| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
arzlonga Kullanıcı siteden atılmış

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Slim_man

|
Tarih: Çrş 26.01.2005 13:20 Mesaj konusu: |
|
|
Bir daha yayınlasa CNBC-e keşke "The Blues" serisini.
Amerikada bile bu müziği yapmak için bu kadar çok cile çekildiğini tahmin etmiyordum. Blues anlamını her yerde, her şekilde gösteriyor anlaşılan. |
|
| Başa dön |
|
 |
Tommasi

|
Tarih: Çrş 26.01.2005 19:12 Mesaj konusu: |
|
|
Evet keşke tekrar yayınlasalar.Blues olmasa şu an ne Rock ne de metal olurdu.Bu yüzden rock dinleyen herkesin dinlemese bile blues'a saygı göstermesi gerekir. _________________ Adım Giancarlo Alp Tommasi.
Toscana'da doğdum, Londra'da büyüdüm, şimdi Suadiye'deyim.Herkese Ibanez'li günler dilerim.
Caddeliyiz sonuna kadar Fenerbahçeliyiz  |
|
| Başa dön |
|
 |
ccbbdd Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 27.01.2005 16:08 Mesaj konusu: |
|
|
| cnbc yi izle blues tarihi anlatılıyor.. |
|
| Başa dön |
|
 |
shinemu

|
Tarih: Cum 28.01.2005 1:10 Mesaj konusu: |
|
|
bunena vista social club ın filmi de blues u cok guzel yansıtır
bi de swing kids die bi film wardı sanırım onda daha cok swing var ama muzik ve toplumsal olayların nasıl kesiştiğini gosteren guzel bi filmdi, soundtrackindede gag dan ve zaga dan aşina olduğuuz melodiler var zaten.
ha bi de Cherry Poppin Daddies ve Brian Stezer Orchestra da cok eglenceli seyler yapıolar tawsiye ederim |
|
| Başa dön |
|
 |
adopted

|
Tarih: Cum 28.01.2005 19:20 Mesaj konusu: |
|
|
CNBC-E belgesel niteliğindeki "Blues" ile üzerine düşeni yaptı. Bu yayın Blues tarihi üzerine derinlemesine bir araştırmaydı. Özellikle geçmişte yapılan şarkılar günümüz müzisyenleriyle tekrar yorumlandı,ben bu davranışın, köklü Blues parçalarını tarihe gömülmek gibi bir kaderden kurtarmak adına atılmış muhteşem bir adım olarak görüyorum.
Blues ve Jazz, özümsenmesi gereken müziksel yapılar ve genellikle müzisyenler, bu yapılarda doğaçlamanın ötesinde derin bir uyum ve yaratıcılık gösteriyorlar. Fakat bazen çevremde üzülerek görüyorum ki hakkını vermeden doğaçlama çalmayı Blues zanneden arkadaşlar var . Kanımca bir her müzisyenin sevsin ya da sevmesin küçük bir Blues arşivi olmalı..Çünkü Blues yaşamınızın bir döneminde sizi farkında olmasınız bile sarıyor.İşte o zaman insanlar ihtiyaç duydukları müziği bulamıyorlar.
İnsanın kendini bulmasına en iyi yardımcı sanattır. Blues da sanatın müzik içinde önemli yere sahip bir koludur. _________________ Gözde gözyaşı yoksa, ruhta gökkuşağı olmaz.
"Kızılderili Atasözü" |
|
| Başa dön |
|
 |
cemburak

|
Tarih: Cmt 05.03.2005 3:39 Mesaj konusu: |
|
|
blues dinleyipde ici kipir kipir olmayan adam olsun..
blues dinlemeyene zati bisey demiyorum..
ama benim zevkimce swing blues u biraz eziyor.. _________________ fender american telecaster
En son cemburak tarafından Sal 29.03.2005 22:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Daeron

|
Tarih: Cmt 05.03.2005 10:47 Mesaj konusu: |
|
|
Ben de birşey ekleyeyim dedim.
Eric Clapton blues yapmaz,Jimi Hendrix de. _________________ Odtü -MT- |
|
| Başa dön |
|
 |
thorax

|
Tarih: Cmt 05.03.2005 13:05 Mesaj konusu: |
|
|
| Daeron demiş ki: | Ben de birşey ekleyeyim dedim.
Eric Clapton blues yapmaz,Jimi Hendrix de. |
sebebini bir de açıklasan ne güzel olur!!! _________________ sometimes i feel like screamin'... |
|
| Başa dön |
|
 |
Slim_man

|
Tarih: Pts 07.03.2005 18:55 Mesaj konusu: |
|
|
| Daeron demiş ki: | Ben de birşey ekleyeyim dedim.
Eric Clapton blues yapmaz,Jimi Hendrix de. |
hendrix pentatonik gamdan başka bişey bilmiyor. dahası soundunda biraz overdrive var diye hemen rock yapıyor demeyin sakın
claptona gelince katıksız blues gitaristidir diyemem ama blues yaptığı dönemler (özellikle ilk zamanları) vardır.
En son Slim_man tarafından Pts 07.03.2005 19:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
knopfler

|
Tarih: Sal 15.03.2005 13:56 Mesaj konusu: |
|
|
hendrix'e bu söylediğini iyice bir düşünseydin kardeş ya..çok kızarlar buna..ben pek çalmayı denemedim parçalarını ama sanmıoyrum böyle bir şey olduğunu..sadece pentatonic biliyormuş..
hadi geçelim onu..daha çok gam bilene daha çok prim veriliyorsa nerede benim paralarım şanım şöhretim..sanırım pek hendrix dinlemedin..ben de tapmam hendrixe ama biraz ağır olmak lazım..
clapton blues yapmaz lafı ise apayrı bir konu..bir ingilizin bir amerikalı gibi blues söylemesi beklenemez tabi ama bir izleyin bu adamın gençlik yıllarını blues'u hissetiğini göreceksiniz..hatta bir double trouble konser yorumu vardır ki bluesun allahını yapar orada..ağlarsın gerçekten..elini gitara götürüp ona eşlik etmenin zevkine varmak istersin..sadece pentatonik gam ile neler yapılabildiğini farkedersin..o blues yapmaz bu blues yapmaz dersen kim yapar blues..ilk haliyle kalmış bir müzik olur mu..bakınız "martin scorsese sunar : the blues" yanılmıyorsam ikinci film..adamlar yerlerde yatarak blues yaparlar..ingilizlerin bir tarzı var..neyse..konunun dışındayım sanırım..keseyim artık..
şey söylemek için girdim..john mayall devam ediyor hala müziğe..hatta bugün reims'de çalacakmış..almanyada galiba.. |
|
| Başa dön |
|
 |
KorayE "Müziktek" Mod

|
Tarih: Sal 15.03.2005 14:58 Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: | hendrix pentatonik gamdan başka bişey bilmiyor. dahası soundunda biraz overdrive var diye hemen rock yapıyor demeyin sakın
|
Hendrixin ne bildiği ya da bilmediği tartışılır ama Malmsteen, Blackmore, Vai'den Miles Davis'e birçok müzisyeni ciddi etkilediği ve rock müzik içerisinde bir gitar tavrını başlattığı herkesin kabul ettiği bir konu...  |
|
| Başa dön |
|
 |
Slim_man

|
Tarih: Sal 15.03.2005 15:30 Mesaj konusu: |
|
|
| Jimi Hendrix sadece pentatonik biliyor derken kötü anlamda söylememiştim fakat yanlış anlaşılmış. Hendrix gerçekten de sadece pentatonik gamları biliyor. Yani Bluesdan başka birşey yapıyor olması beklenemez anlamında söylüyorum. Ve Jimi Hendrix'in albümlerini dinledim videolarını da izledim, hangi gamları kullandığına da dikkat ettim. Jimi Hendrix hayranı olduğunumu da belirteyim. |
|
| Başa dön |
|
 |
BLUES01 Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: May 25, 2004 Mesajlar: 1001 Nerden: Uzun İnce Bir yoldan!!
|
Tarih: Sal 15.03.2005 15:33 Mesaj konusu: |
|
|
Erıc Clapton Blues dan başka bir şey yapmıyor yoksa kulaklarım beni yanıltıyormu ?
Jimi nin biraz daha overdrıve lı bir onu var tabi çalış tekniğide buna uygun,Blues-Rock a bakan bir havası var.Salt Blues olduğunu zannetmiyorum. _________________ www.yavuzcetin.com >Bul Beni.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Slim_man

|
Tarih: Sal 15.03.2005 15:50 Mesaj konusu: |
|
|
| tona bakarsak jeff healey de hardrock yapıyor. ama kullandığı gamları incelerseniz ne yaptığı ortaya çıkıyor. tonla değil de melodiler kıyaslarsak daha iyi olur sanırım |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 15.03.2005 15:56 Mesaj konusu: |
|
|
Şimdi müzik öyle bir illetki her tarzı her insan aynı şekilde algılayamıyor!
Blues kimine göre Country kimine göre Blues,Metal de kimine göre Hard Rock kimine göre metal.Yani
aslında belli bir kategori içerisinde tarzları boğmak yanlışolur.
Jimi zamanında efekt denen bir dalga yoktu.Jimi ile yaygınlaştıktan sonra işte Fuzz lar overdrıve lar filan filan tarzlarda değişmeye başladı.
Bu tip olaylarda objektif yaklaşılması gerektiğine inanıyorum.. _________________ www.yavuzcetin.com >Bul Beni.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Slim_man

|
Tarih: Sal 15.03.2005 17:27 Mesaj konusu: |
|
|
| algı meselesi değil bu. gamlardan söz ediyorum ! |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 15.03.2005 19:32 Mesaj konusu: |
|
|
| Slim_man demiş ki: | | algı meselesi değil bu. gamlardan söz ediyorum ! |
Ben gamlardan bahsetmiyorum!
Sen gamlardan bahsetmeye devam et. _________________ www.yavuzcetin.com >Bul Beni.. |
|
| Başa dön |
|
 |
knopfler

|
Tarih: Çrş 16.03.2005 1:49 Mesaj konusu: |
|
|
| Slim_man demiş ki: | | Jimi Hendrix sadece pentatonik biliyor derken kötü anlamda söylememiştim fakat yanlış anlaşılmış. Hendrix gerçekten de sadece pentatonik gamları biliyor. Yani Bluesdan başka birşey yapıyor olması beklenemez anlamında söylüyorum. Ve Jimi Hendrix'in albümlerini dinledim videolarını da izledim, hangi gamları kullandığına da dikkat ettim. Jimi Hendrix hayranı olduğunumu da belirteyim. |
affet.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Slim_man

|
Tarih: Çrş 16.03.2005 19:27 Mesaj konusu: |
|
|
| knopfler demiş ki: | | Slim_man demiş ki: | | Jimi Hendrix sadece pentatonik biliyor derken kötü anlamda söylememiştim fakat yanlış anlaşılmış. Hendrix gerçekten de sadece pentatonik gamları biliyor. Yani Bluesdan başka birşey yapıyor olması beklenemez anlamında söylüyorum. Ve Jimi Hendrix'in albümlerini dinledim videolarını da izledim, hangi gamları kullandığına da dikkat ettim. Jimi Hendrix hayranı olduğunumu da belirteyim. |
affet.. |
Affedicek birşey yok, benim ifadem de eksik olmuş biraz  |
|
| Başa dön |
|
 |
|