Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Tarih: Pts 12.01.2004 15:05 Mesaj konusu: Ses yalıtım
Selamlar!
Çok yakın bir arkadaşım baterist. Evde rahat davul çalışamadığı için çok şikayetçiydi. Hatta mutsuzdu çalışamadığı için. kendini yetiştiremiyor diye nerdeyse bunalıma giriyordu.
Şimdi, olay şu!
Kendisine depo gibi bir yer kiraladı. Ancak tabi ki apartman ve sokak sakinleri sesten rahatsız olacağa benzer. Milleti rahatsız etmemek için, müstakil bir yerler aradı ama sonuç olumsuz oldu. Herneyse şimdi bir kiralamış durumda. 10 metrekare ya var ya yok.
Şimdiki amacı da ses yalıtımı yaptırmak. Ses yalıtımı nedir ne değildir ne o ne ben, pek de işe yarar bilgiler bilmiyoruz. Ses yalıtımı sesi yüzde kaç azaltır? Nasıl bir sistem uygulanmalı? Kaça mal olur? En ekonomik şekilde nasıl halledilir? Kimileri straform yada yumurta kabından falan bahsetti.
Ve ayrıca pencerelere ve kapıya nasıl bir sistem uygulanır?
Kısacası yalıtım hakkında fikir sahibi olanlar veya deneyimleri olanlar bana bilgi verebilir mi?
Uygulanırlığı ve masrafı beni en çok ilgilendiren...
Sol sütundaki ana konu başlıkları ve üst satırdaki ara başlık tablarını iyice gözden geçirin, çok güzel akustik bilgileri var orada, hesaplama cetvelleri filan, ihtiyaç duyulacak bütün temel bilgiler mevcut. Özellikle şu sayfada duvar yalıtımı nasıl yapılır detaylarıyla gösteriliyor:
Bu sitede her türlü malzemeyi görmek ve fikir edinmek mümkün. Oradan kendi bütçenizi ve yolunuzu bulursunuz.
Bu sitelere baktıktan sonra eğer daha ileri sorularınız olursa yazın. Sitelerin tamamını tercüme edecek vaktimiz yok o yüzden kendiniz okuyup anlamak durumundasınız ancak yine de özellikle çıkaramadığınız bir yer olursa haber verin tercüme ederiz.
Tarih: Çrş 14.01.2004 2:51 Mesaj konusu:
Bence git bir izocam-foambord-alçıpan satan amcaya sor , en iyi fiyatlandırmayı ve malzemeyi o söyler belki stüdyo yalıtımı ve akustiği hakkında hiçbir çalışmada bulunmamıştır ama amacınız dışarı ses çıkarmamaksa eminim hallederler.Ben malzeme olarak taş yünü yada biraz daha ucuzu olan cam yününü tasiye ederim.Yumurta kartonu ise sesi engellemek için kullanılmaz.Mahcem üstadın verdiği sitede inanılmaz açıklamalar var bu konuda.
Ayrıca ses elektrik gibidir nerde bir kaçak bulsa affetmez kapı,baca,pencere yalıtım esnasında çok ciddi şekilde elden geçirilmelidir.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız