| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
horselogy

|
Tarih: Prş 17.02.2005 13:34 Mesaj konusu: telif hakları olayı için yeni bir fikrim var |
|
|
arkadaşlar müzik şirketleri cd ve kasetlerin korsan satışlarından dolayı kan ağlıyorlar ya basit bir çözüm geldi aklıma.
cdleri maliyetine satıp sonra şarkı aralarına aldıkları reklamlar sayesinde para kazansalar bütün yerküre derin bir oh çekmez mi?
örneğin :
1. track 1.şarkı
2. track reklam (yaklaşık 10 saniye)
3. track 2.şarkı
...
...
reklamın ücretlenirmesi konusunda 2 fikrim var.
1) reklamın saniyesi 0.1 ytl olsun 10 saniyelik bir reklam 1ytl eder bunu her ay cdnin ulaştığı insan sayısı ile, yani satış rakamları ile çarpar ve müzik şirketinin reklamını yaptığı şirketten tahsil edeceği rakama ulaşmış oluruz. cd bir ay boyunca 50.000 satarsa yaklaşık 50.000ytl.. sadece 1 adet 10 saniyelik reklamdan elde edilmiş olur.
2)fiyata önceden karar verilir
umarım açık seçik anlatabilmişimdir.
buyrun yorumlarınızı yazın |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
SiLeNoZ

|
Tarih: Prş 17.02.2005 13:43 Mesaj konusu: |
|
|
Yahu TV dizilerine döner  _________________ Ton yelpazesi ne ya? Bir de analog dizmek ? |
|
| Başa dön |
|
 |
pyramind "Müziktek" Mod

|
Tarih: Prş 17.02.2005 14:01 Mesaj konusu: |
|
|
Yok daha neler. Bir albümün de aynen bir parça gibi karakteri vardır. Yani olması gerekir. Albümde parça arasına reklam almakla, çalan parçayı durdurup reklam koymak arasında bir fark yoktur bence. _________________ IST SAT: Technics SL-PS770D CD Player Deck -temiz ve ucuz |
|
| Başa dön |
|
 |
KorayE "Müziktek" Mod

|
Tarih: Prş 17.02.2005 14:04 Mesaj konusu: |
|
|
gerçekten patladım gülmekten
ciddi mi yazdın esprisine mi merak ettim  |
|
| Başa dön |
|
 |
Hellhound "Alım & Satım" mod

|
Tarih: Prş 17.02.2005 14:22 Mesaj konusu: |
|
|
Bazı albümler vardır,bütün parçalar birbirlerini tamamlar.Hatta albümü dinlerken kendini o kadar kaptırırsın ki ne çalan telefon ne de başka bir şey senin konsantrasyonunu bozamaz.Kesinlikle katılmadığım ve saçma sapan bulduğum bir fikir.
Farkındayım cevabım biraz sert oldu ama zaten çoğu albümün ticari kaygılar taşıyarak yapıldığını düşünürsek böyle bi fikre sıcak bakmanın müzğim ruhuna ne kadar zarar vereceğini bi de sen düşün. _________________ Albümleri mp3 olarak indirmeye devam ederseniz indirecek yeni albüm çıkmamaya başladığında keşke birkaç tane de orjinal albüm alsaydım diyeceksiniz... |
|
| Başa dön |
|
 |
horselogy

|
Tarih: Prş 17.02.2005 14:49 Mesaj konusu: |
|
|
| Hellhound demiş ki: | Bazı albümler vardır,bütün parçalar birbirlerini tamamlar.Hatta albümü dinlerken kendini o kadar kaptırırsın ki ne çalan telefon ne de başka bir şey senin konsantrasyonunu bozamaz.Kesinlikle katılmadığım ve saçma sapan bulduğum bir fikir.
|
iyi de bahsettiğim olay sanat kaygısı taşıyan albümlerde tabii ki olamaz. ama hande yenerin "sana kırmızı çok yakışıyor" şarkısından sonra şöle fiyakalı bir tat ketçap reklamı girebilir mesela
albümlerin genelinin bir konsept'e bağlı kalınarak işlenildiğini bende biliyorum fakat Adamlar kopmuşlar ki olaydan. ticaret adamı onlar müzisyen değiller. Biliyorum ki türkiyedeki ve dünyadaki bir çok yapımcı bu reklam olayını gerçekleştrip sonra da
"efendim istemiyorsanız dinlemeyin reklamları kardeşim teybin kumandası elinde değil mi bas ileri tuşuna geç" diyecek kadar pişkindirler
zaten sadece ham düşüncemi tartışmaya açtım tabi ki birçok yanlışlar bulunabilir içerisinde. birlikte fikir yürütelim belki mantıklı bir sonuca ulaşabilecek kadar geliştirebiliriz bu konuyu. forumlar ne işe yarar  |
|
| Başa dön |
|
 |
SwaLLoweD "Müziktek" Mod

|
Tarih: Prş 17.02.2005 15:37 Mesaj konusu: |
|
|
Fakat şöyle düşünün, bir hande yener cd'si 30 kuruş olacakken, atıyorum bir direc-t cd'si 7 lira olacak.. Niye? Çünkü direc-t reklam almayacak.. Eh bu da iyi değil, kötü bir şey..
Milletin aklına böyle fikirler sokmayın yau .... Sonra demolution man'deki gibi reklam müzikleri dinliyor oluruz falan, mazallah... _________________ "Gerçekte Umut Olmaz" - FeedBACK (www.feedback.gen.tr) |
|
| Başa dön |
|
 |
MarTI_Jonathan

|
Tarih: Prş 17.02.2005 19:10 Mesaj konusu: |
|
|
Albümdeki şarkılarla beraber reklamlara da mastering yapılır artık.  _________________ ->Birisi bana anlatsın, neden rüyalarım uyanık halimden daha gerçek gibi? Duyularım gerçek mi nasıl anlarım?
<-Gerçeklerinde biraz hayal, hayallerinde biraz gerçek var.Gerçeği bilmek istiyorsan herşeyi riske atmalısın.
->Sen de kimsin? |
|
| Başa dön |
|
 |
KorayE "Müziktek" Mod

|
Tarih: Cum 18.02.2005 10:14 Mesaj konusu: |
|
|
Ya da "Reign In Blood"ın hemen arkasından Orkid reklamı girer  |
|
| Başa dön |
|
 |
_beat_ Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 18.02.2005 11:34 Mesaj konusu: |
|
|
| KorayE demiş ki: | Ya da "Reign In Blood"ın hemen arkasından Orkid reklamı girer  | :alkıs
Hocam gözünüzü seveyim yapmayın,uyuyan yılanı uyandırmayın.Bu reklamcıların aklına sokacaksınız böyle fikirleri sonra 3 kuruşluk zevkimizden de olacağız.Doğru dürüst orijinal albüm alamıyoruz pahalı diye ama dinleyeceğim müzik saçma sapan şeylerle kesilecek olup da ucuzlayacaksa bırakın ucuzlamasın.Biz devam ederiz kayıt cdlerimizle müziğimizi dinlemeye.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Menecer

|
Tarih: Cum 25.02.2005 23:52 Mesaj konusu: |
|
|
cd ye değil ama ambalaja veya inlay card a yazılabilir. Sponsorluk gibi birşey... yapmayın ya cd de? tam en güzel moda giriyorum bir anda tak reklam...  |
|
| Başa dön |
|
 |
dust

|
Tarih: Cmt 26.02.2005 4:00 Mesaj konusu: |
|
|
| "Önce alışveriş,sonra fiş" |
|
| Başa dön |
|
 |
greatainu

|
Tarih: Pts 28.02.2005 17:58 Mesaj konusu: |
|
|
| ahahha mantıklı çook mantıklı :=) |
|
| Başa dön |
|
 |
Old_Style

|
Tarih: Sal 01.03.2005 5:38 Mesaj konusu: |
|
|
Yurt dışındaki albümleri bilmem ama ülkemizdeki albümlerin %95 ine şarkı sonuna reklam alabilirsin hiçte albümün bütünlüğü filan bozulmaz zira öyle birşey yok bizimkilerde,adamlar o albümü yaparken bile bunun farkındalarmı acaba,ama bir Queensyrche-Operation Mindcrime veya Dream Theater-Scenes from a Memory den bahsediyorsak tabiiki olacak şey değil,her halükarda gerçekleşmesi mümkün olmayan hoş bir geyik olur sadece. _________________ No Machines,Just Wood!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
oktaypocan

Kayıt: Mar 01, 2005 Mesajlar: 43 Nerden: latitude: 39° 37´ N longitude: 32° 53´ E altitude: 861 m
|
Tarih: Çrş 02.03.2005 4:27 Mesaj konusu: ürün yerleştirme... |
|
|
Filmlerde felan görüğümüz ürün yerleştirme tekniği de kullanılabilir bence... örneğin: Şarkı sözleri içine bazı markalar serpiştirilir, dinleyicinin bilinç altına mesajlar gönderilir, böylece albümler bedava olabilir... kapı kapı dolaşıp dağıtırlar kaseltleri CD'leri, hatta zorla dinletirler reklamları duyalım diye...  |
|
| Başa dön |
|
 |
horselogy

|
Tarih: Prş 03.03.2005 11:30 Mesaj konusu: |
|
|
grand theft auto adlı oyun internet üzerinden bedava dağıtılıyor zira oyunun geliri şehir içerisinde gezerken gördüğünüz reklam tabelalarından geliyor garip bir örnek. aslında inlay card'a yazılması çok mantıklı zaten halihazırda sponsorluk adı altında yapılan birşey bu. en azından kulağı rahatsız etmez  |
|
| Başa dön |
|
 |
DaveMustaine_64 "MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

Kayıt: Dec 24, 2003 Mesajlar: 4245 Nerden: Sınıf 64 / Ankara
|
Tarih: Prş 03.03.2005 16:54 Mesaj konusu: |
|
|
Bence düşünce olarak süper bir fikir, ama rock müziğe değil de pop müziğe gidecek bir fikir. Ama tabii reklamı verecek firmaların yaklaşımı da önemli...
Şahsi fikrimi sorarsanız, gerçekten haysiyetiyle müzik yapmaya çalışan grupları piyasadan silmek için süper bir adım olur. Albümüne ya reklam alırsın ya da albüm falan çıkartamazsın
Bunun üstüne roman bile yazılır, film çekilir vallaha  _________________ Sınıf 64 / Magick / Dementia - Berkay
Floyd-rose hakkında her şey: http://turkrock.com/ftopic45104.html
www.myspace.com/dementiatr |
|
| Başa dön |
|
 |
muazzam

|
Tarih: Pzr 06.03.2005 8:42 Mesaj konusu: |
|
|
Dream Theater - Home dan sonra mesela
Victoria:Duvarar çok ince , komşular duydu mu acaba?
Dış Ses:Durex .....
Diyebilir mesela  |
|
| Başa dön |
|
 |
x7_SlipKnoT_7x

Kayıt: Feb 19, 2004 Mesajlar: 260 Nerden: Ankara (þimdilik)
|
Tarih: Pzr 06.03.2005 12:22 Mesaj konusu: |
|
|
Reklam kısımlarınıda grup kendi yaparsa sorun olmaz bence. Sözlerini falan kendi yazar, müziğini yapar. Mesela ben tv deki bazı reklamları müziği güzel diye seyrederim. Hem sürekli dinleyeceğiniz için ağzınızada dolanır. Bence iyi fikir _________________ http://www.crossfirenet.com/<br />http://nightwolves.org/ |
|
| Başa dön |
|
 |
muazzam

|
Tarih: Pts 07.03.2005 18:15 Mesaj konusu: |
|
|
| x7_SlipKnoT_7x demiş ki: | | Reklam kısımlarınıda grup kendi yaparsa sorun olmaz bence. Sözlerini falan kendi yazar, müziğini yapar. Mesela ben tv deki bazı reklamları müziği güzel diye seyrederim. Hem sürekli dinleyeceğiniz için ağzınızada dolanır. Bence iyi fikir |
Kaliteli bi grubun bunu yapacağını sanmıyorum ve de rock gruplarının.Ama daha önce DaveMustaine_64 ün dediği gibi pop şarkılara olabilir.Zaten hepsi ticari amaçla yapılan şeyler. |
|
| Başa dön |
|
 |
|