| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
aisharose

|
Tarih: Prş 31.03.2005 23:55 Mesaj konusu: Arabesk şarkıların rock yorumları |
|
|
Coverlar hakkında düşünceleriniz nelerdir...özellikle arabesk parçaların coverlanması çok eleştiri almakta son zamanlarda...sizce cover yapmak ve farklı bir tarzdaki müziği rock tarzına çevirmenin yanlış bir tarafı var mı... doğruysa neden yanlışsa neden... _________________ uçurum kenarında bile olsan sırf hayata gıcıklık olsun diye gülümse ve sımsıkı tutun
bedenin kalsın ruhun inansın |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
nienturi

|
|
| Başa dön |
|
 |
aisharose

|
Tarih: Cum 01.04.2005 19:20 Mesaj konusu: |
|
|
| nienturi demiş ki: | http://www.turkrock.com/ftopic8038.html
Başlığında cover başlığı olduğundan başlığınızı karışmaması için değiştiriyorum. |
teşekkür ederim  _________________ uçurum kenarında bile olsan sırf hayata gıcıklık olsun diye gülümse ve sımsıkı tutun
bedenin kalsın ruhun inansın |
|
| Başa dön |
|
 |
cansu_09

|
Tarih: Cum 01.04.2005 19:25 Mesaj konusu: |
|
|
| bence arabesk parçalari coverlamak cok iyi oluyor..benim acaip hoşuma gidiyor... |
|
| Başa dön |
|
 |
sky_forever Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Jul 16, 2004 Mesajlar: 180 Nerden: Look At The Avatar!
|
Tarih: Cmt 02.04.2005 17:58 Mesaj konusu: |
|
|
| üretmektense oynamayı tercih ediyolar!!!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
BERBERKENAN

|
Tarih: Cmt 02.04.2005 21:34 Mesaj konusu: |
|
|
Selamlar,
Rock ve Metal müziği diğer müzik türlerinden ayıran en önemli konu üretken bir camiaya sahip olmasıdır. Ama bu coverların bence işin kolayına kaçmak olduğunu düşünüyorum. Diyeceksiniz ki "güzel oluyor, tutuyor". Öyle oluyor ama daha iyisini yapacak yeteneği olan insanların neden bu işlerle vakit kaybettiğini anlamıyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
ISIK

|
Tarih: Pzr 03.04.2005 18:08 Mesaj konusu: |
|
|
Açıkcası bana hiç de hoş gelmiyor. _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
lp_world_06

|
Tarih: Pzr 03.04.2005 21:37 Mesaj konusu: |
|
|
| -DeaD-END- demiş ki: |
ama biraz da kolaya kaçılmış gibi olmuyor değil. dozunda cover iidir |
hahh işte tam cümle budur!!!! açıklayacağım şeyin tam üstüne basmışsın kardeş...
bence de arabesk bazı şarkıların cover'lanması çok hoş... dinlenmezi dinlenir yapıyorlar... "ben de özledim" gibi... ya da "sabuha" tabii ki de... dozunda olunca güzel... hem farklı kesimlerin müziklerini birleştirmiş oluyolar... severim aslında... _________________ affet, nefret ettim senden..  |
|
| Başa dön |
|
 |
cansu_09

|
Tarih: Pzr 03.04.2005 22:09 Mesaj konusu: |
|
|
| ya tamam kolaya kaçiyorlar ama guzel oluyor sonuçta.. |
|
| Başa dön |
|
 |
psychostasie

|
Tarih: Cmt 09.04.2005 19:30 Mesaj konusu: |
|
|
ewt kolay yol fln ama ben dumanin coverladigi muslum gursesin sarkisini bayaa begenmekteyim yani _________________ la lutte de l'homme contre le pouvoir est la lutte dela memoire contre l'oubli |
|
| Başa dön |
|
 |
_Unforgiven__

|
Tarih: Cmt 09.04.2005 21:25 Mesaj konusu: |
|
|
| Kusasım geliyor |
|
| Başa dön |
|
 |
vileshome Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 10.04.2005 10:56 Mesaj konusu: |
|
|
yapılabilir, rahatsızlık verecek bi durum değilki yada kısıtlama getirilecek.. iyi icra yada kötü icra diye bi ayrım var, biz nelere tahammül ediyoruz arabesk coverı ne ki
hepimizin bilincine kazınmış arabesk kültür havasındanmı suyundanmı artık
arabesk rock v.s. diye müziği kesip biçmeye gerek yok, bunu yapan adam memnunsa ne diyebiliriz ki "YAPMA!!"
olmaz öyle şey, olsaydı petek dinçöze söylerdik misal.. _________________ alkolik sonbahar..
C-4 gelecek huzur verecek.. www.myspace.com/c4band |
|
| Başa dön |
|
 |
kafa-nerde

Kayıt: Aug 23, 2004 Mesajlar: 206 Nerden: suffragette city
|
Tarih: Pts 11.04.2005 17:45 Mesaj konusu: |
|
|
Cover yapmak hiçbirşey yapamamaktan iyidir.Fakat Arabeski rocka çevireceğime,rockı (replikas,erkin koray v.s.) arabeske çevirmeyi isterim.
Bu durum diğerine göre daha yaratıcı gibi.Hem gerçek türk rockın yapması gerekende bu değil mi? _________________ kesilmiş. |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4146 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Pts 11.04.2005 23:27 Mesaj konusu: |
|
|
Takılsınlar cover yapsınlar birşey olmaz. Müzik müziktir. _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Sal 12.04.2005 0:13 Mesaj konusu: |
|
|
"cover yapmak ve farklı bir tarzdaki müziği rock tarzına çevirmenin yanlış bir tarafı" tabiki yok ama bu son zamanlarda o kara çok yapılır oldu ki heryerde eski arabesk parçaların coverları dönüp duruyor.yeni düzenlemeler tabiki güzeldir,yeni renkler katar parçalara ama dozunda yapılmalı.
sahneye ilk defa çıkan ya da önceki albümler beklediği gibi satılmayan,piyasada tutmayan bir sonraki albümüne bir cover koyuyor.işin kolayına kaçıyor!
"dinlenebilir hale getiriyor parçaları" denemez çünkü o parçaların çok uzun zamandır büyük dinleyici kitlesi var,ve onlar onu seviyor.belki kendin için bu böyle olabilir ama "dinlenemez" demek yakışıksız kaçar.
eski parçaları coverlamak bana göre piyasa ve tutunma çabasından başka bir şey değil.eski parçaları yeniden düzenleyip piyasaya sürmek bu parçaların ilk dinleyicilerini etkilemek için yapılıyor bana kalırsa.bir de üretememe durumu söz konusu.szöz yazamayan,aklına-hayaline bir şey gelmeyen bu eski parçalara sarılıyor hemen(tabi ülkemizde telif hakkı alabilmek çok kolay,bunu da hatırlamak ve göz ardı etmemek lazım),kafalarını uzatıp dışarı baksalar ne sözler yazacaklar ama işlerine gelmiyor.kolayı varken ne diye uğraşsınlar ki?
saygılar... _________________ Sen, duydugum en guzel cumlenin en guzel oznesisin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
AtomicPunk

|
Tarih: Sal 12.04.2005 0:35 Mesaj konusu: |
|
|
| arabesk müzikten hoşlanıp da bunu kabullenemeyenlerin, söylemekten çekinenlerin ekmeğine yağ sürüyolar işte fena mı? "dinlenebilir hale geliyomuş"muşmuş.. çok pis rock'çıyım sabuhaaaaa! ööyk! |
|
| Başa dön |
|
 |
ASLIY

|
Tarih: Sal 12.04.2005 0:45 Mesaj konusu: |
|
|
bence sonuç mükemmel oluyo!!! özellikle, bunu DUMAN yaparsa!!!  _________________ Ahh Bu tEnİn aLtInDa aÇıLmIş yArALaRLa GiDeN BiR CaN AsLıNdA...
BaLerin Cha |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Sal 12.04.2005 1:21 Mesaj konusu: |
|
|
aslına bakarsan ben duman'dan albümüne bir cover koymasını beklemezdim!"belki alışman lazım"da "her şeyi yak",konser albümünde de diğer coverları piyasaya sürünce canlı canlı konserlerde dinlemenin hiçbir anlamı ve zevki kalmadı.(ama ben severim dumanı)
sevgiler... _________________ Sen, duydugum en guzel cumlenin en guzel oznesisin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
vileshome Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 12.04.2005 17:22 Mesaj konusu: |
|
|
| AtomicPunk demiş ki: | | arabesk müzikten hoşlanıp da bunu kabullenemeyenlerin, söylemekten çekinenlerin ekmeğine yağ sürüyolar işte fena mı? "dinlenebilir hale geliyomuş"muşmuş.. çok pis rock'çıyım sabuhaaaaa! ööyk! |
bunuda anlamıyorum.. kim söylemekten çekiniyomuş.. 7 yaşımdan beri metal dinlerim sene 89 du overkill ile açtık gözümüzü "elimination" sene 2005 aynen devam, death thrash ıvır zıvır çaldık çırptık.. dinlemiceem müzik türü de olmaz kafa attımı cayır cayır da cengiz dinlerim kimden utanıp sıkılıcam..
rock özgürlük diyip elalemin rockerlığına kota koyuyolar.. _________________ alkolik sonbahar..
C-4 gelecek huzur verecek.. www.myspace.com/c4band |
|
| Başa dön |
|
 |
AtomicPunk

|
Tarih: Çrş 13.04.2005 12:03 Mesaj konusu: |
|
|
| sen niye üzerine alınıyorsun ki vileshome? "dinlenmeyen şarkıları dinlenebilir hale getiriyorlar" lafından bunu anlarım ben.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|