Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Aktif Pasif ne demek ve tavsiye (emg manyetik seçimi)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Aktif Pasif ne demek ve tavsiye (emg manyetik seçimi)
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rifat

MesajTarih: Pts 11.04.2005 22:37    Mesaj konusu: Aktif Pasif ne demek ve tavsiye (emg manyetik seçimi) Alıntıyla Cevap Ver

Manyetiklerde Aktif ve Pasif ne demek ne farkları vardır? Bu konuda yardım edebilirmisiniz. Birde ben emg 81 manyetik almayı düşünüyorum benim gitar 2 humbucker. EMG 81 i bridge e takıcam necke ne taksam ii bi kombinasyon olur?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
JediMaster-Revan

MesajTarih: Pts 11.04.2005 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aktif pille çalışır.Gitarın ağacından etkilenmez.Clean tonu yoktur.Daha doğrusu clean ton bile distorted çıkar.Sert müzikler için uygundur (bence)

Pasif manyetik her ağaçta, farklı köprülerde bile farklı sesler verir.Bana kalırsa sesleri daha doğaldır.Daha iyidir.
rifat

MesajTarih: Pts 11.04.2005 22:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sonunda anladım Laughing ama birde tavsiyen var mı bu emg manyetik hakkında bana
Başa dön
gizbing

MesajTarih: Pts 11.04.2005 23:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

var var ben beyendim bu manyetikleri alayım bari dersen bulamssın tavsiyem fazla Arama bulursanda bi tanede bana al Smile

http://iontshirts.cjb.net/ --sadece size ozel tisortler...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
presence

MesajTarih: Sal 12.04.2005 1:14    Mesaj konusu: slm Alıntıyla Cevap Ver

yapacağın sevdiğin müziğer bağlı ben emg 81 60 kullanıyorum köprüde 81 neck te 60 gayet güzel ha bide clean tonu yok diyenler bi denesinler önce gayet iyi cleanları ama zevk renk meselesi eğer almayı düşünüyorsan tr yok yada var olsa bile çok pahalı yada istediğin modeleri bulman zor olur sana adres

www.guitarpartsdepot.com

zaten emg nin kendi sitesine girersen bu adresi dağıtıcı olarak gösteriyor ayrıca ben burdan 2 manyetik aldım 11 günde kapıma kadar geldi bilgilerinize kolay gelsin
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
deliturko

MesajTarih: Sal 12.04.2005 1:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende aldım o adresten merak etmeyin sağlam kh-21 set almıştım
2 adet 81 oluyo bu neyse gönül rahatlığı ile alışveriş yapılır ama bana 11 günde gelmedi 1 ay da geldi gerekçeleri tatildeydik oldu ama
presence 11 günde geldi diyosa normal koşullarda öyle olmalı bana denk geldi böyle
Başa dön
Mastitis

MesajTarih: Sal 12.04.2005 12:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aldıktan sonra gümrüğe ne kadar ödediniz?
Kaish

MesajTarih: Sal 12.04.2005 16:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emg lerin distorsion u beğenmesemde clean ı cok iyi bence
SiLeNoZ

MesajTarih: Sal 12.04.2005 16:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kaish ? Biraz ters oldu senin söylediğin ama olsun Smile zevkler ve renkler tartışılmaz Smile
DrB

MesajTarih: Sal 12.04.2005 18:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

JediMaster-Revan demiş ki:
Aktif pille çalışır.Gitarın ağacından etkilenmez.Clean tonu yoktur.Daha doğrusu clean ton bile distorted çıkar.Sert müzikler için uygundur (bence)

Pasif manyetik her ağaçta, farklı köprülerde bile farklı sesler verir.Bana kalırsa sesleri daha doğaldır.Daha iyidir.

Bu yazilanalr tam olarak dogru degil. Oyle agactan etkilenmez falan kesinlikle gecerli olmayan bir nokta. Catir catir agactan etkilenir, fakat bu otekiler kadar fazla olmaz. Temiz sesine gelince sesin catlamasi gitardan degil olsa olsa amfiden dolayi gerceklesir, ve dolayisi ile manyetik ile alakasi yok sadece amfinin bir olayi.

Aktif demek su oluyor, eger dogru akimi bir miknatis rod'un ustunde bulunan bobinlere verirsen o bobinler miknatisin olusturdugu manyetik alandaki degisimleri cok daha iyi yakalayacaktir. Bu mikrofonlarda da ayni sekilde olur mesela. Ama mikrofonlarin aksine manyetiklerde daha dominant olan (ust harmonikleri barindirmayan) tellerin vibrasyonu aktif ile cok daha guclu olacktir. Bu durumda ton daha sig ve mat ama cok daha guclu cikacaktir. Butun hadise bu. yoksa hala telin vibrasyonu var ve synth falan degil bu aletler. Sadece ust harmonikler (hem basta hem tizde) bu sekilde cok duyulmadigindan sanki agacin etkisi o kadar fazla degil dedirtecektir.

Tamamiyle tercih meselesi. Eger 80ler uslu bin bir aletten sinyal gececekse dominant tonlar saglam kalsin diye cok yararli bir sey. Ama az efekt kullanilacaksa hic mi hic sevimli bir sey degil.

Yani normal pasif HBlara gore ne iyi ne kotu, farkli!!!!!

B

PS. Ben sahsi tercihlerim acisindan nefret ederim, ama dedigim gibi bu sadece tercih. Baskasi cok sever, ayri mevzuu.
Başa dön
JediMaster-Revan

MesajTarih: Sal 12.04.2005 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu noktada sana katılmıyorum DrB.Belki bir BB King değilim ama müzik kulağım iyidir, 1500 dolarlık ve 400 dolarlık iki gitar arasında ben neredeyse hiç ses farkı duyamadım.

Emgler ağaçtan etkilenmez derken, kayda değer bir fark olmadığı için böyle dedim.Çatır çatır etkilendiğini hiç sanmıyorum, olsa olsa çok az bir pay.Ve benzer gitarlarda farkedilemeyecek bir fark.

Herşey teknik açıklamalarla çözülemez.Ortalama müzisyenin ve dinleyicinin kulağıyla ayırdedebilmesi de önemli.Bu farkı JB bana her gitarda verebiliyor, ama emgler ? Hayır.
JediMaster-Revan

MesajTarih: Sal 12.04.2005 22:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

He ben burada emgler kötü demiyorum.Şahsi görüşüm sevmiyorum, ama çok iyi olduğu türler de var.
secks
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 13.04.2005 10:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

JediMaster-Revan demiş ki:
1500 dolarlık ve 400 dolarlık iki gitar arasında ben neredeyse hiç ses farkı duyamadım.

Tabi bir de iki gitar arasındaki 1100 dolarlık fiyat farkının ne kadarı gerçekten sese birebir etki edecek malzeme ve işçiliğe aittir tartışılır.
Başa dön
vileshome

MesajTarih: Çrş 13.04.2005 11:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitarın ağacına daha az duyarlılık gösterirler.. pasiflere nazaran faydasını görmek için iyi bir set-up lazım. evde kullandığınız 15-20w lık bi anfide emin olun 20$ lık bi manyetik daha iyi duyulabilir..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Kaish

MesajTarih: Çrş 13.04.2005 16:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SiLeNoZ demiş ki:
Kaish ? Biraz ters oldu senin söylediğin ama olsun Smile zevkler ve renkler tartışılmaz Smile

tabiki zevk meselesi yoksa çoğu gitarist emg kullanırmıydı Smile
Başa dön
secks

MesajTarih: Çrş 13.04.2005 17:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

genel olarak pickuplar nasıl çalışır merak edip biraz da fizik bilgisi olanlara

http://www.buildyourguitar.com/resources/lemme/index.htm
Norton_Antor

MesajTarih: Çrş 13.04.2005 19:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kaish demiş ki:
SiLeNoZ demiş ki:

tabiki zevk meselesi yoksa çoğu gitarist emg kullanırmıydı Smile

çoğu gitarist emg kullanmıyor ki?
Başa dön
SiLeNoZ

MesajTarih: Çrş 13.04.2005 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Emg lerin genelde cleanlerinden herkes şikayet eder. Dist soundu güçlü olduğu için tercih edilir EMG ler. Ama sen tam tersini demişsin. O yüzden ters olmuş dedim.
Bu arada Norton un dediği gibi EMG yi çok kullanan yok
katilinek

MesajTarih: Çrş 13.04.2005 21:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu gün js30um geldi üstünde kapalı manyetikler var.Gerçekten clean tınlar zayıf yeteri kadar ses almıyorum ama amfinin overdrivenı açtımmı mükemmel oluyor.Processorüm geldiğinde eminim çok daha iyi tonlar alıcam ama clean kötü hakkaten.Tabi emgler çok çok daha iyidir.Biraz param olsum emg89 takarım galiba.
Başa dön
secks

MesajTarih: Prş 14.04.2005 9:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

katilinek demiş ki:
Bu gün js30um geldi üstünde kapalı manyetikler var.Gerçekten clean tınlar zayıf yeteri kadar ses almıyorum ama amfinin overdrivenı açtımmı mükemmel oluyor.Processorüm geldiğinde eminim çok daha iyi tonlar alıcam ama clean kötü hakkaten.Tabi emgler çok çok daha iyidir.Biraz param olsum emg89 takarım galiba.

güle güle kullan

her kapalı manyetik aktif değildir, aman karışmasın Smile
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız