün js30um geldi üstünde kapalı manyetikler var.Gerçekten clean tınlar zayıf yeteri kadar ses almıyorum ama amfinin overdrivenı açtımmı mükemmel oluyor.Processorüm geldiğinde eminim çok daha iyi tonlar alıcam ama clean kötü hakkaten.Tabi emgler çok çok daha iyidir.Biraz param olsum emg89 takarım galiba. |
güle güle kullan
her kapalı manyetik aktif değildir, aman karışmasın  |
|
| Başa dön |
|
 |
|