Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.)
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 35, 36, 37  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Atalay

MesajTarih: Cum 05.09.2003 16:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://www.digidesign.com/

bu ay DIGIZINE bolumunde `Drum Mixing Techniques` adli bir bolum var.
ingilizce bilenler buyursun. Bilenler bilmeyenlere annatsin eger gerektigini dusunuyorlarsa. Hani bilgidir paylasalim dedim.
Muzik dolu gunler
tibet
Mavi Sakal Gitarist/Vokalist

MesajTarih: Pts 08.09.2003 9:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkürler,
Bir kopyesini bilgisayarıma kaydettim..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mahcem

MesajTarih: Pts 12.01.2004 1:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eveeet, uzun bir aradan sonra bu başlığı yeniden canlandırmanın vakti geldi. Bu biraz da benim CMCM günlüğüm gibi olacak:

Gavuristan'daki uzun Noel tatilinden faydalanıp CMCM projesini hızlandırarak kayıtlara devam etme kararını vermiş ve 22 Aralık - 4 Ocak arasını programlamıştık.

Uzun bir süredir sample'lar ile programlanmış davullar üzerine maket çalışmalar yaparak şarkıların konstrüksiyonunu kurmaktaydık, ancak grup hedefi itibarıyle kaynağı kendimizden gelmeyen akustik sesleri kullanmamak gibi bir karar aldığımızdan ilk uygulamalar olarak davulları yeniden canlı olarak kaydetmek için hazırlıklara başladık. Aksi halde özgün bir grup sound'u yakalamanın yolu yok. Davullar kaydedilecek, synth'ler programlanacak, presetler kullanılmayacak.

Önce bateristimiz Michael Harrison'ın Pearl davul kitini bizim ofisin üst katına kurduk:

Mike'ın Pearl Davul Seti

Resimde görüldüğü gibi davul kiti gros, trampet, üç adet tom, hi-hat ve beş parça zilden oluşuyor.

Davul mikrofonlamasında elimizde muhtelif özelliklerde mikrofonlar olmasına rağmen Red5 Audio'nun http://www.red5audio.com RVK7 Davul mikrofon setini kullandık. Overhead mikrofonları olarak da Rode http://www.rode.com.au NT1 geniş diyaframlı condenser mikrofonlarından bir çiftini tercih ettik.

Red5 Audio RVK7 Davul mikrofon seti ve Rode NT1 Geniş diyaframlı condenser mikrofon
(Resimlere tıklayın, sizi ilgili ürünün üretici sayfasına götürür.)

Davulun mikrofonlamasında muhtelif tercihler söz konusu, bu yakalamak istediğiniz tınıya bağlı. Davul yapısı itibarıyle çok kompleks bir entruman, hatta enstrumanlar grubu olduğundan akustik olarak tatmin edici bir tınıyı kayda geçirebilmek oldukça zor, zaman, metodik yaklaşım ve tecrübe isteyen bir uğraş. Gerçekten kiti çok iyi tanımak gerekiyor. Dolayısı ile bizim esas kayıtlara başlamamız davul kitinin kuruluşundan iki gün sonra başlayabildi. Bu zaman sürecinde içinde ilk defa kayıt yapacak olduğumuz yankı kontrolü ve ses yalıtımı yapılmamış mekânı tanımak ve sürekli deneme kayıtları yapıp dinleyip neticesine göre davulun akordunu ve mikrofonların yerlerini değiştirip ideal tınıyı yakalamakla uğraştık, bunda bir nebze de başarılı olduk.

Gönül isterdi ki elimizde kullanabileceğimiz adam gibi ses yalıtımı ve yankı kontrolü yapılmış bir davul kayıt odası olsun, ancak öyle birşey o an için söz konusu değildi ve sonuçta eldeki şartlara göre edebileceğiniz en iyi neticeyi elde etmek zorundasınız, mazeretler sonuç getirmiyor. Dolayısı ile biz de elimizden geldiği kadar mekânı iyi tanımaya çalışarak normalde dezavantaj gibi görünen bazı şartları olaya farklı açıdan bakmak suretiyle kendi lehimize çevirmeye çalıştık. Şansımıza davulu kurduğumuz bölümdeki oda şekli, üçgen tavan ve düzensiz dağılmış eşyalar lehimize çalıştı ve oda çınlaması olayını büyük ölçüde önledi.

İlk olarak genelde rastlanan yukarıdan mikrofonlama tekniğini denedik ancak davul kitinden gelen tını kafamızda oluşturduğumuz müziğe göre çok metalik, parlak, hızlı ama dolgunluktan yoksun oldu. Zira deriyi yukarıdan mikrofonladığınızda bagetin deriye vurduğu anda çıkardığı patlama çok baskın oluyor. Bu fast-attack fast-release davul sesi belki rock kayıtları için tercih edilen bir tını olabilir, hatta yeri geldiğinde biz bile bunu tercih edebilirdik, ancak bizim için ilk vuruş sonrası bireysel davul kasasının titreşimi ve tüm davul kitinden gelen toplam titreşim daha önemliydi. O dolgunluğu yakalayabilmek için bireysel mikrofonlamayı tomların ve trampetin alt kısmından yaptık. Üst kısımda duyulan o çıtır çıtır parlak kasnak sesini ve zilleri davulcunun duyum açısından yakalayabilmek için de Mike'ın başının üzerinden aşağı bir küçük RV4 diyafram condenser mikrofon yerleştirdik, fazını da 180 derece ters çevirmeyi unutmadık Smile Bu overhead mikrofonun esas amacı bilinen Overhead uygulaması gibi stereo bir imaj vermek değil, sadece miksajda davul sesini parlatabilmek amacıyla elimizde bir opsiyon bulundurmak içindi.

Esas stereo imaj için kullanılacak Sağ-Sol (LR) Overhead mikrofonlarımız olan Rode NT1'ler çıkışı oldukça yüksek olan mikrofonlar. Yine genel olarak alışılmış zillere yukarıda tepeden yüzden bakan bir yerleşimi denedik ancak Mike'ın Sabian zillerinin tonu çok kalındı, bütün davulun geri kalanını kapatır oldu. Bu hiç hoşumuza gitmedi zira normalde başka yerlerde konserde canlı performansta hiç farkedilmeyen bir durum bu. Ne zaman ki mikrofonları koyup kayıt tuşuna basıyorsunuz, o kayıdı geri çaldığınızda bütün gerçekler ortaya çıkıyor. O yüzden Sabian'ların yaydığı o yoğun dalgaların etkisini kırabilmek için alternatif aramaya başladık. Sonra aklımıza geldi: "Dinleyiciler bu zilleri tavandan aşağı asılı bir halde dinlemiyorlar ki? Niye onlara tavana doğru yayılan bir sesi vermeye çalışıyoruz?" Bu soru bizi değişik bir yaklaşıma zorladı ve LR overhead'leri dinleyicinin kulak seviyesine indirdik ve zillerin ince kenarı sanki mikrofona atılmış bir frizbi gibi mikrofonun diyaframını yatay olarak kesecek şekilde mikrofonları yerleştirdik. Bu zillerdeki o yoğunluğu bir nebze kesti. Birkaç test kayıt denemesinden sonra en uygun kazanç ve sesi yakaladıktan sonra yeri işaretledik.

Ancak yine de bu bizi memnun etmedi. Mike'ın zil donanımı çok pes geldi. Herşey neredeyse 14 inç ve yukarısı idi ve elimizdeki 12" crash de pek güzel tınlamıyordu.

Ona rağmen bir şarkıyı kaydettik, yaklaşık altı-yedi farklı kayıt aldık. Bu arada Mike'ın kulağına bir MIDI kanalından metronom verdiğimiz için yaptığımız bütün alışlar aynı tempoda oldu, bu da bize miksaj sırasında ritim varyasyonlarıyla dilediğimiz gibi oynayabilme şansı verecekti. Hepsi de aynı düzenle aynı zaman içerisinde kaydedildiği için bir kayıttan diğerine geçişte tuşe, ton ya da kayıt seviyesi farkı sorunu yaşamayacaktık.

Christmas'dan sonra ilk iş olarak Claire, Mike ve ben hemen aşağıya Drum Central'a indik ve zil denemeye başladık. Şansımıza Christmas sonrası indirim başlamıştı, zil denemek inanılmaz güzel bir iş: Karşınızda muhtelif marka ve tiplerde yüze yakın zil ve birbirine benzer olanlar arasındaki tını farkını duymak büyük zevk veriyor.

İlk denemelerde Zildjian, Paiste ve Istanbul Agop'un farklılığı hemen kendini belli etti. Karar vermek çok zordu ancak yukarıdaki denemelerimiz ve kafamızda oluşan genel müzik tınısı bizi ister istemez Zildjian'lara itti, raftaki Istanbul Agop'un tonları biraz ihtiyaçlarımıza göre koyu kaldı dolayısı ile onu elemek durumunda kaldık. Mike Paiste'lerin dinamikliğini çok beğendi ancak Zildjian'ların tatlılığı ile arada kaldı. Piyanistliğinin yanında aynı zamanda bir baterist olan Claire'in ve patron olarak benim tercihimizi denediğimiz Zildjian'lardan yana kullanmamız neticesinde Mike iknâ oldu ve bir adet 8" K Zildjian splash, bir adet 8" A Zildjian splash ve bir de splash'ten çok bir Crash tınısı veren 10" A Zildjian splash alarak geri döndük.

Kayıt odamıza döner dönmez ilk iş yeni zilleri takmak ve deneme kayıdı almak oldu. Kayıtları dinlediğimizde yeni zillerin kalitesi bir anda ortaya çıktı. Bu arada inanılmaz birşey oldu: Claire ile beraber fiskoslaşıp yemek almaya çıkıyoruz dedik ve Mike'ı yeni davul düzeni ile bir-iki saat başbaşa bıraktık. Döndüğümüzde Mike'ın davul çalışı tamamen değişmişti. İlk başta çocuğu tanıyamadık ve şahsen korktuk, ancak ilk andaki korku yerini inanılmaz bir coşkuya bıraktı zira paraya kıyıp aldığımız ziller sadece davulun düzenini değil, Mike'ın enstrumana bakışını da değiştirmişti. Hele ardından oturup zillerle beraber satın aldığımız Terry Bozzio davul solo videosunu da seyredince kayıt seansının havası bambaşka bir havaya büründü.

Şimdilik burada bırakıyorum, yarından sonra sinyal seviyelerinde yaşadığımız problemler ve çözüm arayışlarımızı anlatacağım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Dark-Saga

MesajTarih: Çrş 14.01.2004 2:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Saat 1.30 yarın 3 tane finalim var ta binlerce kilometre uzaktaki davul kayıtlarını okuyorum kah tüylerim diken diken oluyor , kah gözlerim parlıyor...

Bu forum insanı kendinden geçiriyor! Tap
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
eloy

MesajTarih: Cum 13.02.2004 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

CrazyLead demiş ki:
Eger Parna kısıtlı ise
Yani ,

İyi Bir Davul + Mikrofon Seti + mixer + Zaman > Elektronik davul

ozaman mantıklı ama imkan varsa her ne olursa olsun akustik davul!!

elektronik davulda bir sorun ise baget sektirme vs kasnak vuruşlarının cok yapay olması en baba kayıtın bile elektronik oldugunu anlayabiliyorum bütçen kısıtlı ise al V drum rahat et .

yau kısıtlı butce dediginv-drum lar 5000$ civarı türkiyede Smile burda o paraya album kaydedilebiliyor guzel bir şekilde Smile
roni

MesajTarih: Cmt 28.02.2004 0:15    Mesaj konusu: yerine göre Alıntıyla Cevap Ver

eğer söz konusu kayıtsa ve ciddi bir kayıtsa çalacak kişi de profösyönelse dogru olanı akustik davul.tabi bir ev stüdyosunda akustik davul sart değil çünkü zaten davul loop ve sample lar yeterince var ortalıkta.peki diyeceksin ciddi bir kayıtta neden gerekiyor çok kaliteli sese sahip loop lar mevcutken.nedeni su çalacak kişi parçaya göre istenilen duyguyu katacaktır.oysa bunu bilgisayarda yakalamak zordur.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Atalay

MesajTarih: Cmt 28.02.2004 0:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

V-drum bildiğim kadarıyla en fazla 1500 dolardı.
eloy

MesajTarih: Cmt 28.02.2004 16:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1000$ a da bulunur v-drum ama onlarla album kaydedilmez eger album kaydedilecekse ortalama 4000-5000$ arasinda degisiyor fiyatlari.
1500$lik aletteki modullerle digeri arasinda tabiki ucurum var birinden midi sesi alirken digerinden akustik davula yakin bir ses alabiliyorsun...
antisocial

MesajTarih: Cum 05.03.2004 1:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mahcem demiş ki:
tibet demiş ki:
V Drum iyi bir cozum yalniz her davulcu sevmeyebilir. Ne olursa olsun secme hakki varsa zillerin akustik kaydindan yanayim.. Biryerden sonra akustik gitar/elektro gitar farki zillerde de aynen belirmeye basliyor.. yani baska bir enstruman gibi. Hatta V Drum i bile basli basina baska bir enstruman gibi dusunmek lazim..

Tibet'e katılıyorum o konuda. Nedense zil olayı sample'da pek iyi işlemiyor. Bir de programlanmış tom'ları sevmem ben. Davul kitinin herşeyini aslından ayırdedilemeyecek kadar iyi programlarsın da o tomlara gelince ele verir kendisini hep, o yapaylık tomlarda "lönk" diye ortaya çıkar. "A-ha! Programlamışlar davulu" dedirtir adama. Bir de hi-hat numaraları tabii. Nedense makine orada insana yeniliyor.

Ama diğer kısımlarda bu V-Drum gerçekten çok enteresan bir alet. O eski bildiğimiz tak-tuk pad'lı elektro-davullar gibi değil. Yani kasnağına vuruyorsun kasnak sesi geliyor, padın vurduğun kısmına göre ses değişebiliyor filan, membran olarak nasıl birşey kullandılarsa. Kimbilir belki de Korg'un Kaoss Pad'ı gibi bir teknolojidir bilemiyorum. Ama çok etkileyici.

Yine de ziller Tibet'in dediği gibi ayrıca akustik kaydedilse çok daha canlı olabilir. Ama öte yandan Burak da haklı, davul mikrofonlamada o faz çakışmaları yok mu, tam baş ağrısı. Tabir caizse "pain in the feckin' arse". Eğer işi iyi bilmiyorsa insan sonra miksajda çok başını ağrıtıyor o faz farkları. Sonra kayıt ortamından kaynaklanan sorunlar filan, uğraş dur. Ne kadar zevkli olsa da bir süre sonra insanı çileden çıkarabiliyor.

Burak, şu gözlemlerini biraz daha geniş anlatsana baba?

ben aslında elektronik davul kullanılıyorsa bunu gerçeğe benzetmeye kasacağıma direk drummachine tribine sokmaya çalışıyorum, taklit olacağına zztop olsun di mi? bir de taklidi de iyi yapmak gerekiyorsa bence şunlara dikkat etmek lazım (bunlarla uğraşmak içinde ya deli ya sabırlı olmak lazım): en azından closed hi-hat ve tomlarda tuşeye göre pitch değişimine dikkat edilmeli bu gerçekçilik katıyor bayağı, snare de ise ghost note'ların pitch i farklı olur (hatta sesin geneli farklı olur aslında), crashlerde sert tuşelerde çok net ve keskin bir başlangıç sesi olur, daha yumuşak tuşelerde bu keskin başlangıç sesi (attack mı desek =) nerdeyse hiç olmaz, ritm sürekli crash e vurularak geçiyorsa da attack ı biraz uzun crash sesleri kullanılabilir ard arda. ride da işe bir uzun bir kısa bell sesi, en az iki tuşe de de edge vuruşu sesi bulun, onda da pitch oynar. ve en az 2-3 open hihat (farklı açıklıklarda) ve bir de foot hihat sample ı alın, rimshot bir tane yeter drum n bass/acid jazz flan yapmayacaksanız =) en başta niye quote yaptım unuttum ama neyse tavsiye vermiş olayım =)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
antisocial

MesajTarih: Cum 05.03.2004 1:42    Mesaj konusu: Re: yerine göre Alıntıyla Cevap Ver

roni demiş ki:
eğer söz konusu kayıtsa ve ciddi bir kayıtsa çalacak kişi de profösyönelse dogru olanı akustik davul.tabi bir ev stüdyosunda akustik davul sart değil çünkü zaten davul loop ve sample lar yeterince var ortalıkta.peki diyeceksin ciddi bir kayıtta neden gerekiyor çok kaliteli sese sahip loop lar mevcutken.nedeni su çalacak kişi parçaya göre istenilen duyguyu katacaktır.oysa bunu bilgisayarda yakalamak zordur.

duygu katma noktasına çok katılıyorum, sample ve programlama davulla bayağı uğraştığımdan dolayı anladım ki artık duygu lazım işin içinde, o eksik kalıyor..
Başa dön
LostLife

MesajTarih: Pzr 07.03.2004 12:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nedense yapay geliyor bana elektro davullar... ve küçük oluşları ı ıh..

bulursam kocaman bir ludwig alacağım Smile
profesyonel olmadığım için belki,ama çalarken alet beni yormalı az birşey.. Smile
Atalay

MesajTarih: Sal 09.03.2004 22:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Her enstrümanın tabi ki doğal olanı en güzel ses verenidir. İnsan faktörünü de en iyi şekilde verebilen bir dijital alet çıkana kadar böyle gideceğiz. Touch response denen sistemin çok daha detaylı olması gerekiyor. Henüz bazı enstrümanlar için bu sistem yeterince geliştirilemedi.
skatheist
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Sal 09.03.2004 22:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Davulcu değilim ama bir ludwig trampetin keyfini başka hiçbirşey veremedi bana şu ölümlü dünyada Smile Ta pammmm..... Süper alet Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Anarchyxtc

MesajTarih: Prş 11.03.2004 11:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben kendim davucu olarak cok faydali goruyorum elektronik davullari ve davuluma entegre etmeyi dusunuyorum. Kesinlikle teknolojiden kolaya kacmadan, yaratici bicimde yararlanilmasindan yanayim. Elektronik davul kullandigim durumlar da oldu fakat muzik gerektirdigi icin kullandim. Ama yine de muzisyen insan kendi imkanlar dahilinde yapabileceginin en iyisini yapmali diye dusunuyorum. Ama cogu muzisyenin imkanlari kisitli, mesela bir studyon yoksa akustik davul kurabilecegin, devamli aktif olarak birseyler kayit ediyorsan yine mantikli kullanmak. Bilgisayarda ben daha hala dogru duzgun gercekten insan tarafindan calinan davulun (elektronik ya da akustik) yerini tutan pek bir seye rastlamadim. Yani sonucta kosullara veya ihtiyaca bagli bir olay. Ama ben son derece acigim bu olaya. Zaten yeni Roland V Drum'larin olanaklari harika. Teknolojiden uzak kalinmamali.

Bu da benim setim. Burasi da halen kullanmakta oldugumuz studyomuz. Setin uzerindeki kaymis ayyasta benim. Wink

Mikrofon secimi ise cok narin bir konu ve bu tur bir harcama yapmayi cok saglam ve sesine asik oldugum bir setim olmadan dusunmuyorum. Genelde yapicagimiz ise gore mikrofon kiraliyoruz veya caldigimiz studyodaki mikrofonlardan yararlaniyoruz. Kiralama olayinin mikrofonlari tanima acisindan cok yararli oldugunu dusunuyorum ve bu edindigim tecrubeleri mikrofon alirken kullanmayi dusunuyorum. Eger davulcu arkadaslarin mikrofon kiralama imkanlari varsa, yatirimlarini yapmadan once bu yolu secmelerini tavsiye ederim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Prş 11.03.2004 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Guzel foto Very Happy
Mikrofon kiralamak gercekten iyi bir fikir.
Fikrine katiliyorum dans muzikleri haric bilgisayarda yazilan davullar , birinin caldigi davulun yerini tutmuyor.
Tabi birde programlayanin davulcu olmasi da iyi olabiliyor, ben pek davul calamadigim icin benim yazdigim davullar belli oluyor Sad
Arayi gitar ve keyboard ile kapamaya calisiyorum Smile
benayevsen

MesajTarih: Çrş 24.03.2004 14:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir dinleyici olarak..... hayır... belli ediyor kendini... soğuk ve itici..... gerek yok......
Atalay

MesajTarih: Cum 26.03.2004 15:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Davulda gerçeklik hikayesi, eğer virtüözlük yoksa (Satriani tarzı kayıtlarda davul genelde sabit ve çok renkli değildir) bence sample davul seti çok rahat. İyi davulcusu veya air kayıt alamadığım zaman gayet iyi sonuç alınıyor. Kulağınızın illa ki ne istediğine bağlı bir konu bu. Benim sorunum yok sample seslerle.
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Cum 26.03.2004 18:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sonucta is sarkida bitiyor bir yerde. Bazen detaylara kapilip ana temayi da unutmamak lazim. Dinleyiciler bircok kere Vdrum mi akustik davulmu farki duyamiyor veya dinlemiyor. Butun o saglam Def Leppard albumleri (pyromania, hysteria) electronic davul ve drum machine'di desem simdi ne diyeceksiniz Very Happy
Atalay

MesajTarih: Cum 26.03.2004 19:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

He doğrudur. Olay sonuçta. Sonuca bakın.
Anarchyxtc

MesajTarih: Cmt 27.03.2004 0:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ufak bir detayi atliyorsunuz. Def Leppard o albumleri kayit ederken elektronik davul teknolojisi yeniydi ve insanlar deneysel birseyler yapmak icin bunlari kullaniyorlardi. Bence marifet mesela akustik bir davulu saglam bir sekilde akordlamak ve mikrofonla saglam bir kayitla albume dokmek akustik olarak ve V-Drum kullanicilarina sese bak bunu sample etmem lazim dedirttirmek.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 35, 36, 37  Sonraki
2. sayfa (Toplam 37 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız