| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
DeAtH666

|
Tarih: Cmt 04.09.2004 2:46 Mesaj konusu: Parmakların savrulması sorunu... |
|
|
| mrb arkadaşlar.özellikle picking çalışırken sol el parmaklarım aşırı savruluyor,bilirsiniz bu da baya bi zaman kaybıdır,bu yüzden hiçbir zaman istediğim hıza ulaşamıyorum.bu sorundan kurtulmak için her türlü tavsiyenize açığım.herkese teşekkürler..... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Jeff_Loomis "Müziktek" Mod / Crossfire Gitaristi

|
Tarih: Cmt 04.09.2004 11:36 Mesaj konusu: |
|
|
Parmaklarını çok az hareket ettir. Malmsteen video'su bul bir yerden onun sol eline bak. Adam nerdeyse klavyeden parmaklarını hiç kaldırmıyor. Sen de daha ufak hareketlerle parmaklarının yerini değiştirmeye bak. _________________ Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716
Crossfire - Sınıf 64 - Since Yesterday
Cem Saydam |
|
| Başa dön |
|
 |
Bloodbath

|
|
| Başa dön |
|
 |
ytse_jam

|
Tarih: Cmt 04.09.2004 19:50 Mesaj konusu: |
|
|
| kromatik egzersizleri önce yavastan başlayarak çal..mesela 100bpm le başla...hergün bi 20 dk çalış.clean tonda yaparsan ve sabırlı olursan-yani sesleri net çıkararak çalışırsan bu pratikten 10 kat daha fazla verim alırsın...2 gün arayla 120 bpm -140 bpm git gidebildigin kadar..böylece hem klavye hakimiyetin artacak hemde sağ el bileğin kontrol kazanacaktır.. |
|
| Başa dön |
|
 |
brstan

|
Tarih: Cum 04.02.2005 16:51 Mesaj konusu: |
|
|
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz. _________________ BRSTN |
|
| Başa dön |
|
 |
nienturi

|
Tarih: Cum 04.02.2005 17:03 Mesaj konusu: |
|
|
| Jeff_Loomis demiş ki: | | Parmaklarını çok az hareket ettir. Malmsteen video'su bul bir yerden onun sol eline bak. Adam nerdeyse klavyeden parmaklarını hiç kaldırmıyor. Sen de daha ufak hareketlerle parmaklarının yerini değiştirmeye bak. |
Çok doğru! Ek olarak 2 şey yazacağım:
1)joe Satriani'nin dediği gibi yeni bir gitarist 10 senelik bir gitariste göre perdelere 10 kat daha güçlü bastırır parmaklarını.
2)Hız almanın yolu metronomdan geçer. Yoksa hemen bir tane edinmeye bak. Tahmin edebileceğinden çok daha önemli çünkü. Önce çok az bir rtimle başlayacaksın. Ardından bir lick'i bir ritmde her defasında iyi çaldıktan sonra bir ölçü daha hızlı vuruşa ayarlayacaksın. Böyle böyle bir bakarsın bir gün 210 bpm de falan canavar gibi çalıyosun;) |
|
| Başa dön |
|
 |
sabien Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 04.02.2005 21:08 Mesaj konusu: |
|
|
ibocum ben sana öğretecektim zaten  _________________ Jackson DK 2 |
|
| Başa dön |
|
 |
soloist Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 04.02.2005 21:30 Mesaj konusu: ... |
|
|
Zamanla olur...
3-4 ay sonra açtığın bu başlığa saçmalık gözüyle bakacaksın,acele etme... _________________ Ground Zero Gitar Vokâl,Enterprise Vokâl :p...
Ride the metal monster like an horse...
www.groundzero.dinozoruz.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Nocturnal_Supremecy

|
Tarih: Cum 04.02.2005 21:48 Mesaj konusu: |
|
|
Malmsteen'in sağ eline daha hastayım. adamın nasıl bi pickingi vardır anlamadım ya.. _________________ No Bastard Son,No Chosen One.. |
|
| Başa dön |
|
 |
DeAtH666

|
Tarih: Pts 07.02.2005 1:29 Mesaj konusu: |
|
|
çok teşekkürler arkadaşlar,metronomla çalışmaya başladım (hakan abi -sabien- saolsun metronomu o vermişti .umarım birkaç ay sonra bu başlığa gerçekten saçmalık gözüyle bakarım.tekrar saolun... |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4147 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Pts 07.02.2005 1:39 Mesaj konusu: |
|
|
En önemli konulardan biri de gitarının tellerinin yüksekliğinin optimumda oması. Çok yüksek değildir umarım. _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4147 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Pts 07.02.2005 1:40 Mesaj konusu: |
|
|
Ayrıca tellerin temizliği de önemli. Benim parmaklarım çok terler ve telleri temizlemezsem kısa zamanda parmaklarım yapışmaya başlar tellere ve kaymaz. _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
DeAtH666

|
Tarih: Pts 07.02.2005 2:30 Mesaj konusu: |
|
|
| tel yüksekliği şu an çok ii,2 ayda bir falan da değiştiririm tellerimi,benim de baya terliyo parmaklarım,teller kararıyo hemen,dikkat etmeye çalışıyorum öyle şeylere de. |
|
| Başa dön |
|
 |
DPRM_PES_ARTIK Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Dec 18, 2004 Mesajlar: 264 Nerden: ayagının altından
|
|
| Başa dön |
|
 |
Prelektro

|
Tarih: Çrş 09.02.2005 16:30 Mesaj konusu: |
|
|
Bana gitar hocam göstermişti bunu. Bi haftada falan parmaklarım klavyeye yapışcak dereceye geldi bu alıştırmayla
A------------------------------------------------------
B-----------------------------------------------------
G-----------------------------------------------------
D-----------------------------------------------------
A----------------------------5-----5--7--5--7--8--7
E----5--7--5--7--8--7--8-----8---------------------
Bu yazdığım La Minor gamı üzerinde alıştırma işte. Gamı bu şekilde çalmaya devam edersen savrulma biter. Tüm parmaklarını kullan serçeyi falan ihmal etme sakın _________________ teytey bir kendim var bir jacksonım... şu dünyada yapayalnızım. |
|
| Başa dön |
|
 |
x7_SlipKnoT_7x

Kayıt: Feb 19, 2004 Mesajlar: 260 Nerden: Ankara (þimdilik)
|
Tarih: Çrş 09.02.2005 19:15 Mesaj konusu: |
|
|
Benimde terleme derdim var, neyle temizliyosunuz telleri kolonyalı mendil yeterli mi? _________________ http://www.crossfirenet.com/<br />http://nightwolves.org/ |
|
| Başa dön |
|
 |
DeAtH666

|
Tarih: Çrş 09.02.2005 20:15 Mesaj konusu: |
|
|
| Prelektro demiş ki: | Bana gitar hocam göstermişti bunu. Bi haftada falan parmaklarım klavyeye yapışcak dereceye geldi bu alıştırmayla
A------------------------------------------------------
B-----------------------------------------------------
G-----------------------------------------------------
D-----------------------------------------------------
A----------------------------5-----5--7--5--7--8--7
E----5--7--5--7--8--7--8-----8---------------------
Bu yazdığım La Minor gamı üzerinde alıştırma işte. Gamı bu şekilde çalmaya devam edersen savrulma biter. Tüm parmaklarını kullan serçeyi falan ihmal etme sakın | çok saol hocam,çalışmaya başladım bile  |
|
| Başa dön |
|
 |
DeAtH666

|
Tarih: Çrş 09.02.2005 20:20 Mesaj konusu: |
|
|
| x7_SlipKnoT_7x demiş ki: | | Benimde terleme derdim var, neyle temizliyosunuz telleri kolonyalı mendil yeterli mi? | ben her gitar çalışımdan sonra telleri sadece kuru bezle temizliyorum,gitar hocam kuru bezin yeterli olcağını söylemişti,tabi daha tecrübeli arkadaşlar daha farklı şekilde de yardımcı olabilirler,mesela ayakkabı süngeriyle de tellerin temizlendiğini duydum ama o teknik sanırım tellerin daha uzun ömürlü olması içindi... |
|
| Başa dön |
|
 |
Prelektro

|
Tarih: Çrş 09.02.2005 20:37 Mesaj konusu: |
|
|
Bu arada yazmayı unutmuşum. Gamı indikten sonra bide tersten çal aynı şeyi. Başta biraz parmaklarını yorabilir sanırım ama çok işe yarıyo gerçekten _________________ teytey bir kendim var bir jacksonım... şu dünyada yapayalnızım. |
|
| Başa dön |
|
 |
|