| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
TheCeLL

|
Tarih: Cmt 12.03.2005 17:44 Mesaj konusu: Yöneticilerden Memnun musunuz? |
|
|
Benim yanlızca merak ettiğim birşey.. benimle herhangi bir sorunu olan admin veya moderatör daha önce hiç görmedim.. Öyle olmasını da istemem açıkçası.. forumlarda mod'lar üzerine bu kadar olay dönerken merak ettiğim başığı bir açayım dedim.. buyrun..
sizden istediğim iki şey var..
1. Yukarıdaki ankette gerçekten sevdiğiniz moderatöre oy vermeniz..
2. Oy verdiğiniz kişiyi neden seviyorsunuz veya geriye kalan 11 kişiyi neden sevmiyorsunuz? bunun sebebini belirtin..
Teşekkürler.. _________________ hayatta üç ses önemlidir
para sesi , su sesi.. bi de olmaz olsun karı sesi.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
eXpert

|
Tarih: Cmt 12.03.2005 18:17 Mesaj konusu: |
|
|
Benimkisi ise birini sevmek,birini sevmemek değil.Birini daha çok veya en çok seviyor olabilirsin.Birini sevmen demek,bir başkasını sevmemen demek değildir.Bu anketten seçmek gerekirse filthy.Sebebi de bugün bana çok büyük bir yardımı dokundu.Bence herkesin yorum bırakmasını da bekleme,torpil iddiaları çıkmasın.
En son eXpert tarafından Cum 09.09.2005 15:22 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
anarchist

Kayıt: Jan 13, 2003 Mesajlar: 1427 Nerden: Beytepe ( Günün az bir kisminda da Ankara )
|
Tarih: Cmt 12.03.2005 21:42 Mesaj konusu: |
|
|
Ben oyumu crisis'e verdim. Ha neden ona oy verdim bilmiyorum valla bu diğerlerini sevmiyorum anlamına gelmiyor ama crisis'i ayrı bir seviyorum unusual'ı da, rocksurfer'ı da, filthy'i de, Roth-azad'ı da, aldeberan'ı da.... Hepsini seviyorum ben hepsini Ayrım yapamam  _________________ http://pillikedi.deviantart.com/
www.boodergi.com <= Korkutmaya Gelmedik 
En son anarchist tarafından Cmt 12.03.2005 21:56 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
CedriX

|
Tarih: Cmt 12.03.2005 21:48 Mesaj konusu: |
|
|
Benim oyum Roth-Azad a gitti ve daha oy verme sansim olsaydi rocksurfer,nienturi,Jawbreaker,Atalay,Filthy ye giderdi ama bir sansim vardi onunda Roth dan yana kullandim
Digerleri yanlis anlamasin onlari tanimiyorum bile o yuzden onlara karsi hic bir sorunum yok  _________________ I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours... |
|
| Başa dön |
|
 |
cash

Kayıt: Oct 04, 2004 Mesajlar: 1437 Nerden: istanbul ve bursada periyodik olarak siper alırken görebilirsiniz
|
Tarih: Cmt 12.03.2005 21:56 Mesaj konusu: |
|
|
Severim nienturiyi... _________________ Satılık Gitar ve ekipmanlar gitmiştir hayırlı ossun...
name=Forums&file=album_comment&pic_id=14800
http://www.yamaha-motor-europe.com/index.jsp |
|
| Başa dön |
|
 |
Glorfindel

|
Tarih: Cmt 12.03.2005 23:04 Mesaj konusu: |
|
|
| Liste eksik gibi sanki?.. |
|
| Başa dön |
|
 |
aYNaLI-SuCuK "Resim albümü" Mod.

|
Tarih: Pzr 13.03.2005 23:12 Mesaj konusu: |
|
|
evet ben yokum  _________________ do not pass the namik kemal bridge because you can make afraid the quack quack.i plant an oak tree to your ebe's vagina c'mon go and take kozalacks. |
|
| Başa dön |
|
 |
anarchist

Kayıt: Jan 13, 2003 Mesajlar: 1427 Nerden: Beytepe ( Günün az bir kisminda da Ankara )
|
Tarih: Pzr 13.03.2005 23:50 Mesaj konusu: |
|
|
ben yöneticileri hiç sevmem bilenler bilir.. size onlar hakkındaki dedikoduları yayınlıyorum sevgili arkadaşlar.
filthy: Nick i gibi bi adam lütfen sözlüklerinizi açın ve bu nick in anlamına bakın
nienturi: hande yenerle bi bar çıkışı yakalanmış.. rock caiasına uymayan davranışlarıyla tepki topluyor
Atalay: Evlendikten sonra ev kedisi oldu çıktı sokakta görebilene aşkolsun.. eşinden dayakta yiyormuş.
Jawbreaker: Son gittiği konserde dayak yemiş gözleri ve bilumum yerlerini dehşet derecede morartmışlar. utanıyor dışarı çıkmaya o yuzden hep nette.
Roth-Azad: Balık tutarken olta peruğuna takılmış yanındaki kız arkadaşı peruğun uçup gittigini görünce terk etmiş bu adamı şu anda bunalımda
freebird: Futbol topunu bomba sanıp karakola götürmüştür polislerde deli sanıp akıl hastanesine haber vermişler şu anda hala orada.
SwaLLoweD: Seni evlendiricez diyen evlilik tacirlerinin eline düşmüş yüklü bi miktar parasını kaptırmıştır yaptıgı hatanın farkına vardıktan sonra kafasını defalarca duvra vurarak duvarı yıkmıştır bunu gören inşaatçı lardan iş adamı müteahhit sıtkı bu kardeşimizi yanında beton kırıcı olarak işe almıştır.
UnusuaL: Bu hanım kızımız bi istanbul buluşmasında sonra yolunu kaybedip soluğu kolombiyada almıştır.
Crisis: Bu kardeşimiz bi şarkı yarışmasını kazandıktan sonra seni meşhur edicez vaadiyle kandırılmış en son izmir de pavyon tuvaletine bakarken görülmüştür.
Aldeberan: Bu kardeşimiz boks kursuna gitmiş ancak merhametinden dolayı sürekli dayak yemiştir aldıgı darbeler sonucunda akli dengesini kaybetmiştir.
NovemberRain: Bu garip bi kardeşimiz bilgisayarı açık bırakıp istanbuldan bursaya gidiyor orada ailesinin yanında bi gün konakladıktan sonra tekrar istanbula geliyor. inanmayanlar bi gün IRC ye girip whois çeksinler.
anarchist: Kendisi listede olmadığı için çok üzülmüş sürekli ağlıyormuş net dışıında zamanını geçirdiği arkadaşları zilli diye lakap takmışlar bu lakaptan cok memnunmuş.
anarchist irc'den bildirdi. Tüm içerik aYNaLI-SuCuK'a aittir.  _________________ http://pillikedi.deviantart.com/
www.boodergi.com <= Korkutmaya Gelmedik 
En son anarchist tarafından Prş 17.03.2005 0:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
Tarih: Çrş 16.03.2005 16:30 Mesaj konusu: |
|
|
Herhangi bir yarış durumu oluşmasın diye anketi sildik Başlığı yeniden taşıdık buralara.
Buraya yöneticilerle ilgili eleştrilerinizi, beğenilerizi yazabilirsiniz. Bizim de hatalarımızı ya da yaptığımız doğru şeyleri görmemiz gerek (Ama önce adam olmamız lazım ) Kişisel tartışmaya sebep vericek herşey silinicektir (Art niyetli ve hakaret içeren mesajların sahipleri de siteden uzaklaştırılıcaktır).
Peruk olayını bana tekrardan hatırlatan Anarchist'e de çok teşekkür ederim. Bunalımdan, dağ evimden anca çıkabilmiştim medeniyete yine kapanmam gerekicek  _________________ Satılık Ibanez S 2170 SE
http://www.myspace.com/odienband
http://www.myspace.com/sertsessiz |
|
| Başa dön |
|
 |
eXpert

|
Tarih: Çrş 16.03.2005 17:14 Mesaj konusu: |
|
|
| Konunun geri gelmesine sevindim.Aslında yarış değil de rekabetten doğan tatlı bir kalite yükselmesi olabilirdi;ancak üye sayısı ve üyelere bakılacak olursa tatlı rekabetler burada imkansız gibi. |
|
| Başa dön |
|
 |
aYNaLI-SuCuK "Resim albümü" Mod.

|
Tarih: Çrş 16.03.2005 20:44 Mesaj konusu: |
|
|
peruk olayını ben yazdım sen kimseye söyleme demiştin ama bende ona anlattım oda buraya yazdı kusura bakma yani. _________________ do not pass the namik kemal bridge because you can make afraid the quack quack.i plant an oak tree to your ebe's vagina c'mon go and take kozalacks. |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
Tarih: Çrş 16.03.2005 23:55 Mesaj konusu: |
|
|
| eXpert demiş ki: | | Konunun geri gelmesine sevindim.Aslında yarış değil de rekabetten doğan tatlı bir kalite yükselmesi olabilirdi;ancak üye sayısı ve üyelere bakılacak olursa tatlı rekabetler burada imkansız gibi. |
Aslında olay tabi ki yarış değil, aramızda böyle birşey olmaz. Bireysel eleştiriler olur tabi ki, ama kendi aramızda birbirimize karşı bir kıyaslama olmasını istemedik. _________________ Satılık Ibanez S 2170 SE
http://www.myspace.com/odienband
http://www.myspace.com/sertsessiz |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4138 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Prş 17.03.2005 0:28 Mesaj konusu: |
|
|
Evlenmişim haberim yok! Anarchist en son sen bana evlenme teklif etmiştin demek ki o sensin! Ama hiç görüşemiyoruzzzzz...  _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
anarchist

|
Tarih: Prş 17.03.2005 0:39 Mesaj konusu: |
|
|
Aaaa!! Asıl sen bana evlenme teklif etmiştin. Valla ben değilim bak. Ben bir başkasıyla evliyim
Atalay öyle alkoliktir ki eşini bile hatırlamaz yani o derece.. Siz düşünün Ah be yenge aaaaaah Ben dedim ama ona evlenme bu Atalay'la diye  _________________ http://pillikedi.deviantart.com/
www.boodergi.com <= Korkutmaya Gelmedik  |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Prş 17.03.2005 0:50 Mesaj konusu: |
|
|
atalay benim bildiğim kadarıyla da evli değil,yoksa ne işi var o saatte bar programlarında.
belki cazibesine kapılan bir hanım ona komplo kurup tuzağa düşürdüyse onu bilemem ama
kim kimle evli?kim,kime,ne teklif etti?
neler oluyor bu forumda böyle? (gerçeklik payı yoktur,lütfen kimse alınmasın,yanlış bir şey demişsem affola!)
sevgiler&saygılar... _________________ Sen, duydugum en guzel cumlenin en guzel oznesisin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
DPRM_PES_ARTIK Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Dec 18, 2004 Mesajlar: 264 Nerden: ayagının altından
|
|
| Başa dön |
|
 |
iLKeRrR

Kayıt: Dec 21, 2003 Mesajlar: 461 Nerden: Yarım gün uzakta Ankara
|
Tarih: Prş 17.03.2005 4:59 Mesaj konusu: |
|
|
İlginç olmuş bu yöneticilerden sadece roth-azadı tanırım severim kendisinin bana pena bağışlamışlığı vardır (hala o pena var ege sağol valla) forumlar gayet düzenli gidiyor buda her moderator işini yapıyor demek bir ara moderator şikayetleri başlığı açmıştım bir moderatorden şikayetci olmuştum kendimce haklıydım bir dayak yemediğim kaldı beni adeta ortaya alıp çoluk çocuk dalga geçtiğini sandı ( klavye delikanlılığı diye bir tabir var ülkemizde) sonra soğudum zaten siteden yazmıyorum pek. Bakalım herhangi bir moderatore bir tepki gelince ne olacak merak ediyorum?
en sevdiğim moderator roth azad (tek tanıdığım)
diğer arkadaşlarda işini hakkıyla yapıyor _________________ Hepimiz Roth-Azad\'ız. (27.01.2007 TRock Ankara Buluşması Hatırası.) |
|
| Başa dön |
|
 |
JuMiLLa

|
Tarih: Prş 17.03.2005 13:48 Mesaj konusu: |
|
|
Cok gerekli olmamis bence de bu anket isi, ama yorum yapmak istemiyorm tabiki tanimadigm yineticilerle ilgili..
crisis: benim icin ozel bi insandir, hic bi yorum yapmiycam.
Aldeberan: sanirim bayagi cok ugrasan, ve turkrockla ilgili bi suru isler yapmaya calisan kisiliktir kendisi.. severim  _________________ http://nerdeki.deviantart.com
=//= |
|
| Başa dön |
|
 |
nienturi

|
Tarih: Prş 17.03.2005 14:50 Mesaj konusu: |
|
|
| anarchist demiş ki: |
nienturi: hande yenerle bi bar çıkışı yakalanmış.. rock caiasına uymayan davranışlarıyla tepki topluyor |
Hande sadece arkadaşım, yapmayın Sadece "eller havaya"dan dönüyordum.
Ben enchant'ı severim. Yürüyen prog kütüphanesidir
Ege artık az yazıyor ama severim hem onu hem de Haldun'u (Jawy). Ha ben bütün yönetici arkadaşlarımı severim. Tanımam ama yinede severim
Bir Serdar'ı listeem almayabilirim, son epostama cevap vermedi çünkü
Gerçi bende bir yapıştım phpnukele mi yapsak, http mi falan diye ama, olur öyle değil mi Serdar  |
|
| Başa dön |
|
 |
Aldeberan

|
Tarih: Pzr 20.03.2005 11:46 Mesaj konusu: |
|
|
Millet tırsıyor herhalde bir şeyler yazmaktan atılırız falan diye:) Neyse Ex-Site yöneticisi olaraktan ben bir şeyler çizittireyim bari. Bir nevi özeleştiri yapalım. Şunu da belirteyim bunlar tamamen benim 3 yıldır sitede yaptığım kişisel gözlemlerim sonucu oluşan kişisel görüşlerimdir. Aksi ispat edilemez doğrular değil sadece yorumdur.
Öncelikle yönetimi eleştirebilmek için Turkrock.com'un yönetim yapısını kaba da olsa kavramak lazımdır. Sitede 4 ayrı yönetim kademesi var.
Bölüm modları: Sadece yetkili oldukları bölümden sorumludurlar.
Forum modları: Forumun tamamından, kullanıcıların atılmalarından imzalarına kadar sorumludurlar.
Site editörleri: Site adına haber, röportaj vb. atraksiyonları yapabilme yetkisine sahiptirler. Ayrıca çoğunda (eğer istiyorsa) bir forum moderatörünün sahip olduğu tüm yetkiler vardır.
Site Yöneticileri: Diğerlerinin yaptığı tüm işleri yapan üstüne bir de sitenin her türlü webmaster faaliyetleri, inciği boncuğuyla uğraşan ve bir de yönetim mekanizmasını denetleyen kişilerdir. Bir site yöneticisi, yeri geldiğinde webmaster, editör, moderatör vs. olarak faaliyetlerini sürdürmektedir ki en ağır yükü sırtlanan ve eleman sayısı en az olan gruptur. Hiçbir zaman 3'ün üzerine çıkmamıştır.
Turkrock.com'un moderasyon sistemi, site daha ilk açıldığı zamanlarda belirlenmiş ve sonrasında ortaya çıkan şart ve ihityaçlara göre şekillenmiş belli yönetim kalıplarına dayanır. Çoğu üye aksini iddia etse de, üyelere karşı kişisel nedenlerle moderatörlerin yetkilerini kullanması olayı olabilecek en düşük seviyede gerçekleşmiştir. Site yöneticileri bazındaysa bu oran sıfıra yakındır diyebilirim. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki şu ana dek foruma girişi yasaklanmış olan 400'den fazla üyeden hiçbiri kişisel nedenlerle atılmamıştır.
Gelelim yöneticilerle ilgili şahsi görüşlerime:
Swansong: Berk, Turkrock.com'un en hırçın moduydu tartışmasız. Aslında ilk zamanlarında gerek yaklaşım gerekse uygulama olarak son derece iyi bir yöneticiydi ve şahsi görüşüm 2003'ün büyük bölümünde forumu Mahcemle birlikte sırtlayarak büyük katkısı olmuştur Turkrock.com'a. Belli bir yerden sonra siteye normalden fazla zaman ayırmaya başlaması ve sitenin yoğun üye trafiğinde gelişen polemikler, kişisel sürtüşmeler sonunda yöneticiliğine son verilmek zorunda kalındı. Halbuki fikirleriyle olsun müzik bilgisiyle olsun bu siteye çok daha fazla şeyler katabilecek biriydi. Siteden atılması üzücü ancak hakedilmiş bir harekettir. Berk'in siteye ilk geldiği günkü yapısıyla son günkü arasındaki farkın olumsuz yönde bariz farklı olduğunu söyleyebilirim. Son zamanlarda üyelere yaklaşımı sırasında biraz daha kendini frenlemeliydi diye düşünüyorum. İnsanların kafasındaki artık pas tutmuş belli düşünceleri kazımak için yönetici olmak yetmiyor. Siteden atıldıktan sonra çeşitli yerlerde Turkrock.com ve yönetim tayfası hakkında söyledikleriyle geçmişteki kendini inkar etmekten başka bir şey yapmamıştır.
Mega-Death: Erman Turkrock.com'un gördüğü en iyi modlardan biriydi bana göre. Durması gerektiği yeri çok iyi bildiği kuşku götürmez. Kullanıcılarla polemiğe girmeye başladığı anda Swansong'un tersine son sözünü söyleyip kendisini emekliye ayırdı. Bu kadar ağırbaşlı olmasına karşın sitedeki üye yapısının en mülayim yöneticiyi bile çileden çıkartabileceğini göstermiştir bizlere.
Mahcem: Sanıyorum ki yeni nesilden birilerine Mahcem kimdir diye sorsanız her 10 kişiden 6-7'si Turkrock moderatörü cevabını verir. Siteden ayrılış tarzını (dikkat ayrılışını değil) kendisine hiçbir zaman yakıştıramamış olmama ve gözümde epey bir değer kaybetmesine karşın Mahcem Abi'nin oldukça iyi ve beğendiğim bir yönetim tarzı olduğunu söyleyebilirim. Zaman zaman kuralları uygulama konusunda aşırıya kaçması baya bir sorun olmuştu bir ara. Ve yine gereksiz paranoyalara kapılıp çıldırma noktasına gelse de elindeki yetkiyi kullanmayı bilen ve yönetimin otoritesini büyük oranda kabul ettirmiş ender modlardan biriydi. Tabi bunda Turkrock.com'un zamanında iyi düşünülmüş yönetim kalıplarının da payını unutmamak gerek. Eleştirebileceğim bir diğer yönüyse muhtemelen kendisinin de kabul edeceği üzere bazen kişileri ve olayları olması gerekenden fazla ciddiye almasıdır diyebilirim. Dip not olaraktan Mahcem Abi hatası söylendiğinde bunu söyleyen kim olursa olsun kabul edebilecek kadar kendini bilen bir insandır. Zamanında yönetim tarafında "Abi bunu yapman yanlış" veya "Burada hatalısın" dendiğinde "Haklısınız çocuklar" diyerek kendini de eleştirmeyi bilmiştir. Left'in nickiyle ilgili yaptığı basit bir esprinin ardından ortaya çıkan durumu normalde "Ya alt tarafı espri pardon" gibi bir cevapla geçiştirebilecekken fazlasıyla gönül almayı bilerek takdirimi kazanmıştır.
Freebird: Alp Abi, en eski ve hala da yarı-faal moderatör olması nedeniyle Turkrock.com için en önemli kişilerden biridir. Rock müzik konusundaki müthiş bilgi ve deneyimleriyle bu site için büyük bir şans olmuştur. Eleştirilmesi gereken yönü şüphesiz bazı konulardaki aşırı inadıdır diyebilirim. Özellikle bir ara DT başlıklarında yaşanan gereksiz tartışmalarda başroldeydi ama sonuç itibariyle yapması gerekenleri gayet iyi bilen, tıpkı Mahcem Abi gibi otoritesini konuşturan Turkrock.com favori mod listemde TOP 5 in değişmez ismidir kendisi:) En çok takdir ettiğim huyu fikirlerini söylemekte tereddüt etmeyerek şu da şöyle yapılmalıdır şeklinde doğru ya da yanlış bunu belirtmesidir. Kendisnin forumdan çok sitenin diğer yönlerinde katılımcı olmasını tercih ederdim ama artık aile gibi bir yapı ve beraberindeki ekstra sorumluluklar da araya girince bunlar pek mümkün görünmüyor.
rocksurfer: Göktan Abi sitenin bir zamanlar en çok geyik çeviren elemanlarından biriyken moderatör olduktan sonra oldukça iyi işler çıkarmıştır. Her Telden denen dipsiz kuyuyla en çok uğraş veren modlardan biri olmasına rağmen ipin ucunu hiç kaçırmamıştır. Bugüne kadar kişisel polemiğe girdiğini görmediğim belki de tek yönetici. Eleştireceğim yönüyse fikirlerini çoğunlukla kendine saklaması ve bu aralar tüm forum modlarında alışkanlık haline gelen moderatörlük yerine forum polisi rolünü benimsemesidir.
Atalay: Atalay Abi bana göre yaşıyla biraz orantısız moderasyon yapan bir yönetici. Kapatılmaması gereken topikleri geyiğe kaçtı, konu dışı, toplum yapısına uymaz gibi nedenlerle kapatmak yerine moderatörün asıl görevi olan yönlendirme fonksiyonunu kullanması gerekir. Polislik/Moderatörlük arasındaki çizigide moderasyon tarafını daha sık kullanması gerektiği dışında eleştirebileceğim fazla bir şey yok. Olumlu olaraktan genelde moderasyon dışında foruma hiç bulaşmayan yönetim tayfasının aksine pek çok konuya yorum yaparak üyelerin gözünde yönetimin kendini soyutlaması imajnı biraz olsun sildiğini düşünüyorum.
Roth-Azad: Ege sitenin en küçük moderatörü yaş olarak. Yanılmıyorsam da en sevilen moderatör olsa gerek. Eleştirdiğim yönleri direk kendisine söylemiştim zamanında:) Ayrıca polislik/modluk kavramında sıkıntısı olduğunu ve fikirlerini açıklarken daha az çekingen davranması gerektiğini düşünüyorum onun da. Yaşıyla alakasız olarak oldukça oturaklı biri olması, iyi niyeti ve kullanıcılara olan pozitif yaklaşımı beğendiğim yönleridir.
Nienturi: Barış, Dış kaynaklı rock, Alım Satım gibi bölümler dışında pek moderasyona bulaşmayan biri. Bence alanıyla ilgili bölümlerde kalması da daha sağlıklı çünkü kendisi açısından off-topic kalabilen yerlerde olayı anlayamamaktan kaynaklanan bazı hatalar yaptığını görüyorum. Başlık açma tarzıyla da pek örnek alınabilecek bir yönetici olduğunu sanmıyorum. Ve modların çoğunda olduğu gibi Polis/Mod kavramında çok sık çizgi değiştiriyor. Müzik bilgisi ve sürekli site için proje üretmesi hoşuma gidiyor ama projeleri bir türlü sonuçlandıramıyor o ayrı:) Bir de kullanıcı atma panelini en çok kullanan modlardan biri herhalde.
Jawbreaker: Haldun da Ege gibi yaşı, ortalamanın altında kalan modlardan biri. En çok eleştirilmesi gereken yanı son zamanlarda kullanıcılarla özellikle Site Hakkında bölümünde polemiğe girmeyi alışkanlık haline getirmiş olmasıdır. Atalay Abi gibi o da pek çok topiği düzeltmek yerine direk kilitlemek veya çöpe yollama yolunu tercih ediyor. Moderatörler konusundaki ortak eleştiri noktası olan polisliğin moderatörlüğün önüne geçmesi olayı Haldun'da fazlasıyla mevcut. Topik kilitleme konusundaki subjektifliğini de bir kenara bırakması gerekmekte. Bunun bu forumda ne işi var gibi bir mantık yürütmek yanlış bir yaklaşımdır. Birine anlamsız gelen bir konu bir başkası için üzerinde iki laf edip tartışılmaya değer olabilir.
filthy: Bölüm modu olmasına bile bir ara karşı çıkmama rağmen faaliyetleriyle düşüncelerimi baya bir yamultmuştur Cihan. İlk zamanlar biraz karar verme sorunu yaşamaktaydı sanırım. Zira Her Telden'de mod olduğu sırada ben gene bir ton topik ve mesajı silmekle uğraştığımı hatırlarım. Sonrasındaysa sanırım yönlendirmelerin de etkisiyle o ucube bölümün yükünü almıştır üzerimizden. Mevcut modlar arasında en çok çalışan buna rağmen çok az hata yaparak minimum eleştirilmesi gereken kişi olduğunu söyleyebilirim. MSN'de günde elli kere şunu napmak gerek diye sorması bazen sıkıyor fakat yapılması gereken bir davranış.
Crisis: Emre, kurucu tayfa içerisinde yüz yüze tanımadığım dolayısıyla da fazla yorum yapamayacağım tek kişidir. Turkrock.com'un Turkrock.com olmasında en büyük katkısı olan insanlardan biridir. Mavi Sakal'dan Vega'ya pek çok grup üyesinin, menajerin ve bu çevredeki insanların siteye gelmesinde ön ayak olmuştur. Kişisel tercihlerini moderasyonda kullanmaya engel olamaması en büyük zaafı. Zaten biraz da bu yüzden son zamanlarda moderasyonla alakasını tamamen kesmiştir.
Unusual: Uzun süre sitenin tek bayan moderatörü olarak kalmıştır. Moderasyona bazı durumlar dışında pek bulaşmaz en iyi yaptığı iş olan haber ve röportajla ilgilenir. Kişisel bir eleştiri olarak düşüncelerini kendine saklaması ve bir konudaki yorumlara daha iyisini bildiği halde bir görüş belirtmemesini söyleyebilirim. Ne düşündüğünü anlamak Gökalp Baykal ve Zardanadam dışında mümkün değildir pek. Moderasyon tarafında bir ara neden belirtmeden topik kilitleme huyu edinmişti.
Swallowed: Zafer bu sitede önce üyelikten moderatörlüğe, oradan da site yöneticiliğine gelebilmiş tek kişidir. Üzülerek söylemeliyim ki ortamda bu şekilde çıkış yapacak 2. bir kişi daha göremiyorum şahsen. Eleştirilmesi gereken yönlerinin başında bazen inanılmaz aşırıya kaçan karamsarlığı gelir. Bir mevzuda herkes olumlu görüş belirtirken Zafer çıkar ve akla hayale gelmedik noktalardan olumsuz görüşlerini ortama akıtıverir. Moral bozar çoğu zaman bu tavrı ve bir nevi köstek gibi görülebilir. Olumlu taraflarıysa bu site için fazlasıyla mevcut. Moderasyondaki başarısının üzerine, 2004'ün başlarında editörlük pozisyonuna geçerek büyük bir yükün paylaşılmasını sağlamış ve uzun süre de bunu tek başına götürmüştür. 1-2 ay öncesine kadar da forumun ıslahı konusunda yalnız olmadığımı hissettirmiştir bana. Moderasyonda otoriteyi sağlamakta çok başarılıdır ve polemiğe girse bile seviyeyi hiç düşürmeyerek çizgisini korumasını bilmiştir. Sitede kendine ait tarzı olan yöneticilerden biridir. Müziktek'te bozulan yapıyı iyi mod seçimleri ve bilgisiyle olanaklar ölçüsünde onarmayı başarmıştır. Mantığını hep ön planda tutması iyi ama hep olumsuz mantık şeklinde gelişen dengeyi biraz daha olumlu yöne kaydırması gerekir sanırsam.
Novemberrain: Ben de dahil olmak üzere yukarıdaki isimlerden herhangi biri olmasa da bu site gene olurdu. Ama Serhat olayın içinde olmasaydı muhtemelen bizler de burada bunları yazıyor olamazdık. Kendisini 5 yıla yakın zamandır tanırım ya da tanıdığımı sanırım. Bu site için en çok çaba gösteren, en çok fedakarlık yapan kişiler listesinin başında yer alıyor. İtiraf etmek gerekir ki PHPNuke gibi bir bug yumağıyla bu kadar iyi baş edebilecek başka biri yok bu sitede. Diğer yöneticiler siteden ayrılsa bile işleyişte bir takım aksamalar olabilir fakat süreç devam eder ama Serhat işi bırakırsa bir kaç ay içinde Turkrock.com diye bir site kalmaz ortada:) Çoğu şeyi kafaya takmayan ve ciddiye almayan yapısını beğenip takdir etsem de bazen aşırı duyarsızlaşması, üşengeçliği ki pek çok şeyi yapabilecekken yapmaması ve kendini ortamdan soyutlamasının bu sitenin önündeki en büyük engel olduğunu düşünüyorum.
Kendimle ilgili de 3-5 laf edeyim ama. Sitedeki pek çok konuda maymun iştahlı olmam en büyük sorun oldu benim için ve tabi sitenin ve site için bir şeyler yapan editörlerin önünü tıkayan noktalardan biri oldu bu durum. Moderasyon konusundaysa FB-GS topiklerindeki tarzım kesinlikle kabul edilemez ve her türlü eleştiriyi hak ediyor. Topik kilitlerken kullandığım uslup eleştirilse de bahsi geçen topikler dışında aşırıya kaçılmış bir durum ben görmüyorum. Muhtemelen siteden açık ara en çok üye banlayan kişi olarak da %90 oranında doğru karar verdiğimi tahmin ediyorum. O konuda içim rahat.. Neyse diğer eleştirilerimi de başkaları yapsın.
Evet bitti gibi:) Kabaca ve haddim olmayaraktan yaptığım kişisel analiz ve eleştirilerim bu şekilde. Ortak eleştiri olarak yukarıda da bahsettiğim üzere forum moderatörlerinin site yönetimindekilere oranla çok pasif kaldığını belirtmeliyim. Çoğu noktada forum moderatörü yeterince etkin ve otoriter olamadığı için bir site yöneticisinin gelip açıklama yapması gerekiyor. Çok basit bir örnek olarak şunu anlatayım: Bir süre önce moderatörlerin kullanıcı atma yetkisi olmamasına rağmen, atılan bir kullanıcı kendisini bir moderatörün banladığını ve olayın kişisel olduğunu iddia etmekteydi. 3 ayrı modun açıklamasından tatmin olmamış ancak bir site yöneticisinin kişisel değil kurallar nedeniyle tarafından atıldığını belirtmesinden sonra ikna olabilmiştir. Buna benzer epey bir örnek var kafamda ama yeterlidir sanırım. Bu eksiklikte sorun biraz da site yöneticilerinin modları eskisi gibi yönlendirememesinden kaynaklanıyor. Mahcem ve freebird'ün iyi moderasyon çıkarmasında yaş ve bilgileri kadar iyi yönlendirilmelerinin de payı büyüktü.
İyice uzattım bitiriyorum. Son olarak bu sitedeki tüm yönetim elemanlarının tamamen gönüllü olarak, karşılıksız bu işi yaptıklarını unutmamak gerekir. Hiçbiri profesyonel değildir ve daha önce bir sitenin yönetimi konusunda tecrübeli kişiler olarak buraya gelmemişlerdir. Başka işlere harcayabilecekleri zaman, yerine göre para, maddi manevi pek çok şeyi burada feda ettikleri için tek tek takdir edilmeleri gerekir. Turkrock.com ayda 85 bini aşkın kişinin girip çıktığı, en kötü ihtimalle 6-7 bini aktif 20 binden fazla üyeye sahip, sürekli bir şeylerin hızlıca değiştiği, net üzerinde görebileceğiniz en interaktif ortamlardan biridir. Böyle bir ortamda demokrasi gibi bir durum söz konusu olamaz. Üyelerin sıkça eleştirdiği ortamın aile yapısının bozulması da Turkrock.com'un yıllar önce kaybettiği ve gelişimi sırasında olağan bir durumdur. Bu saatten sonra bunun önüne geçilemez. Ya kapalı bir topluluk olarak Turkrock.com'un temel felsefelerinden olan bilgiye erişimi kısıtlayacaksınız ya da bildiğiniz yoldan gideceksiniz. Turkrock.com bildiği yoldan gitmeyi tercih etmiştir. Site Underground kimliğini kaybetti eleştirileri de komiktir. 25 bin üyeli, aylık 70 GB BW kullanan hangi site Underground kalabilmiştir? Evet belki Underground kalamadı ama en azından kapital olmak veya sponsorların boyunduruğuna girmek gibi biri olmazsa diğeri mutlaka olur denen iki seçeneğin de dışında kendine bir yol çizmeyi başarabilmiştir. Turkrock.com öncesi Türkiye'de Rock sitelerine bir bakınız eğer hatırlıyorsanız. Mevcut siteler Heavy Metal, Progressive, sadece dışa bağımlı veya yalnızca Anadolurock gibi kategorilerde katılımın en minimum düzeyde olduğu oluşumlardı. Rock müzik tayfasında forum denen oluşumun, bu çapta bir webzine gibi olayların adı sanı yokken, Turkrock.com bunların çoğuna öncülük etmiş bir ilktir. Internet üzerinde Türkiye'de ilk defa Turkrock.com sayesinde bu müzik türü tüm alt dallarıyla birlikte bu kadar geniş bir kitleye erişebilmiştir. Türkçe'nin net üzerindeki asimilasyonuna karşı ilk tutumunu koyan, Müziktek gibi bir oluşuma öncülük eden, Amatör gruplara net üzerinde verilebilecek en büyük tanıtım ve desteği karşılıksız veren, üniversiteler başta olmak üzere bağımsız kişi ve kurumların kar amacı gütmeyen organizasyon ve festivallerine en büyük desteği sağlayan ve buna öncülük eden de Turkrock.com dur. Turkrock.com hiçbir zaman kendini eleştirenler de dahil kimseye ambargo koymamış, garip garip karalama kampanyaları peşinde koşmamış kendi çizgisini tutturmuş bir sitedir. Şu anda ortalık biribirinin kopyası, kalitenin çoğu zaman yerlerde süründüğü biribirne bok atma yarışı içindeki Rock forumları, Webzine sitelerinden geçilmiyorsa da bu Turkrock.com'un sorunu değil ülkedeki Rock tayfasının seviyesinden kaynaklanmaktadır. Ve bu kitlenin en yoğun olduğu yerde seviyeyi olabilecek en mümkün noktalarda tutmayı da başarmıştır bu site yönetimi. Moderatörleri olsun siteyi olsun eleştirirken zart diye bu adam şunu şunu yaptı diye olaya dalmak son derece yanlıştır. Yukarıda bir arkadaş modlara eleştiri gelince nasıl davranacaklar merak ediyorum gibi bir cümle kurmuş. Bu sitede kimse yönetimi veya siteyi eleştiriyor diye tepki görmedi. Tepki verilen şey eleştiri değil eleştiri yaparken yukarıda saydığım unsurların göz önüne alınmaması ve tabi ki gereğinden fazla agresif tutumlardır. Yoksa Site Hakkında bölümüne biraz bakarsanız aklı başında eleştirilere verilen cevapları da görmek zor değildir. 3 yıldır ota boka eleştirilen insanların yukarıdaki unsurlar da göz önüne alınıp biraz olsun takdiri hakettiklerini düşünüyorum.
Buraya kadar okuma zahmetine katlananlar olduysa teşekkür eder, eleştirdiğim arkadaşlara da bunun sadece kendi görüşlerim olduğunu, yanılabileceğimi belirtir; saygılarımı, sevgilerimi ve anlayışları için de teşekkürlerimi sunarım... _________________ People are strange, when you're a stranger. Faces look ugly, when you're alone...
Women seem wicked, when you're unwanted. Streets are uneven, you know, when you're down...
|
|
| Başa dön |
|
 |
|